Razgovor sa suradnikom:Zeljko/Arhiv 13

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Američki urođenici tj. Indijanci[uredi kôd]

Nego, ajmo se dogovorit oko toga,

  • "Glavne grupe i porodice Indijanaca" ne sadrži samo glavne grupe i porodice. Porodice pogotovo, jer ta riječ označava širu obitelj (obitelj + rodbina). Grupe ili skupine je dobro, jer na popisu nisu samo plemena: tu su cijeli narodi (u Sjevernoj Americi danas organizirani u nacije - nations, npr Iroquois Nation, Apache Nation, koji uključuju oko desetak različitih plemena svaki), plemenski savezi, i tek onda plemena.
  • Nadalje, lista sadrži više od 900 imena - to nije popis glavnih skupina nego vrlo iscrpan popis svega što sam gore naveo.
  • Kako to kategorizirati - neki predlažu jezičnu kategorizaciju, što bi u etnografskom smislu bilo najprikladnije - jezična srodnost indicira srodnost između raznih plemena. No to ima i nedostataka - migracija Indijanaca, pogotovo u Sjevernoj Americi vrlo je kompleksna, tako da će se na jednom mjestu naći plemena koje su srodne samo povijesno ili porijeklom, a u stvarnosti nemaju kontakata i žive na međusobno udaljenim područjima. Drugi je taj da bi za osobu koja se ne namjerava podrobno i temeljito zabavljati indijanskom demografijom, takva kategorizacija bila zbunjujuća i ne baš od previše pomoći. Meni npr. bi puno više pomogla podjela indijanskih naroda po regijama, od Aljaske do Ognjene zemlje.
  • Za usporedbu pogledaj engleske stranice o Indijancima, kategorizaciji i sl. Čak i oni koji s tim svim imaju puno više veze (vjerujem da na tome rade i pravi američki Indijanci), imaju sličnih problema, a gdje nećemo mi.

Rosier 12:49, 22. ožujak 2007. (CET)

Mokša i Mordvini[uredi kôd]

Bok,

Ostavio sam ti poruku na Razgovor:Mokša (narod) (članak je tvoj, pa nema smisla da ga ja kupusim). Pozdrav. --Tycho Brahe 19:28, 23. ožujak 2007. (CET)


Kulturno područje[uredi kôd]

Kulturno područje, što je to? Dakle to je: a region (area) with one relatively homogeneous human activity or complex of activities (culture). These areas are primarily geographical, not historical … A culture area is now an outdated concept in cultural anthropology ([1]), Znači kad govorimo o jednom kulturnom području, ne trebaju nam bespotrebni dodaci drevna, etc. Zašto se mene pogrešno ispravlja ? --Zeljko 11:55, 24. ožujak 2007. (CET)

Čuj, svaka tebi čast što se tiče etnologije, ali etnologija ti mnogo bolje ide od objašnjavanja. Što se mene tiče, kategorija:Drevna Mezopotamija pokriva teme koje su vezane za narode i države starog vijeka (možda i malo šire, nije bitno) koji su živjeli na području Mezopotamiji, kao što Kategorija:Stara Grčka pokriva teme vezane uz Staru Grčku, pri čemu je svakome jasno da Pjesma Eurovizije 2006. ne spada u tu kategoriju zbog krivog vremena, a Inke zbog krivog mjesta. Dakle, bitan je i vremenski i prostorni okvir.
Meni se ovo čini prilično jednostavnim, dok ti, s druge strane, inzistiraš da kultura od prije 7 000 godine nije vremenski određena (???) zato jer se radi o kulturnom području. Jasno mi je što je kulturno područje, ali pojma nemam kakve to ime veze s ovim. Da ti pravo kažem, nemam volje to iz tebe kukom izvlačit, pa ako smisliš načina da to objasniš na jednostavan način (like I'm six year old, što bi rekli u filmovima), javi mi se. Ako ne, računaj da ću ignorirat buduće nejasne argumente. Pozdrav. --Tycho Brahe 14:22, 24. ožujak 2007. (CET)

Dobro šefe. --Zeljko 14:30, 24. ožujak 2007. (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Nema problema Željac, previše linkova zaista rade problema. Lipi pozdrav prije moje popodnevne kavice uz more :-)) --Roberta F. 13:34, 27. ožujak 2007. (CEST)

popi i rakijicu za mene. --Zeljko 13:39, 27. ožujak 2007. (CEST)

etnografija i etnologija[uredi kôd]

A, sorry, nisam vidia tvoj tekst, Bajlo mi je pisa 2 minuta iza tebe :).

