Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Ph

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Phacellodomus[uredi VE | uredi]

Phacellodomus dorsalis
Phacellodomus erythrophthalmus
Phacellodomus ferrugineigula
Phacellodomus ruber
Phacellodomus rufifrons
Phacellodomus sibilatrix
Phacellodomus striaticeps
Phacellodomus striaticollis

vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Phaenicophaeus Stephens, 1815[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Aves → Cuculiformes → Cuculidae

Rod Phaenicophilus[uredi VE | uredi]

Phaenicophilus palmarum
Phaenicophilus poliocephalus

2 vrste, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Phaenostictus[uredi VE | uredi]

Phaenostictus mcleannani

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Phaeochroa Gould, 1861[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Phaeomyias[uredi VE | uredi]

Phaeomyias murina

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Phaeothlypis[uredi VE | uredi]

Phaeothlypis fulvicauda
Phaeothlypis rivularis

2 vrste, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Rod Phaethon[uredi VE | uredi]

Phaethon aethereus
Phaethon lepturus
Phaethon rubricauda

3 vrste, porodica Phaethontidae, red Pelecaniformes.

Rod Phaethornis Swainson, 1827[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Potporodica Phaethornithinae[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Phaetusa[uredi VE | uredi]

Phaetusa simplex

1 vrsta: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Phainopepla[uredi VE | uredi]

Phainopepla nitens (phainopepla)

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Bombycillidae, red Passeriformes.

Rod Phainoptila[uredi VE | uredi]

Phainoptila melanoxantha

1 vrste, Muscicapoidea, porodica Bombycillidae, red Passeriformes.

Rod Phalacrocorax[uredi VE | uredi]

36 vrsta, porodica Phalacrocoracidae, red Pelecaniformes.

Rod Phalaenoptilus[uredi VE | uredi]

Phalaenoptilus nuttallii

1 vrsta: porodica Caprimulgidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Phalaropus[uredi VE | uredi]

Phalaropus fulicarius
Phalaropus lobatus
Phalaropus tricolor

3 vrste: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Phalcoboenus[uredi VE | uredi]

Phalcoboenus albogularis
Phalcoboenus australis
Phalcoboenus carunculatus
Phalcoboenus megalopterus

4 vrste, pod-porodica Polyborinae, porodica Falconidae, red Falconiformes.

Rod Phapitreron[uredi VE | uredi]

Phapitreron amethystinus
Phapitreron cinereiceps
Phapitreron leucotis

3 vrste, pod-porodica Treroninae, porodica Columbidae, red Columbiformes

Rod Phaps[uredi VE | uredi]

Phaps chalcoptera
Phaps elegans
Phaps histrionica

3 vrste: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Pharomachrus[uredi VE | uredi]

Pharomachrus antisianus
Pharomachrus auriceps
Pharomachrus fulgidus
Pharomachrus mocinno
Pharomachrus pavoninus

5 vrsta, porodica Trogonidae, red Trogoniformes.

Rod Phasianus[uredi VE | uredi]

Phasianus colchicus
Phasianus versicolor

2 vrste: podporodica Phasianinae, porodica Phasianidae, red Galliformes.

Rod Phedina[uredi VE | uredi]

Phedina borbonica
Phedina brazzae

2 vrste, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Phegornis[uredi VE | uredi]

Phegornis mitchellii

1 vrsta: porodica Charadriidae, red Charadriiformes.

Rod Phelpsia[uredi VE | uredi]

Phelpsia inornata

1 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Pheucticus[uredi VE | uredi]

Pheucticus aureoventris
Pheucticus chrysogaster
Pheucticus chrysopeplus
Pheucticus ludovicianus
Pheucticus melanocephalus
Pheucticus tibialis

6 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Phibalura[uredi VE | uredi]

Phibalura flavirostris

1 vrsta, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Phigys[uredi VE | uredi]

Phigys soltarius

1 vrsta, pod-porodica Loriinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Philemon[uredi VE | uredi]

Philemon albitorques
Philemon argenticeps
Philemon brassi
Philemon buceroides
Philemon citreogularis
Philemon cockerelli
Philemon corniculatus
Philemon diemenensis
Philemon eichhorni
Philemon fuscicapillus
Philemon inornatus
Philemon meyeri
Philemon moluccensis
Philemon subcorniculatus

14 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Philentoma[uredi VE | uredi]

Philentoma pyrhoptera
Philentoma velata

2 vrste, Corvoidea, red Passeriformes; Genera Incertae Sedis (2:4).

Rod Philepitta[uredi VE | uredi]

Philepitta castanea
Philepitta schlegeli

2 vrste, Eurylaimi, porodica Philepittidae, red Passeriformes.

Rod Philesturnus[uredi VE | uredi]

Philesturnus carunculatus

1 vrsta, porodica Callaeatidae, red Passeriformes.

Rod Philetairus[uredi VE | uredi]

Philetairus socius

1 vrsta, Passeroidea, porodica Passeridae, red Passeriformes.

Rod Philomachus[uredi VE | uredi]

Philomachus pugnax

1 vrsta: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Philortyx[uredi VE | uredi]

Philortyx fasciatus

1 vrsta: porodica Odontophoridae, red Galliformes.

Rod Philydor[uredi VE | uredi]

Philydor atricapillus
Philydor dimidiatum
Philydor erythrocercum
Philydor erythropterum
Philydor fuscipenne
Philydor lichtensteini
Philydor novaesi
Philydor pyrrhodes
Philydor ruficaudatum
Philydor rufum

10 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Phimosus[uredi VE | uredi]

Phimosus infuscatus (bare-faced ibis)

1 vrsta: pod-porodica Threshkiornithinae, porodica Threskiornithidae, red Ciconiiformes.

