Razgovor sa suradnikom:Dtom/Arhiva2: razlika između inačica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Saša (razgovor | doprinosi)
Novi odlomak: Star
Redak 684: Redak 684:


== Uređivanje članka "Egipatska mitologija" ==
== Uređivanje članka "Egipatska mitologija" ==
Malo je nepristojno prekinuti nekoga dok piše istinite činjenice, ali priznajem da prečesto spremam članke zbog smo jedne rečenice.<small>— Prethodni nepotpisani komentar napisao je [[Suradnik:83.131.10.73|83.131.10.73]] ([[User talk:83.131.10.73|razgovor]] • [[Special:Contributions/83.131.10.73|doprinosi]]) </small> Oprostite, ali jeste li vi možda dopisali nešto u [[Superrobotov majmunski tim]]? Ako jeste, hvala vam na preusmjeravanju iz stranice Kralj Kostura.
Malo je nepristojno prekinuti nekoga dok piše istinite činjenice, ali priznajem da prečesto spremam članke zbog smo jedne rečenice.<small>— Prethodni nepotpisani komentar napisao je [[Suradnik:83.131.10.73|83.131.10.73]] ([[User talk:83.131.10.73|razgovor]] • [[Special:Contributions/83.131.10.73|doprinosi]]) </small> Oprostite, ali jeste li vi možda dopisali nešto u [[Superrobotov majmunski tim]]? Ako jeste, hvala vam na preusmjeravanju iz stranice Kralj Kostura. ZAŠTO NE MOGU UREĐIVATI ČLANAK "[[EGIPATSKA MITOLOGIJA]]" ?


== Star ==
== Star ==

Inačica od 14. lipnja 2008. u 19:19

Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same Wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada, Maltretiranje i Pretpostavite dobru namjeru

Arhiva razgovora


Hvala...

... na dobrodošlici!

Prva pomoć....

Vidio sam da su stranice suradnika uglavnom sastavljene od raznih ikona, tipa: suradnik je vaga, suradnik je ovakav ili onakav, maternji jezik i slično, to još nisam skužio gdje naći, interesantni su i potpisi u bojama i sa sličicama, dakle kratke: iako već "sto godina" koristim Wikipediju, još sam prezelen kao suradnik da bih sve pohvatao odjednom :) ...

--Jure Grm 20:27, 9. kolovoz 2007. (CEST)Jure Grm

Zanjima me zasto si maknuo dodatak koji sam napisao o katolicizmu, micanje tuđih misljenja i istine nije nimalo profesionalno. ,Obrazloži???

Pozdrav!!

Odgovor nepoznatom

"micanje tuđih misljenja" ;maknuo san mišljenje neprijavljenog suradnika. Članci nisu mjesta za nečije mišljenje što nepoznati suradnik i sam priznaje da je napisao.--D tom 18:07, 21. kolovoz 2007. (CEST)

To nije mišljenje, ja sam samo naveo istinu nije fer da se ljudima mažu oči o crkvi, treba razmortit i drugu stranu medalje. Obrazloženje: Jeli crkva močna: DA Jeli crkva bogata: DA Jeli vlada masama: DA

Ja mislim da i sam znaš da je to tako, Izgleda da neko na Wikipediji kontrolira postove, to nije fer trebao bi bit dostupan izmjenama.

Vrulja

Hvala Ti na dobrodošlici i sugestiji.

Vrulju ću pokušati doraditi i proširit temom "krški sustav", a vikendicu neka riješi netko drugi. Ipak, mislim da bi članak o Vrulji trebao ostati razmjerno kratak.

Za vidkendicu sam mislio da je bolje da piše išta nego ništa? Pa neka dopuni netko tko o tome može lijepo pisati.

Gdje letiš?

Kokili

Ima tamo neke crvene poveznice, tipa Airbus A300 ;-). Jel' ima koji u blizini? SpeedyGonsales 22:29, 7. rujan 2007. (CEST)

super, imamo i maore. --Zeljko 09:40, 9. rujan 2007. (CEST)

O članku Lastavica pokućarka i jedno pitanje

Suuuper!!!Braavo!!!Krasno!!!Imam za tebe jedno pitanje:kako da uredim slikama tu svoju stranicu za razgovor,da bude slična tvojoj?Naime,kako da stavim suradnički predložak,sliku... --Carica Marica 20:33, 28. rujan 2007. (CEST)Mara

Kako?

Dtom,ja ti imam samo 9 godina i ne znam ti staviti suradnički predložak u svoju stranicu za razgovor.Kako ću to učiniti???

???

Što su to neodgovarajući sadržaji,što znači ako neki članak nije wikipediziran?--Carica Marica 08:46, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Suradnički predlošci

Uspjela sam staviti suradničke okviriće na svoju stranicu!--Carica Marica 08:53, 29. rujan 2007. (CEST)Mara

Mislim da si ti izabran za admina, pa ako jesi dobro došao na nove zadatke. Drago mi je kad netko posveti pažnju djeci... njih treba posebno paziti i učiti, i ne bit grub, pa da nam odu. Pozdrav Dtom. --Zeljko 12:39, 29. rujan 2007. (CEST)

Prepričavanje

Prepričala sam ga svojim riječima na Željkovoj stranici.

