Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: W

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

WA WI WQ WR - Indonezija[uredi VE | uredi]

Napomena: ICAO kodovi za Indoneziju počinju s WA, WI, WQ i WR.

WA[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WAAA UPG Zračna luka Sultan Hasanuddin Makassar / Ujung Pandang, Južni Sulawesi
WAAB BUW Zračna luka Betoambari Bau Bau
WAAJ MJU Zračna luka Tampa Padang Mamuju, West Sulawesi
WAAM MXB Zračna luka Andi Jemma Masamba
WAAS SQR Zračna luka Soroako Soroako
WAAU KDI Zračna luka Wolter Monginsidi Kendari, Južni Istočni Sulawesi
WABB BIK Zračna luka Frans Kaisiepo Biak, Papua
WABD ONI Zračna luka Moanamani Moanamani
WABF FOO Zračna luka Jembruwo Noemfoor
WABG WET Zračna luka Wagethe Wagethe
WABI NBX Zračna luka Nabire Nabire
WABL ILA Zračna luka Ilaga Ilaga (Papua)
WABP TIM Zračna luka Timika Tembagapura
WABT EWI Zračna luka Enarotali Enarotali
WADD DPS Zračna luka Ngurah Rai (također dodijeljen i ICAO kod WRRR) Denpasar, Bali
WAJA ARJ Zračna luka Arso Arso
WAJB BUI Zračna luka Bokondini Bokondini
WAJJ DJJ Zračna luka Sentani Jayapura, Papua
WAJL LHI Zračna luka Lereh Lereh
WAJM LII Zračna luka Mulia Mulia
WAJO OKL Zračna luka Oksibil Oksibil
WAJR WAR Zračna luka Waris Waris
WAJS SEH Zračna luka Senggeh Senggeh
WAJW WMX Zračna luka Wamena Wamena
WAKD MDP Zračna luka Mindiptana Mindiptana
WAKE BXD Zračna luka Bade Bade
WAKK MKQ Zračna luka Mopah Merauke
WAKO OKQ Zračna luka Okaba Okaba
WAKP KEI Zračna luka Kepi Kepi
WAKT TMH Zračna luka Tanah Merah Tanah Merah
WALL BPN Zračna luka Sepinggan Balikpapan, Istočni Kalimantan
WAMA GLX Zračna luka Gamarmalamo Galela
WAMH NAH Zračna luka Naha (Indonezija) Naha
WAMI TLI Zračna luka Lalos Toli Toli
WAML PLW Zračna luka Mutiara Palu, Central Sulawesi
WAMM MDC Zračna luka Sam Ratulangi Manado, North Sulawesi
WAMN MNA Zračna luka Melangguane Melangguane
WAMP PSJ Zračna luka Kasiguncu Poso, Central Sulawesi
WAMR OTI Zračna luka Pitu Morotai, Maluku Islands
WAMT TTE Zračna luka Babullah Ternate, Maluku Islands
WAMW LUW Zračna luka Bubung Luwuk, Central Sulawesi
WAPA AHI Zračna luka Amahai Amahai, West Papua
WAPD DOB Zračna luka Dobo Dobo
WAPE MAL Zračna luka Mangole Mangole Island
WAPI SXK Zračna luka Saumlaki Saumlaki
WAPL LUV Zračna luka Dumatubin Langgur
WAPN SQN Zračna luka Sanana Sanana
WAPP AMQ Zračna luka Pattimura Ambon, Maluku
WAPR NAM Zračna luka Namlea Namlea
WAPT TAX Zračna luka Taliabu Taliabu
WARI Zrakoplovno pristanište Iswahyudi Madiun
WARR SUB Zračna luka Juanda Sidoarjo (pored Surabaya)
WASC RSK Zračna luka Abresso Ransiki
WASE KEQ Zračna luka Kebar Kebar
WASF FKQ Zračna luka Torea Fak Fak
WASI INX Zračna luka Inanwatan Inanwatan
WASK KNG Zračna luka Kaimana Kaimana
WASM RDE Zračna luka Merdei Merdei
WASO BXB Zračna luka Babo Babo
WASR MKW Zračna luka Rendani Manokwari
WASS SOQ Zračna luka Sorong Sorong
WAST TXM Zračna luka Teminabuan Teminabuan
WASW WSR Zračna luka Wasior Wasior
WATO LBJ Zračna luka Komodo Labuan Bajo, Istočni Nusa Tenggara