Da, pliz, sredi to, malo je ljudi koji bi to znali napravit. Pozdrav  :) --Tycho Brahe 12:27, 28. ožujak 2007. (CEST)

super, pozdrav --Zeljko 12:28, 28. ožujak 2007. (CEST)

Bok, Zeljko
Još nisam skužia što točno ide u etnologiju, a što u etnografiju, samo bi ti skrenuo pažnju na en:Category:Anthropology gdje su obje ove znanosti stavljene pod antropologiju, dok je kod nas Kategorija:Etnografija podkategorija od Kategorija:Etnologija. Ne sugeriram da mijenjaš, samo predlažem da pogledaš. Pozdrav. --Tycho Brahe 09:52, 29. ožujak 2007. (CEST)

Nismo se razumili do kraja.

Da slikovito pojasnim razliku o kojoj govorim:

Engleska wiki:

en:Category:Anthropology >> en:Category:Ethnology
en:Category:Anthropology >> en:Category:Ethnography

Hrvatska wiki:

Kategorija:Antropologija >> Kategorija:Etnologija >> Kategorija:Etnografija

--Tycho Brahe 14:09, 29. ožujak 2007. (CEST)

Nema veze, sredio sam po engleskoj wiki. --Tycho Brahe 15:28, 29. ožujak 2007. (CEST)

Sendvič[uredi kôd]

Bok,

Ja sam za to da se sve preusmjeri na Južna Georgia i otočje Južni Sandwich, a tamo imaš i podnaslove za pojedine dijelove administrativne jedinice.

Pozdrav! --Tycho Brahe 17:40, 28. ožujak 2007. (CEST)

I ja. Napravio sam South Georgia članak, neće da ga prebaci na Južna Georgia, dodat ću još geografije. --Zeljko 17:49, 28. ožujak 2007. (CEST)

Neće da ti prebaci South Georgia na Južna Georgia zato jer sam ja u međuvremenu otvorio tu stranicu i na nju stavio redirect. U međuvremenu sam i na tvoju South Georgia stavio isti redirect. --Tycho Brahe 17:53, 28. ožujak 2007. (CEST)
Zašto da vratim članak o otoku? Pa možeš pisat na Južna Georgia i otočje Južni Sandwich. Ako ti je baš napeto, možeš vratit. --Tycho Brahe 18:01, 28. ožujak 2007. (CEST)
Imaš pravo, bolje je da odvojimo. Vidi i ovo: Predložak:Južna Georgia i otočje Južni Sandwich. --Tycho Brahe 14:26, 29. ožujak 2007. (CEST)

Pisanje na stranici za razgovor[uredi kôd]

Bok,

Kad mi ostraviš poruku, nemoj tekst dodavati na kraj ako već postoji poglavlje gdje je tema započeta. Vidi ovo moje sređivanje za primjer što je bilo krivo. Pozdrav! --Tycho Brahe 15:40, 29. ožujak 2007. (CEST)

Željac,[uredi kôd]

vratila sam se jučer, i još se nisam odmorila:-( Malu djecu imaju mladi ljudi, a stari ih trebaju uzimati na kapaljke, inače "padnu s nogu", kao ja :-) Pozdrav Branka France 23:29, 3. travanj 2007. (CEST)

Ček-ček! Ti patroliraš - piše ti na stranici - nad nedavnim promjenama? I mene upozoravaš da ja budem nježna, prema vandalima? I meni, meni!, govoriš da hrvatska plemena i Aristotel "nemaju nikakve veze"?

Ako imaš ovlasti, ljubazno te molim, with sugar on top, bannaj tog Rumbaraka i zaštiti članak "Aristotel". Ygraine 01:26, 4. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Željac,[uredi kôd]

prvo, jesi li dobio slike? poslala sam ti danas neke, možda nikakve, a možda je poneka i zanimljiva, slike iz Kenije. Pogledaj mail, pa mi javi.