Hvala

..na cestitkama.--Aqua byte 17:44, 3. listopad 2007. (CEST)

Kondenzator vodene pare

Hvala na savjetu, odlučio sam da pojednostavnim cijelu zbrku i da kondenzatore vodene pare prebacim na Parne kondenzatore, jer će većina to i tražiti. ostali kondenzatori su dio rashladnih uređaja. Još bi te zamolio da stranicu kondenzatori vodene pare preusmjeriš na stranicu kondenzatori pare 10q --Armchoir 18:35, 3. listopad 2007. (CEST)

Savjet

Da si mi savjet u vezi slika a ja ne znam da li sam dobro napravija. Pogledaj stranicu koju sam završija Brodski rashladnici, tamo sam stavija par svojih nacrta koje sam sam napravija. Vidi da li san napravija još koju glupost,i ako možeš popravi. Fala na trudu da me obučiš, ali ne znam ima li ikakve koristi --Armchoir 18:50, 4. listopad 2007. (CEST)

Nadam se tome, i nadam se da se Marica nije prepala pa pobigla, jer sam rekao da se ne smije prepisivati, ali Dica ko dica. Za 14 dana valjda čemo spasiti ,ne znam odakle je prepisivala, pa ako je to na internetu, daj mi adresu. Budi mi dobar i pozdravljen prijatelju. --Zeljko 17:25, 6. listopad 2007. (CEST)

puno ona toga ima, a ja te knjige nemam, pa mogu pisat samo nove članke... tražeći podatke po internetu, ali mene više zanimaju druge stvari, i nemam više mnogo volje ,naročito ako se ne vrati pa to počne sređivat. Tkoo zna, možda Brankica sredi koju stranicu... ali ona vjerojatno ima svoje planove. --Zeljko 17:42, 6. listopad 2007. (CEST)

u vezi ovoga, možeš li pogledati Američki jaguar dal je dobar? hvala -- Dvorsky 23:37, 13. listopad 2007. (CEST)

:-)

U svakom slučaju, hvala:) Ali, ne pretjeruj previše:) --Branka France 10:28, 7. listopad 2007. (CEST)

Bok :)

Nisam odmah skužio da treba staviti wp-ove i na sve datume i godine.. eto, sad sam malo pametniji :D -Zmajchek

...

Ma da, ovo za godišnjice sam upravo skužio, a o slikama sam već proučio kad sam uploadao YouTubeo logo. Inače, pisanje i upload ovog članka mi je dio seminarskog rada na jednom kolegiju na faksu, ali se čini zarazno.. mislim da ću se malo zadržati ovdje. :D -Zmajchek

P.S. Upravo krenuh! :))

Mravojed

Bok, vidi ovu staru verziju. Je li i to prepisano? Ti imas knjigu, ako se ne varam. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:05, 11. listopad 2007. (CEST)

Uređivanje

Pogledaj mi članak Lepezasti štakor.Napisala sam ga svojim riječima.Lipi pozdrav iz Mostara.:-)--Carica Marica 12:19, 12. listopad 2007. (CEST)Mara


j— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:78.3.102.18|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:78.3.102.18|Suradnik|Suradnica}}:78.3.102.18|78.3.102.18]] (razgovordoprinosi)

:-)

Hvala ti na prijateljskim savjetima! Ako mi nešto ne bude jasno, pročitat ću pravila. Postat ću pravi suradnik na wikipediji!Pozdrav!Imam ti još nešto reći:Bruno B. mi je napisao smiješnu poruku svu u velikim slovima, a to nije pristojno od njega.:-| --Carica Marica 13:17, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

:-{

Članci Dimetrodon i Cynognathus su samo veći dio prepisani iz knjige Dinosauri.Smiju li i suradnici postavljati predloške za održavanje Wikipedije?Pozdrav!--Carica Marica 13:52, 20. listopad 2007. (CEST)Mara

Podkategorija

Zanima me da li bi moga na kategoriju tehnologija otvoriti podkategoriju strojarstvo, temo je već i elektrotehnika, pa ako moreš....fala in --Armchoir 12:07, 25. listopad 2007. (CEST)

Sveta Margareta Marija Alacoque

Pozdrav Članak Sveta Margareta Marija Alacoque sam skinuo s stranice župe sveti Križ, a prepravio sam ga jednio u wikipediziranom stilu. Kod kršćanskih sadržaja, naručito kod katoličkih sadržaja nema nikada problema s autorskim prvima, jer ne postoji pragmatička osobna svrha. Bez brige, imam dopuštenje. Gdje da navedem od kuda sam preuzeo tekst? Kada sam čitao vodič za uređivanje, navedeno je da se ne navode izvori tekstu.

Sredio sam kako si rekao. Pozdrav
Gi-gi 20:32, 27. listopad 2007. (CEST)

Pomorski strojar

Fala na pomoći, danas sam mislija kako bi trebalo još nešto dodati na stranu, a tamo gotovo. Fala ili šta bi Ingleži rekli 10q. --Armchoir 08:38, 29. listopad 2007. (CET)

hvala na strasnoj dobrodoslici, ako se vec petljate u neke stvari sto pojma nemate, onda ostanite bar istrajni. to vam kazem kao ODP, open-site ... editor, te kao neko ko nema nista sa stranicom kojom sam stavio kao "vanjksu povezicu". sve je komercijala pa i oficijelna stranica od oc-jahorine.com (prodaja hotelskog smjestaja).

moje stranice su komericijalne, a njih ne pokusavam staviti u wiki a samo mi je namjera ovu "bogatu pisanu kategoriju o Jahorini" malo na visi nivo dici. bar mi je to bila namjera.

pozdrav, rolan

Prijedlozi

Radim nešto u vezi atmosferskog tlaka pa san uletija u tvoje područje. Ne znan jesi li zainteresiran, i da li moreš, ali pogledaj ova dva članka sa engleskog,:[1]:[2]. Mislim da mi nemamo te stranice na našoj wiki, pa ako moreš, sredi to. --Armchoir 09:32, 2. studeni 2007. (CET)

čestitam i imaš pivu, čim se vidimo na kakvom sastanku. --Zeljko 23:55, 2. studeni 2007. (CET)

Kužim, oni drugi su Clallam. --Zeljko 00:11, 3. studeni 2007. (CET)

