Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: Z

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Prefiks Z koristi se za kineske kodove s tri nastavaka:

ZK za Sjevernu Koreju
ZM za Mongoliju
ZZZ je poseban kod koji se koristi kada zračna luka nema dodijeljeni ICAO kod. Najčešće se koristi za helikoptere koji lete izvan zračnih luka.

Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

Z (osim ZK, ZM i ZZZZ) - Kina[uredi VE | uredi]

ZB[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZBAA PEK Zračna luka Peking Capital Peking
ZBCF CIF Zračna luka Chifeng Chifeng, Unutarnja Mongolija
ZBCZ CIH Zračna luka Changzhi Changzhi, Shanxi
ZBDT DAT Zračna luka Datong Datong, Shanxi
ZBHH HET Zračna luka Hohhot Baita Hohhot, Unutarnja Mongolija
ZBLA HLD Zračna luka Hailar Dongshan Hailar, Unutarnja Mongolija
ZBNY NAY Zračna luka Peking, Nanyuan Peking
ZBOW BAV Zračna luka Baotou Baotou, Unutarnja Mongolija
ZBSH SHP Zračna luka Qinhuangdao Shanhaiguan Qinhuangdao, Hebei
ZBSJ SJW Zračna luka Shijiazhuang Daguocun Shijiazhuang, Hebei
ZBTJ TSN Zračna luka Tianjin Binhai Tianjin
ZBTL TGO Zračna luka Tongliao Tongliao, Unutarnja Mongolija
ZBUL HLH Zračna luka Ulanhot Ulanhot, Unutarnja Mongolija
ZBXT XNT Zračna luka Xingtai Xingtai, Hebei
ZBYN TYN Zračna luka Taiyuan Wusu Taiyuan, Shanxi

ZG[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZGBH BHY Zračna luka Beihai Beihai, Guangxi
ZGGG CAN Zračna luka Guangzhou Baiyun Guangzhou, Guangdong
ZGHA CSX Zračna luka Changsha Huanghua Changsha, Hunan
ZGHY HNY Zračna luka Hengyang Hengyang, Hunan
ZGKL KWL Zračna luka Guilin Liangjiang Guilin, Guangxi
ZGNN NNG Zračna luka Nanning Wuxu Nanning, Guangxi
ZGOW SWA Zračna luka Shantou Shantou, Guangdong
ZGSD ZUH Zračna luka Zhuhai Zhuhai, Guangdong
ZGSY SYX Zračna luka Sanya Fenghuang Sanya, Hainan
ZGSZ SZX Zračna luka Shenzhen Bao'an Shenzhen, Guangdong
ZGWZ WUZ Zračna luka Wuzhou Changzhoudao Wuzhou, Guangxi
ZGZH LZH Zračna luka Liuzhou Liuzhou, Guangxi
ZGZJ ZHA Zračna luka Zhanjiang Zhanjiang, Guangdong

ZH[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZHAY AYN Zračna luka Anyang Anyang, Henan
ZHCC CGO Zračna luka Zhengzhou Xinzheng Zhengzhou, Henan
ZHHH WUH Zračna luka Wuhan Tianhe Wuhan, Hubei
ZHLY LYA Zračna luka Luoyang Luoyang, Henan
ZHNY NNY Zračna luka Nanyang Nanyang, Henan
ZHSS SHS Zračna luka Shashi Shashi (Jingzhou), Hubei
ZHXF XFN Zračna luka Xiangfan Xiangfan, Hubei
ZHYC YIH Zračna luka Yichang Yichang, Hubei

ZJ[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZJHK[1] HAK Zračna luka Haikou Meilan Haikou, Hainan
ZJSY SYX Zračna luka Sanya Phoenix Sanya, Hainan

ZL[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZLAN LHW Zračna luka Lanzhou Lanzhou, Gansu
ZLDH DNH Zračna luka Dunhuang Dunhuang, Gansu
ZLGM GOQ Zračna luka Golmud Golmud, Qinghai
ZLHZ HZG Zračna luka Hanzhong Hanzhong, Shaanxi
ZLIC INC Zračna luka Yinchuan Helanshan Yinchuan, Ningxia
ZLJN JNG Zračna luka Jining Jining, Shandong
ZLJQ CHW Zračna luka Jiuquan Jiuquan, Gansu
ZLLL ZGC Zračna luka Lanzhou, Zhongchuan Lanzhou, Gansu
ZLQY IQN Zračna luka Qingyang Qingyang, Gansu
ZLXN XNN Zračna luka Xining Caojiabu Xining, Qinghai
ZLXY XIY Zračna luka Xi'an Xianyang Xi'an, Shaanxi
ZLYA ENY Zračna luka Yan'an Yan'an, Shaanxi
ZLYL UYN Zračna luka Yulin Yulin, Shaanxi
ZLYS YUS Zračna luka Yushu Batang Gyêgu, Yushu County, Qinghai