Drugo, mogu li napisati u tekstu o morževima, da imaju veliko značenje za Inuite? Prema de wiki, to je zbirni naziv za Eskime u središnjim i sjeveroistočnim arktičkim dijelovima Kanade, i Grenlanda. Kaži što misliš o tome. Pozdrav Branka France

bog, žele, bia san ti na sjeveru i sve dobro dok nije pa gol za 2-1. a cilo vrime nas potkrada onaj lapan od suca. jesi gleda? --West Brom 4ever ® 01:35, 5. travanj 2007. (CEST)

Željac, vidio si da sam ti malo "brljala" po onom članku, ne ljutiš se, zar ne? Ali ne znam na koje pripreme misliš? Ako misliš na podatke uz one slike...to je iz nekog etno sela napravljenog za turiste...:-( Nije ništa baš autentično...žao mi je. Ako možeš za nešto upotrijebiti, nabavit ću ime kako se to etno selo zove...ali velim ti, to je sve samo za turiste:-( Sad vidim i da si napravio redirekt za Inuite, super:-) Pozdrav Branka France

A, to si mislio:-) Je, to sam sve obavila, za sutra je ostalo samo farbanje jaja:-) Branka France

Evropa?[uredi kôd]

Bok,

U vezi ove tvoje primjene: Ne gledam vijesti, možda sam nešto propustio :-/? --Tycho Brahe 08:18, 7. travanj 2007. (CEST)

Hvala[uredi kôd]

Hvala puno, i također želim Sretan i Blagoslovljen USKRS ! --Edgar Allan Poe 23:18, 7. travanj 2007. (CEST)

možeš li mi malo pojasnit brisanje onoga članka o washingtonu? --West Brom 4ever ® 16:47, 8. travanj 2007. (CEST)
naravno da nisi ništa izbrisa. evo preformulirano: zašto si stavia oznaku za brisanje? --West Brom 4ever ® 17:08, 8. travanj 2007. (CEST)

Uskrs[uredi kôd]

Sretan uskrs!!! --NI 23:45, 8. travanj 2007. (CEST)

Okrug Columbia[uredi kôd]

Željko, Glas Amerike naziva tu upravnu jedinicu okrugom. Kubura 11:58, 10. travanj 2007. (CEST)

Evo ti poveznica [2].
"Najobrazovanije stanovnistvo ima Okrug Columbia, odnosno glavni grad Washington". Kubura 12:01, 10. travanj 2007. (CEST)

Mohikanci[uredi kôd]

Zeljko, je li moguće da su ti promakli Mohikanci? Kubura 10:25, 11. travanj 2007. (CEST)

Makedonci[uredi kôd]

Željko, zahvaljujem ti na sugestiji. Suglasan sam da su neglomazni članci čitateljima privlačniji i “prohodniji”. Ali ja bih to otprilike ovako rasporedio: pod “Makedonci” bih stavio dio sadržaja koji spada u taj članak a odnosi se na navedene podnaslove, dok bih glavninu teksta stavio u posebne članke, poput “Makedonski preporod”, “Ilindenski ustanak”, “Pirinska Makedonija”, “Makedonska dijaspora” i sl. Pojam “Egejska Makedonija”, pak, zahtjeva posve drugi članak od onoga koji je sada gore i koji je zapravo službeni stav grčkih vlasti o Egejskoj (ili tzv. Belomorskoj) Makedoniji. Taj pojam mnogo je kompleksniji, širi i dublji. U svojim člancima zato trenutačno i ne označavam Egejska Makedonija dok se ne zamijeni kvalitetnijim, tj. objektivnim člankom. Potrudit ću se prirediti takav pravi wiki-članak. Još jedom hvala. Svaki prijedlog, sugestija i promišljanje su mi dobrodošli. Podrav. Giceto 15:18, 14. travnja 2007. (CEST)[odgovori]

