Dodatak:Popis gradova u Francuskoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži


# Grad Departman Regija 8. ožujka 1999. (PSDC[1]) 1. siječnja 2006. [2] 1. siječnja 2007. [3]
01 Paris Paris Île-de-France 2.125.246 2.181.371 2.193.030
02 Marseille Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 798.430 0 839.045 0 852.395
03 Lyon Rhône Rhône-Alpes 0 445.452 0 472.305 0 472.330
04 Toulouse Haute-Garonne Midi-Pyrénées 0 390.350 0 437.715 0 439.453
05 Nice Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 342.738 0 347.060 0 348.721
06 Nantes Loire-Atlantique Pays de la Loire 0 270.251 0 282.853 0 283.025
07 Strasbourg Bas-Rhin Alsace 0 264.115 0 272.975 0 272.123
08 Montpellier Hérault Languedoc-Roussillon 0 225.392 0 251.634 0 253.712
09 Bordeaux Gironde Aquitaine 0 215.363 0 232.260 0 235.178
10 Lille[4] Nord Nord-Pas-de-Calais 0 184.657 0 226.014 0 225.789
11 Rennes Ille-et-Vilaine Bretagne 0 206.229 0 209.613 0 207.922
12 Reims Marne Champagne-Ardenne 0 187.206 0 183.837 0 183.500
13 Le Havre Seine-Maritime Haute-Normandie 0 190.905 0 182.580 0 179.751
14 Saint-Étienne Loire Rhône-Alpes 0 180.210 0 177.480 0 175.318
15 Toulon Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 160.639 0 167.816 0 166.537
16 Grenoble Isère Rhône-Alpes 0 153.317 0 156.107 0 156.793
17 Dijon Côte-d'Or Bourgogne 0 149.867 0 151.504 0 151.543
18 Angers Maine-et-Loire Pays de la Loire 0 151.279 0 152.337 0 151.108
19 Le Mans Sarthe Pays de la Loire 0 146.105 0 144.016 0 144.164
20 Nîmes Gard Languedoc-Roussillon 0 133.424 0 144.092 0 143.468
21 Aix-en-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 134.222 0 142.534 0 143.404
22 Brest Finistère Bretagne 0 149.634 0 144.548 0 142.722
23 Saint-Denis La Réunion La Réunion 0 131.557 0 138.314 0 140.733
24 Clermont-Ferrand Puy-de-Dôme Auvergne 0 137.140 0 138.992 0 139.501
25 Limoges Haute-Vienne Limousin 0 133.968 0 136.539 0 138.882
26 Villeurbanne Rhône Rhône-Alpes 0 124.215 0 136.473 0 138.151
27 Tours Indre-et-Loire Centre 0 132.820 0 136.942 0 136.578
28 Amiens Somme Picardie 0 135.501 0 136.105 0 134.737
29 Metz Moselle Lorraine 0 123.776 0 124.435 0 123.580
30 Besançon Doubs Franche-Comté 0 117.733 0 117.080 0 117.836
31 Perpignan Pyrénées-Orientales Languedoc-Roussillon 0 105.115 0 115.326 0 116.041
32 Orléans Loiret Centre 0 113.126 0 113.130 0 113.234
33 Mulhouse Haut-Rhin Alsace 0 110.359 0 110.514 0 111.394
34 Boulogne-Billancourt Hauts-de-Seine Île-de-France 0 106.367 0 110.251 0 111.045
35 Caen Calvados Basse-Normandie 0 113.987 0 110.399 0 109.630
36 Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 0 106.592 0 107.904 0 108.569
37 Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 0 103.605 0 105.468 0 105.349
38 Argenteuil Val-d'Oise Île-de-France 0 093.961 0 102.683 0 102.572
39 Montreuil Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 090.674 0 101.587 0 102.097
40 Saint-Paul La Réunion La Réunion 0 087.712 0 099.291 0 101.023
41 Saint-Denis Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 085.832 0 097.875 0 100.800
42 Roubaix Nord Nord-Pas-de-Calais 0 096.984 0 097.952 0 097.423
43 Tourcoing Nord Nord-Pas-de-Calais 0 093.540 0 092.357 0 092.118
44 Avignon Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 085.935 0 092.454 0 091.283
45 Fort-de-France Martinique Martinique 0 094.049 0 090.347 0 089.794
