Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Po

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Podager[uredi VE | uredi]

Podager nacunda

1 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Podargus[uredi VE | uredi]

Podargus ocellatus
Podargus papuensis
Podargus strigoides

3 vrste: porodica Podargidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Podica[uredi VE | uredi]

Podica senegalensis

1 vrsta, porodica Heliornithidae, red Gruiformes.

Porodica Podicipedidae Bonaparte, 1831[uredi VE | uredi]

  1. Aechmophorus Coues, 1862
  2. Miobaptus Švec P., 1984
  3. Pliodytes Brodkorb, 1953
  4. Pliolymbus Murray, 1967
  5. Podiceps Latham, 1787
  6. Podilymbus Lesson, 1831
  7. Poliocephalus Selby, 1840
  8. Rollandia Bonaparte, 1856
  9. Tachybaptus Reichenbach, 1853
  10. Thiornis Navás, 1922

Aves → Podicipediformes

Red Podicipediformes[uredi VE | uredi]

  1. Podicipedidae Bonaparte, 1831

Animalia → Chordata → Aves

Rod Podiceps Latham, 1787[uredi VE | uredi]

Aves → Podicipediformes → Podicipedidae

Porodica Podicipedidae Bonaparte, 1831[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Podicipediformes → Podicipedidae

Red Podicipediformes[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Podicipediformes → Podicipedidae

Rod Podilymbus[uredi VE | uredi]

Podilymbus gigas
Podilymbus podiceps

2 vrste, porodica Podicipedidae, red Podicipediformes.

Rod Podoces[uredi VE | uredi]

Podoces biddulphi
Podoces hendersoni
Podoces panderi
Podoces pleskei

4 vrste, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Poecilodryas[uredi VE | uredi]

Poecilodryas albispecularis
Poecilodryas albonotata
Poecilodryas brachyura
Poecilodryas cerviniventris
Poecilodryas hypoleuca
Poecilodryas placens
Poecilodryas superciliosa

7 vrsta, porodica Petroicidae, red Passeriformes.

Rod Poecilotriccus[uredi VE | uredi]

Poecilotriccus albifacies
Poecilotriccus calopterus
Poecilotriccus capitalis
Poecilotriccus fumifrons
Poecilotriccus latirostris
Poecilotriccus luluae
Poecilotriccus plumbeiceps
Poecilotriccus ruficeps
Poecilotriccus russatus
Poecilotriccus senex
Poecilotriccus sylvia

11 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Poeoptera[uredi VE | uredi]

Poeoptera kenricki
Poeoptera lugubris
Poeoptera stuhlmanni

3 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Poephila[uredi VE | uredi]

Poephila acuticauda
Poephila cincta
Poephila personata

3 vrst, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Pogoniulus[uredi VE | uredi]

Pogoniulus atroflavus
Pogoniulus bilineatus
Pogoniulus chrysoconus
Pogoniulus coryphaeus
Pogoniulus leucomystax
Pogoniulus pusillus
Pogoniulus scolopaceus
Pogoniulus simplex
Pogoniulus subsulphureus

Rod Pogonocichla[uredi VE | uredi]

Pogonocichla stellata

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Poicephalus[uredi VE | uredi]

Poicephalus crassus
Poicephalus cryptoxanthus
Poicephalus flavifrons
Poicephalus gulielmi
Poicephalus meyeri
Poicephalus robustus
Poicephalus rueppellii
Poicephalus rufiventris
Poicephalus senegalus

9 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Polemaetus[uredi VE | uredi]

Polemaetus bellicosus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Polihierax[uredi VE | uredi]

Polihierax insignis
Polihierax semitorquatus

2 vrste, pod-porodica Falconinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Rod Poliocephalus[uredi VE | uredi]

Poliocephalus poliocephalus
Poliocephalus rufopectus

2 vrste, porodica Podicipedidae, red Podicipediformes.

Rod Poliolais[uredi VE | uredi]

Poliolais lopesi

1 vrsta, Sylvoidea, red Passeriformes.

Rod Polioptila[uredi VE | uredi]

Polioptila albiloris
Polioptila caerulea
Polioptila californica
Polioptila clementsi
Polioptila dumicola
Polioptila guianensis
Polioptila lactea
Polioptila lembeyei
Polioptila melanura
Polioptila nigriceps
Polioptila plumbea
Polioptila schistaceigula

12 vrsta, Muscicapoidea, porodica Polioptilidae, red Passeriformes.

Rod Polioxolmis[uredi VE | uredi]

Polioxolmis rufipennis

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Polyboroides[uredi VE | uredi]

Polyboroides radiatus
Polyboroides typus

2 vrste, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Polyonymus Heine, 1863[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Polyplectron[uredi VE | uredi]

Polyplectron bicalcaratum
Polyplectron chalcurum
Polyplectron germaini
Polyplectron inopinatum
Polyplectron malacense
Polyplectron napoleonis
Polyplectron schleiermacheri

7 vrsta: podporodica Phasianinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Polysticta[uredi VE | uredi]

Polysticta stelleri

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Polystictus[uredi VE | uredi]

Polystictus pectoralis
Polystictus superciliaris

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Polytelis[uredi VE | uredi]

Polytelis alexandrae
Polytelis anthopeplus
Polytelis swainsonii

3 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Polytmus Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Pomarea[uredi VE | uredi]

Pomarea dimidiata
Pomarea iphis
Pomarea mendozae
Pomarea nigra
Pomarea whitneyi

5 vrsta, Corvoidea, porodica Monarchidae, red Passeriformes.

Rod Pomatorhinus[uredi VE | uredi]

Pomatorhinus erythrogenys
Pomatorhinus ferruginosus
Pomatorhinus horsfieldii
Pomatorhinus hypoleucos
Pomatorhinus montanus
Pomatorhinus ochraceiceps
Pomatorhinus ruficollis
Pomatorhinus schisticeps

8 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Pomatostomus[uredi VE | uredi]

Pomatostomus halli
Pomatostomus ruficeps
Pomatostomus superciliosus
Pomatostomus temporalis

4 vrste, porodica Pomatostomidae, red Passeriformes.

Rod Pooecetes[uredi VE | uredi]

Pooecetes gramineus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Poospiza[uredi VE | uredi]

Poospiza alticola
Poospiza baeri
Poospiza boliviana
Poospiza caesar
Poospiza cinerea
Poospiza erythrophrys
Poospiza garleppi
Poospiza hispaniolensis
Poospiza hypochondria
Poospiza lateralis
Poospiza melanoleuca
Poospiza nigrorufa
Poospiza ornata
Poospiza rubecula
Poospiza thoracica
Poospiza torquata

16 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Porphyrio[uredi VE | uredi]

Porphyrio albus
Porphyrio alleni
Porphyrio flavirostris
Porphyrio hochstetteri
Porphyrio mantelli (takahe)
Porphyrio martinica
Porphyrio porphyrio

7 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Rod Porphyrolaema[uredi VE | uredi]

Porphyrolaema porphyrolaema

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Porphyrospiza[uredi VE | uredi]

Porphyrospiza caerulescens

1 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Porzana[uredi VE | uredi]

Porzana albicollis
Porzana atra
Porzana bicolor
Porzana carolina (sora)
Porzana cinerea
Porzana flaviventer
Porzana fluminea
Porzana fusca
Porzana monasa
Porzana palmeri
Porzana parva
Porzana paykullii
Porzana porzana
Porzana pusilla
Porzana sandwichensis
Porzana spiloptera
Porzana tabuensis

17 vrsta, porodica Rallidae, red Gruiformes.

Izvori[uredi VE | uredi]