Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ps

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje



Rod Psalidoprocne[uredi VE | uredi]

Psalidoprocne albiceps
Psalidoprocne fuliginosa
Psalidoprocne nitens
Psalidoprocne obscura
Psalidoprocne pristoptera

5 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Psaltria[uredi VE | uredi]

Psaltria exilis

1 vrste, Sylvoidea, porodica Aegithalidae, red Passeriformes.

Rod Psaltriparus[uredi VE | uredi]

Psaltriparus minimus

1 vrste, Sylvoidea, porodica Aegithalidae, red Passeriformes.

Rod Psarisomus[uredi VE | uredi]

Psarisomus dalhousiae

1 vrsta, Eurylaimi, porodica Eurylaimidae, red Passeriformes.

Rod Psarocolius[uredi VE | uredi]

Psarocolius angustifrons
Psarocolius atrovirens
Psarocolius bifasciatus
Psarocolius cassini
Psarocolius decumanus
Psarocolius guatimozinus
Psarocolius montezuma
Psarocolius oseryi
Psarocolius viridis
Psarocolius wagleri

10 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Pselliophorus[uredi VE | uredi]

Pselliophorus luteoviridis
Pselliophorus tibialis

2 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Psephotus[uredi VE | uredi]

Psephotus chrysopterygius
Psephotus dissimilis
Psephotus haematonotus
Psephotus pulcherrimus
Psephotus varius

5 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Pseudalaemon[uredi VE | uredi]

Pseudalaemon fremantlii

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Pseudelaenia[uredi VE | uredi]

Pseudelaenia leucospodia

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Pseudeos[uredi VE | uredi]

Pseudeos fuscata

1 vrsta, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Pseudhirundo[uredi VE | uredi]

Pseudhirundo griseopyga

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Pseudibis Hodgson, 1844[uredi VE | uredi]

Aves → Pelecaniformes → Threskiornithidae

Rod Pseudoalcippe[uredi VE | uredi]

Pseudoalcippe abyssinica

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Pseudobias[uredi VE | uredi]

Pseudobias wardi

1 vrsta, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Rod Pseudobulweria[uredi VE | uredi]

Pseudobulweria becki
Pseudobulweria macgillivrayi
Pseudobulweria rostrata

3 vrste, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Rod Pseudocalyptomena[uredi VE | uredi]

Pseudocalyptomena graueri

1 vrsta, Eurylaimi, porodica Eurylaimidae, red Passeriformes.

Rod Pseudochelidon[uredi VE | uredi]

Pseudochelidon eurystomina
Pseudochelidon sirintarae

2 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Pseudocolaptes[uredi VE | uredi]

Pseudocolaptes boissonneautii
Pseudocolaptes lawrencii

2 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Pseudocolopteryx[uredi VE | uredi]

Pseudocolopteryx acutipennis
Pseudocolopteryx dinelliana
Pseudocolopteryx flaviventris
Pseudocolopteryx sclateri

4 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Pseudocossyphus[uredi VE | uredi]

Pseudocossyphus imerinus
Pseudocossyphus sharpei

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Pseudoleistes[uredi VE | uredi]

Pseudoleistes guirahuro
Pseudoleistes virescens

2 vrste, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Pseudonestor[uredi VE | uredi]

Pseudonestor xanthophrys

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Pseudonigrita[uredi VE | uredi]

Pseudonigrita arnaudi
Pseudonigrita cabanisi

2 vrste, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Pseudopodoces[uredi VE | uredi]

Pseudopodoces humilis

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corvidae, red Passeriformes.

Rod Pseudoscops[uredi VE | uredi]

Pseudoscops clamator nazivan i Rhinoptynx clamator i Asio clamator
Pseudoscops grammicus

2 vrste, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Pseudoseisura[uredi VE | uredi]

Pseudoseisura cristata
Pseudoseisura gutturalis
Pseudoseisura lophotes
Pseudoseisura unirufa

4 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Pseudotriccus[uredi VE | uredi]

Pseudotriccus pelzelni
Pseudotriccus ruficeps
Pseudotriccus simplex

3 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Psilopogon[uredi VE | uredi]

Psilopogon pyrolophus

1 vrsta, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Psilopsiagon[uredi VE | uredi]

Psilopsiagon aurifrons
Psilopsiagon aymara

2 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psilorhamphus[uredi VE | uredi]

Psilorhamphus guttatus

1 vrsta, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Psittacella[uredi VE | uredi]

Psittacella brehmii
Psittacella madaraszi
Psittacella modesta
Psittacella picta

4 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psittacula[uredi VE | uredi]

Psittacula alexandri
Psittacula calthorpae
Psittacula caniceps
Psittacula columboides
Psittacula cyanocephala
Psittacula derbiana
Psittacula echo
Psittacula eupatria
Psittacula exsul
Psittacula finschii
Psittacula himalayana
Psittacula krameri
Psittacula longicauda
Psittacula roseata
Psittacula wardi

15 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psittaculirostris[uredi VE | uredi]

Psittaculirostris desmarestii
Psittaculirostris edwardsii
Psittaculirostris salvadorii

3 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psittacus[uredi VE | uredi]

Psittacus erithacus

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psitteuteles[uredi VE | uredi]

Psitteuteles goldiei
Psitteuteles iris
Psitteuteles versicolor

3 vrste, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psittinus[uredi VE | uredi]

Psittinus cyanurus

1 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psittirostra[uredi VE | uredi]

Psittirostra psittacea (ou)

1 vrsta, Passeroidea, porodica Fringillidae, red Passeriformes.

Rod Psittrichas[uredi VE | uredi]

Psittrichas fulgidus

1 vrsta, pod-porodica Psittrichadinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Psophia[uredi VE | uredi]

Psophia crepitans
Psophia leucoptera
Psophia viridis

3 vrste, porodica Psophiidae, red Gruiformes.

Rod Psophocichla[uredi VE | uredi]

Psophocichla litsipsirupa

1 vrsta, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Psophodes[uredi VE | uredi]

Psophodes cristatus
Psophodes leucogaster
Psophodes nigrogularis
Psophodes occidentalis
Psophodes olivaceus

5 vrsta, Corvoidea, porodica Eupetidae, red Passeriformes.

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.