Dodatak:Popis biljnih rodova, Te

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi | uredi kôd]

T[uredi | uredi kôd]

Tea[uredi | uredi kôd]

  1. Teagueia (Orchidaceae)

Tec[uredi | uredi kôd]

  1. Teclea (Rutaceae)
  2. Tecoma (Bignoniaceae)
  3. Tecomanthe (Bignoniaceae)
  4. Tecomella (Bignoniaceae)
  5. Tecophilaea (Tecophilaeaceae)
  6. Tectaria (Tectariaceae)
  7. Tecticornia (Amaranthaceae)
  8. Tectiphiala (Arecaceae)
  9. Tectochara (Characeae)
  10. Tectona (Lamiaceae)
  11. Tecunumania (Cucurbitaceae)

Tee[uredi | uredi kôd]

  1. Teedia (Scrophulariaceae)
  2. Teesdalia (Brassicaceae)
  3. Teesdaliopsis (Brassicaceae)

Teg[uredi | uredi kôd]

  1. Tegulifolium (Schistochilaceae)

Teh[uredi | uredi kôd]

  1. Tehuana (Compositae)

Tei[uredi | uredi kôd]

  1. Teichodontium (Orthotrichaceae)
  2. Teijsmanniodendron (Lamiaceae)
  3. Teilingia (Desmidiaceae)
  4. Teixeiranthus (Compositae)

Tel[uredi | uredi kôd]

  1. Telanthophora (Compositae)
  2. Telaranea (Lepidoziaceae)
  3. Telekia (Compositae)
  4. Telephium (Caryophyllaceae)
  5. Telfairia (Cucurbitaceae)
  6. Teline (Leguminosae)
  7. Teliostachya (Acanthaceae)
  8. Telipogon (Orchidaceae)
  9. Telis (Leguminosae)
  10. Telitoxicum (Menispermaceae)
  11. Tellamia (Kornmanniaceae)
  12. Tellima (Saxifragaceae)
  13. Telminostelma (Apocynaceae)
  14. Telopea (Proteaceae)
  15. Telosma (Apocynaceae)

Tem[uredi | uredi kôd]

  1. Temburongia (Poaceae)
  2. Temnadenia (Apocynaceae)
  3. Temnocalyx (Rubiaceae)
  4. Temnogametum (Zygnemataceae)
  5. Temnogyra (Zygnemataceae)
  6. Temnoma (Pseudolepicoleaceae)
  7. Temnopteryx (Rubiaceae)
  8. Temochloa (Poaceae)
  9. Templetonia (Leguminosae)

Ten[uredi | uredi kôd]

  1. Tenaris (Apocynaceae)
  2. Tengia (Gesneriaceae)
  3. Teniolophora (Pottiaceae)
  4. Tennantia (Rubiaceae)
  5. Tenrhynea (Compositae)

Tep[uredi | uredi kôd]

  1. Tephrocactus (Cactaceae)
  2. Tephroseris (Compositae)
  3. Tephrosia (Leguminosae)
  4. Tepualia (Myrtaceae)
  5. Tepuia (Ericaceae)
  6. Tepuianthus (Thymelaeaceae)

Ter[uredi | uredi kôd]

  1. Teramnus (Leguminosae)
  2. Teratophyllum (Lomariopsidaceae)
  3. Terminalia (Combretaceae)
  4. Terminalis (Asparagaceae)
  5. Terminthia (Anacardiaceae)
  6. Ternatea (Leguminosae)
  7. Terniopsis (Podostemaceae)
  8. Ternstroemia (Pentaphylacaceae)
  9. Ternstroemiopsis (Pentaphylacaceae)
  10. Terpsichore (Polypodiaceae)
  11. Terrestria (Dicranaceae)
  12. Terua (Leguminosae)

Tes[uredi | uredi kôd]

  1. Tessaria (Compositae)
  2. Tessiera (Rubiaceae)
  3. Tessmannia (Leguminosae)
  4. Tessmanniacanthus (Acanthaceae)
  5. Tessmannianthus (Melastomataceae)

Tet[uredi | uredi kôd]