To su definicije za kniževne pojmove.— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Toni3|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Toni3|Suradnik|Suradnica}}:Toni3|Toni3]] (razgovordoprinosi)

Hvala Dtom, zahvaljujem ti, i ostalima unaprijed a sada trčim na jutarnje pivo. --Zeljko 09:02, 24. studeni 2007. (CET)

Stare izmjene

Bok,

Prije ovoga bi bilo dobro obratit pažnju na stare izmjene. Naime, kategorije i wikipoveznice su bile tamo donedavno. Pozdrav :). --Pancho W. Villa (razgovor) 09:39, 27. studeni 2007. (CET)

vidi http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Orhideje&action=history --Pancho W. Villa (razgovor) 18:57, 30. studeni 2007. (CET)

:-)

Hvala, hvala:) Branka France 09:22, 5. prosinac 2007. (CET)

POZDRAV

Lijep pozdrav ,

zahvaljujem na izvršenoj tehničkoj korekturi u članku Katedrala roman. Radi se o mom prvom članku na Wikipediji. Nažalost tehnički poslovi, pa i informatka nisu mi jača strana, pa je Vaša pomoč u svakom slučaju dobrodošla.( naravno da ču pokušati u što kračem roku ovladati tehničkim i stilskim pravilima) U okviru svojih skromnih mogućnosti, koliko mi to slobodno vrijeme dopusti, svoj doprinos u kreiranju Wikipedije dati ću najviše u području hrvatske književnosti i opće povjest.

S poštovanjem, --Junaković 00:07, 6. prosinac 2007. (CET)Junaković

Zahvala

Hvala na rođendanskoj čestitki. Franko

I ja se zahvaljujem na rođendanskoj čestitki, te na cvijeću, virtualnom i pravom. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 20:59, 13. prosinac 2007. (CET)

Samo dozvolu. Mislim da je ova zadnja --MayaSimFan 12:45, 16. prosinac 2007. (CET)


bez naslova

Milorad Dodik bezveze je stavljen na razgovor, treba ga vratiti na mjesto. Jedina grješka je bila što nije poslanik nego zastupnik! I ne stavljajte nepromišljeno članke na razgovor.

--Jolo Buki Original 11:53, 19. prosinac 2007. (CET)


Zahvala

?

Tko, što, gdje? --MayaSimFan 10:40, 21. prosinac 2007. (CET)

Tko, što, gdje? (meni je još rano) --MayaSimFan 10:44, 21. prosinac 2007. (CET)

Bog! Jel mi moš pomoć? Ja se trudim uređivati članak Ana Ivanović, ali mi je promakla ipak neka podlost. Naime, neko je 28.11., kako piše u povijesti izmjena, s IP adrese brljo, doslovno brljo, po članku i obriso je dio članka. Ja bih to vratio kako je bilo, al me muče ove kasnije izmjene botova. Ne znam kako da to riješim. I sad neko s IP adrese umeće vlastite slike Ane iako su prijašnje dvie bile dostatne i dobre. De vidi jel dovoljno samo vratit članak prije tog datuma. Soljanac  11:35, 23. prosinac 2007. (CET)

Hvala.  Soljanac  13:32, 23. prosinac 2007. (CET)

Soljanka

Vidim, al ima taj članak na 5 jezika uikipedije, pa sam zato napisao. A ono za odolít nisam napisao u smislu mmmmm, već zbog relacije Soljanac-Soljanka. Žišku?  Soljanac  12:37, 24. prosinac 2007. (CET) Imaš moje dopuštenje da to premjestiš na uiki-kuhinju, ili kako već... Soljanac  12:49, 24. prosinac 2007. (CET)

ok

Probao sam uklopiti logo u sliku, da ne strši, ako misliš da nije OK, uvijek je mogu skinuti.--ARMchoir 09:45, 27. prosinac 2007. (CET)

Nedolična poruka

Ovaj neregistrirani suradnik se zabavlja ovakvom komunikacijom.
Vrijeme bi mu bilo reći "dosta".
Njegovi doprinosi su na Razgovor:Miroljub Ante Evetović (i na samom članku, ali članak nije tema, nego razgovor).
Pogledaj mu ove poruke:

  • [3] od 15. studenog (naziva druge nepismenima)
  • [4] od 14. prosinca
  • [5] od 21. prosinca (velika slova)
  • [6] od 21. prosinca (opet velika slova)
  • [7] od 21. prosinca (nedostatak bontona, velika slova, nedolični rječnik, optužbe)

Sve skupa, kada mu se pogleda pristup sugovornicima, iznimno je nizak. Djeluje kao izvikivanje na suradnika koji pokušava razgovarati, kao da se dere na sugovornika, kao da "drži predavanja", kao da se došao liječiti na drugima što im "očitava bukvicu".
Uvažio bih njegove argumente, ali na moje prijašnje primjedbe (koje i meni daju za pravo) on samo više pjeni, a zadnji put je "eksplodirao". Umjesto usuglašavanja i objašnjenja, on postaje osornijim. A ja to ne moram trpiti. Nisam došao na Wikipediju da bi se netko liječio na meni. Kamarad Walter 10:38, 28. prosinac 2007. (CET)

ja nešto misli da je taj fact aktivni suradnik... ja bih se malo interesirao kod Ante, da to ispita... naravno sankcije ne spominjem. --Zeljko 20:22, 28. prosinac 2007. (CET)

NN

Zahvaljujem na prepravkama u clanku....— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:G-force|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:G-force|Suradnik|Suradnica}}:G-force|G-force]] (razgovordoprinosi)

Tople čarape

Budem pogledao, kad opet budem na ozemlju Lijepe naše ;-) SpeedyGonsales 20:08, 31. prosinac 2007. (CET)

