Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: N

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

NC - Kukovi otoci[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NCAI (AIT) Zračna luka Aitutaki (Araura ) Aitutaki (Araura)
NCAT (AIU) Zračna luka Enua Atiu (Enua Manu)
NCMG (MGS) Zračna luka Mangaia Mangaia (Auau Enua)
NCMH (MHX) Zračna luka Manihiki Island Manihiki (Humphrey Island)
NCMK (MUK) Zračna luka Mauke Mauke (Akatoka Manava)
NCMN Pista Manuae Manuae Island
NCMR (MOI) Zračna luka Mitiaro (Nukuroa ) Mitiaro (Nukuroa)
NCPY (PYE) Zračna luka Tongareva Penrhyn Island (Tongareva)
NCRG (RAR) Zračna luka Rarotonga Avarua, Rarotonga

NF - Fidži, Tonga[uredi VE | uredi]

Fidži[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NFCI (ICI) Zračna luka Cicia Cicia
NFCS (CST) Zračna luka Castaway Island Castaway Island (Qalito), Mamanuca Islands
NFFA (BFJ) Zračna luka Ba Ba, Viti Levu
NFFN (NAN) Zračna luka Nadi Nadi, Viti Levu
NFFO (PTF) Zračna luka Malolo Lailai Malolo Lailai
NFFR (RBI) Zračna luka Rabi Rabi
NFKB Pista Kaibu Kaibu Island
NFKD (KDV) Zračna luka Vunisea Vunisea (Namalata), Kadavu
NFMA (MNF) Zračna luka Mana Island Mana Island
NFMO (MFJ) Zračna luka Moala Moala
NFNA (SUV) Zračna luka Nausori Suva, Viti Levu
NFNB (LEV) Zrakoplovno pristanište Levuka Bureta
NFND (PHR) Zračna luka Pacific Harbour / Deumba SPB Pacific Harbour / Deuba, Viti Levu
NFNG (NGI) Zračna luka Ngau Ngau (Gau), Ngau Island
NFNH (LUC) Zračna luka Laucala Laucala Island (Lauthala Island)
NFNK (LKB) Zračna luka Lakemba Lakeba (Lakemba)
NFNL (LBS) Zračna luka Lambasa Labasa (Lambasa), Vanua Levu
NFNM (TVU) Zračna luka Taveuni Island Matei, Taveuni
NFNO (KXF) Zračna luka Koro Koro
NFNR (RTA) Zračna luka Rotuma Island Rotuma
NFNS (SVU) Zračna luka Savu Savu Savu Savu
NFNU (BVF) Zračna luka Bua Bua, Vanua Levu
NFNV (VAU) Zračna luka Vatukoula Vatukoula, Viti Levu
NFNW (KAY) Zračna luka Wakaya Wakaya
NFOL (ONU) Zračna luka Ono-i-Lau Ono-i-Lau
NFSW (YAS) Zračna luka Yasawa Yasawa
NFVB (VBV) Zračna luka Vanuabalavu Vanua Balavu (Vanuabalavu)
NFVL (VTF) Zračna luka Vatulele Vatulele

Tonga[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NFTE (EUA) Zračna luka Eua Eua
NFTF (TBU) Zračna luka Fuaʻamotu Nukuʻalofa, Tongatapu
NFTL (HPA) Zračna luka Lifuka Island (Salote Pilolevu ) Lifuka, Ha'apai
NFTO (NFO) Zračna luka Mata'aho Niuafo'ou
NFTP (NTT) Zračna luka Niuatoputapu (Kuini Lavenia ) Niuatoputapu
NFTV (VAV) Zračna luka Vava'u (Lupepau'u ) Vava'u

NG - Kiribati (Otoci Gilbert), Tuvalu[uredi VE | uredi]

