Dodatak:Popis gradova u Češkoj

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Gradovi u Češkoj Republici
Rang Ime Stanovništvo Regija
Češko ime Njemačko ime Popis stanovništvo
u 1991.
Popis stanovništvo
u 2001.
Procjena
u 2006.
1. Praha Prag 1 212 010 1 169 106 1 181 610 Prag
2. Brno Brünn 387 986 376 172 366 757 Jihomoravský kraj
3. Ostrava Ostrau 327 553 316 744 310 078 Moravskoslezský kraj
4. Plzeň Pilsen 173 129 165 259 162 759 Plzeňský kraj
5. Olomouc Olmütz 105 690 102 607 100 381 Olomoucký kraj
6. Liberec Reichenberg 101 934 99 102 97 950 Liberecký kraj
7. České Budějovice Budweis 97 283 97 339 94 653 Jihočeský kraj
8. Hradec Králové Königgrätz 99 889 97 155 94 431 Královéhradecký kraj
9. Ústí nad Labem Aussig an der Elbe 99 739 95 436 94 298 Ústecký kraj
10. Pardubice Pardubitz 94 857 90 668 88 260 Pardubický kraj
11. Havířov 86 267 85 855 84 427 Moravskoslezský kraj
12. Zlín Zlin 84 634 80 854 78 285 Zlínský kraj
13. Kladno 71 735 71 132 69 329 Středočeský kraj
14. Most Brüx 70 675 68 263 67 805 Ústecký kraj
15. Karviná Karwin 68 368 65 141 63 385 Moravskoslezský kraj
16. Frýdek-Místek Friedeck-Mistek 65 067 61 400 59 682 Moravskoslezský kraj
17. Opava Troppau 63 601 61 382 59 426 Moravskoslezský kraj
18. Děčín Tetschen-Bodenbach 55 112 52 506 51 875 Ústecký kraj
19. Teplice Teplitz-Schönau 53 039 51 060 51 010 Ústecký kraj
20. Karlovy Vary Karlsbad 56 291 53 358 50 893 Karlovarský kraj
21. Jihlava Iglau 52 271 50 702 50 859 Kraj Vysočina
22. Chomutov Komotau 53 191 51 007 50 027 Ústecký kraj
23. Prostějov Proßnitz 50 102 48 159 47 058 Olomoucký kraj
24. Přerov Prerau 51 341 48 335 46 858 Olomoucký kraj
25. Jablonec nad Nisou Gablonz an der Neiße 45 918 45 266 44 748 Liberecký kraj
26. Mladá Boleslav Jungbunzlau 44 471 44 255 43 162 Středočeský kraj
27. Třebíč Trebitsch 39 348 39 021 38 654 Kraj Vysočina
28. Česká Lípa Böhmisch Leipa 39 667 39 307 38 489 Liberecký kraj
29. Třinec Trzynietz 45 189 38 953 37 841 Moravskoslezský kraj
30. Tábor Tabor 36 329 36 557 35 898 Jihočeský kraj
31. Znojmo Znaim 39 910 35 758 35 032 Jihomoravský kraj
32. Příbram Pibrans 36 869 35 886 34 884 Středočeský kraj
33. Orlová Orlau 36 307 34.856 33 717 Moravskoslezský kraj
34. Cheb Eger 31 847 32 893 33 681 Karlovarský kraj
35. Trutnov Trautenau 31 957 31 997 31 195 Královéhradecký kraj
36. Kolín Kolin 31 582 30 258 30 175 Středočeský kraj
37. Písek Pisek 29 986 29 796 29 877 Jihočeský kraj
38. Kroměříž Kremsier 29 386 29 225 29 024 Zlínský kraj
39. Vsetín Wesetin 29 359 29 190 28 261 Zlínský kraj
40. Šumperk Mährisch Schönberg 29 533 29 490 28 196 Olomoucký kraj
41. Hodonín Göding 27 326 27 361 27 600 Jihomoravský kraj
42. Valašské Meziříčí Wallachisch Meseritsch 27 684 27 362 27 561 Zlínský kraj
43. Litvínov Oberleutensdorf 27 751 27 397 27 056 Ústecký kraj
44. Nový Jičín Neutitschein 27 126 26 970 26 271 Moravskoslezský kraj
45. Hodonín Göding 30 736 27 361 26 226 Jihomoravský kraj
46. Uherské Hradiště Ungarisch Hradisch 27 049 26 876 26 131 Zlínský kraj
47. Český Těšín Teschen 26 573 26 429 25 913 Moravskoslezský kraj
48. Břeclav Lundenburg 26 909 26 713 25 652 Jihomoravský kraj
49. Krnov Jägerndorf 25 933 25 764 25 282 Moravskoslezský kraj
50. Sokolov Falkenau 25 240 25 081 24 579 Karlovarský kraj
51. Havlíčkův Brod Deutsch Brod 24 481 24 375 24 296 Kraj Vysočina
52. Litoměřice Leitmeritz 25 073 24 879 23 909 Ústecký kraj
53. Žďár nad Sázavou Saar 24 434 24 289 23 841 Kraj Vysočina
54. Chrudim 23 986 23 898 23 385 Pardubický kraj
55. Kopřivnice Nesselsdorf 23 840 23 747 23 314 Moravskoslezský kraj
56. Strakonice Strakonitz 23 944 23 800 23 256 Jihočeský kraj
57. Bohumín Oderberg 23 430 23 284 23 028 Moravskoslezský kraj
58. Klatovy Klattau 23 166 23 033 22 898 Plzeňský kraj
59. Jindřichův Hradec Neuhaus 22 803 22 695 22 643 Jihočeský kraj
60. Vyškov Wischau 22 649 22514 22 013 Jihomoravský kraj
61. Kutná Hora Kuttenberg 21 542 21 453 21 142 Středočeský kraj
62. Jirkov Görkau 20 894 20 717 21 093 Ústecký kraj
63. Náchod 21 542 21 400 21 079 Královéhradecký kraj
64. Blansko Blanz 20 694 20 594 20 557 Jihomoravský kraj