Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


Abecedni popisi naselja u Republici Mađarskoj

A, Á | B | C | Cs | D | E, É | F | G | Gy | H | I, Í | J | K | L | M | N | Ny | O, Ó | Ö, Ő | P | R | S | Sz | T, Ty | U, Ú | Ü, Ű | V | Z | Zs

Izvor:Wikipedija na engleskom jeziku.


Dodatak:Popis velikih sela u Mađarskoj | Dodatak:Popis gradova u Mađarskoj

Popis gradova u Mađarskoj. Poredani su prema početnom slovu hrvatskog imena. Hrvatska imena su prema Ž. Mandiću[1] i Hrvatskom glasniku.[2].

Ime na hrvatskom Ime na mađarskom Opis županija kotar Br.st. Pošt. broj
Abaújszántó Abaújszántó grad Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj-hegyközi 3388 3881
Abádszalók Abádszalók grad Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 4623 5241
Abony Abony grad Peštanska Ceglédi 15 778 2740
Ács Ács grad Komoransko-ostrogonska Komáromi 7260 2941
Džankutaran Adony grad Bila Dunaújvárosi 3823 2457
Ajka Ajka grad Vesprimska Ajkai 30213 8400
Albertirsa Albertirsa grad Peštanska Ceglédi 11 795 2730
Alsózsolca Alsózsolc grad Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 6190 3571
Aszód Aszód grad Peštanska Aszódi 6051 2170
Bábolna Bábolna grad Komoransko-ostrogonska Komáromi 3885 2943
Aljmaš Bácsalmás grad Bačko-kiškunska Bácsalmási 7501 6430
Badacsonytomaj Badacsonytomaj grad Vesprimska Tapolcai 2272 8258
Baja Baja grad Bačko-kiškunska Bajai 37462 6500
Baktalórántháza Baktalórántháza grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Baktalórántházai 4332 4561
Balassagyarmat Balassagyarmat grad Nogradska Balassagyarmati 17 708 2660
Balatonalmádi Balatonalmádi grad Vesprimska Balatonalmádi 8716 8220
Balatonboglár Balatonboglár grad Šomođska Fonyódi 6044 8630
Balatonföldvár Balatonföldvár grad Šomođska Balatonföldvári 2093 8623
Balatonfüred Balatonfüred grad Vesprimska Balatonfüredi 13 148 8230
Balatonfűzfő Balatonfűzfő grad Vesprimska Balatonalmádi 4195 8175
Balatonlelle Balatonlelle grad Šomođska Fonyódi 4999 8638
Balkány Balkány grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 6852 4233
Balmazújváros Balmazújváros grad Hajdu-biharska Balmazújvárosi 18 073 4060
Barča Barcs grad Šomođska Barcsi 12 168 7570
Bacik Bátaszék grad Tolnanska Szekszárdi 6887 7140
Bátonyterenye Bátonyterenye grad Nogradska Bátonyterenyei 14 240 3070
Batanja Battonya grad Bekeška Mezőkovácsházi 6708 5830
Békés Békés grad Bekeška Békési 21 412 5630
Békéscsaba Békéscsaba mszékh., m.jog Bekeška Békéscsabai 65206 5600
Bélapátfalva Bélapátfalva grad Heveška Egri 3398 3346
Berettyóújfalu Berettyóújfalu grad Hajdu-biharska Berettyóújfalui 15 595 4100
Berhida Berhida grad Vesprimska Várpalotai 6043 8181
Torba Biatorbágy grad Peštanska Budaörsi 9523 2051
Bička Bicske grad Bila Bicskei 11 259 2060
Biharkeresztes Biharkeresztes grad Hajdu-biharska Berettyóújfalui 4219 4110
Boja Bóly grad Baranjska Mohácsi 3809 7754
Bonad Bonyhád grad Tolnanska Bonyhádi 14 093 7150
Borsodnádasd Borsodnádasd grad Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 3513 3671
Budakeszi Budakeszi grad Peštanska Pilisvörösvári 13 043 2092
Erša Budaörs grad Peštanska Budaörsi 25 171 2040
Budimpešta Budapest főváros Budapest Budapesti 1 696 128 1000
Bük Bük grad Željezna Csepregi 3213 9737
Ceglid Cegléd grad Peštanska Ceglédi 38 476 2700