46 Créteil Val-de-Marne Île-de-France 0 082.154 0 088.939 0 089.410
47 Poitiers Vienne Poitou-Charentes 0 083.448 0 088.776 0 089.253
48 Nanterre Hauts-de-Seine Île-de-France 0 084.281 0 088.316 0 088.875
49 Versailles Yvelines Île-de-France 0 085.726 0 087.549 0 086.979
50 Pau Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 0 078.732 0 083.903 0 084.978
51 Courbevoie Hauts-de-Seine Île-de-France 0 069.694 0 084.415 0 084.974
52 Vitry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 0 078.908 0 082.902 0 083.650
53 Colombes Hauts-de-Seine Île-de-France 0 076.757 0 082.026 0 082.552
54 Aulnay-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 080.021 0 081.600 0 082.513
55 Asnières-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 0 075.837 0 082.351 0 082.056
56 Rueil-Malmaison Hauts-de-Seine Île-de-France 0 073.469 0 077.625 0 078.145
57 La Rochelle Charente-Maritime Poitou-Charentes 0 076.584 0 077.196 0 076.848
58 Antibes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 072.412 0 075.820 0 075.770
59 Saint-Maur-des-Fossés Val-de-Marne Île-de-France 0 073.069 0 075.214 0 075.748
60 Calais Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 0 077.333 0 074.888 0 075.293
61 Saint-Pierre La Réunion La Réunion 0 068.915 0 074.480 0 075.265
62 Champigny-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 0 074.237 0 074.863 0 074.909
63 Aubervilliers Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 063.136 0 073.506 0 073.699
64 Béziers Hérault Languedoc-Roussillon 0 069.153 0 072.245 0 072.462
65 Bourges Cher Centre 0 072.480 0 070.828 0 071.155
66 Cannes Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 067.304 0 070.610 0 070.829
67 Le Tampon La Réunion La Réunion 0 060.323 0 069.849 0 070.539
68 Saint-Nazaire Loire-Atlantique Pays de la Loire 0 065.874 0 068.838 0 068.522
69 Dunkerque Nord Nord-Pas-de-Calais 0 070.850 0 069.274 0 068.219
70 Colmar Haut-Rhin Alsace 0 065.136 0 065.713 0 066.560
71 Mérignac Gironde Aquitaine 0 061.992 0 065.469 0 066.002
72 Drancy Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 062.263 0 066.063 0 065.843
73 Valence Drôme Rhône-Alpes 0 064.260 0 065.263 0 064.803
74 Ajaccio Corse-du-Sud Corse 0 052.880 0 063.723 0 064.432
75 Quimper Finistère Bretagne 0 063.238 0 064.902 0 063.961
76 Levallois-Perret Hauts-de-Seine Île-de-France 0 054.700 0 062.851 0 063.225
77 Noisy-le-Grand Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 058.217 0 061.341 0 062.529
78 Issy-les-Moulineaux Hauts-de-Seine Île-de-France 0 052.647 0 061.471 0 062.316
79 Troyes Aube Champagne-Ardenne 0 060.958 0 061.344 0 061.823
80 Antony Hauts-de-Seine Île-de-France 0 059.855 0 060.552 0 061.761
81 Villeneuve-d'Ascq Nord Nord-Pas-de-Calais 0 065.042 0 061.151 0 061.630
82 Neuilly-sur-Seine Hauts-de-Seine Île-de-France 0 059.848 0 061.471 0 060.454
83 Sarcelles Val-d'Oise Île-de-France 0 057.871 0 058.654 0 059.594
84 Les Abymes Guadeloupe Guadeloupe 0 063.054 0 060.053 0 059.404
85 Clichy Hauts-de-Seine Île-de-France 0 050.179 0 057.162 0 058.646
86 Niort Deux-Sèvres Poitou-Charentes 0 056.663 0 058.066 0 058.576
87 La Seyne-sur-Mer Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 060.188 0 056.768 0 058.252
88 Lorient Morbihan Bretagne 0 059.189 0 058.547 0 058.135
89 Cayenne Guyane Guyane française 0 050.594 0 058.004 0 058.008
90 Pessac Gironde Aquitaine 0 056.143 0 057.187 0 057.851
