Razgovor Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Poštovani,

zahvaljujemo na upitu te ovim putem dajemo dopusnicu da koristite sve tekstove objavljene na web stranicama uz navođenje izvora:

www.gordana-buljan-flander.com i www.poliklinika-djeca.hr

To su stranice koje producira i uređuje te njima upravlja agencija Piartis tvrtke Geromar d.o.o. kojoj sam direktor, te ovo dopuštenje dajem i u ime prof. dr. Gordane Buljan Flander za njenu osobnu te stranicu Poliklinike za zaštitu djece čija je ravnateljca.

Srdačan pozdrav,

Mladen Gerovac Direktor Geromar d.o.o. Zdenci 3/1, BestovjeAntun Bilos antun.bilos@portanova.hr

28. 11. (Prije 11 dana)

za Maja Poštovana,

potvrđujem korištenje i/ili prenošenje informacija i materijala sa službenog internetskog sjedišta Portanove (www.portanova.hr). Isto se odnosi i na slikovne, video i druge datoteke,a koji su također dostupni u okviru našeg internetskog sjedišta.

Lijep pozdrav,

Antun Biloš, univ.spec.oec. Direktor centra | Center director ..................................................................... Portanova trgovački centar | Portanova shopping center Svilajska 31a, 31000 Osijek, Hrvatska T +385 (0)31 321 215 F +385 (0)31 321 218 www.portanova.hr antun.bilos@portanova.hr


2011/11/28 Maja Maljur Papić <maja.maljur.papic@portanova.hr>

Poštovani! Kao urednici Wikipedije na hrvatskom jeziku (http://hr.wikipedia.org), angažirali smo se u izradi ove slobodne internetske enciklopedije na nekomercijalnoj osnovi, a svi njezini suradnici su volonteri, uključujući i administratore. U ovu enciklopediju dostupnu svima želimo uvrstiti i materijal s Vaših stranica. Vaš materijal bio bi korišten pod uvjetima Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hr) i GNU licencije (http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Tekst_GNU_Free_Documentation_License). Ukratko o licenciji: Osnovno značenje licencije je sljedeće: da se sav sadržaj sa stranica može koristiti u bilo kakve svrhe dokle god se navodi ime autora i dok je ta uporaba u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Svaka treća strana koja dalje dijeli/koristi taj sadržaj mora zadržati iste uvjete korištenja, tj. taj sadržaj i onaj izveden iz njega mora se nadalje dijeliti pod istom licencijom. Naravno, licencija vama ne uskraćuje pravo da sa sadržajem koji ste poslali radite što vas je volja, nezavisno od uvjeta licencije. Također Vas pozivamo da slobodno rabite tekstove iz našeg stalno rastućeg fonda članaka. Ako dopustite korištenje Vašeg materijala, na našim će stranicama biti kao izvor navedene vaše mrežne stranice. To će istima svakako povećati rejting, jer je Wikipedija jedna od 100 najposjećenijih internetskih stranica (jedna od onih s najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci uvijek među prvim pogotcima na pretraživačima. Srdačan pozdrav, Maja Maljur Papić, MajaMP


OSJEČKA PIVOVARA


Poštovani, Odobravamo korištenje poslanih materijala na vašim stranicama koji su preuzeti sa stranica www.pivovara.hr, te pisanih materijala , fotografija, tekstova i ostalih medija koje smo Vam dostavili. Molimo Vas da se za daljnje kontakte obratite gospođici Mariji Ribić na e-mail adresu marija.ribic@pivovara. Srdačan pozdrav,

Sonja Latas – Pravna služba


From: Petar Španjić [1] Sent: Tuesday, November 29, 2011 12:23 PM To: sonja.latas@pivovara.hr Subject: Materijal Osječke Pivovare na Wikipediji

Poštovani, molim Vas potvrdu dopuštenja korištenja materijala u Vašem vlasništvu na stranicama hrvatske Wikipedije. Adresa: http://hr.wikipedia.org Materijal obuhvaća tekst, fotografije i ostale medije koji se mogu pronaći na Vašim web stranicama. PetarŠpanjic, hrvatska Wikipedija


Poštovani,

pošto koristimo materijal koji smo sami napravili, autor video zapisa je Marin Tuhtan ne postoji prepreka da stavite link na video spotove Dore Pejačević. Nadam se da i vi cijenite rad najpoznatije hrvatske skladateljice. Njena glazba je sada public domain te vas molimo da vratite linkove na video spotove koji su bili na njenoj wiki stranici - Dora Pejačević, kao i wiki stranici sopranistice Goranke Tuhtan.

Lijepi pozdrav od Marina Tuhtana iz Rijeke. best.nekretnine@ri.t-com.hr
Naš časopis hrvatski vojnik dao je dozvolu za korištenje njegovog materijala na Wikipediji:


 • Subject: Re: Wikipedija: zamolba za koristenje materijala
 • Date: Fri, 21 Apr 2006 13:44:52 +0200

Poštovani,

ovim putem vam dajemo dopuštenje za korištenje našeg materijala te zahvaljujemo na interesu i ponudi.