Kiribati[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NGAB (ABF) Zračna luka Abaiang Atoll Abaiang
NGBR (BEZ) Zračna luka Beru Island Beru Island
NGKT (KUC) Zračna luka Kuria Kuria
NGMA (MNK) Zračna luka Maiana Maiana
NGMK (MZK) Zračna luka Marakei Marakei
NGMN (MTK) Zračna luka Makin Makin
NGNU (NIG) Zračna luka Nikunau Nikunau
NGON (OOT) Zračna luka Onotoa Onotoa
NGTA (TRW) Zračna luka Bonriki Tarawa
NGTB (AEA) Zračna luka Abemama Atoll Abemama
NGTE (TBF) Zračna luka Tabiteuea North Tabiteuea North
NGTM (TMN) Zračna luka Tamana Tamana
NGTO (NON) Zračna luka Nonouti Nonouti
NGTR (AIS) Zračna luka Arorae Island Arorae
NGTS (TSU) Zračna luka JužnaTabiteuea Tabiteuea
NGTU (BBG) Zračna luka Butaritari Atoll Butaritari
NGUK (AAK) Zračna luka Aranuka Aranuka

Tuvalu[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NGFU (FUN) Zračna luka Funafuti Funafuti

NI - Niue[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NIUE (IUE) Zračna luka Niue Alofi

NL - Wallis i Futuna[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NLWF (FUT) Zračna luka Pointe Vele (Maopoop ) Futuna Island
NLWW (WLS) Zračna luka Hihifo Wallis Island

NS - Samoa, Američka Samoa[uredi VE | uredi]

Samoa[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NSAU (AAU) Zračna luka Asau Asau
NSFA (APW) Zračna luka Faleolo Apia
NSFI (FGI) Zračna luka Fagali'i Fagali'i
NSMA (MXS) Zračna luka Maota Salelologa

Američka Samoa[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NSAS Pista Ofu Ofu Island
NSFQ (FAQ) Zračna luka Fitiuta Fitiuta
NSTU (PPG) Zračna luka Pago Pago (Tutuila Intl) Pago Pago

NT - Francuska Polinezija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NTAA (PPT) Zračna luka Faa'a Faa'a, Tahiti
NTAR (RUR) Zračna luka Rurutu Rurutu, Austral Islands
NTAT (TUB) Zračna luka Tubuai Tubuai, Austral Islands
NTGA (AAA) Zračna luka Anaa Anaa, Tuamotus
NTGB (FGU) Zračna luka Fangatau Fangatau, Tuamotus
NTGC (TIH) Zračna luka Tikehau Tikehau
NTGD (APK) Zračna luka Apataki Apataki, Tuamotus
NTGE (REA) Zračna luka Reao Island Reao, Tuamotus
NTGF (FAV) Zračna luka Fakarava Fakarava
NTGH (HHZ) Zračna luka Hikueru Hikueru, Tuamotus
NTGI (XMH) Zračna luka Manihi Manihi, Tuamotus
NTGJ (GMR) Zračna luka Totegegie Totegegie, Gambier Islands
NTGK (KKR) Zračna luka Kaukura Kaukura Atoll
NTGM (MKP) Zračna luka Makemo Makemo, Tuamotus
NTGN (NAU) Zračna luka Napuka Napuka, Disappointment Islands
NTGO (TKV) Zračna luka Tatakoto Tatakoto
NTGP (PKP) Zračna luka Puka-Puka Puka-Puka, Tuamotus
NTGQ (PUK) Zračna luka Pukarua Pukarua, Tuamotus
NTGT (TKP) Zračna luka Takapoto Takapoto, Tuamotus
NTGU (AXR) Zračna luka Arutua Arutua
NTGV (MVT) Zračna luka Mataiva Mataiva, Tuamotus
NTGW (NUK) Zračna luka Nukutavake Nukutavake
NTKH (FHZ) Zračna luka Fakahina Fakahina
NTKN Zračna luka Niau Niau
NTKO (RRR) Zračna luka Raroia Raroia
NTKR (TKX) Zračna luka Takaroa Takaroa
NTMD (NHV) Zračna luka Nuku-Hiva Nuku Hiva, Marquesas Islands
NTMN (HIX) Zračna luka Atuona Hiva Oa, Marquesas Islands
NTMP (UAP) Zračna luka Ua Pou Marquesas Islands
NTMU (UAH) Zračna luka Ua-Huka Ua Huka, Marquesas Islands
NTTB (BOB) Zračna luka Bora Bora (Motu-Mute ) Bora Bora, located on Moto Mute
NTTE (TTI) Zračna luka Tetiaroa Society Islands
NTTG (RGI) Zračna luka Rangiroa Rangiroa, Tuamotus
NTTH (HUH) Zračna luka Fare Huahine, Leeward Islands (Society Islands)
NTTM (MOZ) Zračna luka Temae Moorea, Windward Islands (Society Islands)
NTTO (HOI) Zračna luka Hao Hao Island
NTTP (MAU) Zračna luka Maupiti Maupiti
NTTR (RFP) Zračna luka Uturoa Raiatea, Society Islands
NTUV (VHZ) Zračna luka Vahitahi Vahitahi

