Razgovor sa suradnikom:StefAN

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Branka France 21:00, 9. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Kategorija[uredi kôd]

Bok,

Vidi wikipedija:kategorije za objašnjenje čemu služe kategorije i kako dodati članak u kategoriju. --Tycho Brahe

Vranilac[uredi kôd]

Članak koji si postavio Vranilac premjestila sam u zaseban članak i na dno dodala u koju kategoriju pripada, pokušaj na taj način napisati slijedeći članak. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 08:08, 17. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želim ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj Stranici suradnika. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda okvirić koji ti se najviše sviđa ili koji te najbolje opisuje, ovdje Wikipedija:Suradnički okvirići su ti ponuđeni okvirići pa slobodno izaberi. Lijep pozdrav :-)) Roberta F. 19:49, 22. listopada 2006. (CEST)[odgovori]

Kalnik[uredi kôd]

Pozdrav,

Molim te, uklopi sadržaj sa kalnik putevi u Kalnik. Hvala. --Ante Perkovic 22:19, 1. studenog 2006. (CET)

Još nešto, pokušaj u članak o Gradu Mali Kalnik dodati malo više o povijesti Grada, jer ovako članak više liči na turistički (planinarski) vodič, a to ne spada na Wikipediju (Što ne spada na Wikipediju). Tek tada moći ćemo taj članak prebaciti iz stranice za razgovor na glavnu stranicu.--Donatus 07:03, 18. studenog 2006. (CET)
I još nešto. Pročitaj upute što smo ti ih dali na ovoj stranici. --Ante Perkovic 00:57, 21. studeni 2006. (CET)

Kada neki članak uklopiš negdje (pretpostavljam da si to napravio s Kalnik putevi , onda ne brišeš ti tu stranicu, već na vrh stranice stavi {{bris}} i u sažetak opis što si napravio, npr. "članak sam uklopio u taj i taj, molim brisanje nepotrebne stranice" i nama se automatski ta stranica nađe na mjestu predviđenom za brisanje. Pozdrav :-) --Roberta F. 00:13, 6. prosinac 2006. (CET)

Kalnik i najbanalnija pravila uređivanja[uredi kôd]

Pozdrav,

Ja shvaćam vašu želju da predstavite Kalnik ostatku civilizacije, ali mislim da je malo sebično od vas da ni nakon nekoliko mjeseci provedenih ovdje niste potrudili malo proučiti osnovna pravila, te da još niste u stanju napisati 5 riječi a da to bude po standardu.

Ako želite da se vaši doprinosi ubuduće uvaže, morat ćete ipak uložiti minimum vremena da naučite najbanalnija pravila. U protivnom, svi vaši doprinosi koji nisu po standardu će biti vraćeni na staru verziju. Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 11:16, 21. siječanj 2007. (CET)

Držite se pravila[uredi kôd]

Žuti karton



Zamolio bih vas da ne mičete predloške s vrha stranica bez razloga, samo zato što vam se ne sviđaju. A i bilo bi vrijeme da napokon proučite pravila i počnete wikipedizirati svoj tekst, npr. i postavljati wikipoveznice. --Ante Perkovic 12:05, 25. travanj 2007. (CEST)

WiMax[uredi kôd]

Žuti karton


Ne prepisujte s interneta.

S obzirom na dosadašnje ignoriranje pravila, smatrajte ovo zadnjom opomenom pred blokiranje. Vrijeme je da pokušate shvatiti osnovna pravila. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:19, 12. studeni 2007. (CET)

Prikaži...[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

--Ante Perkovic (razgovor) 08:02, 24. rujan 2008. (CEST)

Slike Kalnika[uredi kôd]

Bok!

Tu imaš slike Kalnika, pa ih uklopi u članke. Ako ne znaš kako, pitaj. Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 15:09, 29. svibanj 2009. (CEST)

Pomoć oko Kalnika[uredi kôd]

Kada sam poćeo "raditi" oko Kalnika, o njemu je bilo napisano par redova. To kaj je pisalo nije imalo baš puno veze s naslovom, te sam najprije neregistriran a kasnije registriran pisao o njemu.

Sada je Kalnik prevelik i nepregledan za pregledavanje i uređivanje. Htio bih ga razbiti na kategorije radi lakšeg uređivanja. Ako ima netko tko bi mi osobno mogao pomoći - posebno ako nije daleko od Križevaca.

Danas sam nešto primjetio na wikipediji o trzistorima, ćini mi se nešto što nema veze s naslovom: ćudi me taj dio teksta gdje se piše o tranzistoru a govori o elektronskim cijevima- jer je to netko bio pijan ili ako se mislilo usporediti tranzistor i elektronsku cijev...



Ulazna impedancija [uredi]

Ulaznu impedanciju bipolarnog tranzistora sačinjavaju njezin radni dio, ulazni otpor Rul i rezultantna ulazna kapacitivnost koju čini s jedne strane kapacitet baza/emiter Cbe, a s druge strane kapacitet kolektor/baza Ccb koji se preslikava u ulazni krug uvećan za naponski faktor pojačanja sklopa u koji je ugrađen bipolarni transistor (Millerov efekt):

gdje je tada ulazna impedancija određena jednakosti: . Ulazna impedancija triode je na taj način osjetno manja u usporedbi s tetrodom i pentodom kod kojih su drugom rešetkom ulazni i izlazni krug praktički potpuno odvojeni. Izlazna impedancija [uredi] Unutarnji, odn. izlazni dinamički otpor elektronske cijevi na nižim i srednjim frekvencijama određen je karakteristikama razmatrane elektronske cijevi, gdje će trioda u tom smislu imati relativno mali unutarnji otpor, tetroda osjetno veći, a pentoda najveći. Razmjerno veličini unutarnjeg otpora rasti će i mogućnost naponskog pojačanja elektronske cijevi te će pentoda imati najmanje za red veličine veće naponsko pojačanje. Pri višim frekvencijama valja računati na utjecaj svih međuelektrodnih kapaciteta što će se očitovati kao pad pojačanja pri višim frekvencijama, a uslijed djelovanja međuelektrodnih kapaciteta koji se u izlaznom krugu pojavljuju kao kapacitivno opterećenje ovisno o frekvenciji.

Unipolarni tranzistor [uredi]

Već je kategoriziran[uredi kôd]

[1] Nisi morao ovo staviti. Već su Planinski vrhovi Hrvatske podkategorija kategorije Planine Hrvatske. Kubura (razgovor) 05:10, 22. siječnja 2013. (CET)[odgovori]

Uvodni tečaj[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 04:18, 18. lipnja 2015. (CEST)[odgovori]

Veličina slova[uredi kôd]

Treba stisnuti dvije tipke "Ctrl" i "+", te će sva slova na ekranu postati veća. To je jedan način. SpeedyGonsales 16:58, 18. lipnja 2015. (CEST)[odgovori]