ZP[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZPBS BSD Zračna luka Baoshan Baoshan, Yunnan
ZPJH JHG Zračna luka Xishuangbanna Gasa Jinghong, Yunnan
ZPLJ LJG Zračna luka Lijiang Lijiang, Yunnan
ZPLX LUM Zračna luka Luxi Mangshi Luxi Grad, Yunnan
ZPPP KMG Zračna luka Kunming Wujiaba Kunming, Yunnan
ZPSM SYM Zračna luka Simao Simao, Yunnan
ZPZT ZAT Zračna luka Zhaotong Zhaotong, Yunnan


ZS[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZSAM XMN Zračna luka Xiamen Gaoqi Xiamen, Fujian
ZSAQ AQG Zračna luka Anqing Anqing, Anhui
ZSBB BFU Zračna luka Bengbu Bengbu, Anhui
ZSCG CZX Zračna luka Changzhou Benniu Changzhou, Jiangsu
ZSCN KHN Zračna luka Nanchang Changbei Nanchang, Jiangxi
ZSFY FUG Zračna luka Fuyang Fuyang, Anhui
ZSFZ FOC Zračna luka Fuzhou Changle Fuzhou, Fujian
ZSGZ KOW Zračna luka Ganzhou Huangjin Ganzhou, Jiangxi
ZSHC HGH Zračna luka Hangzhou Xiaoshan Hangzhou, Zhejiang
ZSJD JDZ Zračna luka Jingdezhen Jingdezhen, Jiangxi
ZSJJ JIU Zračna luka Jiujiang Lushan Jiujiang, Jiangxi
ZSJN TNA Zračna luka Jinan Yaoqiang Jinan, Shandong
ZSLG LYG Zračna luka Lianyungang Lianyungang, Jiangsu
ZSLQ HYN Zračna luka Huangyan Luqiao Huangyan, Zhejiang
ZSNB NGB Zračna luka Ningbo Lishe Ningbo, Zhejiang
ZSNJ NKG Zračna luka Nanjing Lukou Nanjing, Jiangsu
ZSOF HFE Zračna luka Hefei Luogang Hefei, Anhui
ZSPD PVG Zračna luka Shanghai Pudong Shanghai
ZSQD TAO Zračna luka Qingdao Liuting Qingdao, Shandong
ZSQZ JJN Zračna luka Quanzhou Jinjiang Quanzhou, Fujian
ZSSL Zračna luka Longhua Shanghai
ZSSS SHA Zračna luka Shanghai Hongqiao Shanghai
ZSSZ SZV Zračna luka Suzhou Guangfu Suzhou, Jiangsu
ZSTX TXN Zračna luka Huangshan Tunxi Huangshan, Anhui
ZSWF WEF Zračna luka Weifang Weifang, Shandong
ZSWX WUX Zračna luka Wuxi Wuxi, Jiangsu
ZSWY WUS Zračna luka Nanping Wuyishan Wuyishan, Nanping, Fujian
ZSWZ WNZ Zračna luka Wenzhou Wenzhou, Zhejiang
ZSXZ XUZ Zračna luka Xuzhou Xuzhou, Jiangsu
ZSYT YNT Zračna luka Yantai Laishan Yantai, Shandong
ZSYW YIW Zračna luka Yiwu Yiwu, Zhejiang
ZSZS HSN Zračna luka Zhoushan Zhoushan, Zhejiang

ZU[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZUBD PBX Zračna luka Qamdo Bangda Bangda, Tibet Autonomous Region
ZUCK CKG Zračna luka Chongqing Jiangbei Chongqing
ZUDX DAX Zračna luka Dachuan Dazhou, Sichuan
ZUGY KWE Zračna luka Guiyang Longdongbao Guiyang, Guizhou
ZUJZ JZH Zračna luka Jiuzhaigou Huanglong Songpan, Sichuan
ZULS LXA Zračna luka Lhasa Gonggar Lhasa, Tibet Autonomous Region
ZUNC NAO Zračna luka Nanchong Nanchong, Sichuan
ZUTR TEN Zračna luka Tongren Daxing Tongren, Guizhou
ZUUU CTU Zračna luka Chengdu Shuangliu Chengdu, Sichuan
ZUXC XIC Zračna luka Xichang Qingshan Xichang, Sichuan
ZUYB YBP Zračna luka Yibin Yibin, Sichuan
ZUZY ZYI Zračna luka Zunyi Zunyi, Guizhou

