Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: D

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

DA - Alžir[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DAAB QLD Zračna luka Blida Blida
DAAE BJA Zračna luka Soummam Bejaia
DAAG ALG Zračna luka Houari Boumedienne Algiers
DAAJ DJG Zračna luka Tiska Djanet
DAAK QFD Zračna luka Boufarik Boufarik
DAAP VVZ Zračna luka Illizi Illizi
DAAS QSF Zračna luka Ain Arnat Setif
DAAT TMR Zračna luka Tamanrasset Tamanrasset
DAAV GJL Zračna luka Jijel Ferhat Abbas Jijel
DAAY Zrakoplovna baza Mecheria Mecheria
DAAZ QZN Zračna luka Relizane Relizane
DABB AAE Zračna luka Rabah Bitat Annaba
DABC CZL Zračna luka Mohamed Boudiaf Constantine
DABP SKI Zračna luka Skikda Skikda
DABS TEE Zračna luka Tébessa Tébessa
DABT BLJ Zračna luka Batna Batna
DAFH HRM Zračna luka Hassi R'Mel Hassi R'Mel
DAFI QDJ Zračna luka Tsletsi Djelfa
DAOB TID Zračna luka Bou Chekif Tiaret
DAOF TIN Zračna luka Tindouf Tindouf
DAOI QAS Zračna luka Chlef Chlef
DAOL TAF Zračna luka Oran Tafaraoui Oran
DAON TLM Zračna luka Zenata Tlemcen
DAOO ORN Zračna luka Es Senia Oran
DAOR CBH Zračna luka Béchar Ouakda Béchar
DAOV MUW Zračna luka Ghriss Ghriss
DATG INF Zračna luka In Guezzam In Guezzam
DATM BMW Zračna luka Bordj Mokhtar Bordj Mokhtar
DAUA AZR Zračna luka Touat Cheikh Sidi Mohamed Belkebir Adrar
DAUB BSK Zračna luka Biskra Biskra
DAUE ELG Zračna luka El Golea El Golea
DAUG GHA Zračna luka Noumerate Ghardaia
DAUH HME Zračna luka Oued Irara Hassi Messaoud
DAUI INZ Zračna luka In Salah In Salah
DAUK TGR Zračna luka Touggourt Sidi Madhi Touggourt
DAUL LOO Zračna luka L'Mekrareg Laghouat
DAUO ELU Zračna luka Guemar El Oued
DAUT TMX Zračna luka Timimoun Timimoun
DAUU OGX Zračna luka Ain el Beida Ouargla
DAUZ IAM Zračna luka In Amenas In Amenas

DB - Benin[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DBBB COO Zračna luka Cadjehoun (Zračna luka Cotonou) Cotonou
DBBC Zračna luka Cana Bohicon
DBBD DJA Zračna luka Djougou Djougou
DBBK KDC Zračna luka Kandi Kandi
DBBN NAE Zračna luka Natitingou Natitingou
DBBO Zračna luka Porga Porga
DBBP PKO Zračna luka Parakou Parakou
DBBR Zračna luka Bembereke Bembereke
DBBS SVF Zračna luka Savé Savé

DF - Burkina Faso[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DFCA XKY Zračna luka Kaya Kaya
DFCC OUG Zračna luka Ouahigouya Ouahigouya
DFCJ XDJ Zračna luka Djibo Djibo
DFCL XLU Zračna luka Leo Leo
DFEA XBO Zračna luka Boulsa Boulsa
DFEB XBG Zračna luka Bogande Bogande
DFED DIP Zračna luka Diapaga Diapaga
DFEE DOR Zračna luka Dori Dori
DFEF FNG Zračna luka Fada N'gourma Fada N'gourma
DFEG XGG Zračna luka Gorom Gorom Gorom Gorom
DFEL XKA Zračna luka Kantchari Kantchari
DFEM TMQ Zračna luka Tambao Tambao
DFEP XPA Zračna luka Pama Pama
DFES XSE Zračna luka Sebba Sebba
DFET TEG Zračna luka Tenkodogo Tenkodogo
DFEZ XZA Zračna luka Zabre Zabré
DFFD OUA Zračna luka Ouagadougou Ouagadougou
DFOB BNR Zračna luka Banfora Banfora
DFOD DGU Zračna luka Dedougou Dedougou
DFON XNU Zračna luka Nouna Nouna
DFOO BOY Zračna luka Bobo Dioulasso Bobo Dioulasso
DFOT TUQ Zračna luka Tougan Tougan
DFOU XDE Zračna luka Diebougou Diebougou
DFOY XAR Zračna luka Aribinda Aribinda

DG - Gana[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DGAA ACC Zračna luka Kotoka Accra
DGLE TML Zračna luka Tamale Tamale
DGLN Zračna luka Navrongo Navrongo
DGLW Zračna luka Wa Wa
DGLY Zračna luka Yendi Yendi
DGSI KMS Zračna luka Kumasi Kumasi
DGSN NYI Zračna luka Sunyani Sunyani
DGTK TKD Zračna luka Takoradi Takoradi