NV - Vanuatu[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NVSA (MTV) Zračna luka Mota Lava Mota Lava
NVSC (SLH) Zračna luka Vanua Lava Island Sola
NVSE (EAE) Zračna luka SiwoÉmaé
NVSF (CCV) Zračna luka Craig Cove Craig Cove
NVSG (LOD) Zračna luka Longana Longana
NVSH (SSR) Zračna luka Sara Sara
NVSL (LPM) Zračna luka Malekoula Island Lamap
NVSM (LNB) Zračna luka Lamen Bay Lamen-Bay
NVSN (MWF) Zračna luka Maewo-Naone Maewo
NVSO (LNE) Zračna luka Lonorore Lonorore
NVSP (NUS) Zračna luka Norsup Norsup
NVSQ (ZGU) Zračna luka Gaua Gaua
NVSR (RCL) Zračna luka Redcliff Redcliff
NVSS (SON) Zračna luka Santo-Pekoa Luganville, Espiritu Santo
NVST (TGH) Zračna luka Tongoa Tongoa
NVSU (ULB) Zračna luka Ulei Ulei
NVSV (VLS) Zračna luka Valesdir Valesdir
NVSW (WLH) Zračna luka Walaha Walaha
NVSX (SWJ) Zračna luka Južni West Bay Južni West Bay
NVVA (AUY) Zračna luka Anatom Anatom
NVVB (AWD) Zračna luka Aniwa Aniwa
NVVD (DLY) Zračna luka Dillon's Bay Dillon's Bay
NVVF (FTA) Zračna luka Futuna Futuna
NVVI (IPA) Zračna luka Ipota Ipota
NVVQ (UIQ) Zračna luka Quoin Hill Quoin Hill
NVVV (VLI) Zračna luka Bauerfield Port Vila
NVVW (TAH) Zračna luka White Grass Tanna

NW - Nova Kaledonija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NWWA (TGJ) Zračna luka Tiga Tiga Island
NWWC (BMY) Zračna luka Belep Islands Waala, Belep
NWWD (KNQ) Zračna luka Kone Koné
NWWE (ILP) Zračna luka Moue L'Île-des-Pins
NWWH (HLU) Zračna luka Nesson Houailou
NWWK (KOC) Zračna luka Koumac Koumac
NWWL (LIF) Zračna luka Ouanaham (Wanaham ) Lifou
NWWM (GEA) Zračna luka Nouméa Magenta Nouméa
NWWO (IOU) Zračna luka Ile Ouen/Edmond Cane Ile Ouen
NWWP (PUV) Zračna luka Poum Poum
NWWQ (PDC) Zračna luka Nickel Mueo
NWWR (MEE) Zračna luka La Roche Maré
NWWT Zračna luka La Foa - Oua Tom La Foa
NWWU (TOU) Zračna luka Touho Touho
NWWV (UVE) Zračna luka Ouloup Ouvéa
NWWW (NOU) Zračna luka La Tontouta Nouméa
NWWX Zračna luka Canala Canala