WI[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WIAA SBG Zračna luka Maimun Saleh Sabang, Aceh
WIAS MLG Zračna luka Abdul Rachman Saleh Malang, Istočni Java
WIBB PKU Zračna luka Sultan Syarif Qasim II (Zračna luka Simpang Tiga) Pekanbaru, Riau
WIBD DUM Zračna luka Pinang Kampai Dumai, Riau
WIBR RKO Zračna luka Rokot Sipura
WIBT TJB Zračna luka Sunjai Bati Tanjung Balai
WICC BDO Zračna luka Husein Sastranegara Bandung, West Java
WICD CBN Zračna luka Penggung Cirebon Regency, West Java
WICM TSY Zračna luka Tasikmalaya Tasikmalaya, West Java
WIDD BTH Zračna luka Hang Nadim Batam, Riau Islands
WIHH HLP Zračna luka Halim Perdanakusuma Jakarta
WIHL CXP Zračna luka Tunggul Wulung Cilacap, Central Java
WIIC CBN Zračna luka Penggung Cirebon, West Java
WIII CGK Zračna luka Soekarno-Hatta Cengkareng, Banten (pored Jakarta)
WIIJ JOG Zračna luka Adisucipto Yogyakarta, Yogyakarta (special region)
WIIP PCB Zračna luka Pondok Cabe Jakarta
WIIS SRG Zračna luka Achmad Yani Semarang, Central Java
WIIT TKG Zračna luka Radin Inten II (Zračna luka Branti) Bandar Lampung, Lampung
WIIX JKT Zračna luka Jakarta (City) Jakarta
WIKD TJQ Zračna luka Bulutumbang Tanjung Pandan
WIKK PGK Zračna luka Pangkal Pinang Pangkal Pinang, Bangka-Belitung Islands
WIKL LLG Zračna luka Silampari Lubuk Linggau, Musi Rawas, Južni Sumatra
WIKN TNJ Zračna luka Raja Haji Fisabilillah Tanjung Pinang, Riau Islands
WIKS SIQ Zračna luka Dabo Singkep, Riau
WIMB GNS Zračna luka Binaka Gunungsitoli, Sjeverna Sumatra
WIME AEG Zračna luka Aek Godang Padang Sidempuan
WIMG PDG Zračna luka Tabing (zamijenjena s Zračnom lukom Minangkabau) Padang, Zapadna Sumatra
WIMM MES Zračna luka Polonia Medan, North Sumatra
WIOG NPO Zračna luka Nanga Pinoh Kalimantan
WIOK KTG Zračna luka Rahadi Oesman Ketapang
WIOM MWK Zračna luka Matak Anambas Islands, Riau Province
WION NTX Zračna luka Ranai Natuna, Riau Islands
WIOO PNK Zračna luka Supadio Pontianak, West Kalimantan
WIOP PSU Zračna luka Pangsuma Putussibau
WIOS SQG Zračna luka Sintang Sintang
WIPA DJB Zračna luka Sultan Thaha Jambi
WIPL BKS Zračna luka Fatmawati Soekarno Bengkulu
WIPP PLM Zračna luka Sultan Mahmud Badaruddin II Palembang, Južna Sumatra
WIPQ PDO Zračna luka Pendopo Pendopo
WIPR RGT Zračna luka Japura Rengat, Riau
WIPT PDG Zračna luka Minangkabau (zamijenila Zračnu luku Tabing) Ketaping / Padang, West Sumatra
WIPU MPC Zračna luka Muko Muko Sumatra
WIPV KLQ Zračna luka Keluang Keluang
WITA TPK Zračna luka Teuku Cut Ali Tapak Tuan
WITC MEQ Zračna luka Cut Nyak Dien Meulaboh, Aceh
WITL LSX Zračna luka Lhok Sukon Lhok Sukon (Lhoksukon), Aceh
WITT BTJ Zračna luka Sultan Iskandarmuda (Zračna luka Blang Bintang) Banda Aceh, Aceh

WQ[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WQKN Zračna luka Primapun Primapun