Hvala na opomenama. Od brzine pisanja mi se nekada dogodi i da nešto krivo napišem ali pazim na sve. Ako nešto zapne ja ću odmah pitati! Hvala!— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Saxum|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Saxum|Suradnik|Suradnica}}:Saxum|Saxum]] (razgovordoprinosi)

Slika

Znači... ova slika otpada? A možeš li mi ti dati kakav link da sve to malo pohvatam, što smijem i što nesmijem?— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Saxum|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Saxum|Suradnik|Suradnica}}:Saxum|Saxum]] (razgovordoprinosi)

HVALA

Malo čeprkajući sam shvatio! Zapravo najviše mi je pomoglo ono na kraju! Sve u svemu puno hvala! Sad će te vi viditi što je Wikipedija... :)))— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Saxum|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Saxum|Suradnik|Suradnica}}:Saxum|Saxum]] (razgovordoprinosi)

Na ovo sam slučajno naišao [8]. Stavio sam je i tu --Suradnik13 13:14, 2. siječanj 2008. (CET)

poruka

POzzz! možete li mi vratiti ove promjene na stranici hrvatski novinari? zašto je uklonjen post? — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Tohu Vabohu|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Tohu Vabohu|Suradnik|Suradnica}}:Tohu Vabohu|Tohu Vabohu]] (razgovordoprinosi)

Re: Što sad?

Okej, očito sam pogriješio u nečemu, iako mi nije jasno u čemu i otkud sad Italiju spominješ...nije mi jasno zbog čega onda ne pobrišeš samo tu spornu sliku, nego sve učinjene promjene?

edit: nije moja greška, ja sam upisao točan geografski položaj mjesta, a sama karta očito nije dobro podešena — Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:Konfuzije|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:Konfuzije|Suradnik|Suradnica}}:Konfuzije|Konfuzije]] (razgovordoprinosi)

Splitovci u Ruduši

Je, Dtome, dosta ih je izginulo ondi. Vidi [9], pod "Poginuli Splitovci". Kubura 09:33, 11. siječanj 2008. (CET)

Sve je u redu, sa 7 tisuća stopa visine i iznad oblaka po južnom vrimenu (i kad se magle stakla od kabine i kad 'tić pos*re radar, ha, ha, ha), stvari, koje su doli, na zemlji, se dosta teže vididu i razaznajedu (ma kega ja mantan, ništa se ne vidi onda :)))) .
Stoj mi dobro, hvala ti što održavaš članak. Kubura 09:53, 11. siječanj 2008. (CET)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --Suradnik13 19:10, 12. siječanj 2008. (CET)

Kai Hansen

Hvala za jezičke ispravke. PrimEviL 18:51, 14. siječanj 2008. (CET)

:)

Thanks Dtom ) --Gökhan 11:04, 15. siječanj 2008. (CET)

Uredu

Dobro, probat ću što više koristiti tipku Prikaži kako će izgledati! --Mostarac 12:56, 18. siječanj 2008. (CET)

He he he budem onda još klikao pa da dođem na nulu :)))) --Suradnik13 11:40, 21. siječanj 2008. (CET)

Treba mi mala pomoć

Bog! Da li bi mi mogao pomoći oko jedne stvari? Na mojoj stranici za razgovor me jedan suradnik s indonezijske uikipedije zamolio za pomoć oko dve stvari. Prvu sam napravio, a drugu zapravo i ne znam šta hoće. Radi se o Jehovinim svjedocima u Hrvatskoj. Ne znam točno prevest šta želi. Spominje Legal Instruments. Sad, ja bi to preveo kao Zakonski instrumenti. Ali opet ne razumijem šta je to. Naveo je on meni neke primjere, ali mislim da Jehovini svjedoci u Hrvatskoj to nemaju. I nemam koga pitati. Ajd, ako ikako barataš engleskim, vidi, pa mi javi. Hvala unaprijed!  goggs1212  09:03, 25. siječanj 2008. (CET)

hvala još jedared! napravit ću kak si kazao.  goggs1212  11:57, 25. siječanj 2008. (CET)

Šprice

Hvala na nagradi, no daj ju malo popravi, molim lijepo. Ne volim nered na svojoj stranici. Rosier 10:30, 27. siječanj 2008. (CET)

Hvala na pomoći

Tek sam sad prokužio kako ove porukice rade pa da ti odmah zahvalim što me nisi poslao kvragu! I ubuduće bih bio vrlo zahvalan za pomoć ili ispravljanje greškica koje mi se prikradu. Pozdrav Ivanjek

Hvala na Apševcima,pa ja sam se prijavio prije par dana zato sam mislio da je ok,nekužim?

avionček :)

Ovako velik je super, nije ni ovako manji loš. Morala sam ti to pokazati --MayaSimFan 15:44, 4. veljača 2008. (CET)

Mostarčeva stranica

A da ju zaštitiš? Inače:

  • Dns resolved 83.131.157.209 to 83-131-157-209.adsl.net.t-com.hr -- dakle netko provocira glumeći bijesnog Bošnjaka. Rosier 12:52, 9. veljača 2008. (CET)

U izradi zrakoplovstvo?