Q i P[uredi kôd]

navodim, sad pišem članak o keltskim jezicima i navest ću podjele na Q-keltske (goidelske) i P-keltske (bitonske), kao i na kontinentalne i otočne, Karlo Mikić

anonimni vandal[uredi kôd]

je, vidia san ga. stranica je zaštićena i on ide na prisilno lađenje. iden sada gledat hokej, a sutra se ide drukat na sjever, igra kamen u poljudu. stoj mi dobro i čujemo se kasnije :-) --West Brom 4ever ® 20:27, 17. travanj 2007. (CEST)

Samo daj Željac, mali picek je Evo koda:

<div style="position: fixed; left:0; bottom:0; display:block; height:110px; width:110px;"><div style="position: relative; width: 110px; height: 110px; overflow: hidden"> <div style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; font-size: 300px; overflow: hidden; line-height: 300px; z-index: 3"></div> <div style="position: absolute; top: 0px; left: 0px; z-index: 2">[[Slika:Primer vuelo (para E.) - Transp.gif|110px]]</div> </div> </div>

Jel ti se sviđa slavljenički logo? --MayaSimFan 23:17, 21. travanj 2007. (CEST)

Evo, ekspresno postavljeno :) --MayaSimFan 23:54, 21. travanj 2007. (CEST)

crveni[uredi kôd]

Koji? Di? --Tycho Brahe 23:55, 22. travanj 2007. (CEST)

Svevi[uredi kôd]

Mirko mi piše da će se o tome očitovati na wikipediji, ali da je trenutno malo u gužvi. --Flopy 11:11, 23. travanj 2007. (CEST)

Vandalizam[uredi kôd]

Pa razgovarali smo o vandalizmu. Zar te nijesam već naučio? D --NI 18:34, 27. travanj 2007. (CEST)

Koji? --NI 18:38, 27. travanj 2007. (CEST)

http://en.wikipedia.org/wiki/Montenegrins

Lijepi pozdrav,[uredi kôd]

i sve najbolje želje za ovo što pišeš na svojoj stranici da pripremaš :-) Branka France 10:33, 28. travanj 2007. (CEST)

Željko![uredi kôd]

Pa ne mogu vjerovati svojim očima! Dvije si mi nagrade dodijelio! Pretjerao si - moje su zasluge puno skromnije!

Jako si me razveselio (i obavezao), puno ti hvala! Ygraine 11:27, 28. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Suradnik turkolog[uredi kôd]

Zeljko, ja sam student turkologije (IV. god.), polagao sam tri ispita iz povijesti turskoga jezika i dobro znam što je osmanski jezik. Osmanlije nisu nikakvi potomci Kaja???, nego je to samo jedno od mnogih oguskih plemena. Drugo, osmanski se nikada nije govorio, on je naprosto bio artificijelni idiom, a ime je dobio po Osmanskoj dinastiji. Treeće, natuknica koja je prepisana iz inozemnih enciklopedija ima niz propusta i početničkih pogrešaka. Termeljem čega ti sudiš o kvaliteti jednog teksta?

Lijepo, a studirate. Ovdje je tekst o [jeziku] koji se, kako kažete, nikada nije govorio, i koji dobro poznajete. Nelogično.

2. Ne želim Vas učiti o Qayima, ni Osmanovom ocu, za koje kažete da su bili jedno od oguskih plemena, i koji Vam očito ništa ne znače. Zato Vam iz ovoga dajem 1.

Oni su veoma bitni jer tvore jezgru Osmanlija nakon razdvajanja od Seldžuka, i svoj jezik donose sve od Perzije preko Anatolije u Europu. -Što vi onda u stvari studirate?. Za proučavanje jednog jezika moraš biti upoznat sa povijesnim prilikama i činjenicama. Odakle se pojavio taj jezik tko ga je donesao, pod čijim se utjecajem razvijao, etc. Svaki jezik trpi promjene zbog kontakta sa susjedima, a to se desilo i sa jezikom današnjih Turaka. --Zeljko 13:10, 28. travanj 2007. (CEST)

Uklapanje i brisanje[uredi kôd]

Željko, kad netko napiše tekst o nečemu o čemu već imamo članak, to zasigurno nije razlog za brisanje već za spajanje tekstova. pozdrav. --Tycho Brahe 14:30, 28. travanj 2007. (CEST)