91 Cergy Val-d'Oise Île-de-France 0 054.781 0 056.873 0 057.600
92 Chambéry Savoie Rhône-Alpes 0 055.786 0 057.543 0 057.420
93 Vénissieux Rhône Rhône-Alpes 0 056.061 0 057.179 0 056.935
94 Saint-Quentin Aisne Picardie 0 059.066 0 056.792 0 056.471
95 Ivry-sur-Seine Val-de-Marne Île-de-France 0 050.972 0 055.608 0 055.583
96 Montauban Tarn-et-Garonne Midi-Pyrénées 0 051.855 0 053.941 0 055.438
97 Beauvais Oise Picardie 0 055.392 0 055.481 0 055.230
98 Hyères Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 051.417 0 055.007 0 054.888
99 Cholet Maine-et-Loire Pays de la Loire 0 054.204 0 054.632 0 054.371
100 Pantin Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 049.919 0 053.577 0 053.315
101 Bondy Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 046.826 0 053.311 0 053.159
102 Maisons-Alfort Val-de-Marne Île-de-France 0 051.103 0 053.233 0 053.085
103 Vannes Morbihan Bretagne 0 051.759 0 053.079 0 052.984
104 Évry Essonne Île-de-France 0 049.437 0 052.651 0 052.802
105 Fréjus Var Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 046.801 0 051.537 0 052.436
106 Arles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 050.513 0 051.970 0 052.197
107 Fontenay-sous-Bois Val-de-Marne Île-de-France 0 050.921 0 051.727 0 052.143
108 Épinay-sur-Seine Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 046.409 0 051.598 0 052.020
109 Saint-André La Réunion La Réunion 0 043.174 0 051.817 0 051.964
110 Sartrouville Yvelines Île-de-France 0 050.219 0 051.600 0 051.601
111 Évreux Eure Haute-Normandie 0 051.198 0 051.239 0 051.485
112 Villejuif Val-de-Marne Île-de-France 0 047.384 0 050.571 0 051.410
113 Belfort Territoire de Belfort Franche-Comté 0 050.417 0 050.863 0 051.327
114 Narbonne Aude Languedoc-Roussillon 0 046.510 0 050.776 0 051.306
115 La Roche-sur-Yon Vendée Pays de la Loire 0 049.262 0 050.717 0 051.124
116 Annecy Haute-Savoie Rhône-Alpes 0 050.348 0 051.023 0 051.119
117 Sevran Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 047.063 0 051.106 0 051.110
118 Charleville-Mézières Ardennes Champagne-Ardenne 0 055.490 0 051.997 0 051.070
119 Chelles Seine-et-Marne Île-de-France 0 045.399 0 048.616 0 051.035
120 Clamart Hauts-de-Seine Île-de-France 0 048.572 0 050.655 0 051.000
121 Le Blanc-Mesnil Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 046.936 0 051.109 0 050.910
122 Laval Mayenne Pays de la Loire 0 050.947 0 051.233 0 050.613
123 Grasse Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 043.874 0 048.801 0 050.257
124 Brive-la-Gaillarde Corrèze Limousin 0 049.127 0 050.009 0 050.231
125 Saint-Louis La Réunion La Réunion 0 043.519 0 049.455 0 050.131
126 Cagnes-sur-Mer Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 043.942 0 048.313 0 048.941
127 Albi Tarn Midi-Pyrénées 0 046.274 0 048.712 0 048.889
128 Saint-Malo Ille-et-Vilaine Bretagne 0 050.675 0 049.661 0 048.563
129 Meaux Seine-et-Marne Île-de-France 0 049.421 0 048.842 0 048.466
130 Bobigny Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 044.079 0 047.806 0 048.196
131 Blois Loir-et-Cher Centre 0 049.171 0 048.487 0 047.854
132 Carcassonne Aude Languedoc-Roussillon 0 043.950 0 046.639 0 047.620
133 Vincennes Val-de-Marne Île-de-France 0 043.595 0 047.488 0 047.372
134 Châteauroux Indre Centre 0 049.632 0 047.559 0 047.127
135 Chalon-sur-Saône Saône-et-Loire Bourgogne 0 050.124 0 046.534 0 046.676