Možete li mi objasniti što je to "U izradi zrakoplovstvo"? Već sam na nekoliko mjesta to vidio u kategorijama pa me zanima što je to. Unaprijed hvala. Saxum

Knjige

Haha... pa čuj mogu ja to sve i Wikipedija i knjige :-))). Da malo sredim taj Esperanto, bit će bolji neg engleski, tamo nema pola lekcija. Drago mi je što sam našo opet vremena za uredivanja. -- Kingstone 93 13:41, 17. veljača 2008. (CET)

ok

hvala na obavještenju. Potrudio sam greške što bolje korigirati, ali ako vidite i dalje da nešto gramatički nije ok, možete i sami korigirati. Uzmite u obzir da živim več 14 godina vani, tako da mi hrvatska gramatika nije više tako dobra kao 80-90tih godina ;). No ipak sam se potrudio to korigirati koliko sam mogao.

lijep pozdrav, "melt"

U vezi prijevoda

Zato što avion može vertikalno uzlijetati i slijetati. Zbog toga i naziv "VTOL", o kojem se može ovdje još više pročitati: http://en.wikipedia.org/wiki/VTOL. Mali izvod: "VTOL describes fixed-wing aircraft that can lift off vertically". Znači podrazumijeva se da avion može tako i sletjeti. X-35B tj. F-35B jedini je od modela F-35 koji posjeduje tu sposobnost, koja je posebno tražena od US Navy/US Marine Corps, Royal Navy etc., zbog službe na njihovim nosačima aviona. No, kod F-35B se pretežno upotrebljava STOVL varijanta, znači kratko vrijeme za polijetanje i vertikalno slijetanje. Dakle, ispravno je što si upozorio na to. Trebao sam dakle napisati za "STOVL": kratko vrijeme za polijetanje i vertikalno slijetanje. A ne: vertikalno polijetanje i slijetanje. Sorry, bila je dakle mala greška. Vidio sam da si izbrisao još relevantnih informacija vezanih uz avion, što mi nije jasno zbog čega. No opet ču ih ubaciti, jer smatram da imaju veze sa objektom koji je vezan uz temu.

lijep pozdrav :).

Obavijest za slike

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Protu-zračna obrana?

Dosta sam aktivan na zrakoplovstvu, pa me zanima da li postoji kategorija o protu-zračnoj obrani ili to sve trebam trpat u kat. rakete? Inače cijelo to područje naoružanja me zanima, a vidim da skoro nema ništa o PZO sustavima.


Nepotpisani

A ko su van plavušo što hoće da pocrni kolege administratori pa da ih malo obavistin o vašoj samovolji pri skidanju mog teksta 1) Riječ "Slaven" je izvedena iz riječi "pravoslavac" i što navodno prestavjla hrišćane koji prema učenjima grčke pravoslavne (ortodoksne) crkve vjeruju u izvorno učenje Hrista.?

Sretan van osmi ožujak !

ps.

Kontaktira san Jimmy Wales i Larry Sanger pa i nema veze!

Vaš kozmopolit— Prethodni nepotpisani komentar {{subst:GENDER:81.236.187.239|napisao|napisala}} je [[{{subst:GENDER:81.236.187.239|Suradnik|Suradnica}}:81.236.187.239|81.236.187.239]] (razgovordoprinosi)

Pa neznam zašto se obojicu kontaktirali, sad kad ste ta dva imena spomenuli na ovakav način u isto vrijeme, izgleda da nemate blage veze o Wikipediji, lijep pozdrav nepotpisani ;o) --Dalibor Bosits © 16:34, 8. ožujak 2008. (CET)

OK :)

Sretan rođendan!

Dragi Dtom ovu tojtu u slast , ovo prometalo da se osamostališ i lakše stigneš do posla , puno uspjeha u svim letećim i sličnim poslovima ;-) i naravno da sve skupa dobro zaliješ Datoteka:Leffe Blonde Abbey Ale.jpg želi ti od Datoteka:Clip art07.gif i šalje puuuuuno Datoteka:Kissing.jpg --Roberta F. 21:58, 11. ožujak 2008. (CET)

Sretan rođendan :))) --Suradnik13 22:01, 11. ožujak 2008. (CET)


... --Luna 00:13, 11. veljača 2008. (CET)
Želim ti ugodan put, jer ono što trebaš za put već imaš. A što je put? Put je život, život je cesta, a Wikipedija je najbolji kafić na putu ;-) SpeedyGonsales 22:13, 11. ožujak 2008. (CET)

Reći ću to ovako:

--MayaSimFan 22:52, 11. ožujak 2008. (CET)

A ja ovako: Od sveg srca, sve, baš SVE sa superlativom (naj dobro i lijepo) želi ti Branka France 23:14, 11. ožujak 2008. (CET)
nije da te nešto nevolim i slično, samo volim akademski kasnit :p, khm khm, motrim situaciju gore, što izmislit sada kad je već sve tu, međutim, svi tu lijepe neke sličice i slično, a neki naravno nemogu bez samonjimarazumljive filozofije i mlaćenja tek nedavno osušene slame (šala) (SG), no, pa se sjetih, ima načina, ja ću samo odužit u besmisleno i puko, toliko da imaš kakvog poštenog teksta za pročitat ovdje, a ne samo sjičice, i osim što sam ti sada namlatio svekojake *luposti, nije red ali želja, pa... [[SRETAN ROĐ{{E}}NDAN]] #REDIRECT[[sve najbolje, da afijoni iznad kuće lete, a pifa je sa strane ;o)]] [[Kategorija:zrak i tekućina]]--Dalibor Bosits © 14:10, 12. ožujak 2008. (CET)

brum brum

pregledavaš lagane stvari, nisi fora ;o))--Dalibor Bosits © 18:36, 22. ožujak 2008. (CET)

I tebi

Sretan Uskrs! Bojim se da ću i ja morati i danas raditi da svoj posao na vrijeme privedem kraju.--Donatus (razgovor) 08:16, 23. ožujak 2008. (CET)

a

a c d e f g f i j k l m n o p r s š t u v z ž— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Vilimle (razgovordoprinosi)

poštovani Dtom, Moje ime je Esad Bratović i zaposlen sam kao istraživač u udruženju za socijalna istraživanja proMENTE koje se nalazi u Sarajevu, a po profesiji sam psiholog. Trenutno radimo jedno istraživanje koje se bavi vezom između prosocijalnih formi ponašanja (altruizam) na netu i u stvarnom „off-line" svijetu.