ZW[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZWAK AKU Zračna luka Aksu Aksu, Xinjiang
ZWAT AAT Zračna luka Altay Altay, Xinjiang
ZWFY FYN Zračna luka Fuyun Fuyun, Xinjiang
ZWHM HMI Zračna luka Hami Hami (Kumul), Xinjiang
ZWKC KCA Zračna luka Kuqa Kuqa (Kucha), Xinjiang
ZWKL KRL Zračna luka Korla Korla, Xinjiang
ZWKM KRY Zračna luka Karamay Karamay, Xinjiang
ZWSH KHG Zračna luka Kashgar (Zračna luka Kashi) Kashgar (Kashi), Xinjiang
ZWTN HTN Zračna luka Hotan Hotan (Khotan), Xinjiang
ZWWW URC Zračna luka Urumqi Diwopu Urumqi, Xinjiang
ZWYN YIN Zračna luka Yining Yining, Xinjiang

ZY[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZYAS AOG Zračna luka Anshan Anshan, Liaoning
ZYCC CGQ Zračna luka Changchun Longjia Changchun, Jilin
ZYDD DDG Zračna luka Dandong Dandong, Liaoning
ZYHB HRB Zračna luka Harbin Taiping Harbin, Heilongjiang
ZYHE HEK Zračna luka Heihe Heihe, Heilongjiang
ZYJL JIL Zračna luka Jilin Jilin Grad, Jilin
ZYJM JMU Zračna luka Jiamusi Jiamusi, Heilongjiang
ZYJZ JNZ Zračna luka Jinzhou Jinzhou, Liaoning
ZYMD MDG Zračna luka Mudanjiang Mudanjiang, Heilongjiang
ZYQQ NDG Zračna luka Qiqihar Qiqihar, Heilongjiang
ZYTL DLC Zračna luka Dalian Zhoushuizi Dalian, Liaoning
ZYTN TNH Zračna luka Tonghua Liuhe Tonghua, Jilin
ZYTX SHE Zračna luka Shenyang Taoxian Shenyang, Liaoning
ZYYJ YNJ Zračna luka Yanji Chaoyangchuan Yanji, Jilin

ZK - Sjeverna Koreja[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZKPY FNJ Zračna luka Sunan Pyongyang

ZM - Mongolija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ZMAH AVK Zračna luka Arvaikheer Arvaikheer, Övörkhangai
ZMAT LTI Zračna luka Altai Altai, Govi-Altai
ZMBH BYN Zračna luka Bayankhongor Bayankhongor, Bayankhongor
ZMBN UGA Zračna luka Bulgan Bulgan, Bulgan
ZMBS Zračna luka Bulgan, Khovd Bulgan, Khovd, Khovd
ZMBU UUN Zračna luka Baruun-Urt Baruun-Urt, Sükhbaatar
ZMCD COQ Zračna luka Choibalsan Choibalsan, Dornod
ZMDZ DLZ Zračna luka Dalanzadgad Dalanzadgad, Ömnögovi
ZMHH KHR Zračna luka Kharkhorin Kharkhorin, Övörkhangai
ZMHU HJT Zračna luka Khujirt Khujirt, Övörkhangai
ZMKD HVD Zračna luka Khovd Khovd, Khovd
ZMMG MXW Zračna luka Mandalgovi Mandalgovi, Dundgovi
ZMMN MXV Zračna luka Mörön Mörön, Khövsgöl
ZMTG TSZ Zračna luka Tsetserleg Tsetserleg, Arkhangai
ZMUB ULN Zračna luka Chinggis Khaan (bivša Zračna luka Buyant Ukhaa) Ulan Bator (Ulaanbaatar)
ZMUG ULO Zračna luka Ulaangom Ulaangom, Uvs
ZMUH UNR Zračna luka Öndörkhaan Öndörkhaan, Khentii
ZMUL ULG Zračna luka Ölgii Ölgii, Bayan Ölgii

Izvori[uredi VE | uredi]