Razgovor sa suradnikom:Suradnik13/Pismohrana2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Šta bi ono trebalo da znači???--Uskboy 20:45, 19. srpanj 2008. (CEST)

Ako nemaš što više argumentirano za dodati u raspravi, bolje se suzdržati od daljnih komentara. --Suradnik13 (razgovor) 20:50, 19. srpanj 2008. (CEST)

Dabome da je glupost!--Uskboy 21:13, 19. srpanj 2008. (CEST)

Pa to zadrži za sebe --Suradnik13 (razgovor) 21:14, 19. srpanj 2008. (CEST)
:) Hvala, zadržavam! ph...--Uskboy 21:23, 19. srpanj 2008. (CEST)

A što ne valja s vanjkim poveznicama ? Takve su skoro na svim slikama, od filmova do fotografija. Reci gdje je greška pa ću ispraviti. --Edgar Allan Poe 13:39, 20. srpanj 2008. (CEST)

Pa onda je i 60% slika postera i isječaka krivo postavljeno. Nisam ja to kamuflirao, samo sam želio dodati podatke da ne bude ono velkim slovima (Nema objašnjenja, etc.). AKo nije dobro, postavit ćemo predložak za brisanje/sređivanje. --Edgar Allan Poe 13:47, 20. srpanj 2008. (CEST)

Nije da kamufliram (točno sam znao da to misliš) jer sam sredio i slike koji mi nisu nešto bitne (Voyager, Avijatičar, Tito je izuzetak). Jednostavno mi je došlo da to napravim. Kažem opet, ako ne valja, brišite. Slike nisu moje i ne mogu, a niti trebam, naći izvor, pravi, za njih. Ako ne mogu proći ovakve kakve jesu, što ja tu mogu :-) --Edgar Allan Poe 14:05, 20. srpanj 2008. (CEST)


Vidio sam tvoje premještanje sa Alva na Halva. Kolko znam Halva je bošnjačka riječ.--Uskboy 22:02, 20. srpanj 2008. (CEST)

Zvonko Bušić[uredi kôd]

Ne možeš micati izmjene s bilo kojeg članka kad se sjetiš. Trebao si napisati na stranici za razgovor svoje mišljenje, a ne jednostavno uklanjati izmjenu koju sam ja napravio. Ne razumijem što fali onom podnaslovu "Domoljub ili terorist?". To je popis izjava i reakcija hrvatske javnosti na slučaj Bušić. Mislim da ne postoji prikladnije mjesto od tog članka za popis reakcija javnosti na njegov povratak. --Karlo (razgovor) 15:14, 5. kolovoz 2008. (CEST)

Bogišić mi se čini pomalo zaboravljenim tamo kod vas. Ovđe je neprikosnoveni pravni autoritet, naveo sam da su mu spomenik (prirodna veličina s šeširom) postavili ispred Pravnog fakulteta u CG, čak mislim i da neka nagrada - stipednija za studente prava - nosi njegovo ime, no nijesam siguran.

Oko naziva - službeno je bio Opšti..., mogu Ti poslat faksimil. Natuknicu o Bogišiću treba potpuno preradit i proširiti, jer mi nešto (nekakvo šesto čulo) govori da je ova odnekuđ prepisana, nije valjda sa sr.wikipwedie, pogledao sam maloprije tamoga navode kao srpskog pravnika. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 09:21, 21. srpanj 2008. (CEST)

Evo izvor za Opšti...ovdje ti je fotografisano izdanje iz 1913. [1] --Markus cg1 (razgovor) 09:24, 21. srpanj 2008. (CEST)

E sad ni ja nijesam 100% siguran je li Opći ili Opšti, jer je Opći često tokom 19. vijeka upotrebljavano u CG. Ovaj faksimil je, ko što vidiš, iz (mislim) 1915. no izvorno nijesam siguran kako se zvao kada je usvojen 1888.g. Pokušaću da provjerim

--Markus cg1 (razgovor) 09:33, 21. srpanj 2008. (CEST)

Sad sam vidio prijatelju, pa brišem. --Zeljko (razgovor) 22:02, 21. srpanj 2008. (CEST)

ustav srbije[uredi kôd]

nisam bash primetio da pratish sadrzinu ustava srbije, inache bi ostavio moje izmene u ostatku stranice. SSSS je (nezvanicni) moto Srba, stoga ne vidim da je problem da stoji kao moto Srbije. nisam video da je naznaceno da taj moto mora biti ustavna kategorija. iskreno, nikada nisam chuo da je ijedan moto ustavna kategorija uopste. --PrimEviL | pismonoša 16:11, 22. srpanj 2008. (CEST)

iste te chinjenice su uvazene i u mom pisanju, ali im je pristupljeno sa umerenije(manje iskljucive) strane. ti kazes da srbija ima jednu pokrajinu, ja kazem da ima dve od kojih je jedna osporena. sta je iskljucivije?