Neka od istraživačkih pitanja su možemo li očekivati da će off-line ponašanje biti isto kao i on-line, da li dolazi do generalizacije prosocijalnih normi ponašanja, da li je dovoljna samo off-line socijalizacija itd, uglavnom nešto što bi i vas moglo da zanima.

Podatci će se prikupljati preko interneta, dakle mislimo koristiti neki od web based survey sistema.

Moje pitanje za vas je da li je moguće da na neki način stavimo link ili nešto slično na hr wiki koji će voditi na anketu? Upitnik bi trebao da ima oko 25-30 pitanja na četvero ili petostepenoj skali. I, naravno, sve ono o anonimnosti bla, bla. Imena i email adrese neće biti potrebno upisivati. Kako se i vidi iz istraživačkih pitanja, vaša populacija je veoma interesantna. istu poruku ostavljam i vašim kolegama Anti Perkoviću-u i Donatus-u. Već smo kontaktirali ljude sa bs wiki i uspostavili smo saradnju. Radujem se vašem odgovoru Eso eso@promente.org

HVALA!

EJ! Svaka ti čast što si mi uredio moj tekst, puno ti hvala, ne znam kako da ti se udužim! Pozdrav!

Hvala na dobrodošlici.

Hvala na dobrodošlici i upozorenjima oko postavljanja slika i poveznicama, no radio sam i na drugim Wikipedijama, pa mislim da neću imati problema.--Jedi5260 (razgovor) 08:47, 6. travanj 2008. (CEST)

DJB-103 Desantno Jurišni Brod

Pozdrav!

Na stranici Hrvatskog vojnika našao sam članak o prvom brodu HRM-a. E sad, vidio sam da wiki ima dopuštenje HV-a za preuzimanje dijelova članaka, pa me zanima. Mogu li ja kopirati cijeli njihov članak na wiki s tim da ću ga (naravno) malo izmjeniti i ušminkati da zadovolji wiki standarde te ispod članka staviti da je "članak ili dio članka preuzet s Hrvatskog vojnika..." tj. smijem li ja kopirat njihov članak na hrvatsku wikipediju? Vjerojatno sam preparanoičan, ali nebih želio da se sad stvori nekakva pomutnja zbog članaka pa mislim da je bolje da pitam nekoga. ;)

--Saxum (razgovor) 18:55, 6. travanj 2008. (CEST)


Evo mene opet. Ovaj put u vezi PZO. Počeo sam pisati članke o PZ-obrani (FIM-43 Redeye) ali nemogu baš "sredit" članak jer nema kutije za PZO. Pokušao sam je sam napravit (nije išlo). Onda sam pokušao samo prepravit englesku, te opet iz nekog razloga nije valjalo. Zato, bili vi mogli napraviti dotičnu kutiju. Ako imate naravno vremena i volje. ;)

Drugi su me uputili do vas, a ako vi nemožete, bi li me mogli uputiti do nekog tko može?

--Saxum (razgovor) 20:02, 7. travanj 2008. (CEST)

Zapravo jesam, jer na kompu imam riznicu slika gotovo svih zrakoplova. Zapravo bolji naziv za to je fanatičnost ;). Nedavno sam baš surfao i tražio fotke 522 i skupio ih dosta pa sam dobio malo volje za napisat članak. Evo upravo tražim fotke od UTVE Aero. Dosta materijala ima na ABG forumu (avijacija bez granica) pa osim na wikici pola vremena životarim tamo a i kad sam ovde visim na zrakoplovstvu ;).
Hidroutva??? *šokiran*

Za to stvarno nikad nisam čuo!! Obavezno pronađite link!! Kako ja za to nikad nisam čuo? Jel to modificirana UTVA (ako je, koji model?) ili je to avion za sebe?

Hvala na slici. Inače, koliko ja znam, ovo mi izgleda kao UTVA-66 samo što umjesto stajnog trapa ima ove plutače ili što li već. U svakom slučaju hvala, i, lip mali zrakoplov! :)--Saxum (razgovor) 21:20, 10. travanj 2008. (CEST)
Javljam se već pola sata! Sto puta sam odgovorio i napisa halo. Jel tebi uopće prikazuje što ja govorim? Vidim svaki put kad mi se javiš i ja odgovorim, vačjda nešto neštima.--Saxum (razgovor) 21:19, 11. travanj 2008. (CEST)

Nepotpisani

A mogu te pitat molim te zašto imaš tako protiv miga 21. To ne bi htio, a status, proizvođači, godina to smijem pisat. Ma nemoj ha.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Pilot Antun (razgovordoprinosi)

Hvala na savjetu, nisam pazila na tu postavku! :)

da sredila sam to malo, još ću imat posla s tim člankom dok ne ispadne kak treba ;)

osim sa samom organizacijom sadržaja, imam problema i sa poveznicama, npr. htjela sam da mi se riječ tags poveže sa člankom na wikipediji na stranici http://en.wikipedia.org/wiki/Tag_%28metadata%29 al nikak da skužim kaj krivo radim

još jednom tnx =)

Možeš li u mom portalu poredati "Ostali članci" desno? Hvala!--Vatrena ptica (razgovor) 18:42, 12. travanj 2008. (CEST)

Ivica Šiško

Poštovanje, kaj nije valjalo u vezi teksta sa Šiškom da je promjenjena— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kameni (razgovordoprinosi)

Šiško

Ok malo bum se više potrudio i to napravio kak spada ,hvala


Zrakoplov

Wikicitati »Svi avioni su zrakoplovi i bilo kakvo mijenjanje u tekstu bilo je nepotrebno«

Ali su i helikopteri (i još neke sprave), pa kako onda znati da li je kisik trebao stići avionom ili helikopterom? Zrakoplov je širok pojam.Rade Nagraisalovic (razgovor) 21:12, 13. travanj 2008. (CEST)

pomoć

kako mogu ubaciti sliku u potpis (kao tvoj avion)--Arnold Jerković (razgovor) 09:41, 14. travanj 2008. (CEST)

ok

Možeš li mi namjestiti ono kao na primjeru jer ja to još uvijek ne kontam.--Arnold Jerković (razgovor) 10:20, 14. travanj 2008. (CEST)

Zahvala!

