Razgovor sa suradnikom:Touchscreen

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Touchscreen, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. − slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć − kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

  • Uvodni tečaj (najkraći mogući, ovisno o predznanju proći ćete ga za 5-30 minuta)

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić − portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): #wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci.

Još jednom, dobro došli!Kurtelacić 00:58, 7. listopada 2009. (CEST)

Crni daždevnjak[uredi]

Čestitam ti na lijepom članku koji si potpuno optemio/la u skladu s običajima pisanja o životinjama na ovoj wikipediji. Malo sam ga doradila, i ako trebaš neku pomoć, slobodno mi se javi. Pozdrav Branka France (razgovor) 21:23, 10. listopada 2009. (CEST)

Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje[uredi]

U članke postavljamo wikipoveznice na hrvatske nazive biljaka i životinja, a ne na latinske kao ovdje. Hvala na razumijevanju i pozdrav :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 14:03, 21. listopada 2009. (CEST)

Bitno je utoliko što imamo hrvatske nazive pa je dobro da se njima i služimo. Latinski nazivi (ako su članci napisani) opet vode na članke koji su sa latinskih preusmjereni na hrvatske nazive. Bolje je pisati hrvatske naziva, iako malo kompliciranije, i stoga što nekih naziva životinja imamo u hrvatskoj ali ne i u latinskoj inačici. Pozdrav :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 22:59, 21. listopada 2009. (CEST)
Nema problema. I drugi put :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 23:01, 21. listopada 2009. (CEST)

Pomoć[uredi]

Bok. Ja sam Duma, i također se bavim životinjama (pticama) i gljivama. Već sam tri-četiri mjeseca na wikipediji i dosta sam pohvatala. Ako ikada, ikada, ikada budeš trebao pomoć, možeš mi se obratiti. Ako budeš pisao dobre članke, dat ću ti nagradu. Mogu provjeravati tvoje članke budeš li htio. Samo me obavjesti da si napisao novi članak i ja ću ga pregledati. Usput, nebi bilo loše da napraviš svoju suradničku stranicu, ali to nije obavezno. Možeš staviti suradničke okviriće kao neki drugi suradnici. Vidim da se dobro snalaziš sa pisanjem, i mislim da ti opomene neće trebati :). Lijep pozdrav--Duma (razgovor) 22:24, 23. listopada 2009. (CEST)

Da ti pomognem sa suradničkim okvirićima: imamo ovdje na wiki i ovu stranicu Wikipedija:Suradnički okvirići. Malo pregledaj humor, jezike, muziku, štagod i odaberi one koji ti se sviđaju. Baš mi je drago što si mi odgovorio. Da ti još kažem da osim članaka na wikipediji postoje stranice namijenjene šali. Naprimjer wikipedijin humor (što ćeš morati upisati u pretraživač), Wikipedija:Rođendani Wikipedista (što doduše nije šala, ali će ti možda biti zanimljivo) i sl. Kada dobiješ malo više iskustva, objasnit ću ti i IRC. Zasada ti je ovo dosta, da te ne zatrpavam novim stvarima. Have a nice day ;) --Duma (razgovor) 12:17, 24. listopada 2009. (CEST)

Zahvala[uredi]

Premda je tvoj glas zbog nedovoljnog broja doprinosa bio nevažeći, svejedno zahvaljujem na povjerenju i glasu za administratora Wikipedije na hrvatskom jeziku :-)--Pauci.jpg Braco (razgovor) 01:02, 27. listopada 2009. (CET)

Nagrada[uredi]

Vidim da si vrijedan, i da često dopunjavaš članke. Samo tako nastavi, uskoro ću ti dati nagradu. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 16:26, 6. studenog 2009. (CET)

Evo, kako sam i obećala. Nagrada ti je na suradničkoj stranici. Samo ti nastavi pisati članke i nagrade će stizati kao lude. Još nešto: nisam neko vrijeme bila na wiki, ali mi se čini da više ne radiš. Možda se varam. Kakogod, ni ne moraš raditi ako imaš posla ili ideš u školu. Wikipedija nije ni osmišljena da bi suradnike sprječavala u svakodnevnim obavezama. Lijep pozdrav :) --Duma (razgovor) 13:44, 21. studenog 2009. (CET)

Hehe... nema problema ;). Još nešto: ne kaže se potsjetila nego podsjetila. Have a nice day :)--Duma (razgovor) 08:45, 24. studenog 2009. (CET)

Sretan Božić[uredi]

Želim ti sretan Božić i Novu Godinu :) --Duma (razgovor) 20:17, 25. prosinca 2009. (CET)

Kako ja uvijek održavam obećanja, evo ti Irc. Noviju verziju (x-chat) možeš skinuti ovdje: [1]. Kod onog prvog linka, u prvi pravougaonik upiši ime, a u treći (najdonji) odaberi kanal #wikipedia-hr. Kod ovog drugog, skini x-chat, upali ga. Upiši svoj nick. Odaberi kanal FreeNode. Poslije, kada te bude upitao koji tačno kanal, upiši #wikipedia-hr. Predlažem ti da prvo probaš ovo prvo. Vidimo se tamo i nadam se da ćeš se snaći :) --Duma (razgovor) 13:18, 26. prosinca 2009. (CET)