Razgovor sa suradnikom:Tmalvic

  Izvor: Wikipedija
  Wikipedijin
  uvodni tečaj
  Tečaj

  Naslovna stranica
  Uređivanje članaka
  Oblikovanje članaka
  Wikipoveznice
  Sestrinski projekti
  Slike
  Tablice
  Stranice za razgovor
  Ne zaboravite
  Prijavljivanje
  Imenski prostori
  Zaključak

  Dodatno

  Pomoć:Sadržaj

  Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

  Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


  Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

  Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


  Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
  Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


  Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

  Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

  Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

  Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


  Još jednom, dobro došli! --Branka France 15:51, 28. kolovoza 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Wiki formule[uredi kôd]

  Bok,

  Wiki tekst radi čuda, vidi moju promjenu. Detaljne upute su na en:Help:Displaying a formula. Pozdrav, Tycho Brahe 19:32, 29. kolovoza 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

  sinsedimentacijske taložine[uredi kôd]

  Bok,

  Wikipedija je prvenstveno namijenjena obicnom puku, pa bi bilo super kad bi neke pojmove malo pojasnio. Primjer. Tekst ...kojima su taložine često sinsedimentacijske... je prestrucan jer vecina ljudi (99.9%) nece znati sto su sinsedimentacijske taložine. U tim slucajevima, ne bi bilo lose u zagrade napisati 2-3 rijeci o pojmu, ako se moze objasniti na takav nacin. Ako se to ne moze, onda bi se trebalo staviti wikipoveznica na taj novi pojam, da se vidi da je pojam potrebno objasniti za zasebnoj stranici. Pozdrav, --Tycho Brahe 11:05, 30. kolovoza 2006. (CEST)Odgovor[odgovori]

  Stranica suradnika[uredi kôd]

  Vidim da si počeo uređivati svoju stranicu suradnika, i drago mi je da imamo suradnike i te struke, te se nadam da ćemo zahvaljujući tome dobiti još kvalitetnih stručnih tekstova (Polja i srodne discipline geologije su nam prilično "crvene" ;-)). Dalje bih te zamolila da sa svoje stranice samo ukloniš direktne poveznice http://, s obzirom da odnedavno suradnike molimo da ih ne postavljaju na svoje stranice, a adresa naravno može ostati. Možeš zaviriti i na stranicu sa suradničkim okvirićima, koje suradnici vole postavljati na svoje stranice, pa i sami stvarati nove. Ukoliko negdje zapneš ili imaš neka pitanja, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:17, 26. veljača 2007. (CET)

  Potpis suradnika[uredi kôd]

  Drago mi je da tako misliš, a pokušaj pronaći i potpis, koji ostavljamo na stranicama za razgovor i u Kafiću, koji napišeš pomoću 4 ~ ili klikom na pomoćnu karticu kod uređivanja, na koju kad dođeš mišem stoji "Vaš potpis s datumom" Potpis.gif. Ukoliko imaš mogućnosti, svakako prouči o IRC-u i probaj se spojiti prema uputama, tako suradnike najbrže učimo radu na Wikipediji, a možeš nas direkno pitati što te zanima. Ja sam uvijek spojena i na IRC dok radim na Wikipediji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:40, 26. veljača 2007. (CET)

  Slike[uredi kôd]

  Tvoje slike Slika:ABC.jpg i Slika:TehnKult.jpg nemaju odgovarajući opis (vidi: Wikipedija:Slike i povezane stranice). Ukoliko to ne središ do subote, 10. ožujka, bit će obrisane, kao i sve ostale koje do tada postaviš bez opisa ili dozvole.--Donatus 11:09, 7. ožujak 2007. (CET)

  Ma samo nedostaje predložak koji se ispuni podacima:
  {{Infoslika
  |Opis=
  |Izvor=
  |Datum=
  |Autor=
  |Objašnjenje=
  }}
  

  Ja sam ga postavila na te dvije slike, a ti dodaj informacije koje nedostaju, jer meni nisu poznate. Ukoliko imaš još neka pitanja, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:56, 7. ožujak 2007. (CET)

  Pomoć[uredi kôd]

  S obzirom na tvoju struku, zamolila bih te da pogledaš koja nas pitanja muče i pomogneš nam u rješavanju tih pitanja: Razgovor o kategoriji:Geologija, Razgovor:Milutin Milanković, Razgovor o kategoriji:Mineralogija i Razgovor:Rudarstvo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:58, 3. svibanj 2007. (CEST)

  Zahvaljujem :-)) --Roberta F. 13:31, 3. svibanj 2007. (CEST)

  Potpis[uredi kôd]

  Ako te mogu samo zamolit da prilikom komentiranja na stranicama za razgovor ostaviš potpis, vidim da je suradnica Roberta F. već to gore objasnila, tak nam je komunikacija uspješnijaFace-grin.svg,--Dalibor Bosits © 17:48, 9. prosinac 2007. (CET)

  He pozdrav, možete li za članak težinski koeficijenti pronaći isti na engleskoj, pa ih povezati interwikijem, ako ima naravno, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 19:33, 14. prosinac 2007. (CET)

  Na žalost nisam na engleskoj wikipediji pronašao ništa nalik na "weighting coefficient". --Tomislav Malvić 18:39, 26. prosinac 2007. (CET)

  Slika:ABC.jpg[uredi kôd]

  Slika je vraćena, treba navesti autora i izvor ili će nažalost ponovno biti obrisana. Ako imate pitanja, pitajte Face-smile.svg Pozdrav --MayaSimFan 20:46, 5. siječanj 2008. (CET)

  Podatke o slici možete urediti klikom ovdje. Sliku samo treba ponovno umetnuti u članak ABC tehnike tako što ćete umetnuti tekst [[Slika:ABC.jpg]] (bez < nowiki >) Pozdrav --MayaSimFan 18:30, 6. siječanj 2008. (CET).

  Obavijest za slike[uredi kôd]

  Nuvola apps important.svg
  Stop hand.svg
  Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

  Suradniče,

  Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

  Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

  Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

  Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

  Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

  Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

  Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

  Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

  Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

  Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
  Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.