Dtom, hvala ti na čestitki. ;)) --frk@ 10:27, 14. travanj 2008. (CEST)

pomoć

hej sorry ali gdje mogu naći slike za svoju stranicu?--ArnoldJerković" 07:35, 16. travanj 2008. (CEST)

jel sada u redu novi sam pa dok se snadjem — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Hercegovina (razgovordoprinosi)

Zaista ne želim...

...stvarati probleme. Al' morate shvatiti da mi je ovo okružje sa svojim pravilima igre potpuno novo. S druge strane nadam se da je moje nezadovoljstvo spornim člankom razumljivo! Nemam ambicija biti stalni niti povremeni suradnik na kreiranju Wikipedije tako da ne vidim razloga u formalnom prijavljivanju da bih mogao sudjelovati u kako kažete unaprjeđivanju spornog članka. Pokušao sam ukazati na greške. Ukoliko već smatrate da je članak potreban za šire razumjevanje lika i djela Marka Ambroša neosporne činjenice su sadržane u pokušajima ispravka članka. Pozdrav...MA— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.164.16.43 (razgovordoprinosi)

Nepotpisani

A vi prestanite prevodit samo ono što vama i vašem ideološkom sklopu paše. Tako samo doprinosite propadanju hrvatske wikipedije koja je i onako manjkava i loša.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.172.31.62 (razgovordoprinosi)

Ozljede na radu

Ma samo ti uleti sa ozljedama na radu :-) Iako mi je to u neku ruku struka (ZNR), to je tako multidisclipinarno područje da jednostavno nisam znala odakle početi. Stoga NAVALI :-))).

Pozdrav Divna Jakšić (razgovor) 18:54, 24. travanj 2008. (CEST)

Pozdrav od Lazarusa

Hvala na dobrodošlici i na savjetu! Shvatio sam da da postoji svojevrsni edit preview, ali nisam odmah vidio da se bilježi svaka promjena koju učinim. Predlažem da se izbrišu sve međupromjene koje sam učinio, ok?

Kukci

Hvala ti Tome na pomoći! Umorilo me pisanje, pa mi je dosta za danas. Ipak sam malo napredovao. Evo, ja bih želio znati kako ću ozbrisati svoje stare verzije. Kako sam shvatio, najprije je stavljen predložak za kukce, a sada svatko može aktivno mijenjati stranicu, bez obzira koliki je čiji doprinos? Može li mi onda netko izbrisati sve ono što sam napisao? Pozdrav i hvala! kukac Lazarus

Kukci

Ok, hvala ti Tome! Polako idemo naprijed! Pazio sam da ostavim dio onoga što sam našao, ali to je bio manji dio onoga što se moglo reći, pa sam se raspisao i dosta tga promijenio. Nadam se da nisam u prekršaju. Inače, danas me je prijatelj pitao da zar se ne plaća stavljanje sadržaja na Wikipediju, pa sam se bio ustrtario. On zna više od mene o kukcima i ne bih imao ništa protiv da sve moje izbriše i napise još bolje. Pozdrav! Lazarus

Pojašnjenje

Dobar dan Možete li mi objasniti zbo čega ste poništili moj unos od 13.05. oko 11,30 za poveznicu na službene stranice splitskog gradskog kotara Neslanovac? Zahvaljujem Ivan — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.81.57 (razgovordoprinosi)

irc --Dalibor Bosits © 19:15, 19. svibanj 2008. (CEST)

Hvala ti na opasci, eto, nova sam pa još učim. Nastojat ću paziti ubuduće. Pozdrav! :)Con. Casey

dozvola za koristenje teksta

Pozdrav, na stranici energija vjetra sam koristio tekst sa stranice ministarstva..MZOPUG, što nije dozvoljeno bez izricite dozvole. Mozete li mi reci kako izgleda ta dozvola i kako mogu vidjet da su ti podaci uopće zaštićeni, ne vidim tamo neke zabrane pa zbog toga. Poslao sam im mail i cekam odgovor. Hvala — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Bubamarac666 (razgovordoprinosi)

Markulj, Mesic, Pavicic,...... 369ta ........

zakaj su ti ubito-jići problem ?

--Lone (razgovor) 00:04, 22. svibanj 2008. (CEST)

'Poveznice na YouTube, Google Video i slične stranice kod kojih postoji mogućnost ilegalne distribucije nečijeg rada i na taj način kršenja autorskih prava, nisu nikako prihvatljive i prije dodavanja poveznica na takve stranice svakako provjerite poštuju li se autorska prava i ako za svaki pojedini slučaj ona nisu povrijeđena takva se poveznica može dodati. '

To su po meni samo segmenti iz filma koji da su ilegalni bi već davno bili skinuti od autora/distributera .......

--83.131.70.37 13:37, 22. svibanj 2008. (CEST)

hvala

napravija san cili kupus, sad ga moran sredit. fala na pomoći--ARMchoir 09:38, 23. svibanj 2008. (CEST)

Građanin Kane

A zašto si izbrisao razgovor o ovom dosadnom filmu? Film je uistinu užasno dosadan, nije to samo moje mišljenje. Zar treba pisati samo afirmativno, zar nije dozvoljena kritika? Pa nisam to pisao u članku, nego u razgovoru. Jer, brate mili, da je taj film dosadan - e pa dosadan je do zla boga!