Željko, tvoj komentar sadrži tekst "Imamo kvalitetan tekst." što je u očitoj suprotnosti sa predloženim brisanjem. Tekst očito nije za brisanje već se može iskoristiti. Ili sam nešto krivo razumio? --Tycho Brahe 14:49, 28. travanj 2007. (CEST)
Ovo je kvalitetan tekst osmanski turski. --Zeljko 14:53, 28. travanj 2007. (CEST)
A u Razgovor:Osmanski jezik nema baš ni jedne jedine rečenice koja bi bila smislena? --Tycho Brahe 15:09, 28. travanj 2007. (CEST)
Kad smo već kod toga, to je otprilike jednako vjerojatno kao i da npr. na wikipediju dođe 10 suradnika koji se zanimaju za etnologiju i da ama baš svi, od prvog do zadnjeg, pišu totalne bedastoće, da su totalne neznalice i amateri, zbog čega ih ti moraš ispravljat i svađat se sa njima. --Tycho Brahe 15:15, 28. travanj 2007. (CEST)

Umjesto da mi 10 puta objašnjavaš kako nisi kriv što si se s nekim (manje ili više) zakačio i zašto su svi drugi u krivu, bolje bi bilo da se pokušaš sjetit kad je na wikipediju došao neki suradnik od kojeg si ti naučio nešto novo i koji ti je uspješno dokazao da si ti nešto negdje pogriješio.

Ako ti 10 puta dolaziš u sukob (bez obzira radi li se o grubim riječima ili samo tvrdoglavnom ustrajanju na svojem mišljenju), a nikad iz njega ne izađeš na način da ti priznaš da si u početku bio u krivu, onda nema šanse da ti mene uvjeriš da je to normalno.

Ako ti ne vidiš da bi ti možda trebao promijeniti svoj stav, onda ti je zaludu svo objašjavanje o konkretnom problemu.

--Tycho Brahe 15:59, 28. travanj 2007. (CEST)

Ma dobro. Valjda. Zapravo, ja sam vidio da si tipu "dao 1", što mi ne liči na konstruktivnu raspravu. Očekivao sam da ću naći još minusa, ali eto nisam. Da li zato jer je rapsrava bila kratka ili zato jer si ti bio neuobičajeno pristojan, bog će ga znat :-/. Pozdrav. --Tycho Brahe 16:31, 28. travanj 2007. (CEST)


DAKLE, DA SE I JA JAVIM. FASCINIRAN SAM CINJENICOM DA JE NETKO PODJEDNAKO STRUCNJAK I ZA INDIJANCE I ZA OSMANSKI JEZIK, I DA TAKO SAMOUVJERENO GOVORI O STVARIMA KOJE UOPCE NE ZNA. POSTOJI ZNANSTVENA LITERATURA O TOME, A AKO SE PRETVORITE U LOSE PREVODITELJE LOSIH WIKIPEDIJSKIH TEKSTOVA, ONDA NISTA OD TOGA. ZELJKO, IME SELDZUCI I OSLANLIJE SAMO SU DINASTICKA IMENA OGUSKIH ILI JUGOZAPADNIH TURAKA, HALLO, AKO TI JE MRSKO PROCITATI KOJI TEKST VISE NEGOLI GA NUDI WIKIPEDIJA, NAZOVI NEKOG ZNANSTVENOG NOVAKA S FAKULTETA ILI STUDENTA, PA PRIUPITAJ. NO NE BRKAJ BABE I ZABE, MOLIM TE!!! I NE BUDU TAKO AROGANTAN, NE KORISTI NIKOME.

Čitao sam ja te tekstove prije nego si se ti rodio. lijepo se knjige uhvati, to ti je moj savjet--Zeljko 20:08, 30. travanj 2007. (CEST)

Cuj Zeljkec, ti si stvarno smrt za wikipedijsku demokraciju. Pricas o stvarima o kojima nemas pojma, pa tako i o osmanskome jeziku prije utemeljenja Osmanskoga Carstva. Zamisli da netko ustvrdi da su Hrvati u 7. st. donije sa sobom standardni hrvatski jezik. Mogu tek zamisliti kakve lude stvari proturas o Indijancima. Kome ti, covjece, dajes jedinice i petice? Daje ti čistu NISTICU! K tome, cudim se tvojim kolegama s Wikipedije da ne reagiraju na toliku samovolju. Amen!

e :)[uredi kôd]

Evo ga Željac, <sup>e</sup>, odnosno e, ako pomaže --MayaSimFan 22:23, 28. travanj 2007. (CEST)

ne to Majac, imam to, treba mi za umetnut u tekst na našoj stranici za pisanje, ono si dobila na wordu, a to imam i ja. Vidiš ovo ª, ⁿ, º, , ʷ, i kako ostanu kada spremiš stranicu.