  1. Tetilla (Saxifragaceae)
  2. Tetmemorus (Desmidiaceae)
  3. Tetrabaena (Tetrabaenaceae)
  4. Tetraberlinia (Leguminosae)
  5. Tetrablepharis (Chlamydomonadaceae)
  6. Tetracentron (Trochodendraceae)
  7. Tetracera (Dilleniaceae)
  8. Tetrachaete (Poaceae)
  9. Tetrachlorella (Oocystaceae)
  10. Tetrachne (Poaceae)
  11. Tetrachondra (Tetrachondraceae)
  12. Tetrachyron (Compositae)
  13. Tetraciella (Characiaceae)
  14. Tetracladus (Chlorangiellaceae)
  15. Tetraclinis (Cupressaceae)
  16. Tetracme (Brassicaceae)
  17. Tetracoccus (Picrodendraceae)
  18. Tetracoscinodon (Pottiaceae)
  19. Tetracymbaliella (Brevianthaceae)
  20. Tetradenia (Lamiaceae)
  21. Tetradesmus (Scenedesmaceae)
  22. Tetradiclis (Nitrariaceae)
  23. Tetradium (Rutaceae)
  24. Tetradoxa (Adoxaceae)
  25. Tetradymia (Compositae)
  26. Tetraedroides (Hydrodictyaceae)
  27. Tetraedron (Hydrodictyaceae)
  28. Tetraena (Zygophyllaceae)
  29. Tetraflagellochloris (Chlamydomonadales incertae sedis)
  30. Tetragastris (Burseraceae)
  31. Tetraglochidium (Acanthaceae)
  32. Tetraglochin (Rosaceae)
  33. Tetragonia (Aizoaceae)
  34. Tetragonolobus (Leguminosae)
  35. Tetragonotheca (Compositae)
  36. Tetrallantos (Scenedesmaceae)
  37. Tetralophozia (Anastrophyllaceae)
  38. Tetrameles (Tetramelaceae)
  39. Tetrameranthus (Annonaceae)
  40. Tetramerium (Acanthaceae)
  41. Tetramicra (Orchidaceae)
  42. Tetramolopium (Compositae)
  43. Tetranema (Plantaginaceae)
  44. Tetranephris (Scenedesmaceae)
  45. Tetraneuris (Compositae)
  46. Tetranthera (Lauraceae)
  47. Tetranthus (Compositae)
  48. Tetrapanax (Araliaceae)
  49. Tetrapathaea (Passifloraceae)
  50. Tetrapedia (Hydrodictyaceae)
  51. Tetraperone (Compositae)
  52. Tetraphidopsis (Ptychomniaceae)
  53. Tetraphis (Tetraphidaceae)
  54. Tetraphyle (Crassulaceae)
  55. Tetraphysa (Apocynaceae)
  56. Tetraplasandra (Araliaceae)
  57. Tetrapleura (Leguminosae)
  58. Tetraplodon (Splachnaceae)
  59. Tetrapogon (Poaceae)
  60. Tetrapollinia (Gentianaceae)
  61. Tetraptera (Asteromonadaceae)
  62. Tetrapteris (Malpighiaceae)
  63. Tetrapterocarpon (Leguminosae)
  64. Tetrapteron (Onagraceae)
  65. Tetrapterum (Pottiaceae)
  66. Tetrapterys (Malpighiaceae)
  67. Tetrardisia (Primulaceae)
  68. Tetraria (Cyperaceae)
  69. Tetraselago (Scrophulariaceae)
  70. Tetraselmis (Chlorodendraceae)
  71. Tetrasida (Malvaceae)
  72. Tetraspora (Tetrasporaceae)
  73. Tetrasporidium (Palmellopsidaceae)
  74. Tetrastichium (Hookeriaceae)
  75. Tetrastigma (Vitaceae)
  76. Tetrastrum (Scenedesmaceae)
  77. Tetrastylidium (Olacaceae)
  78. Tetrastylis (Passifloraceae)
  79. Tetrataxis (Lythraceae)
  80. Tetrathylacium (Salicaceae)
  81. Tetratoma (Chlamydomonadaceae)
  82. Tetrazygia (Melastomataceae)
  83. Tetrazygiopsis (Melastomataceae)
  84. Tetrodontium (Tetraphidaceae)
  85. Tetroncium (Juncaginaceae)
  86. Tetrorchidium (Euphorbiaceae)

Teu[uredi | uredi kôd]

  1. Teucridium (Lamiaceae)
  2. Teucrium (Lamiaceae)
  3. Teuscheria (Orchidaceae)

Tey[uredi | uredi kôd]

  1. Teyleria (Leguminosae)

Izvori[uredi | uredi kôd]