136 Montrouge Hauts-de-Seine Île-de-France 0 037.733 0 045.178 0 046.500
137 Martigues Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 043.493 0 046.318 0 046.247
138 Saint-Brieuc Côtes-d'Armor Bretagne 0 046.087 0 046.437 0 046.178
139 Châlons-en-Champagne Marne Champagne-Ardenne 0 047.339 0 046.184 0 045.829
140 Tarbes Hautes-Pyrénées Midi-Pyrénées 0 046.275 0 045.433 0 044.973
141 Meudon Hauts-de-Seine Île-de-France 0 043.663 0 044.745 0 044.873
142 Aubagne Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 042.638 0 044.682 0 044.804
143 Suresnes Hauts-de-Seine Île-de-France 0 046.087 0 046.437 0 044.738
144 Bayonne Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 0 040.078 0 044.406 0 044.498
145 Alfortville Val-de-Marne Île-de-France 0 036.232 0 042.743 0 044.116
146 Puteaux Hauts-de-Seine Île-de-France 0 040.780 0 042.981 0 043.994
147 Saint-Ouen Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 039.722 0 042.950 0 043.954
148 Boulogne-sur-Mer Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 0 044.859 0 044.273 0 043.840
149 Saint-Herblain Loire-Atlantique Pays de la Loire 0 043.726 0 043.901 0 043.516
150 Castres Tarn Midi-Pyrénées 0 043.496 0 043.141 0 043.347
151 Bastia Haute-Corse Corse 0 037.884 0 043.577 0 043.315
152 Sète Hérault Languedoc-Roussillon 0 039.542 0 043.008 0 042.972
153 Mantes-la-Jolie Yvelines Île-de-France 0 043.672 0 041.930 0 042.916
154 Istres Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 038.993 0 042.090 0 042.775
155 Arras Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 0 040.590 0 042.015 0 042.672
156 Valenciennes Nord Nord-Pas-de-Calais 0 041.278 0 042.426 0 042.670
157 Angoulême Charente Poitou-Charentes 0 043.171 0 042.096 0 042.669
158 Douai Nord Nord-Pas-de-Calais 0 042.796 0 042.766 0 042.621
159 Le Cannet Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 042.158 0 042.531 0 042.207
160 Wattrelos Nord Nord-Pas-de-Calais 0 042.753 0 042.852 0 042.077
161 Gennevilliers Hauts-de-Seine Île-de-France 0 042.513 0 043.054 0 041.960
162 Livry-Gargan Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 037.288 0 041.556 0 041.893
163 Compiègne Oise Picardie 0 041.254 0 042.036 0 041.714
164 Saint-Germain-en-Laye Yvelines Île-de-France 0 038.423 0 041.312 0 041.517
165 Corbeil-Essonnes Essonne Île-de-France 0 039.378 0 040.929 0 041.308
166 Rosny-sous-Bois Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 039.105 0 041.174 0 041.283
167 Caluire-et-Cuire Rhône Rhône-Alpes 0 041.233 0 041.418 0 041.010
168 Salon-de-Provence Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 037.129 0 040.147 0 040.943
169 Talence Gironde Aquitaine 0 037.210 0 040.920 0 040.940
170 Saint-Priest Rhône Rhône-Alpes 0 040.974 0 040.746 0 040.917
171 Thionville Moselle Lorraine 0 040.907 0 041.127 0 040.910
172 Vaulx-en-Velin Rhône Rhône-Alpes 0 039.154 0 040.300 0 040.626
173 Bourg-en-Bresse Ain Rhône-Alpes 0 040.666 0 040.156 0 040.506
174 Massy Essonne Île-de-France 0 037.712 0 040.183 0 040.386
175 Cherbourg-Octeville Manche Basse-Normandie 0 025.370 0 040.838 0 040.288
176 Alès Gard Languedoc-Roussillon 0 039.346 0 040.949 0 040.108
177 Chartres Eure-et-Loir Centre 0 040.361 0 040.022 0 039.767
178 Montluçon Allier Auvergne 0 041.362 0 039.889 0 039.761
179 Le Lamentin Martinique Martinique 0 035.460 0 039.847 0 039.442
180 Marcq-en-Barœul Nord Nord-Pas-de-Calais 0 037.177 0 038.939 0 039.101