Demlak Celldömölk grad Željezna Celldömölki 11 478 9500
Cigánd Cigánd grad Boršod-abaúj-zemlénska Bodrogközi 3188 3973
Csenger Csenger grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Csengeri 5108 4765
Čepreg Csepreg grad Željezna Csepregi 3597 9735
Čongrad Csongrád grad Čongradska Csongrádi 18 628 6640
Černja Csorna grad Jursko-mošonjsko-šopronska Csornai 10 796 9300
Csorvás Csorvás grad Bekeška Orosházi 5706 5920
Čurguj Csurgó grad Šomođska Csurgói 5747 8840
Dabas Dabas grad Peštanska Dabasi 16 093 2370
Debrecin Debrecen mszékh., m.jog Hajdu-biharska Debreceni 204 124 4000
Demecser Demecser grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 4534 4516
Derecske Derecske grad Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 9377 4130
Dévaványa Dévaványa grad Bekeška Szeghalmi 8785 5510
Devecser Devecser grad Vesprimska Ajkai 5163 8460
Dumvar Dombóvár grad Tolnanska Dombóvári 20 655 7200
Dombrád Dombrád grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 4277 4492
Dorog Dorog grad Komoransko-ostrogonska Dorogi 12 409 2510
Fedvar Dunaföldvár grad Tolnanska Paksi 9320 7020
Rastin Dunaharaszti grad Peštanska Ráckevei 16 785 2330
Kesija Dunakeszi grad Peštanska Dunakeszi 32 768 2120
Pentela Dunaújváros m.jog. város Bila Dunaújvárosi 50 084 2400
Vršan Dunavarsány grad Peštanska Ráckevei 6125 2336
Večica Dunavecse grad Bačko-kiškunska Kunszentmiklósi 4184 6087
Edelény Edelény grad Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 11 117 3780
Eger Eger mszékh., m.jog Heveška Egri 56 647 3300
Elek Elek grad Bekeška Gyulai 5527 5742
Emőd Emőd grad Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 5458 3432
Encs Encs grad Boršod-abaúj-zemlénska Encsi 7097 3860
Enying Enying grad Bila Enyingi 7142 8130
Erčin Ercsi grad Bila Ercsi 8537 2451
Andzabeg Érd m. jog. város Peštanska Budaörsi 62 408 2030
Ostrogon Esztergom grad Komoransko-ostrogonska Esztergomi 30 261 2500
Fehérgyarmat Fehérgyarmat grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Fehérgyarmati 8879 4900
Felsőzsolca Felsőzsolca grad Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 7143 3561
Herceško Fertőd grad Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 3447 9431
Fonyód Fonyód grad Šomođska Fonyódi 5195 8640
Fót Fót grad Peštanska Dunakeszi 17 287 2151
Füzesabony Füzesabony grad Heveška Füzesabonyi 8231 3390
Füzesgyarmat Füzesgyarmat grad Bekeška Szeghalmi 6457 5525
Gárdony Gárdony grad Bila Gárdonyi 8140 2483
Goda Göd grad Peštanska Dunakeszi 16 058 2131
Gedlov Gödöllő grad Peštanska Gödöllői 31 705 2100
Gönc Gönc grad Boršod-abaúj-zemlénska Abaúj–Hegyközi 2207 3895
Gyál Gyál grad Peštanska Gyáli 21 767 2360
Gyomaendrőd Gyomaendrőd grad Bekeška Békési 15 180 5500
Đumra Gyömrő grad Peštanska Monori 14 250 2230
Đunđuš Gyöngyös grad Heveška Gyöngyösi 32 728 3200
Jura, Đura, Vjura Győr mszékh., m.jog Jursko-mošonjsko-šopronska Győri 128 265 9000
Gyula Gyula grad Bekeška Gyulai 32 239 5700
Hajdúböszörmény Hajdúböszörmény grad Hajdu-biharska Hajdúböszörményi 31 910 4220
Hajdúdorog Hajdúdorog grad Hajdu-biharska Hajdúböszörményi 9591 4087
Hajdúhadház Hajdúhadház grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 13 033 4242
Nenaš Hajdúnánás grad Hajdu-biharska Hajdúböszörményi 18 204 4080
Hajdúsámson Hajdúsámson grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 11 573 4251
