Dorin Marchis

Izvor: Wikipedija
Dorin Marchis

Rođen 25. veljače 1967.
Cluj-Napoca
Borilačka vještina Aikido
Škola Aikikai
Učitelj(i) Masatake Fujita
Rang majstorstva 6. Dan

Dorin Marchis (Cluj-Napoca, 25. veljače 1967.), rumunjski majstor borilačkih vještina. Nositelj je 6. Dana u aikidu i 1. Dana u karateu.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Dorin Marchis je rođen 1967. godine u gradu Cluj-Napoca, u Rumunjskoj. Borilačke vještine je započeo vježbati 1983. godine. Prvo je vježbao Shotokan karate. U toj vještini je dostigao 1. Dan. Godine 1993. otkrio je aikido. U aikidu je prvo surađivao s majstorom Masatake Fujita. Zatim je slijedio mnoge shihane iz Hombu dojoa širom svijeta. Posebno je Yukimitsua Kobayashija, kao i seminare koje su vodili waka-sensei Mitsuteru Ueshiba i doshu Moriteru Ueshiba.

Dorin Marchis vodi rumunjsku Aikikai aikido zakladu (RAAF), gdje se nalazi na dužnosti predsjednika i tehničkog ravnatelja. Predaje aikido u Musubi Dojou u Cluj-Napoci, sjedištu nacionalne aikido organizacije u Rumunjskoj. Marchis drži seminare aikida u mnogim gradovima u Rumunjskoj, Ukrajini i Bugarskoj. Svoje znanje aikida kao učitelj i učenik stječe i prenosi u Japanu, Velikoj Britaniji, Mađarskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Norveškoj, Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Češkoj, Poljskoj, Sloveniji, Litvi i Estoniji.[1]

Godine 2016. izabran je u Upravni odbor Međunarodne aikido federacije (IAF).

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Marchis Dorin. 5. kolovoza 2017. Inačica izvorne stranice arhivirana 2. studenoga 2020. Pristupljeno 30. listopada 2020. Zanemaren tekst "publisher10-anniversary-aikido-switzerland.ch/" (pomoć)

Vanjske povezice[uredi | uredi kôd]