moto ne mora da stoji. ti kazes da ja prihvatim "realnost", ja kazem - ta realnost je POV. pozdravi. --PrimEviL | pismonoša 16:29, 22. srpanj 2008. (CEST)

nisam rekao ciji je POV opravdaniji. rekao sam da je POV uopste. bilo koja odluka je POV. zato ja drzim ovu koja je manje iskljuciva. ja ne kazem da kosovo nije proglasilo ne zavisnost. ja kazem da je iz ugla gledanja drzave o kojoj je clanak to sastavni deo njene teritorije i to je malo relevantnije od mog ili tvog stava. pozdravi. --PrimEviL | pismonoša 16:40, 22. srpanj 2008. (CEST)

Privremeno sam zaštitio članak Srbija. Nastavite raspravu na stranici Razgovor:Srbija.--Donatus (razgovor) 16:48, 22. srpanj 2008. (CEST)

Dopusnica[uredi kôd]

Maloprije razgovarah s gospođom u muzeju o kojem smo jučer pričali i zapravo već imamo dopuštenje, ali toga materijala je jako puno, tako da već sada možemo početi tražiti što bi nam trebalo, pa nakon ljeta krećemo. :-)) --Roberta F. 16:37, 22. srpanj 2008. (CEST)


Kakogođ procjeniš da je pametno - s aspekta razumjevanja Stege u Hravtskoj i na hrvatskom govornom području, kao i šire - za mene je OK.

S tim u vezi Ti navodim:

1. Stega je isključivo pod tim pojmom poznata u historiografiji

2. Samo se jedna Stega smatra Stegom, dakle bilo je više prisega no ova iz 1796. je izuzetno bitna i jedinstvena, jer je prvi pravni crnogorski dokument na koji je kasnije naklamljen Zakon opštecrnogorski i brdski. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 22:23, 22. srpanj 2008. (CEST)

Prisega kralja Zvonimira[uredi kôd]

Članak ne treba stilsku obradu, to je prijevod s latinskog! Ostalo prepusti meni.--Nenad I. H.-Baor (razgovor) 15:40, 23. srpanj 2008. (CEST)

kategorija[uredi kôd]

pozdrav! imam jedan problemčić, ne mogu nikako napraviti kategoriju Nogomet na pijesku a ima već 5-6 članaka koji bi se mogli stavit u nju.može pomoć? --zhile ¿ 18:41, 23. srpanj 2008. (CEST)

ok, hvala ;-) --zhile ¿ 18:48, 23. srpanj 2008. (CEST)

Jasnoća[uredi kôd]

Budi jasniji :-) SpeedyGonsales 18:59, 23. srpanj 2008. (CEST)

Kamenita vrata[uredi kôd]

Bok! Nisam baš siguran da treba preusmjeriti na Majka Božja od Kamenitih vrata. Jedno slika i oltar, a drugo sama građevina. U članku Kamenita vrata može s spomenuti i ta slika i priča o požaru, ali i Šenoino Zlatarevo zlato i Družba braće hrvatskoga zmaja koji na katu imaju svoju ložu.

Inače, ništa večeras. Previše posla!--Donatus (razgovor) 13:39, 24. srpanj 2008. (CEST)

Sta te sad svrbi?

Sta fali mojoj promjeni?

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:52, 24. srpanj 2008. (CEST)