Hajdúszoboszló Hajdúszoboszló grad Hajdu-biharska Hajdúszoboszlói 23 586 4200
Harkanj Harkány grad Baranjska Siklósi 2113 7815
Hatvan Hatvan grad Heveška Hatvani 22 660 3000
Herend Herend grad Vesprimska Veszprémi 3569 8440
Heves Heves grad Heveška Hevesi 11 336 3360
Hévíz Hévíz grad Zalska Keszthely–Hévízi 4539 8380
Vašarelj Hódmezővásárhely m.jog. város Čongradska Hódmezővásárhelyi 47 485 6800
Ibrány Ibrány grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 6888 4484
Izsák Izsák grad Bačko-kiškunska Kiskőrösi 6188 6070
Jankovac Jánoshalma grad Bačko-kiškunska Jánoshalmi 9670 6440
Šomierja Jánossomorja grad Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 5941 9241
Jászapáti Jászapáti grad Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 9730 5130
Jászárokszállás Jászárokszállás grad Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 8205 5123
Jászberény Jászberény grad Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 27 386 5100
Jászfényszaru Jászfényszaru grad Jász-Nagykun-Szolnok Jászberényi 5889 5126
Kaba Kaba grad Hajdu-biharska Püspökladányi 6414 4183
Kadarkút Kadarkút grad Šomođska Kaposvári 2775 7530
Kalača Kalocsa grad Bačko-kiškunska Kalocsai 18 110 6300
Kapušar Kaposvár mszékh., m.jog Šomođska Kaposvári 68 077 7400
Kapuja Kapuvár grad Jursko-mošonjsko-šopronska Kapuvári 10 677 9330
Karcag Karcag grad Jász-Nagykun-Szolnok Karcagi 22 298 5300
Kazincbarcika Kazincbarcika grad Boršod-abaúj-zemlénska Kazincbarcikai 30 709 3700
Kecelj Kecel grad Bačko-kiškunska Kiskőrösi 9140 6237
Kečkemet Kecskemet mszékh., m.jog Bačko-kiškunska Kecskeméti 107 665 6000
Kemecse Kemecse grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 5042 4501
Kenderes Kenderes grad Jász-Nagykun-Szolnok Karcagi 5338 5331
Kerekegyháza Kerekegyháza grad Bačko-kiškunska Kecskeméti 6085 6041
Kestel Keszthely grad Zalska Keszthely–Hévízi 21 739 8360
Kisbér Kisbér grad Komoransko-ostrogonska Kisbéri 5818 2870
Kisköre Kisköre grad Heveška Hevesi 3061 3384
Kireš Kiskőrös grad Bačko-kiškunska Kiskőrösi 15 051 6200
Kiskunfélegyháza Kiskunfélegyháza grad Bačko-kiškunska Kiskunfélegyházi 31 508 6100
Halaš Kiskunhalas grad Bačko-kiškunska Kiskunhalasi 29 318 6400
Kiskunmajsa Kiskunmajsa grad Bačko-kiškunska Kiskunmajsai 11 985 6120
Kistarcsa Kistarcsa grad Peštanska Gödöllői 9594 2143
Kistelek Kistelek grad Čongradska Kisteleki 7596 6760
Kisújszállás Kisújszállás grad Jász-Nagykun-Szolnok Karcagi 12 606 5310
Kisvárda Kisvárda grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 17 916 4600
Komádi Komádi grad Hajdu-biharska Berettyóújfalui 6009 4138
Komoran Komárom grad Komoransko-ostrogonska Komáromi 19 704 2900
Komlov Komló grad Baranjska Komlói 26 465 7300
Mišljen Kozármisleny grad Baranjska Pécsi 4247 7761
Kirmied Körmend grad Željezna Körmendi 12 468 9900
Körösladány Körösladány grad Bekeška Szeghalomi 5114 5516
Kiseg Kőszeg grad Željezna Kőszegi 11 903 9730
Kunhegyes Kunhegyes grad Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 8453 5340
Kunszentmárton Kunszentmárton grad Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 9526 5440
Kunszentmiklós Kunszentmiklós grad Bačko-kiškunska Kunszentmiklói 9105 6090
Lajosmizse Lajosmizse grad Bačko-kiškunska Kecskeméti 11 149 6050