WR[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WRBB BDJ Zračna luka Syamsudin Noor Banjarmasin, Južni Kalimantan
WRBC BTW Zračna luka Batulicin Batulicin, Južni Kalimantan
WRBI PKN Zračna luka Iskandar Pangkalan Bun
WRBK KBU Zračna luka Stagen Kotabaru
WRBN TJS Zračna luka Warukin Tanjung, Južni Kalimantan
WRBP PKY Zračna luka Tjilik Riwut (Zračna luka Panarung) Palangkaraya, Centralni Kalimantan
WRBS SMQ Zračna luka Sampit Sampit
WRKA ABU Zračna luka Haliwen Atambua
WRKB BJW Zračna luka Padhameleda Bajawa
WRKC MOF Zračna luka Maumere Maumere
WRKE ENE Zračna luka H. Hasan Aroeboesman Ende, Istočni Nusa Tenggara
WRKG RTG Zračna luka Satartacik Ruteng
WRKK KOE Zračna luka El Tari (Zračna luka Eltari) Kupang, Istočni Nusa Tenggara
WRKL LKA Zračna luka Gewayentana Larantuka
WRKO LBJ Zračna luka Komodo Labuhan Bajo
WRLB LBW Zračna luka Long Bawan Long Bawan
WRLC BXT Zračna luka Bontang Bontang
WRLF NNX Zračna luka Nunukan Nunukan, Istočni Kalimantan
WRLH TNB Zračna luka Tanah Grogot Tanah Grogot
WRLP LPU Zračna luka Long Apung Long Apung
WRLR TRK Zračna luka Juwata Tarakan, Istočni Kalimantan
WRLS SRI Zračna luka Temindung Samarinda, Istočni Kalimantan
WRLT TSX Zračna luka Santan Tanjung Santan
WRLV BYQ Zračna luka Bunyu Bunyu, Istočni Kalimantan
WRRA AMI Zračna luka Selaparang Mataram, West Nusa Tenggara
WRRB BMU Zračna luka Muhammad Salahuddin Bima
WRRS SWQ Zračna luka Sumbawa Besar Sumbawa, West Nusa Tenggara
WRRT TMC Zračna luka Tambolaka Waikabubak, Istočni Nusa Tenggara
WRRW WGP Zračna luka Waingapu Waingapu, Istočni Nusa Tenggara
WRSC CPF Zračna luka Ngloram Cepu
WRSQ SOC Zračna luka Adisumarmo (Zračna luka Adi Sumarmo Wiryokusumo) Surakarta (Solo), Centralna Java
WRST SUP Zračna luka Trunojoyo Sumenep

WB - Brunei i Malezija[uredi VE | uredi]

Brunei[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WBAK Zrakoplovno pristanište Anduki Anduki / Seria
WBSB BWN Zračna luka Brunei Bandar Seri Begawan

Malezija[uredi VE | uredi]

Zračne luke u Istočnoj Maleziji (Borneo) imaju ICAO kodove koji počinju s WB.
Za zračne luke na Malezijskom poluotoku, vidi ICAO kodove koji počinju s WM.
ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WBGA Zračna luka Long Atip Long Atip
WBGB BTU Zračna luka Bintulu Bintulu, Sarawak
WBGC BLG Zračna luka Belaga Belaga, Sarawak
WBGD LSM Zračna luka Long Semado Long Semado / Lawas, Sarawak
WBGE Zračna luka Long Geng Long Geng
WBGF LGL Zračna luka Long Lellang Long Lellang, Sarawak
WBGG KCH Zračna luka Kuching Kuching, Sarawak
WBGI ODN Zračna luka Long Seridan Long Seridan, Sarawak
WBGJ LMN Zračna luka Limbang Limbang, Sarawak
WBGK MKM Zračna luka Mukah Mukah, Sarawak
WBGL LKH Zračna luka Long Akah Long Akah
WBGM MUR Zračna luka Marudi Marudi, Sarawak
WBGN BSE Zračna luka Sematan Sematan
WBGO Zračna luka Lio Matu Lio Matu
WBGP KPI Zračna luka Kapit Kapit, Sarawak
WBGQ BKM Zračna luka Ba'kelalan Ba'kelalan, Sarawak
WBGR MYY Zračna luka Miri Miri, Sarawak
WBGS SBW Zračna luka Sibu Sibu, Sarawak
WBGT Zračna luka Tanjung Manis Tanjung Manis
WBGU LSU Zračna luka Long Sukang Long Sukang, Sarawak
WBGW LWY Zračna luka Lawas Lawas, Sarawak
WBGY SGG Zračna luka Simanggang Sri Aman, Sarawak
WBGZ BBN Zračna luka Bario Bario, Sarawak
WBKA SMM Zračna luka Semporna Semporna, Sabah
WBKB Zračna luka Kota Belud Kota Belud, Sabah
WBKD LDU Zračna luka Lahad Datu Lahad Datu, Sabah
WBKE TEL Zračna luka Telupid Telupid
WBKG KGU Zračna luka Keningau Keningau, Sabah
WBKH SXS Zračna luka Sahabat Sahabat, Sabah
WBKK BKI Zračna luka Kota Kinabalu Kota Kinabalu, Sabah
WBKL LBU Zračna luka RMAF Labuan Labuan, Sabah
WBKM TMG Zračna luka Tommanggong Tommanggong
WBKN GSA Zračna luka Long Pasia Long Pasia, Sabah
WBKO SPE Zračna luka Sepulot Sepulot
WBKP PAY Zračna luka Pamol Pamol
WBKR RNU Zračna luka Ranau Ranau, Sabah
WBKS SDK Zračna luka Sandakan Sandakan, Sabah
WBKT KUD Zračna luka Kudat Kudat, Sabah
WBKU Zračna luka Kuala Penyu Kuala Penyu, Sabah
WBKW TWU Zračna luka Tawau Tawau, Sabah
WBMU MZV Zračna luka Mulu Mulu, Sarawak