Rod Phlegopsis[uredi VE | uredi]

Phlegopsis erythroptera
Phlegopsis nigromaculata

2 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Phleocryptes[uredi VE | uredi]

Phleocryptes melanops

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Phlogophilus Gould, 1860[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Phodilus[uredi VE | uredi]

Phodilus badius
Phodilus prigoginei

2 vrste, porodica Tytonidae, red Strigiformes.

Rod Phoebastria[uredi VE | uredi]

Phoebastria albatrus
Phoebastria immutabilis
Phoebastria irrorata
Phoebastria nigripes

4 vrste, porodica Diomedeidae, red Procellariiformes.

Rod Phoebetria[uredi VE | uredi]

Phoebetria fusca
Phoebetria palpebrata

2 vrste, porodica Diomedeidae, red Procellariiformes.

Rod Phoenicircus[uredi VE | uredi]

Phoenicircus carnifex
Phoenicircus nigricollis

2 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Phoeniconaias[uredi VE | uredi]

Phoeniconaias minor

1 vrsta, porodica Phoenicopteridae, red Phoenicopteriformes.

Rod Phoenicoparrus[uredi VE | uredi]

Phoenicoparrus andinus
Phoenicoparrus jamesi

2 vrste, porodica Phoenicopteridae, red Phoenicopteriformes.

Rod Phoenicopterus[uredi VE | uredi]

Phoenicopterus andinus
Phoenicopterus chilensis (engl. čileanski flamingo)
Phoenicopterus jamesi
Phoenicopterus minor
Phoenicopterus roseus
Phoenicopterus ruber

6 vrsta, porodica Phoenicopteridae, red Phoenicopteriformes.

Rod Phoeniculus[uredi VE | uredi]

Phoeniculus bollei
Phoeniculus castaneiceps
Phoeniculus damarensis
Phoeniculus purpureus
Phoeniculus somaliensis

5 vrsta: porodica Phoeniculidae, red Coraciiformes

Rod Phoenicurus[uredi VE | uredi]

Phoenicurus alaschanicus
Phoenicurus auroreus
Phoenicurus caeruleocephala
Phoenicurus erythrogastrus
Phoenicurus erythronotus
Phoenicurus frontalis
Phoenicurus hodgsoni
Phoenicurus moussieri
Phoenicurus ochruros
Phoenicurus phoenicurus
Phoenicurus schisticeps

11 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Pholia[uredi VE | uredi]

Pholia sharpii

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Pholidornis[uredi VE | uredi]

Pholidornis rushiae

1 vrsta, porodica Remizidae, red Passeriformes.

Rod Phonygammus[uredi VE | uredi]

Phonygammus keraudrenii

1 vrsta, Corvoidea, porodica Paradisaeidae, red Passeriformes.

Rod Phragmacia[uredi VE | uredi]

Phragmacia substriata

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Phragmaticola[uredi VE | uredi]

Phragmaticola aedon

1 vrsta, pod-porodica Acrocephalinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Phrygilus[uredi VE | uredi]

Phrygilus alaudinus
Phrygilus atriceps
Phrygilus carbonarius
Phrygilus dorsalis
Phrygilus erythronotus
Phrygilus fruticeti
Phrygilus gayi
Phrygilus patagonicus
Phrygilus plebejus
Phrygilus punensis
Phrygilus unicolor

11 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Phylidonyris[uredi VE | uredi]

Phylidonyris albifrons
Phylidonyris niger
Phylidonyris novaehollandiae
Phylidonyris pyrrhopterus

4 vrste, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Phyllanthus[uredi VE | uredi]

Phyllanthus atripennis

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Phyllastrephus[uredi VE | uredi]

Phyllastrephus albigularis
Phyllastrephus baumanni
Phyllastrephus cabanisi
Phyllastrephus cerviniventris
Phyllastrephus debilis
Phyllastrephus fischeri
Phyllastrephus flavostriatus
Phyllastrephus fulviventris
Phyllastrephus hypochloris
Phyllastrephus icterinus
Phyllastrephus leucolepis
Phyllastrephus lorenzi
Phyllastrephus poensis
Phyllastrephus poliocephalus
Phyllastrephus strepitans
Phyllastrephus terrestris
Phyllastrephus xavieri

17 vrsta, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Phyllolais[uredi VE | uredi]

Phyllolais pulchella

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Phyllomyias[uredi VE | uredi]

Phyllomyias burmeisteri
Phyllomyias cinereiceps
Phyllomyias fasciatus
Phyllomyias griseiceps
Phyllomyias griseocapilla
Phyllomyias nigrocapillus
Phyllomyias plumbeiceps
Phyllomyias reiseri
Phyllomyias sclateri
Phyllomyias urichi
Phyllomyias uropygialis
Phyllomyias virescens
Phyllomyias weedeni

13 vrsta, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Phylloscartes[uredi VE | uredi]

Phylloscartes beckeri
Phylloscartes ceciliae
Phylloscartes chapmani
Phylloscartes difficilis
Phylloscartes eximius
Phylloscartes flaviventris
Phylloscartes flavovirens
Phylloscartes gualaquizae
Phylloscartes kronei
Phylloscartes lanyoni
Phylloscartes nigrifrons
Phylloscartes ophthalmicus
Phylloscartes orbitalis
Phylloscartes oustaleti
Phylloscartes parkeri
Phylloscartes paulistus
Phylloscartes poecilotis
Phylloscartes roquettei
Phylloscartes superciliaris
Phylloscartes sylviolus
Phylloscartes venezuelanus
Phylloscartes ventralis
Phylloscartes virescens

23 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Phylloscopus[uredi VE | uredi]

57 vrsta, pod-porodica Phylloscopinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Phytotoma[uredi VE | uredi]

Phytotoma raimondii
Phytotoma rara
Phytotoma rutila

3 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]