Lábatlan Lábatlan grad Komoransko-ostrogonska Esztergomi 5316 2541
Lengyeltóti Lengyeltóti grad Šomođska Lengyeltóti 3380 8693
Lentiba Lenti grad Zalska Lenti 8505 8960
Létavértes Létavértes grad Hajdu-biharska Derecske–Létavértesi 7199 4281
Letinja Letenye grad Zalska Letenyei 4498 8868
Lorinac Lőrinci grad Heveška Hatvani 6146 3021
Maglód Maglód grad Peštanska Monori 10 379 2234
Makova Makó grad Čongradska Makói 25 534 6900
Marcaliba Marcali grad Šomođska Marcali 12 550 8700
Martfű Martfű grad Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 7313 5435
Martinje Martonvásár grad Bila Ercsi 5275 2462
Mándok Mándok grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 4552 4644
Máriapócs Máriapócs grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 2172 4326
Mátészalka Mátészalka grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 18 558 4700
Mezőberény Mezőberény grad Bekeška Békési 11 591 5650
Mezőcsát Mezőcsát grad Boršod-abaúj-zemlénska Mezőcsáti 6594 3450
Mezőhegyes Mezőhegyes grad Bekeška Mezőkovácsházi 6262 5820
Mezőkovácsháza Mezőkovácsháza grad Bekeška Mezőkovácsházi 6945 5800
Mezőkövesd Mezőkövesd grad Boršod-abaúj-zemlénska Mezőkövesdi 17 841 3400
Mezőtúr Mezőtúr grad Jász-Nagykun-Szolnok Mezőtúri 19 284 5400
Micenta Mindszent grad Čongradska Hódmezővásárhelyi 7387 6630
Miškolc Miskolc mszékh., m.jog Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 172 637 3500
Mohač Mohács grad Baranjska Mohácsi 19 049 7700
Monor Monor grad Peštanska Monori 21 227 2200
Mór Mór grad Bila Móri 14 796 8060
Ralma Mórahalom grad Čongradska Mórahalmi 5643 6782
Možun-Stari Grad Mosonmagyaróvár[3] grad Jursko-mošonjsko-šopronska Mosonmagyaróvári 31 490 9200
Nádudvar Nádudvar grad Hajdu-biharska Püspökladányi 9260 4181
Nagyatád Nagyatád grad Šomođska Nagyatádi 12 020 7500
Nagybajom Nagybajom grad Šomođska Kaposvári 3664 7561
Nagyecsed Nagyecsed grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Mátészalkai 6868 4355
Nagyhalász Nagyhalász grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Ibrány–Nagyhalászi 5963 4485
Nagykálló Nagykálló grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 10 726 4320
Velika Kaniža Nagykanizsa m.jog. város Zalska Nagykanizsai 50 823 8800
Nagykáta Nagykáta grad Peštanska Nagykátai 12 991 2760
Nagykőrös Nagykőrös grad Peštanska Ceglédi 25 657 2750
Nagymaros Nagymaros grad Peštanska Váci 4469 2626
Nyékládháza Nyékládháza grad Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 4957 3433
Nyergesújfalu Nyergesújfalu grad Komoransko-ostrogonska Esztergomi 7676 2536
Nyíradony Nyíradony grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 7933 4254
Nyírbátor Nyírbátor grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 13 389 4300
Nyíregyháza Nyíregyháza mszékh., m.jog Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyíregyházai 116 298 4400
Nyírlugos Nyírlugos grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyírbátori 2969 4371
Nyírtelek Nyírtelek grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nyíregyházi 7146 4461
Orosháza Orosháza grad Bekeška Orosházi 31 816 5900
Oroszlány Oroszlány grad Komoransko-ostrogonska Oroszlányi 20 249 2840
Ócsa Ócsa grad Peštanska Gyáli 8791 2364
Ózd Ózd grad Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 37 040 3600
