Dodatak:Popis gradova u Švicarskoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Gradovi u Švicarskoj
Rang Ime Stanovništvo Kanton
Popis stanovništva
u 1990.
Popis stanovništva
u 2000.
Procjena
u 2005.
1. Zürich 365 043 363 272 347 517

Zürich

2. Ženeva 171 042 177 964 178 722 Ženeva
3. Basel 178 428 166 558 163 930 Basel-Stadt
4. Bern 136 338 128 634 122 178 Bern
5. Lausanne 128 112 124 914 117 388 Vaud
6. Winterthur 86 959 90 483 93 546 Zürich
7. St. Gallen 75 237 72 626 70 316 St. Gallen
8. Luzern 61 034 59 496 57 533 Luzern
9. Lugano 39 708 43 537 49 223 Ticino
10. Biel 51 893 48 655 48 735 Bern
11. Thun 38 211 40 377 41 138 Bern
12. Köniz 37 309 37 782 37 250 Bern
13. La Chaux-de-Fonds 36 894 37 016 36 809 Neuchâtel
14. Schaffhausen 34 225 33 628 33'569 Schaffhausen
15. Freiburg 36 355 35 547 33 008 Fribourg
16. Chur 32 868 32 989 32 409 Graubünden
17. Neuchâtel 33 579 32 914 32 117 Neuchâtel
18. Vernier 28 482 29 559 30 020 Ženeva
19. Uster 25 182 28 571 29 855 Zürich
20. Sion 25 336 27 171 28 510 Valais
21. Emmen 25 407 26 885 26 906 Luzern
22. Lancy 22 960 25 688 26 905 Ženeva
23. Kriens 23 079 24 742 25 336 Luzern
24. Yverdon-les-Bains 22 758 24 376 24 415 Vaud
25. Zug 21 705 22 973 24 179 Zug
26. Montreux 22 917 22 454 23 023 Vaud
27. Dübendorf 21 106 22 216 22 707 Zürich
28. Dietikon 21 152 21 353 22 178 Zürich
29. Frauenfeld 20 577 21 954 22 058 Thurgau
30. Baar 16 147 19 407 20 843 Zug
31. Riehen 19 914 20 370 20 472 Basel-Stadt
32. Meyrin 19 519 19 548 19 661 Ženeva
33. Wetzikon 16 696 18 129 19 417 Zürich
34. Wädenswil 19 440 19 464 19 378 Zürich
35. Carouge 15 036 17 590 18 884 Ženeva
36. Reinach 17 905 18 323 18 536 Basel-Landschaft
37. Wettingen 17 706 17 870 18 318 Aargau
38. Allschwil 18 802 18 131 18 158 Basel-Landschaft
39. Renens 18 109 18 406 18 136 Vaud
40. Horgen 16 463 17 432 17 909 Zürich
41. Kreuzlingen 17 239 17 118 17 691 Thurgau
42. Jona 15 264 16 947 17 689 St. Gallen
43. Nyon 14 747 16 182 17 235 Vaud
44. Onex 15 736 16 419 17 167 Ženeva
45. Kloten 16 148 17 190 17 070 Zürich
46. Gossau 15 562 16 805 17 020 St. Gallen
47. Wil 16 450 16 492 17 015 St. Gallen
48. Bellinzona 16 849 16 463 16 880 Ticino
49. Muttenz 17 181 16 654 16 845 Basel-Landschaft
50. Vevey 15 968 16 202 16 664 Vaud
51. Olten 17 805 16 757 16'633 Solothurn
52. Pully 15 612 16 034 16 500 Vaud
53. Thalwil 15 647 15 805 16 347 Zürich
54. Baden 15 718 16 270 16 295 Aargau
55. Littau 15 432 15 929 16 160 Luzern
56. Grenchen 16 241 15 938 15 839 Solothurn
57. Adliswil 15 776 15 822 15 710 Zürich
58. Regensdorf 11 284 15 098 15 538 Zürich
59. Monthey 13 790 13 933 15 476 Valais
60. Aarau 16 481 15 470 15 454 Aargau