WM - Malezija[uredi VE | uredi]

Zračne luke na Malezijskom poluotoku imaju ICAO kodove koji počinju s WM.
Za zračne luke u Istočnoj Maleziji (Borneo), vidi ICAO kodove koji počinju s WB.
ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WMAA Zračna luka Bahau Bahau, Negeri Sembilan
WMAB Zračna luka Batu Pahat Batu Pahat, Johor
WMAC Zračna luka Benta Benta, Pahang
WMAD Zračna luka Bentong Bentong, Pahang
WMAE Zračna luka Bidor Bidor, Perak
WMAH Zračna luka RMAF Grik Grik
WMAJ Zračna luka Jendarata Jendarata
WMAN Zračna luka Sungai Tiang Sungai Tiang
WMAO Zračna luka Kong Kong Kong Kong, Johor
WMAP Zračna luka Kluang Kluang, Johor
WMAQ Zračna luka Labis Labis, Johor
WMAU MEP Zračna luka Mersing Mersing, Johor
WMAV Zračna luka Muar Muar, Johor
WMAZ Zračna luka Segamat Segamat, Johor
WMBA SWY Zračna luka Sitiawan Sitiawan, Perak
WMBB Zračna luka Sungei Patani Sungei Patani
WMBE Zračna luka Temerloh Temerloh, Pahang
WMBF Zračna luka Ulu Bernam Ulu Bernam
WMBH Zračna luka RMAF Kroh Kroh
WMBI TPG Zračna luka Tekah / Taiping Taiping, Perak
WMBJ Zračna luka Jugra Jugra, Selangor
WMBT TOD Zračna luka Tioman Tioman Island (Pulau Tioman), Pahang
WMGK Zračna luka RMAF Gong Kedak Gong Kedak Terengganu
WMKA AOR Zračna luka Sultan Abdul Halim Alor Star, Kedah
WMKB BWH Zračna luka RMAF Butterworth Butterworth, Penang
WMKC KBR Zračna luka Sultan Ismail Petra Kota Bharu, Kelantan
WMKD KUA Zračna luka Sultan Haji Ahmad Shah (bivša Zračna luka Padang Geroda) Kuantan, Pahang
WMKE KTE Zračna luka Kerteh Kerteh, Terengganu
WMKF Zračna luka Simpang / RMAF Simpang Sungai Besi, Kuala Lumpur
WMKI IPH Zračna luka Sultan Azlan Shah Ipoh, Perak
WMKJ JHB Zračna luka Senai (Sultan Ismail Int'l) Senai / Johor Bahru, Johor
WMKK KUL Zračna luka Kuala Lumpur Sepang, Selangor
WMKL LGK Zračna luka Langkawi Langkawi (Pulau Langkawi), Kedah
WMKM MKZ Zračna luka Batu Berendam (Zračna luka Malacca) Malacca
WMKN TGG Zračna luka Sultan Mahmud Kuala Terengganu, Terengganu
WMKP PEN Zračna luka Penang George Town, Penang
WMKS Zračna luka Sungai Besi Kuala Lumpur
WMLH Zračna luka Lumut Lumut, Perak
WMLU Zračna luka Lutong Lutong
WMPA Zračna luka Pangkor Pulau Pangkor
WMPR Zračna luka Redang Pulau Redang
WMSA SZB Zračna luka Sultan Abdul Aziz Shah Subang Jaya, Selangor

WP - Istočni Timor (Timor-Leste)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WPAT AUT Zračna luka Atauro Atauro
WPDB UAI Zračna luka Suai Suai
WPDL DIL Zračna luka Presidente Nicolau Lobato Dili
WPEC BCH Zračna luka Cakung Baucau
WPFL Zračna luka Fuiloro Fuiloro
WPMN MPT Zračna luka Maliana Maliana
WPOC OEC Zračna luka Oecussi Oecussi
WPVQ Zračna luka Viqueque Viqueque

WS - Singapur[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
WSAG Zrakoplovna baza Sembawang (RSAF) Singapur
WSAP QPG Zrakoplovna baza Paya Lebar (RSAF) Singapur
WSAT TGA Zrakoplovna baza Tengah (RSAF) Tengah
WSSL XSP Zračna luka Seletar Seletar
WSSS SIN Zračna luka Singapur Changi/Zrakoplovna baza Changi (civilno-vojna uporaba) Changi

Izvori[uredi VE | uredi]