NZ - Novi Zeland[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
NZAA (AKL) Zračna luka Auckland Auckland
NZAL Heliodrom Avalon Lower Hutt, Wellington
NZAP (TUO) Zračna luka Taupo Taupo
NZAR (AMZ) Zračna luka Ardmore (Novi Zeland) Auckland
NZAS (ASG) Zračna luka Ashburton Ashburton
NZAU Zrakoplovno pristanište Waiouru Waiouru
NZBA Zračna luka Balclutha Balclutha
NZBC Heliodrom ASB Bank Centre Auckland
NZBW Heliodrom bolnica Burwood Christchurch
NZCH (CHC) Zračna luka Christchurch Christchurch
NZCI (CHT) Zračna luka Chatham Islands / Tuuta Chatham Islands
NZCS Zračna luka Cromwell Racecourse Cromwell
NZCX (CMV) Zračna luka Coromandel Coromandel Peninsula, North Island
NZDA (DGR) Zračna luka Dargaville Dargaville
NZDC Heliodrom Dunedin City Dunedin
NZDH Heliodrom bolnice Dunedin Dunedin
NZDN (DUD) Zračna luka Dunedin Mosgiel, Dunedin
NZDV Zračna luka Dannevirke Dannevirke
NZFF Letjelište Forest Rangiora
NZFI Zračna luka Feilding Feilding
NZFJ Zračna luka Franz Josef Franz Josef Village
NZFP Zračna luka Foxpine Foxton
NZGA Zračna luka Galatea Galatea
NZGB (GBZ) Zračna luka Great Barrier Great Barrier Island
NZGC Zračna luka Gore Gore
NZGI Heliodrom Garden City Christchurch
NZGM (GMN) Zračna luka Greymouth Greymouth
NZGR Zračna luka Great Mercury Great Mercury Island
NZGS (GIS) Zračna luka Gisborne Gisborne
NZGT (GTN) Zračna luka Glentanner Lake Pukaki
NZGY Zračna luka Glenorchy Glenorchy
NZHA Zračna luka Hawera Hawera
NZHK (HKK) Zračna luka Hokitika Hokitika
NZHN (HLZ) Zračna luka Hamilton Hamilton
NZHR Zračna luka Hanmer Springs Hanmer Springs
NZHS Zračna luka Hastings Hastings
NZHT Zračna luka Haast Haast
NZIR Zračna luka McMurdo Sea ice runway Antarctica
NZJA Heliodrom bolnice Tauranga Tauranga
NZJC Heliodrom bolnice Christchurch Christchurch
NZJE Heliodrom bolnice Dargaville Dargaville
NZJG Heliodrom bolnice Gisborne Gisborne
NZJH Heliodrom bolnice Hastings Hastings
NZJI Heliodrom Bay of Islands Kerikeri
NZJK Heliodrom bolnice Kaitaia Kaitaia
NZJL Heliodrom bolnice Auckland Auckland
NZJM Heliodrom bolnice Palmerston North Palmerston North
NZJO Heliodrom bolnice Rotorua Rotorua
NZJQ Heliodrom bolnice Taranaki Base New Plymouth
NZJR Heliodrom bolnice Whangarei Whangarei
NZJS Heliodrom bolnice Southland/Kew Invercargill
NZJT Heliodrom bolnice Taumarunui Taumarunui
NZJU Heliodrom bolnice Wanganui Wanganui
NZJY Heliodrom bolnice Wairoa Wairoa
NZJZ Heliodrom bolnice Taupo Taupo
NZKE Zračna luka Waiheke Island Waiheke Island
NZKF Zračna luka Kaipara Flats Kaipara District
NZKI (KBZ) Zračna luka Kaikoura Kaikoura
NZKK (KKE) Kerikeri/Bay of Islands Kerikeri / Bay of Islands
NZKM Zračna luka Karamea Karamea
NZKO (KKO) Zračna luka Kaikohe Kaikohe
NZKT (KAT) Zračna luka Kaitaia Kaitaia
NZLT Zračna luka Lake Taupo Water Lake Taupo
NZLX (ALR) Zračna luka Alexandra Alexandra
NZMA (MTA) Zračna luka Matamata Matamata
NZMB Heliodrom Mechanics Bay Auckland