78.2.91.22 10:08, 25. svibanj 2008. (CEST)

ekstra butoni

Izgleda nešto sam zabrljao s ekstra butonima. Možeš li pogledati, molim te! --Pavo (razgovor) 15:28, 25. svibanj 2008. (CEST)

refreširanje

Pozdrav!

Refrešam redovito, no mislio sam na izgled u nedavnim promjenama!

--Pavo (razgovor) 15:35, 25. svibanj 2008. (CEST)

Butoni

Nema ih na mapi!

To je u redu, ali mi stalno prolijeće onaj zrakoplovčić u lijevom kutu...

--Pavo (razgovor) 15:49, 25. svibanj 2008. (CEST)

Most dr. Franje Tuđmana (Dubrovnik)

Bok, ako si već otkrio sa koje je stranice copy-paste, obrisao ga ... mogao si barem dodati vanjsku poveznicu na isto (dodala sam). Ovako si izbrisao i one vanjske poveznice koje su vodile na pdf dokumente.

pozdrav DivJak (razgovor) 19:41, 27. svibanj 2008. (CEST)

Odgovor na pomoć suradniku Dtom-u u oblikovanju članka

Poštovani,

Vi ste to napravili super, zaista profesionalno. (Sad se pogotovo više ne usudim sam nešto ponovo pisati, jer izgleda da se to ipak ne može naučiti samo po uputama).

U svakom slučaju puno Vam hvala, jer sam se dosta namučio oko članka...Naime nije ugodno u tijeku posla dobivati primjedbe po kojima, u prvi mah pomisliš da će početni trud biti uzaludan ako se zabrani daljnji rad dok članak još nije završen po pravilima Wikipedije.

Puno uspjeha Wikipediji i svim njenim suradnicima.

Toliko od mene, i bilo bi mi drago ako sam svojim prilogom bar za malo pomogao daljnoj popularizaciji znanosti u Wikipediji.

Srdačan pozdrav!

Suradnik:SbSib— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Boris Špadina (razgovordoprinosi)


Nepootpisano

Ako već uklanjaš ime autora članka o Kotromanićima kao što i radiš pod krinkom anonimnosti onda ukloni i bespravno postavljen link na nečije autorsko djelo! A to djelo se nalazi na stranici www.povijest.net i dotiče se Kotromanića!

lijep pozdrav

Marin— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.32.15 (razgovordoprinosi)

...

pokusao sam preusmjeriti normalno, s onim redirect, ali nije išlo (nemam pojma zašto), već se bilo izbrisalo pa nisam znao drukcije vratiti. Ali ta stara stranica je jos uvijek na 'Vergilije', sto znaci da nista nije izbrisano, pa se jos moze sve vratiti na staro, pogotovo ako postoji bolji nacin za to preusmjeravanje. --finding myself (razgovor) 09:46, 31. svibanj 2008. (CEST)

hm

to 'ah' je trebalo biti na test stranici, jer sam tamo nešto gledao..

zahvaljujem na pomoci

to sam se malo zeznuo, inace se ne dogadja, iako nisam dugo tu ali.. ne znam sto se zeznulo s tom stranicom za testiranje, stavit cu za brisanje.. Hvala!--finding myself (razgovor) 10:01, 31. svibanj 2008. (CEST)


...

aha, evo, shvatio sam, mislim da je sad sve u redu, nisam znao da se automatski preusmjerava. hvala :)--finding myself (razgovor) 13:47, 31. svibanj 2008. (CEST)

Novi odlomak

Kome se obraćate, molim ? I o čemu vi govorite? Uz pozdrav J. Novak ( javor@email.t-com.hr ) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Javor Novak (razgovordoprinosi)

Mogu li dobiti objašnjenje? J. Novak ( javor@email.t-com.hr )— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Javor Novak (razgovordoprinosi)

A što znači Vaša poruka "nemojte vrijeđati"? Koga sam ja to vrijeđao? J.N.

Poštovani, bila je poruka kakvu sam naveo. Sporedno. Pročitao sam vaše upute. Sporedno i neefikasno. Bitno ne objašnjavate. Napravite radije obrazac kako vi hoćete da podatci budu sortirani. Bili bismo brže gotovi i ne bismo gubili vrijeme na pitanja ni kako, ni zašto. Ovako, birokratizmom odbijate stotine ljudi dnevno. Lijep pozdrav, J.N. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Javor Novak (razgovordoprinosi)

Fabijanić - arhitekt

Zanima me zašto, kad ste već ljubazni i obrišete uvredljive sadžaje, ostavite u zagradi na glavnoj stranici kako su glasili. Nekako dosta uzaludno, nije li? Sonja Tadej, dipl.ing.arh.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 161.53.99.51 (razgovordoprinosi)

A šta je s IRC-om? ;-) --Saxum (razgovor) 21:08, 9. lipanj 2008. (CEST)

Ja :-)

Uređivanje članka "Egipatska mitologija"

Malo je nepristojno prekinuti nekoga dok piše istinite činjenice, ali priznajem da prečesto spremam članke zbog smo jedne rečenice.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.10.73 (razgovordoprinosi) Oprostite, ali jeste li vi možda dopisali nešto u Superrobotov majmunski tim? Ako jeste, hvala vam na preusmjeravanju iz stranice Kralj Kostura. ZAŠTO NE MOGU UREĐIVATI ČLANAK "EGIPATSKA MITOLOGIJA" ?

Star

To je za svaki slučaj, ako te jednom uhvati kreativnost :-) Sale (razgovor) 18:15, 14. lipanj 2008. (CEST)