Razgovor sa suradnikom:Zoran Vranjican

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --dtom 22:18, 14. srpanj 2007. (CEST)

Dupli članak[uredi kôd]

I sam si vidio da postoji članak Andautonia pa je ovaj tvoj novo-otvoreni nepotreban pa ću ga predložiti za brisanje. Mali savjet: Prije otvaranja novog članka provjeri da li postoji članak o onome što želiš napisati i ako postoji slobodno ga nastavi uređivati. Samo naprijed...--dtom 22:31, 14. srpanj 2007. (CEST)

Svima se to može desit. :-)) Stranicu može obrisati samo administrator. Obavještavaš ga tako da na vrh stranice staviš predložak "bris" kako sam i ja to napravio na tvom članku Andautonija. --dtom 22:40, 14. srpanj 2007. (CEST)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 00:08, 19. srpanj 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Information.svgDobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.


Pozdrav. --Ante Perkovic 12:04, 19. srpanj 2007. (CEST)

Samo dodaj {{infoslika}} na svaku, pa cemo vidit dalje. --Ante Perkovic 19:51, 19. srpanj 2007. (CEST)

Fala :) --Ante Perkovic 01:09, 20. srpanj 2007. (CEST)

Razlog primišćanja[uredi kôd]

Zašto ste primistili "Ambroz Vranjicani Dobrinović" na "Ambroz Vranyczany‎"? U hrvatskim ga izvorima nalazimo pod prvim imenom. Kubura 16:48, 21. srpanj 2007. (CEST)

Htio sam da bude "Vranjican", ali ipak se najčešće spominje pod "Vranyczany". Ali stavio sam "redirect" s one na ovu stranicu.Zoran Vranjican 17:00, 21. srpanj 2007. (CEST)

Jesi li pogleda kako govori "Hrvatski leksikon" ili Bogdanić o njemu? Kubura 17:32, 21. srpanj 2007. (CEST)

Nisam.Zoran Vranjican 21:57, 21. srpanj 2007. (CEST)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Ja uljetio, nadam se da nije naodmet ;-) SpeedyGonsales 17:19, 21. srpanj 2007. (CEST)

Pilar[uredi kôd]

Gdje mu se slika izgubi? SpeedyGonsales 19:11, 21. srpanj 2007. (CEST)

Stoji na wikicommons, ne znam zašto se ne prikazuje.Zoran Vranjican 19:19, 21. srpanj 2007. (CEST)

Fotografija povelje Cetinskog sabora[uredi kôd]

Veseli me, da ste postavili tu fotografiju. Imam jedno pitanje u vezi dozvole: ta povelja nije umjetničko djelo i nije u javnom vlastništvu već je to dokument, koji se nalazi u Austrijskom državnom arhivu u Beču kao što je spomenuto u članku (odjel Haus-, Hof- und Staatsarchiv). Pogledala sam vrste dozvola ali nisam pronašla nešto primjerno. Sama objava fotografije nije sporna. Lani sam iz arhiva naručila fotografiju tog dokumenta. Pri tom su me upozorili, da moram pitati za dozvolu samo za "printed reproduction" a za objavu na internetu ne. --AndrejaT 12:30, 28. listopad 2007. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.


Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.


Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Kapitalizam[uredi kôd]

Zorane, hm, u čemu je problem, je li mogu kako pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:53, 27. lipanj 2008. (CEST)

Ne znam kako da postavim reference, tj. citate, ali radim na tome.Zoran Vranjican (razgovor)

Albion[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Albion bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima wikipedije potrebno je obratiti pažnju i dodati wikipoveznice, kategoriju, interwiki poveznice i stilski urediti članak. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 01:37, 15. srpanj 2008. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Zorane, možeš li molim te sliku dodati u Infokvir vojna osoba? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:16, 19. rujan 2008. (CEST)