U nadi da ćemo uspješno surađivati, srdačno vas pozdravljamo!


Uredništvo Hrvatskog vojnika

glavni urednik Željko Stipanović

HPD Japetić[uredi kôd]

Dana 26. lipnja 2010. 21:52 Nenad G. <nenad.g@zg.htnet.hr> je napisao/la:

Poštovani!

Kao urednici Wikipedije na hrvatskom jeziku (http://hr.wikipedia.org), angažirali smo se u izradi ove slobodne internetske enciklopedije na nekomercijalnoj osnovi, a svi njezini suradnici su volonteri, uključujući i administratore.

U ovu enciklopediju dostupnu svima želimo uvrstiti i materijal s Vaših stranica.

Vaš materijal bio bi korišten pod uvjetima Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.hr) i GNU-FDL licencije (http://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Tekst_GNU_Free_Documentation_License).

Ukratko o licenciji:

Osnovno značenje licencije je sljedeće: da se sav sadržaj sa stranica može koristiti u bilo kakve svrhe dokle god se navodi ime autora i dok je ta uporaba u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Svaka treća strana koja dalje dijeli/koristi taj sadržaj mora zadržati iste uvjete korištenja, tj. taj sadržaj i onaj izveden iz njega mora se nadalje dijeliti pod istom licencijom. Naravno, licencija vama ne uskraćuje pravo da sa sadržajem koji ste poslali radite što vas je volja, nezavisno od uvjeta licencije.

Također Vas pozivamo da slobodno rabite tekstove iz našeg stalno rastućeg fonda članaka.

Ako dopustite korištenje Vašeg teksta, na našim će stranicama biti kao izvor navedene vaše mrežne stranice. To će istima svakako povećati rejting, jer je Wikipedija jedan od 100 najposjećenijih internetskih siteova (jedan od onih s najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci uvijek među prvim pogotcima na pretraživačima.

Srdačan pozdrav

Nenad GOriginal Message --------

Subject: Re: Objava informacija sa internet stranice HPD Japetić na hrvatskoj Wikipediji Date: Sat, 26 Jun 2010 21:54:53 +0200 From: www.hpd-japetic.com www.hpd-japetic.com <g@gmail.com> To: Nenad G <nenad.g@zg.htnet.hr>


Poštovani, dopuštam korištenje teksta sa internet stranice HPD Japetić za objavu na hrvatskoj Wikipediji u skladu sa uvjetima Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 i GNU-FDL licencije.


www.selmet.com =[uredi kôd]

-----Original Message-----

From: SELMET - Veljko Bituh [2] On Behalf Of Veljko Bituh Sent: Friday, September 08, 2006 9:01 AM To: 'marko.kosSPAM@hi.t-com.hr' Cc: Darija Bituh Subject: RFID

Poštovani, u vezi vaseg upita emailom , ovime vam dozvoljavamo korištenje teksta o RFID-u sa naše web stranice, pogotovo, ako je moguće linkati starnice. U slučaju da imate bilo kakvo drugo pitanje u vezi identifikacije (AIDC) slobodno me kontaktirajte. Lijep pozdrav, Veljko Bituh >> SELMET 10000 Zagreb, Croatia Janusevecka 17

É +385 1 3688750 fax + 385 1 3688758 www.selmet.com <http://www.selmet.com>

Ministarstvo obrane RH[uredi kôd]

dobar dan,

ovdje pise, da slika mora biti "u izvornom obliku". problem je, da slike u wikipediji moraju biti promjenljive zbog GFDL => sve slike MORH-a nesmiju biti u wikipediji.

HardDisk (razgovor) 19:13, 4. studeni 2008. (CET)

Uz fotografije koje se preuzimaju sa stranica MORH-a dodaju se licencije {{Uz dozvolu}} i {{Provjereno poštena upotreba}}, nisu u javnom vlasništvu. --Roberta F. 22:06, 4. studeni 2008. (CET)

Hrvatski planinar[uredi kôd]

Na wiki stranicu časopisa "Hrvatski planinar" postavljen je dio teksta s web-stranice Hrvatskog planinarskog saveza koji je izdavač tog časopisa (www.plsavez.hr). Dozvolu za to svojom odlukom od 3. 6. 2008. dalo je uredništvo časopisa i taj sadržaj na tu stranicu postavio sam prema službenom tog odbora. Molim da se sadržaj ne briše.