181 Garges-lès-Gonesse Val-d'Oise Île-de-France 0 040.058 0 039.672 0 039.098
182 Bron Rhône Rhône-Alpes 0 037.369 0 038.919 0 038.833
183 Noisy-le-Sec Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 037.312 0 038.587 0 038.802
184 Bagneux Hauts-de-Seine Île-de-France 0 037.252 0 038.936 0 038.592
185 Le Port La Réunion La Réunion 0 038.412 0 038.148 0 038.313
186 Gagny Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 036.715 0 037.729 0 038.220
187 Nevers Nièvre Bourgogne 0 040.932 0 038.496 0 038.007
188 Anglet Pyrénées-Atlantiques Aquitaine 0 035.263 0 037.646 0 037.934
189 Rezé Loire-Atlantique Pays de la Loire 0 035.478 0 037.333 0 037.846
190 Melun Seine-et-Marne Île-de-France 0 035.695 0 037.663 0 037.835
191 Gap Hautes-Alpes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 036.262 0 037.332 0 037.785
192 Vitrolles Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 036.784 0 037.690 0 037.479
193 Savigny-sur-Orge Essonne Île-de-France 0 036.258 0 037.259 0 037.469
194 La Courneuve Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 035.310 0 037.034 0 037.228
195 Auxerre Yonne Bourgogne 0 037.790 0 037.419 0 037.218
196 Choisy-le-Roi Val-de-Marne Île-de-France 0 034.336 0 036.198 0 037.165
197 Draguignan Var Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 032.829 0 037.088 0 037.117
198 Poissy Yvelines Île-de-France 0 035.841 0 035.860 0 037.109
199 Lens Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 0 036.206 0 035.583 0 036.011
200 Saint-Martin Saint-Martin Saint-Martin 0 029.078 0 035.263 0 035.925
201 Joué-lès-Tours Indre-et-Loire Centre 0 036.517 0 036.233 0 035.836
202 Roanne Loire Rhône-Alpes 0 038.896 0 036.126 0 035.750
203 Saint-Martin-d'Hères Isère Rhône-Alpes 0 035.777 0 035.217 0 035.502
204 Villepinte Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 033.782 0 035.592 0 035.444
205 Saint-Chamond Loire Rhône-Alpes 0 037.378 0 035.608 0 035.414
206 Tremblay-en-France Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 033.885 0 035.340 0 035.410
207 Échirolles Isère Rhône-Alpes 0 032.806 0 035.687 0 035.383
208 Haguenau Bas-Rhin Alsace 0 032.242 0 034.891 0 035.112
209 Six-Fours-les-Plages Var Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 032.742 0 034.325 0 035.091
210 Pontault-Combault Seine-et-Marne Île-de-France 0 032.886 0 034.546 0 034.733
211 Stains Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 032.839 0 034.670 0 034.663
212 Montélimar Drôme Rhône-Alpes 0 031.344 0 033.924 0 034.636
213 Saint-Joseph La Réunion La Réunion 0 030.293 0 033.509 0 034.602
214 Sainte-Geneviève-des-Bois Essonne Île-de-France 0 032.125 0 034.024 0 034.411
215 Saint-Raphaël Var Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 030.671 0 033.804 0 034.381
216 Bagnolet Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 032.511 0 034.069 0 034.269
217 Saint-Laurent-du-Maroni Guyane Guyane 0 019.211 0 033.707 0 034.149
218 Montigny-le-Bretonneux Yvelines Île-de-France 0 035.216 0 033.968 0 034.038
219 Châtellerault Vienne Poitou-Charentes 0 034.126 0 034.402 0 033.993
220 Conflans-Sainte-Honorine Yvelines Île-de-France 0 033.327 0 033.671 0 033.888
221 Mâcon Saône-et-Loire Bourgogne 0 034.469 0 034.171 0 033.865
222 Agen Lot-et-Garonne Aquitaine 0 030.170 0 033.728 0 033.863
223 Villefranche-sur-Saône Rhône Rhône-Alpes 0 030.647 0 034.188 0 033.840
