Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Pr

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Premnoplex[uredi | uredi kôd]

Premnoplex brunnescens
Premnoplex tatei

2 vrste, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Premnornis[uredi | uredi kôd]

Premnornis guttuligera

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Primolius[uredi | uredi kôd]

Primolius auricollis
Primolius couloni
Primolius maracana

3 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Prinia[uredi | uredi kôd]

Prinia atrogularis
Prinia bairdii
Prinia buchanani
Prinia burnesii
Prinia cinereocapilla
Prinia crinigera
Prinia familiaris
Prinia flavicans
Prinia flaviventris
Prinia fluviatilis
Prinia gracilis
Prinia hodgsonii
Prinia inornata
Prinia maculosa
Prinia molleri
Prinia polychroa
Prinia rufescens
Prinia socialis
Prinia somalica
Prinia subflava
Prinia sylvatica

21 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Prioniturus[uredi | uredi kôd]

Prioniturus discurus
Prioniturus flavicans
Prioniturus luconensis
Prioniturus mada
Prioniturus montanus
Prioniturus platenae
Prioniturus platurus
Prioniturus verticalis

8 vrsta, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Prionochilus[uredi | uredi kôd]

Prionochilus maculatus
Prionochilus olivaceus
Prionochilus percussus
Prionochilus plateni
Prionochilus thoracicus
Prionochilus xanthopygius

6 vrsta, Passeroidea, porodica Dicaeidae, red Passeriformes.

Rod Prionodura[uredi | uredi kôd]

Prionodura newtoniana

1 vrsta, porodica Ptilonorhynchidae, red Passeriformes.

Rod Prionops[uredi | uredi kôd]

Prionops alberti
Prionops caniceps
Prionops gabela
Prionops plumatus
Prionops poliolophus
Prionops retzii
Prionops rufiventris
Prionops scopifrons

8 vrsta, Corvoidea, porodica Malaconotidae, red Passeriformes.

Rod Priotelus[uredi | uredi kôd]

Priotelus roseigaster
Priotelus temnurus

2 vrsta, porodica Trogonidae, red Trogoniformes.

Rod Probosciger[uredi | uredi kôd]

Probosciger aterrimus

1 vrsta, pod-porodica Cacatuinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Procellaria[uredi | uredi kôd]

Procellaria aequinoctialis
Procellaria cinerea
Procellaria parkinsoni
Procellaria westlandica

4 vrste, porodica Procellariidae, red Procellariiformes.

Rod Procelsterna[uredi | uredi kôd]

Procelsterna albivitta
Procelsterna cerulea

2 vrste: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Procnias[uredi | uredi kôd]

Procnias albus
Procnias averano
Procnias nudicollis, gologrla kutinga
Procnias tricarunculatus

4 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Prodotiscus[uredi | uredi kôd]

Prodotiscus insignis
Prodotiscus regulus
Prodotiscus zambesiae

3 vrste, porodica Indicatoridae, red Piciformes.

Progne[uredi | uredi kôd]

Progne chalybea
Progne cryptoleuca
Progne dominicensis
Progne elegans
Progne modesta
Progne murphyi
Progne sinaloae
Progne subis
Progne tapera

9 vrsta, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Porodica Promeropidae Vigors, 1825[uredi | uredi kôd]

  1. Arcanator Irwin & Clancey, 1986
  2. Kakamega Mann, Burton & Lennerstedt, 1978
  3. Modulatrix Ripley, 1952
  4. Promerops Brisson, 1760

Aves → Passeriformes

Rod Promerops[uredi | uredi kôd]

Promerops cafer
Promerops gurneyi

2 vrste, Passeroidea, porodica Promeropidae, red Passeriformes.

Rod Prosobonia[uredi | uredi kôd]

Prosobonia ellisi
Prosobonia leucoptera

2 vrste: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Prosopeia[uredi | uredi kôd]

Prosopeia personata
Prosopeia splendens
Prosopeia tabuensis

3 vrste, pod-porodica Psittacinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Prosthemadera[uredi | uredi kôd]

Prosthemadera novaeseelandiae (tui)

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Protonotaria[uredi | uredi kôd]

Protonotaria citrea

1 vrsta, Passeroidea, porodica Parulidae, red Passeriformes.

Prunella Vieillot, 1816[uredi | uredi kôd]

Aves → Passeriformes → Prunellidae