Eh, onda nažalost pojma nemam kako to dobiti --MayaSimFan 22:30, 28. travanj 2007. (CEST)

Hvala na nagradi[uredi kôd]

Željko najljepše se zahvaljujem na nagradi. --Roman 14:25, 29. travanj 2007. (CEST)

Engleska[uredi kôd]

Pa uzimam sa Engleske Wikipedije.

Idi tamo i zali se. ;D --NI 20:27, 30. travanj 2007. (CEST)

Vandal nijesam; jos nijesi naucio sto je vandalizam.
Provokator... mozda jesam, ali samo kod tebe, i samo zbog tvog ponasanja.
O cem pricas? Sto s crnogorskim Srbima??? --NI 20:40, 30. travanj 2007. (CEST)

Netocno, pogledaj Bošnjaci.

Taj clanak ubraja sve one koji se smatraju *Muslimanima*. --NI 21:15, 30. travanj 2007. (CEST)

Kakva Crna Crna Gora??? O cem ti pricas?????
Sto imas ti toliko protivu Crnogoraca?!?! --NI 21:37, 30. travanj 2007. (CEST)
I jos govoris da bi meni treba ban!?!
ZASTO??? Ti si napravio mnogo vise prekrsaja od mene. --NI 22:06, 30. travanj 2007. (CEST)

Momče, ti si zaista kroatocentrik, etnokroata i proustaša. Znaj, ima i nas drugih Hrvata. Željko, nije naša hrvatska (i pojedinačna) misija da mrzimo Srbe, već da budemo iskreni, objektivni i realni. Prema sebi i prema svima drugima, bili oni amerikanci ili austrijanci, srbijanci ili afrikanci. Mi smo, baš kao i Srbi, malen i povijesno neutjecajan narod. Ne treba svoju sadašnjost opterećivati trivijalnostima kao što su -da li je ono 32% Srba u Crnoj Gori ili nije. Što to nas (I TEBE) briga. Goran iz Slavonije.

nisam ja opterećen prijatelju. Želim ti sve najbolje. Zeljko


Pa...sve u svemu, dobro sam:) Hvala na pitanju:) A ti? pozdrav Branka France 00:53, 1. svibanj 2007. (CEST)

Zašto si blokiran[uredi kôd]

Mislim da si dovoljno iskustva skupio na Wikipediji da shvatiš njen rad. Ovo nije tvoj prvi sukob oko Crnogoraca, niti je prvi tvoj sukob sa drugim suradnicima u polju tvog znanja. Ovo sa Crnogorcima sinoć je kap koja je prelila čašu.

Blokirao sam i tebe i NI-a jer vaša zabava prelazi granice kulture, ova tri dana blokade su za tebe i njega pružena ruka da razmislite i dogovorite se o budućem radu.

Nitko nije najpametniji ni najjači.

A što se tiče mog rada i mog čina sinoć, tvoje poruke u Kafiću, kao i to jesam li za admina ili nisam postavi zahtjev za skidanje mog adminskog statusa.

Ja ću prihvatiti odluku zajednice i napustiti Wikipediju, ako ona odluči da trebam napustiti Wikipediju.