61. Herisau 15 624 15 882 15 245 Appenzell Ausserrhoden
62. Volketswil 12 241 14 070 15 174 Zürich
63. Sierre 14 143 14 317 15 123 Valais
64. Steffisburg 13 522 14 349 15 122 Bern
65. Solothurn 15 748 15 489 15 079 Solothurn
66. Illnau-Effretikon 14 566 14 491 15 056 Zürich
67. Martigny 13 481 14 361 14 973 Valais
68. Ostermundigen 16 704 15 452 14 886 Bern
69. Bülach 13 472 13 999 14 878 Zürich
70. Pratteln 15 486 14 904 14 845 Basel-Landschaft
71. Burgdorf 15 373 14 714 14 796 Bern
72. Freienbach 11 186 13 055 14 629 Schwyz
73. Locarno 13 796 14 561 14 556 Ticino
74. Schwyz 12 872 13 802 14 310 Schwyz
75. Langenthal 14 350 14 078 14 294 Bern
76. Binningen 13 996 13 977 14 243 Basel-Landschaft
77. Wohlen 12 498 13 329 14 035 Aargau
78. Morges 13 891 14 154 13 984 Vaud
79. Cham 10 861 13 159 13 791 Zug
80. Einsiedeln 10 869 12 622 13 370 Schwyz
81. Schlieren 13 814 13 356 13 339 Zürich
82. Thônex 10 180 12 141 13 092 Ženeva
83. Liestal 12 853 10 429 13 052 Basel-Landschaft
84. Küsnacht 12 384 12 484 12 980 Zürich
85. Opfikon 11 872 12 062 12 912 Zürich
86. Arbon 12 415 12 906 12 853 Thurgau
87. Stäfa 10 539 11 567 12 787 Zürich
88. Muri 12 680 12 571 12 458 Bern
89. Horw 11 782 12 648 12 431 Luzern
90. Wallisellen 11 216 11 939 12 429 Zürich
91. Bulle 9 062 11 149 12 411 Fribourg
92. Spiez 11 182 12 027 12 339 Bern
93. Uzwil 10 980 11 977 12 074 St. Gallen
94. Brig-Glis 10 602 11 590 12 029 Valais
95. Versoix 8 604 10 309 11 868 Ženeva
96. Zollikon 11 406 11 662 11 861 Zürich
97. Meilen 10 749 11 480 11 794 Zürich
98. Küssnacht 9 461 10 704 11 636 Schwyz
99. Münchenstein 11 650 11 702 11 588 Basel-Landschaft
100. Amriswil 10 426 11 357 11 515 Thurgau
101. Ebikon 11 068 11 322 11 491 Luzern
102. Richterswil 9 882 10 354 11 388 Zürich
103. Rüti 10 513 10 804 11 376 Zürich
104. Delémont 11 548 11 353 11 276 Jura
105. Worb 11 604 10 895 11 137 Bern
106. Münsingen 10 101 10 937 10 974 Bern
107. Lyss 9 941 10 659 10 908 Bern
108. Rheinfelden 9 761 10 673 10 859 Aargau
109. Ittigen 11 381 10 991 10 839 Bern
110. Davos 10 957 11 417 10 817 Graubünden
111. Prilly 11 284 10 955 10 672 Vaud
112. Oftringen 9 883 10 305 10 635 Aargau
113. Gland 7 109 9 663 10 625 Vaud
114. Altstätten 10 249 10 381 10 547 St. Gallen
115. Buchs 9 801 10 399 10 547 St. Gallen
116. La Tour-de-Peilz 10 197 10 230 10 474 Vaud
117. Ecublens 9 743 10 227 10 302 Vaud
118. Birsfelden 11 290 10 429 10 240 Basel-Landschaft
119. Zofingen 9 444 9 432 10 228 Aargau
120. Le Locle 11 313 10 529 10 226 Neuchâtel
121. Affoltern am Albis 9 461 10 314 10 176 Zürich
122. Chêne-Bougeries 9 076 9 759 10 061 Ženeva

Izvor[uredi VE | uredi]

http://www.citypopulation.de/Switzerland-Agglo.html