DI - Obala Bjelokosti[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DIAO ABO Zračna luka Aboisso Aboisso
DIAP ABJ Zračna luka Port Bouet (Zračna luka Felix Houphouet Boigny) Abidjan
DIAU OGO Zračna luka Abengourou Abengourou
DIBI BXI Zračna luka Boundiali Boundiali
DIBK BYK Zračna luka Bouake Bouake
DIBN BQO Zračna luka Tehini Bouna
DIBU BDK Zračna luka Soko Bondoukou
DIDK DIM Zračna luka Dimbokro Dimbokro
DIDL DJO Zračna luka Daloa Daloa
DIDV DIV Zračna luka Divo Divo
DIFK FEK Zračna luka Ferkessedougou Ferkessedougou
DIGA GGN Zračna luka Gagnoa Gagnoa
DIGL GGO Zračna luka Guiglo Guiglo
DIKO HGO Zračna luka Korhogo Korhogo
DIMN MJC Zračna luka Man Man
DIOD KEO Zračna luka Odienne Odienne
DIOF OFI Zračna luka Ouango Fitini Ouango Fitini
DISG SEO Zračna luka Seguela Seguela
DISP SPY Zračna luka San Pédro San Pédro
DISS ZSS Zračna luka Sassandra Sassandra
DITB TXU Zračna luka Tabou Tabou
DITM TOZ Zračna luka Mahana Touba
DIYO ASK Zračna luka Yamoussoukro Yamoussoukro

DN - Nigerija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DNAA ABV Zračna luka Nnamdi Azikiwe Abuja, FCT
DNAK AKR Zračna luka Akure Akure, Ondo State
DNBE BNI Zračna luka Benin Benin City, Edo State
DNBI Pista Bida Bida, Borno State
DNCA CBQ Zračna luka Magaret Ekpo Calabar, Cross River State
DNEN ENU Zračna luka Akanu Ibiam Enugu, Enugu State
DNGU QUS Pista Gusau Gusau, Zamfara State
DNIB IBA Zračna luka Ibadan Ibadan, Oyo State
DNIL ILR Zračna luka Ilorin Ilorin, Kwara State
DNIM QOW Zračna luka Sam Mbakwe Cargo Owerri, Imo State
DNJO JOS Zračna luka Jos Jos, Plateau State
DNKA KAD Zračna luka Kaduna Kaduna, Kaduna State
DNKN KAN Zračna luka Mallam Aminu Kano Kano, Kano State
DNMA MIU Zračna luka Maiduguri Maiduguri, Borno State
DNMK MDI Vojna zrakoplovna baza Makurdi Makurdi, Benue State
DNMM LOS Zračna luka Murtala Mohammed Ikeja, Lagos State
DNMN MXJ Zračna luka Minna Minna, Niger State
DNOS Pista Osogbo Osogbo, Osun State
DNPO PHC Zračna luka Port Harcourt Port Harcourt, Rivers State
DNSO SKO Zračna luka Sadiq Abubakar III Sokoto, Sokoto State
DNYO YOL Zračna luka Yola Yola, Adamawa State
DNZA ZAR Zračna luka Zaria Zaria, Kaduna State

DR - Niger[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DRRA Zračna luka Tessaoua Tessaoua
DRRC Zračna luka Dogondoutchi Dogondoutchi
DRRD Zračna luka Dosso Dosso
DRRE Zračna luka Téra Téra
DRRG Zračna luka Gaya Gaya
DRRL Zračna luka Tillabery Tillabery
DRRM MFQ Zračna luka Maradi Maradi
DRRN NIM Zračna luka Diori Hamani Niamey
DRRP Zračna luka La Tapoa La Tapoa
DRRT THZ Zračna luka Tahoua Tahoua
DRRU Zračna luka Ouallam Ouallam
DRZA AJY Zračna luka Mano Dayak JužniAgades
DRZD Zračna luka Dirkou - Dirkou
DRZF Zračna luka Diffa Diffa
DRZG Zračna luka Goure Goure
DRZI Zračna luka Iferouane Iferouane
DRZL RLT Zračna luka Arlit Arlit
DRZM Zračna luka Maine-Soroa Maine-Soroa
DRZR ZND Zračna luka Zinder Zinder

DT - Tunis[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DTKA TBJ Zračna luka Tabarka Tabarka
DTMB MIR Zračna luka Monastir - Habib Bourguiba Monastir
DTTA TUN Zračna luka Tunis - Carthage Tunis
DTTB OIZ Zrakoplovna baza Bizerte-Sidi Ahmed Bizerte
DTTF GAF Zračna luka Gafsa - Ksar Gafsa
DTTG GAE Zračna luka Gabès - Matmata Gabès
DTTJ DJE Zračna luka Djerba - Zarzis Djerba
DTTX SFA Zračna luka Thyna/El Maou Sfax
DTTZ TOE Zračna luka Tozeur - Nefta Tozeur
DTNZ NBE Zračna luka Enfidha - Zine El Abidine Ben Ali Enfidha

DX - Togo[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
DXAK Zračna luka Akpaka Atakpame
DXDP Zračna luka Djangou Dapaong
DXKP Zračna luka Kolokope Anie
DXMG Zračna luka Sansanné-Mango Sansanné-Mango
DXNG LRL Zračna luka Niamtougou Niamtougou
DXSK Zračna luka Sokode Sokode
DXXX LFW Zračna luka Lomé-Tokoin Lomé

Izvori[uredi VE | uredi]