-- Andrej Šalov 08:27, 1. svibanj 2007. (CEST)

premještanje[uredi kôd]

bog, ja san. ne razumin točno šta triba premistit, šta preusmjerit, jer je malo zapetljano ;) tribalo bi mi malo podrobnije objasnit jer na ircu ne znamo šta točno želiš. --West Brom 4ever ® 20:36, 2. svibanj 2007. (CEST)

sada? ako nije dobro, opet reci. --West Brom 4ever ® 20:51, 2. svibanj 2007. (CEST)

Jutro[uredi kôd]

Dobro jutro Željac :-)) --Roberta F. 04:15, 4. svibanj 2007. (CEST)

'Jutro, čuješ se do Trsata . --Zeljko 04:16, 4. svibanj 2007. (CEST)

Sva sreća da sam do tamo došla, pa postavila predloške na one slike s Trsata. Sad mogu mirno u krpice. Laku noć ti želim :-)) --Roberta F. 04:18, 4. svibanj 2007. (CEST)

Popis indijanskih plemena II[uredi kôd]

Napravio sam predložak za abecedni popis Indijanaca i postavio ga na svaku stranicu u abecednom popisu. Nadam se da je sad bolje nego ranije. Osim toga, tu je i prijedlog kako bi mogli poredati imena plemena, budući da su prilično dugački. Štošta bi se u tome moglo još poboljšati, pa mi javi svoje mišljenje. Pozdrav. Rosier 21:38, 6. svibanj 2007. (CEST)

Počinjem uređivanje popisa plemena, pa ako mi možeš reći:

Rosier 14:27, 12. svibanj 2007. (CEST)

Premještanje[uredi kôd]

Zar nije lakše napraviti #REDIRECT[[]], nego dva puta premještati stranicu? --89.172.5.132 19:11, 7. svibanj 2007. (CEST)

Arhiviranje[uredi kôd]

Željko, već sam ti poslala više mailova, ali ih izgleda ne primaš, želim te pitati, da li da ti ponovno arhiviram stranicu za razgovor, jer je opet postala preduga, a znaš da te volim prije pitati za dozvolu. Lipi sunčani pozdravi :-)) Robertica

Pravila, pravila[uredi kôd]

...sve su nas zadavila (tako je nekad pjevao neki roker s one strane neke rijeke :-)

Daj molim te pročitaj Razgovor_sa_suradnikom:Goran#Wikipedija_i_kasacijski_sud i reci mi treba li nam na wikipediji kasacijski sud. Hvala SpeedyGonsales 01:12, 9. svibanj 2007. (CEST)

Hrvati[uredi kôd]

Željko, vidim da je NI opet napravio istu promjenu u članku Hrvati. Molim njega, a molim i tebe da ne nastavite s ratom promjena, nego da raspraviti na Razgovor:Hrvati što je tko i na koga tamo mislio.--Donatus 18:19, 9. svibanj 2007. (CEST)

tommy[uredi kôd]

hoću, nauru je gotov! hahahaha ;D

Narabno ![uredi kôd]

U vezi sa čime treba pomoć ? --Edgar Allan Poe 14:42, 10. svibanj 2007. (CEST)

Pogledati ću št mogu, ali idući put mi ne piši po suradničkoj, nego na razgovor. --Edgar Allan Poe 15:14, 10. svibanj 2007. (CEST)

Crnogorci[uredi kôd]

Željko, vidim da si napravio velike promjene u članku Crnogorci. Nisam sve detaljno pročitao, no prema onom što sam vidio, mislim da je trebalo tako nešto prvo predložiti na stranici za razgovor uz članak, tim prije što su neke od tih stvari već prije bile raspravljane, bilo uz članak Crnogorci, bilo uz, čini mi se, crnogorski jezik. Oni primjeri crnogorskog jezika, koliko je meni poznato, ne odražavaju književni crnogorski jezik i prepuni su tuđica koje se rabe u dijalektu. U svakom slučaju, znajući da o pitanjima kao što je crnogorski jezik i sl. postoje različiti stavovi i u samoj Crnoj Gori, u članku ne može biti zastupljena samo jedna strana. Molim te da pokušaš to popraviti prije nego što se raplamsa još jedan nepotreban sukob.--Donatus 08:35, 11. svibanj 2007. (CEST)

Željko, sve je to meni jasno. Ali zapeli su mi za oko oni primjeri crnogorskog jezika koji su zapravo primjeri dijalekta. To bi bilo kao da iz primjera kajkavskog narječja s germanizmima dokazuješ da je hrvatski književni jezik različit od srpskog, ili iz primjera čakavskog narječja s talijanizmima da je različit od, primjerice, bošnjačkog. Za ostalo kažem da nisam sve čitao.--Donatus 09:16, 11. svibanj 2007. (CEST)