Őriszentpéter Őriszentpéter grad Željezna Őriszentpéteri 1278 9941
Jurkinja Örkény grad Peštanska Dabasi 4943 2377
Pakša Paks grad Tolnanska Paksi 20 943 7030
Pannonhalma Pannonhalma grad Jursko-mošonjsko-šopronska Pannonhalmi 4022 9090
Pálháza Pálháza grad Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 1143 3994
Pápa Pápa grad Vesprimska Pápai 33 080 8500
Pasta Pásztó grad Nogradska Pásztói 10 279 3060
Pécel Pécel grad Peštanska Gödöllői 13 008 2119
Pečuh, Petocrikva Pécs mszékh., m.jog Baranjska Pécsi 156 649 7600
Pečvar Pécsvárad grad Baranjska Pécsváradi 4087 7720
Pétervására Pétervására grad Heveška Pétervásárai 3387 3250
Pilis Pilis grad Peštanska Monori 10 905 2721
Velišvar Pilisvörösvár grad Peštanska Pilisvörösvári 12 780 2085
Polgár Polgár grad Hajdu-biharska Polgári 8438 4090
Polgárdi Polgárdi grad Bila Székesfehérvári 6689 8154
Pomaz Pomáz grad Peštanska Szentendrei 14 818 2013
Putnok Putnok grad Boršod-abaúj-zemlénska Ózdi 7618 3630
Püspökladány Püspökladány grad Hajdu-biharska Püspökladányi 16 039 4150
Kovin Ráckeve grad Peštanska Ráckevei 9 060 2300
Rakamaz Rakamaz grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 5161 4465
Répcelak Répcelak grad Željezna Sárvári 2669 9653
Rétság Rétság grad Nogradska Rétsági 3049 2651
Sajószentpéter Sajószentpéter grad Boršod-abaúj-zemlénska Miskolci 13 252 3770
Salgótarján Salgótarján mszékh., m.jog Nogradska Salgótarjáni 39 640 3100
Sarkad Sarkad grad Bekeška Sarkadi 10 985 5720
Sándorfalva Sándorfalva grad Čongradska Szegedi 7887 6762
Sárbogárd Sárbogárd grad Bila Sárbogárdi 13 432 7000
Sárospatak Sárospatak grad Boršod-abaúj-zemlénska Sárospataki 14 505 3950
Sárvár Sárvár grad Željezna Sárvári 15 545 9600
Šaš Sásd grad Baranjska Sásdi 3548 7370
Sátoraljaújhely Sátoraljaújhely grad Boršod-abaúj-zemlénska Sátoraljaújhelyi 17 992 3980
Šeljin Sellye grad Baranjska Sellyei 3096 7960
Šikloš Siklós grad Baranjska Siklósi 10 292 7800
Šimotor Simontornya grad Tolnanska Tamási 4608 7081
Siófok Siófok grad Šomođska Siófoki 23 622 8600
Šolta Solt grad Bačko-kiškunska Kalocsai 7087 6320
Vakier Soltvadkert grad Bačko-kiškunska Kiskőrösi 7771 6230
Šopron Sopron m.jog. város Jursko-mošonjsko-šopronska Sopron–Fertődi 57 210 9400
Šumeg Sümeg grad Vesprimska Sümegi 6784 8330
Szabadszállás Szabadszállás grad Bačko-kiškunska Kunszentmiklói 6701 6080
Szarvas Szarvas grad Bekeška Szarvasi 18 475 5540
Bata Százhalombatta grad Peštanska Budaörsi 17 277 2440
Szécsény Szécsény grad Nogradska Szécsényi 6479 3170
Seged Szeged mszékh., m.jog Čongradska Szegedi 164 883 6700
Szeghalom Szeghalom grad Bekeška Szeghalmi 10 151 5520
Stolni Biograd Székesfehérvár mszékh., m.jog Bila Székesfehérvári 101 600 8000
Seksar Szekszárd mszékh., m.jog Tolnanska Szekszárdi 34 174 7100
Szendrő Szendrő grad Boršod-abaúj-zemlénska Edelényi 4372 3752
Senandrija Szentendre grad Peštanska Szentendrei 23 119 2000
Szentes Szentes grad Čongradska Szentesi 29 785 6600
Monošter Szentgotthárd grad Željezna Szentgotthárdi 9056 9970
Selurinac Szentlőrinc grad Baranjska Szentlőrinci 7258 7940
Szerencs Szerencs grad Boršod-abaúj-zemlénska Szerencsi 10 184 3900
Silaj Szigethalom grad Peštanska Ráckevei 14 269 2315
Semiklauš Szigetszentmiklós grad Peštanska Ráckevei 24 678 2310
Siget Szigetvár grad Baranjska Szigetvári 11 392 7900