Osobna procjena. Opet imas zutu minutu? --Pancho W. Villa (razgovor) 15:54, 24. srpanj 2008. (CEST)
Ja "dijelim lekcije" na privatni mail, a ne ovdje, kad mislim da nekom treba skrenut paznju na nesto, i tu ne vidim nista lose, jer i meni drugi tako "dijel lekcije". I nitko se ne buni. Ti dijelis lekcije kad primis sasvim bezazleni mail koji ti je ugrozio ego iz tko zna kojeg razloga. Eto, vidis, pricat cu s tobom kako hocu, ako me budes poteza za jezik. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:00, 24. srpanj 2008. (CEST)
Nemam nista protiv da mi netko skrece paznju, ali mi nije jasno spominjanje defaultosrta. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:06, 24. srpanj 2008. (CEST)
Wikicitati »Dakle, sljedeći put kad ćeš mi imati potrebu skrenuti pozornost na neku sitnicu (meni ili nekom drugom stalnom suradniku), kao npr. da sam zaboravio staviti defaultsort, sjeti se da i ti koji put napraviš propusti/pogrešnu procjenu i da je možda jednostavnije ispraviti nego raspravljati o tome. Vidim da te zasmetala moja primjedba.«
Pobogu, sta je ovo? Pa naravno da se sjetim. Pa ne napominjem stvari zato da bi nekom solio pamet nego zato jer mislim da mozda nije upoznat sa nekim pravilom/obicajem. Ne zelim hodat po jajima zato jer nisam sigurna hoce li suradnik napomeni shvatiti ko pomoc ili kritiku. A ti uvijek shvacas stvari ko kritiku, sto pokazuje cinjenica da spominjes "defaultsort", a to je (vjerojatno, vise se ne sjecam), nesto sta sam ja tebi nekad davno napomenio. Nije stvar u tome sto mi se govori, nego je pitanje stava i motiva
Ja skrecem drugima paznju, a i oni meni, ali nikad mi nitko, kod skretanja paznju na nesto, nije to doveo u vezu s necim otprije niti to prikazao kao "vracanje loptice". Ocito, to je svojstveno samo tebi. Opet ponavljam, ne zelim hodat po jajima radi necijeg ega. Ako imas sto reci, reci iz razloga poboljsanja mojeg rada, a ne iz dispeta. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:22, 24. srpanj 2008. (CEST)
Budući da si zaštitio svoju suradničku - odgovorit ću ovdje. Ne želim citirati prepisku iz maila. Tvoj mail je bio čisto soljenje pameti, a i znam što je bio razlog njemu (sigurno ne da mi skreneš pozornost da na wikipediji postoji defaultsort).
Ja bih trebao kod tvog skretanja pozornosti reći: "Da upravu si, neću više nikad. Potrudit ću se da budem bolji." Pa nisi ništa bolji od mene, kad se sad zbog Eurovizije dopisujem zbog gluposti. Vidim kako si zahvalan kad tebi drugi skreću pozornost. Ugodan dan --Suradnik13 (razgovor) 16:36, 24. srpanj 2008. (CEST)

Sitna[uredi kôd]

Što se tiče ovega splitskeg, gradski službeni papiri nisu doslidni. [2]
Statut Grada Splita [3] u čl. 85 govori ¸"Utvrđuje se da su na području grada, temeljem ranijih propisa, osnovani sljedeći mjesni odbori: Donje Sitno, Gornje Sitno..." i u tom obliku ponavlja ta mista do kraja.
Međutim, Prostorni plana uređenja Grada Splita [4] rabi i oblike "Sitno Gornje" i "Sitno Donje" i "Donje Sitno" i "Gornje Sitno", "Sitno Gornje" i "Sitno Donje".
Nadalje, Promet (javni gradski autobusni prijevoznik) rabi naziv "Sitno Gornje" [5]. Kubura (razgovor) 10:07, 25. srpanj 2008. (CEST)


Kako poveznica na Facebook može kod engleza a kod nas ne može???--Uskboy 12:28, 26. srpanj 2008. (CEST)

Slike i izvori[uredi kôd]

Pa što je loše u ispravljanju izvora, pošto je taj suradnik autor slike, ne preuzimam svoje djelo? Nije osobni napad, ali moja zadnja promjena u Domaća mačka bio je s de.wiki (i galerija), i zašto je uklonjena? :-(--Vatrena ptica 21:57, 27. srpanj 2008. (CEST)

Nije to, nego, to je s sr.wiki, a o zubima i slike su s de.wiki.--Vatrena ptica 22:10, 27. srpanj 2008. (CEST)

Ratni brodovi[uredi kôd]

Da, u CG, Podgorica, živim, no verziran sam u oružane snage i naoružanje. Najveći dio onih iz doba JRM je izrezan u nikšićkoj željezari ili prodat Arapima (Egipat i Libija). Koji te brodovi posebno interesuju? Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 15:31, 30. srpanj 2008. (CEST)


Da, izgleda da je VPBR-31 još u kakvom-takvom voznom stanju, ali definitivno bez "parice" VPBR-32 koja je oljuštena za preprodaje rezervnih djelova Arapima i za operativno održavanje blizanca. VPBR-ovi idu još malo u istoriju, u igri će biti nabavke samo lakih, robusnih i naoružanjem nabijenih brodova. Što se slika tiče - pokušaću pomoći. Pozz

--Markus cg1 (razgovor) 16:42, 30. srpanj 2008. (CEST)

Hvala :)[uredi kôd]

Hvala sto me pratis :)

Nije valjda da pratis sve moje promjene, ima toga 8000 u zadnja 2 mjeseca :-/.