Željko, ovo se ne radi! Sad sam primijetio komentar što ga je suradnik NI ostavio i provjerom sam zaključio da ti dosita sada nisi uređivao taj članak, već si vratio tekst jedne davne inačice. Time si poništio sav dosadašnji rad na članku. Ukoliko misliš nešto popraviti, i sada te to najozbiljnije upozoravam, počni mijenjati malo po malo, tako da se o svakoj pojedinoj promjeni, ukoliko je to moguće, može raspraviti.--Donatus 18:08, 11. svibanj 2007. (CEST)

Da budem konkretniji, čini mi se da je riječ o inačici od 29. listopada 2006. U međuvremenu je bilo gotovo stotinu izmjena te stranice. Na taj si način vratio i neke faktičke pogreške, uklonio si neke međuwikipoveznice koje su u međuvremenu bile dodane, kao i kategoriju članka koja ga svrstava među članke zaštićene za neprijavljene suradnike, čime bi bio otežan rad administratorima. To već graniči s vandalizmom i da nisi ovdje prijavljen bio bi sigurno blokiran. Budući da si prijavljen i da tako s tobom mogu komunicirati, posljednji put te upozoravam da takve stvari ne radiš.--Donatus 18:35, 11. svibanj 2007. (CEST)

Nadam se da neces ovo shvatiti na pozitivan nacin i pozivan te da *otkljucas" vrata konverzacije ponovo.
A sad: na jednom mjestu sam procitao da si protiv svojatanja naroda (Crnogoraca kao Srba, Makedonaca kao Bugara) a na drugom napisa da su Crnogorci Hrvati... kako objasnjujes ovo??? --NI 15:54, 12. svibanj 2007. (CEST)

Ne, stvarno; zelim da cujem tu teoriju o crveno-hrvatstvu Crnogoraca i da otvorim diskusiju! --NI 16:18, 12. svibanj 2007. (CEST)

Odgovor: Kosovo[uredi kôd]

Mislim da je to posljednja tocka koja treba zatvoriti zadnje pitanje s prostora bivse Jugoslavije. Naravno da mi se ne svidja jer to nije dobro rjesenje. No, za Kosovo ne postoji dobra solucija, tako da je nezavisimost najlogicnija i najrealnija moguca opcija za stavljanje tocke na tu stavku (uz opciju autonomne pokrajine na sjeveru).

No vidjet cemo. Plasim se da velike sile nece moci da se dogovore, da ce Kosovo proglasiti neovisnost samovoljno i da ce se ponova otvoriti sukobi (na velikoj razini, mali i dalje traju).

A mogu li znati zasto si ti osobno toliko zainteresiran za neovisnost Kosova kada ga slavis? ;) Bog! --NI 16:30, 12. svibanj 2007. (CEST)

Pa ne znam, tako mozemo ici u buducnost i pretpostavljati da ce se jednoga dana i Menhetn odvojiti od Amerike... a Kosovo nije futur, vec aktuelnost. Dje su osnovi za Vojvodinu?

Ne razumijem... Sto s Turcima??? --NI 16:41, 12. svibanj 2007. (CEST)

Mislim da je nezavisnosti najbliza Skotska, poslije Kosova. --NI 16:42, 12. svibanj 2007. (CEST)

Zlobne aluzije. Ajde bok NI. --Zeljko 16:44, 12. svibanj 2007. (CEST)

Stranica je pometena, baš nam je Roberta brza. --Zeljko 18:45, 12. svibanj 2007. (CEST)

Zasto? Naprotiv, treba zapadnoj Europi jos zemalja radi Evrovizije. Od jucer zestoko podrzavam neovisnost Skotske. ;)

A i sto vise Evropa bude rascepkanija, to ce se lakse ujediniti. ;0D --NI 17:03, 13. svibanj 2007. (CEST)

Sovice[uredi kôd]

Evo Željac, dolazi noć i pravo vrijeme za rad :-). Hvala na čestitkama, a sada ću ti arhivirati stranicu. Lipi pozdravi :-)) --Roberta F. 00:05, 14. svibanj 2007. (CEST)