NZMC (MON) Zračna luka Mount Cook Aoraki/Mount Cook
NZME Zračna luka Mercer Mercer
NZMF (MFN) Zračna luka Milford Sound Milford Sound
NZMH Heliodrom bolnice Masterton Masterton
NZMK (MZP) Zračna luka Motueka Motueka
NZMO (TEU) Zračna luka Manapouri Te Anau / Manapouri
NZMR Zračna luka Murchison Murchison
NZMS (MRO) Zračna luka Masterton Masterton
NZMT Zračna luka Martinborough Martinborough
NZMW Zračna luka Makarora Makarora
NZNE Zračna luka North Shore Auckland
NZNH Heliodrom bolnice Nelson Nelson
NZNP (NPL) Zračna luka New Plymouth New Plymouth
NZNR (NPE) Zračna luka Napier Napier
NZNS (NSN) Zračna luka Nelson Nelson
NZNV (IVC) Zračna luka Invercargill Invercargill
NZOA Zračna luka Omarama Omarama
NZOH (OHA) Zrakoplovna baza Ohakea (RNZAF) Ohakea
NZOM Zračna luka Omaka Blenheim
NZOP Zračna luka Opotiki Opotiki
NZOU (OAM) Zračna luka Oamaru Oamaru
NZPA Heliodrom Paihia Paihia
NZPG Pegasus blue ice runway Antarctica
NZPI Zračna luka Parakai Parakai
NZPM (PMR) Zračna luka Palmerston North Palmerston North
NZPN (PCN) Zračna luka Picton Picton - Koromiko
NZPP (PPQ) Zračna luka Paraparaumu Paraparaumu
NZQN (ZQN) Zračna luka Queenstown Queenstown
NZQW Heliodrom Queens Wharf Wellington
NZRA (RAG) Zračna luka Raglan Raglan
NZRC (SZS) Zračna luka Ryans Creek Halfmoon Bay, Stewart Island
NZRK Zračna luka Rangitaiki Rangitaiki
NZRO (ROT) Zračna luka Rotorua Rotorua
NZRT Zračna luka Rangiora Rangiora
NZRU Zrakoplovna baza Waiouru (NZ Army) Waiouru
NZRW Zračna luka Ruawai Ruawai
NZRX Zračna luka Roxburgh Roxburgh
NZSD Zračna luka Stratford Stratford
NZSP Postaja Amundsen-Scott na Južnom Polu Antarctica
NZTG (TRG) Zračna luka Tauranga Tauranga
NZTH (TMZ) Zračna luka Thames Thames
NZTK (KTF) Zračna luka Takaka Takaka
NZTL Zračna luka Tekapo Tekapo
NZTM Zračna luka Taumarunui Taumarunui
NZTN Zračna luka Turangi Turangi
NZTO (TKZ) Zračna luka Tokoroa Tokoroa
NZTT Zračna luka Te Kuiti Te Kuiti
NZTU (TIU) Zračna luka Richard Pearse Timaru
NZTZ Zračna luka Te Anau Te Anau
NZUK (TWZ) Zračna luka Pukaki Twizel
NZUN Zračna luka Pauanui Beach Pauanui
NZVL Zračna luka Mandeville Mandeville, Gore
NZVR Zračna luka Taihape Taihape
NZWB (BHE) Zračna luka Woodbourne Blenheim (ICAO kod također i NZBM)
NZWD Letjelište Williams Antarctica
NZWF (WKA) Zračna luka Wanaka Wanaka
NZWG Zračna luka Wigram Wigram, Christchurch zatvorena 1. ožujka 2009.
NZWH Heliodrom bolnice Wellington Wellington
NZWK (WHK) Zračna luka Whakatane Whakatane
NZWM Zračna luka Waimate Waimate
NZWN (WLG) Zračna luka Wellington Wellington
NZWO (WIR) Zračna luka Wairoa Wairoa
NZWP RNZAF Base Auckland Auckland
NZWR (WRE) Zračna luka Whangarei Whangarei
NZWL (WML) Zračna luka West Melton West Melton
NZWS (WSZ) Zračna luka Westport Westport
NZWT (WTZ) Zračna luka Whitianga Whitianga
NZWU (WAG) Zračna luka Wanganui Wanganui
NZWV Zračna luka Waihi Beach Waihi Beach
NZYP Zračna luka Waipukurau Waipukurau

Izvori[uredi VE | uredi]