Usput, ako stvarno jesi pratio moje doprinose zadnjih par dana, i ako znas sto radim, onda bi mogli (na mail) popricat o standardizaciji naziva nekih clanaka, ne da mi se sam s tim razbijat glavu, bez povratne veze.

Poz :).

--Pancho W. Villa (razgovor) 14:02, 31. srpanj 2008. (CEST)

Javim ti se mailom uskoro, taman mi je nesto uletilo. Jos da pozatvaram ove otvorene tabove i to je to za danas. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:22, 31. srpanj 2008. (CEST)

Čile[uredi kôd]

Bok,

U vezi ovoga: nigdje ne nalazim pune nazive regija sa ovim rimskim brojevima. Imaš neki službeni diplomatski izvor za to? Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:29, 3. kolovoz 2008. (CEST)

izvor? --Pancho W. Villa (razgovor) 13:41, 3. kolovoz 2008. (CEST)
OK, nije ni en wiki sveto pismo, bolje da imamo originalne izvore. Pozdrav! --Pancho W. Villa (razgovor) 10:28, 4. kolovoz 2008. (CEST)


?!--Uskboy 10:29, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ne razumijem taj jezik --Suradnik13 (razgovor) 10:30, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Pa šta ono brišeš?--Uskboy 10:36, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ne brišem ništa, samo uklanjam tvoje gluposti. --Suradnik13 (razgovor) 10:32, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Molim???--Uskboy 10:36, 4. kolovoz 2008. (CEST)

I drugi put --Suradnik13 (razgovor) 10:38, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ako je županija u Bosni i Hercegovini onda je i u Švici. Očito pravila za sve nisu ista....--Uskboy 10:40, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Gle, mene boli briga za tvoje teorije. Idi na bosansku wiki pa ispravi imena hrvatskih županija iz kantona u županije. Mislim da ti je već nekoliko puta to objašnjeno. Osim toga, ako se predlaže bolji naslov, onda se napiše koji je to bolji naslov i obrazloženje zašto tako misliš. Međutim na Švicarskim kantonima ti to neće proći. Priča gotova. --Suradnik13 (razgovor) 10:45, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Pa to parlament usvoio , a ti i onaj Perkovic necete...

Kao što rekoh, idi na bosansku wikipediju, pa ispravi kantone u hrvatske županije (Zagrebački kanton, itd.). I još jednom, objašnjeno ti je već nekoliko puta, pa možeš pročitati u arhivi. --Suradnik13 (razgovor) 10:52, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ma ko mi je ojasnijo????????--Uskboy 10:53, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ti ovo smatraš objašnjenjem Razgovor:Županije Federacije Bosne i Hercegovine--Uskboy 11:02, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ovako, mene ne zanimaju upravna podjela u BiH. Dovoljno je komplicirana država i bez nazivlja. Ja sam uklonio tvoj predložak "bolji naslov" na članku Švicarski kantoni, jer:

  1. ne piše koji je bolji naslov
  2. ne piše nikakvo obrazloženje
  3. stavljeno je u svrhu provociranja i neslaganja s člankom o bosanskoj administrativnoj podjeli.

Što ti nije još jasno? Reci i objasnit ću ti? Ali neću ti dopustiti da širiš raspravu na što treba i što netreba. Za mene je stvar riješena što se tiče mog uklanjanja tvog predloška na članku Švicarski kantoni. Ostalo me se ne tiče. --Suradnik13 (razgovor) 14:39, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Evo malo tog razgovora na koji se ti pozivaš:

Članci se na hrvatskoj Wikipediji pišu na hrvatskom jeziku. Hrvatska riječ za kanton je županija i zato tako stoji u člancima, napisao D tom. To je moj argument. Ako je potrebno napišem ja to isto i na stranici Švicarski kantoni...--Uskboy 21:51, 4. kolovoz 2008. (CEST)

A druga stvar što si ti zaštićen "ko lički medvid", pa ti se ne može ništa, a meni može. Baš se pitam zašto, ti možeš mene vrijeđat na regionalnoj osnovi i govoriti da ja pišem glposti, a samim tim i da sam ja sam glup???--Uskboy 21:51, 4. kolovoz 2008. (CEST)

Ma, zaboravi!!!--Uskboy 22:17, 4. kolovoz 2008. (CEST)