224 Creil Oise Picardie 0 030.675 0 033.479 0 033.837
225 Épinal Vosges Lorraine 0 035.794 0 034.014 0 033.528
226 Saint-Benoît La Réunion La Réunion 0 031.560 0 033.187 0 033.485
227 Neuilly-sur-Marne Seine-Saint-Denis Île-de-France 0 032.754 0 033.352 0 033.422
228 Dieppe Seine-Maritime Haute-Normandie 0 034.653 0 033.618 0 033.375
229 Romans-sur-Isère Drôme Rhône-Alpes 0 032.667 0 033.138 0 033.234
230 Marignane Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 034.006 0 032.921 0 033.159
231 Franconville Val-d'Oise Île-de-France 0 033.497 0 032.988 0 032.932
232 Les Mureaux Yvelines Île-de-France 0 031.739 0 032.634 0 032.911
233 La Ciotat Bouches-du-Rhône Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 031.630 0 032.126 0 032.901
234 Maubeuge Nord Nord-Pas-de-Calais 0 033.546 0 032.699 0 032.667
235 Châtillon Hauts-de-Seine Île-de-France 0 028.622 0 032.077 0 032.609
236 Colomiers Haute-Garonne Midi-Pyrénées 0 028.538 0 032.110 0 032.315
237 Cambrai Nord Nord-Pas-de-Calais 0 033.738 0 032.594 0 032.296
238 Liévin Pas-de-Calais Nord-Pas-de-Calais 0 033.427 0 032.565 0 032.174
239 Dreux Eure-et-Loir Centre 0 031.849 0 032.723 0 032.155
240 Le Perreux-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 0 030.080 0 032.067 0 032.100
241 Châtenay-Malabry Hauts-de-Seine Île-de-France 0 030.621 0 031.873 0 031.946
242 Schiltigheim Bas-Rhin Alsace 0 030.841 0 031.239 0 031.729
243 Thonon-les-Bains Haute-Savoie Rhône-Alpes 0 028.927 0 031.213 0 031.562
244 Viry-Châtillon Essonne Île-de-France 0 030.257 0 031.252 0 031.249
245 Vandœuvre-lès-Nancy Meurthe-et-Moselle Lorraine 0 032.048 0 031.447 0 031.196
246 Sainte-Marie La Réunion La Réunion 0 026.582 0 030.596 0 031.143
247 Houilles Yvelines Île-de-France 0 029.634 0 030.835 0 030.973
248 Plaisir Yvelines Île-de-France 0 031.045 0 031.539 0 030.937
249 Nogent-sur-Marne Val-de-Marne Île-de-France 0 028.191 0 030.632 0 030.912
250 Malakoff Hauts-de-Seine Île-de-France 0 029.402 0 030.509 0 030.735
251 Vallauris Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 025.773 0 030.610 0 030.645
252 Villeneuve-Saint-Georges Val-de-Marne Île-de-France 0 028.361 0 030.450 0 030.609
253 Athis-Mons Essonne Île-de-France 0 029.427 0 030.615 0 030.462
254 Sotteville-lès-Rouen Seine-Maritime Haute-Normandie 0 029.553 0 030.076 0 030.392
255 Goussainville Val-d'Oise Île-de-France 0 027.356 0 030.142 0 030.310
256 Saint-Laurent-du-Var Alpes-Maritimes Provence-Alpes-Côte d'Azur 0 027.141 0 030.076 0 030.290
257 Mont-de-Marsan Landes Aquitaine 0 029.489 0 030.230 0 030.212
258 Palaiseau Essonne Île-de-France 0 028.965 0 030.339 0 030.149
259 Chatou Yvelines Île-de-France 0 028.588 0 029.472 0 030.063
260 Orange Vaucluse Provence-Alpes-Côte d’Azur 0 027.989 0 029.589 0 030.025

Bilješke i izvori[uredi VE | uredi]

  1. Population sans doubles comptes, données légales de population en vigueur jusqu'au 31 décembre 2008.
  2. Population municipale, données légales de population en vigueur à partir du 1er janvier 2009, Source : INSEE.
  3. Population municipale, données légales de population en vigueur à partir du 1er janvier 2010, Source : INSEE.
  4. En 2000, Lille a absorbé la commune de Lomme qui en 1999 comptait 27.940 habitants. Dans ses limites actuelles, Lille comptait donc 212.597 habitants en 1999.

Literatura[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]