Szikszó Szikszó grad Boršod-abaúj-zemlénska Szikszói 5988 3800
Szob Szob grad Peštanska Szobi 2969 2628
Szolnok Szolnok mszékh., m.jog Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 75 474 5000
Sambotel Szombathely mszékh., m.jog Željezna Szombathelyi 79 534 9700
Tab Tab grad Šomođska Tabi 4879 8660
Tamašinj Tamási grad Tolnanska Tamási 9761 7090
Tapolca Tapolca grad Vesprimska Tapolcai 17 738 8300
Tata Tata grad Komoransko-ostrogonska Tatai 23 937 2890
Tatabánya Tatabánya mszékh., m.jog Komoransko-ostrogonska Tatabányai 70 541 2800
Téglás Téglás grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 6385 4243
Tét Tét grad Jursko-mošonjsko-šopronska Téti 4136 9100
Tiszacsege Tiszacsege grad Hajdu-biharska Balmazújvárosi 4927 4066
Tiszaföldvár Tiszaföldvár grad Jász-Nagykun-Szolnok Kunszentmártoni 12 039 5430
Tiszafüred Tiszafüred grad Jász-Nagykun-Szolnok Tiszafüredi 12 088 5350
Tiszakécske Tiszakécske grad Bačko-kiškunska Kecskeméti 11 860 6060
Tiszalök Tiszalök grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 6071 4450
Tiszaújváros Tiszaújváros grad Boršod-abaúj-zemlénska Tiszaújvárosi 17 517 3580
Tiszavasvári Tiszavasvári grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Tiszavasvári 13 583 4440
Tokaj Tokaj grad Boršod-abaúj-zemlénska Tokaji 5009 3910
Tuolna Tolna grad Tolnanska Szekszárdi 12 184 7130
Tompa Tompa grad Bačko-kiškunska Kiskunhalasi 4892 6422
Tótkomlós Tótkomlós grad Bekeška Orosházi 6615 5940
Tukulja Tököl grad Peštanska Ráckevei 9056 2316
Turbal Törökbálint grad Peštanska Budaörsi 11 798 2045
Törökszentmiklós Törökszentmiklós grad Jász-Nagykun-Szolnok Törökszentmiklósi 22 962 5200
Tura Tura grad Peštanska Aszódi 8001 2194
Túrkeve Túrkeve grad Jász-Nagykun-Szolnok Mezőtúri 10 047 5420
Újfehértó Újfehértó grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Nagykállói 13 722 4244
Újszász Újszász grad Jász-Nagykun-Szolnok Szolnoki 6951 5052
Vulov Üllő grad Peštanska Gyáli 10 016 2225
Vacija Vác grad Peštanska Váci 33 213 2600
Vámospércs Vámospércs grad Hajdu-biharska Hajdúhadházi 5477 4287
Várpalota Várpalota grad Vesprimska Várpalotai 21 523 8100
Vásárosnamény Vásárosnamény grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Vásárosnaményi 9439 4800
Varuoš Vasvár grad Željezna Vasvári 4677 9800
Vecsés Vecsés grad Peštanska Gyáli 18 697 2220
Velanca Velence grad Bila Gárdonyi 4636 2481
Rečaza Veresegyház grad Peštanska Veresegyházi 11 348 2112
Vesprim Veszprém mszékh., m.jog Vesprimska Veszprémi 62 023 8200
Vésztő Vésztő grad Bekeška Szeghalmi 7623 5530
Viljan Villány grad Baranjska Siklósi 2787 7773
Višegrad Visegrád grad Peštanska Szentendrei 1669 2025
Záhony Záhony grad Szabolcs-Szatmár-Bereg Kisvárdai 4807 4625
Jagarsek Zalaegerszeg mszékh., m.jog Zalska Zalaegerszegi 61 898 8900
Zalakaros Zalakaros grad Zalska Nagykanizsai 1566 8749
Zalalövő Zalalövő grad Zalska Zalaegerszegi 3258 8999
Zalaszentgrót Zalaszentgrót grad Zalska Zalaszentgróti 7881 8790
Zirc Zirc grad Vesprimska Zirci 7400 8420

Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Folia onomastica croatica 14/2005. Živko Mandić: Hrvatska imena naseljenih mjesta u Madžarskoj, Page white acrobat.png(PDF)
  2. Mjesne hrvatske samouprave, Hrvatski glasnik, Budimpešta, 1. rujna 2011.
  3. Dva spojena grada: Moson i Magyaróvár.