Razgovor sa suradnikom:Tommy130275

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Tommy130275, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Tommy130275") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 13:45, 17. rujna 2015. (CEST)

Prikaži...[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Dubrovačka Republika, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 14:19, 17. rujna 2015. (CEST)

Dubrovnik i njegova povijest[uredi]

Po doprinosima vidim da se zanimate za povijest Dubrovnika. Članak je trenutno zaštićen zbog zatrpavanja nedavnih promjena tako da uređivanje nije dopušteno svim novim i neprijavljenim suradnicima. Već za vrijeme dok je članak zaštićen možete proučiti uvodni tečaj i prikupiti vjerodostojne izvore i na svom računalu pripremiti izmjene koje smatrate potrebnima. Članak je doista potrebno doraditi, ali prema pravilima wikipedije i ne u milijun izmjena. Radujem se budućoj suradnji i stavljam na raspolaganje za pomoć bilo koje vrste. Lijepo pozdravljam i zahvaljujem na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 09:59, 20. rujna 2015. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! --Ivica Vlahović (razgovor) 12:34, 21. rujna 2015. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikaži kako će izgledati3.PNG

Stop hand nuvola.svg Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!--Ivica Vlahović (razgovor) 00:06, 22. rujna 2015. (CEST)

Crveni Karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 tjedna!

Razlog je: ignoriranje uputa


Više puta ste upozoravani...--Ivica Vlahović (razgovor) 14:08, 23. rujna 2015. (CEST)

Izvori[uredi]

Jeste li već proučili kako se navode izvori?? ako niste nemojte više navoditi izvore prije nego pročitate upute. Zahvaljujem na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 00:06, 10. listopada 2015. (CEST)

Tommy130275, ovako navesti izvor, nije dobro. I stranicu na kojoj se tekst može naći, navesti treba.--Ivica Vlahović (razgovor) 14:40, 21. listopada 2015. (CEST)