Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Pl

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Platalea Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Platalea ajaja Linnaeus, 1758
  2. Platalea alba Scopoli, 1786
  3. Platalea flavipes Gould, 1838
  4. Platalea leucorodia Linnaeus, 1758
  5. Platalea leucorodia archeri Neumann, 1928
  6. Platalea leucorodia balsaci Naurois & Roux, 1974
  7. Platalea leucorodia leucorodia Linnaeus, 1758
  8. Platalea minor Temminck & Schlegel, 1849
  9. Platalea regia Gould, 1838

Aves → Pelecaniformes → Threskiornithidae → Plataleinae

Rod Platycercus[uredi VE | uredi]

Platycercus adscitus
Platycercus caledonicus
Platycercus elegans
Platycercus eximius
Platycercus icterotis
Platycercus venustus

6 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Platycichla[uredi VE | uredi]

Platycichla flavipes
Platycichla leucops

2 vrste, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Platylophus[uredi VE | uredi]

Platylophus galericulatus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Platyrinchus[uredi VE | uredi]

Platyrinchus cancrominus
Platyrinchus coronatus
Platyrinchus flavigularis
Platyrinchus leucoryphus
Platyrinchus mystaceus
Platyrinchus platyrhynchos
Platyrinchus saturatus

7 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Platysmurus[uredi VE | uredi]

Platysmurus leucopterus

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Platysteira[uredi VE | uredi]

Platysteira albifrons
Platysteira cyanea
Platysteira peltata

3 vrste, Corvoidea, porodica Platysteiridae, red Passeriformes.

Rod Plectorhyncha[uredi VE | uredi]

Plectorhyncha lanceolata

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Plectrophenax[uredi VE | uredi]

Plectrophenax hyperboreus
Plectrophenax nivalis

2 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Plectropterus[uredi VE | uredi]

Plectropterus gambensis

1 vrsta: podporodica Tadorninae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Plegadis[uredi VE | uredi]

Plegadis chihi
Plegadis falcinellus
Plegadis ridgwayi

3 vrste: pod-porodica Threshkiornithinae, porodica Threskiornithidae, red Ciconiiformes.

Rod Plocepasser[uredi VE | uredi]

Plocepasser donaldsoni
Plocepasser mahali
Plocepasser rufoscapulatus
Plocepasser superciliosus

4 vrste, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Ploceus[uredi VE | uredi]

Ploceus albinucha
Ploceus alienus
Ploceus angolensis
Ploceus aurantius
Ploceus aureonucha
Ploceus badius
Ploceus baglafecht
Ploceus bannermani
Ploceus batesi
Ploceus benghalensis
Ploceus bertrandi
Ploceus bicolor
Ploceus bojeri
Ploceus burnieri
Ploceus capensis
Ploceus castaneiceps
Ploceus castanops
Ploceus cucullatus
Ploceus dicrocephalus
Ploceus dorsomaculatus
Ploceus flavipes
Ploceus galbula
Ploceus golandi
Ploceus grandis
Ploceus heuglini
Ploceus hypoxanthus
Ploceus insignis
Ploceus intermedius
Ploceus jacksoni
Ploceus katangae
Ploceus luteolus
Ploceus manyar
Ploceus megarhynchus
Ploceus melanocephalus
Ploceus melanogaster
Ploceus nelicourvi
Ploceus nicolli
Ploceus nigerrimus
Ploceus nigricollis
Ploceus nigrimentus
Ploceus ocularis
Ploceus olivaceiceps
Ploceus pelzelni
Ploceus philippinus
Ploceus preussi
Ploceus princeps
Ploceus reichardi
Ploceus rubiginosus
Ploceus ruweti
Ploceus sakalava
Ploceus sanctaethomae
Ploceus spekei
Ploceus spekeoides
Ploceus subaureus
Ploceus subpersonatus
Ploceus superciliosus
Ploceus taeniopterus
Ploceus temporalis
Ploceus tricolor
Ploceus velatus
Ploceus vitellinus
Ploceus weynsi
Ploceus xanthops
Ploceus xanthopterus

64 vrste, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Pluvialis[uredi VE | uredi]

Pluvialis apricaria
Pluvialis dominica
Pluvialis fulva
Pluvialis squatarola

4 vrste: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Pluvianellus[uredi VE | uredi]

Pluvianellus socialis

1 vrsta: porodica Chionidae, red Charadriiformes.

Rod Pluvianus[uredi VE | uredi]

Pluvianus aegyptius

1 vrsta: porodica Glareolidae, red Charadriiformes.

Izvori[uredi VE | uredi]