Alan Čaplar, glavni i odgovorni urednik časopisa "Hrvatski planinar"

www.alan-caplar.iz.hr

tel. 091/51-41-740

Gorskikotar[uredi kôd]

Poštovani,

Imate dopuštenje za korištenje tekstualnih i slikovnih materijala sa www.gorskikotar.com portala na hr.wikipedia.org uz poveznicu na www.gorskikotar.com

Srdačan pozdrav

Patrik Zaborac

Webmaster i urednik portala www.gorskikotar.com

patrik@gorskikotar.com pzaborac@gmail.com 091/250-6204

www.hdssb.hr[uredi kôd]

Šalje: <info@hdssb.hr> Datum: 9. siječnja 2009. 10:56 Predmet: Re: evo ga Prima:<ksatvar@gmail.com>


Poštovani,

dopuštamo vam da koristite podatke i tekstove sa naših službenih web stranica www.hdssb.hr


S poštovanjem,

                      Rizničar
                      Dario Opačak


Original Message -----

From: ksatvar@gmail.com To: info@hdssb.hr Sent: Friday, January 09, 2009 9:16 AM Subject: evo ga

Poštovani!

Kao urednici Wikipedije na hrvatskome jeziku (http://hr.wikipedia.org), angažirali smo se u izradi ove slobodne enciklopedije. U ovu enciklopediju dostupnu svima želimo uvrstiti i materijal s Vaših stranica.

Vaš materijal bio bi korišten pod uvjetima GNU-FDL licencije (http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Text_of_the_GNU_Free_Documentation_License).

Također Vas pozivamo da slobodno rabite tekstove iz našeg stalno rastućeg fonda članaka.

Ako dopustite korištenje Vašeg teksta, na našim će stranicama biti kao izvor navedene vaše mrežne stranice. To će istima svakako povećati rejting, jer je Wikipedija jedan od 100 najposjećenijih internetskih siteova (jedan od onih s najdinamičnijim rastom), dok su njeni članci uvijek među prvim pogotcima na pretraživačima.

Srdačan pozdrav

<pernabukano>

Agram Invest d.d.[uredi kôd]

From: info@agram-invest.hr
To: Agin razgovor
Sent: Wednesday, March 18, 2009 6:36:00 PM
Subject: Dopuštenje

Poštovani,
Agram Invest d.d. suglasan je s korištenjem sadržaja naših web stranica kao i imena i loga naše kompanije u svrhe Wikipedije.
Srdačan pozdrav,

Emil Mihalina, predsjednik uprave
Agram Invest d.d.
RH-10000 Zagreb
Ulica grada Vukovara 74
Tel: +385/(0)1 554-5557
fax: +385/(0)1 554-5550
Web: www.agram-invest.hr

Agram Brokeri d.d.[uredi kôd]

From: info@agram-brokeri.hr
To: Agin razgovor
Sent: Wednesday, March 18, 2009 6:15:00 PM
Subject: Dopuštenje

Poštovani,
Agram Brokeri d.d. su suglasni s korištenjem imena i loga naše kompanije te sadržaja naših web stranica u svrhe Wikipedije.
Srdačan pozdrav,

Tihomir Antunović, voditelj trgovanja
Agram Brokeri d.d.
RH-10000 Zagreb
Ulica grada Vukovara 74
Tel: +385/(0)1 554-5556
fax: +385/(0)1 554-5560
Web: www.agram-brokeri.hr

OTRS[uredi kôd]

Please clear your written permission with meta:OTRS - always! This page seems to be a good idea to give other people acces to the permissions, but it is not sufficient. Also it is unclear if the permission provider agrees to have his personal data written here or if his data is written here without consent agains privacy rights. Also some permissions here seems to be incorrect (commons:Commons:Deletion requests/Images from riblje-oko.hr, commons:Commons:Deletion requests/File:Croatian UN soldier.jpg and maybe more). --Martin H. (razgovor) 22:35, 22. studenog 2009. (CET)

In commons:Commons:Deletion requests/File:Croatian UN soldier.jpg someone pointed out, that this might be fair use on hr.wp? Ok, of course otrs is not required for images marked as fair use on hr.wp. --Martin H. (razgovor) 22:52, 22. studenog 2009. (CET)


i-Oglas d.o.o.[uredi kôd]

From: damir.jelavic@i-oglas.com
To: Agin razgovor
Sent: Thursday, December 04, 2009 1:18:17 PM
Subject: Dopuštenje za korištenje materijala

Poštovani,

i-Oglas d.o.o. su suglasni s korištenjem imena i loga naše kompanije te sadržaja naših web stranica zs svrhu pisanja članaka na stranicama Wikipedije - Hrvatska.

Srdačan pozdrav,

Damir Jelavić, direktor
i-Oglas d.o.o.
RH-52100 Pula
Preradovićeva 16/2
E-mail: damir.jelavic@i-oglas.com
Web: www.i-oglas.comPoštovani,

Temeljem Vašeg e-mail upita i zahtjeva za odobrenjem korištenja materijala sa našeg web site-a, obaviještavamo Vas da možete koristiti naše podatke te staviti link na naše stranice.

Srdačan pozdrav

Damir Kovačiček

Webmaster službenih internet stranica Udruge Capoeira Rijeka (www.capoeira-rijeka.com)

Grb Kornice[uredi kôd]

Date: Sat, 25 Feb 2012 17:25:50 +0100
From: webmaster@kornica.de
To: pro-design@live.com
Subject: Re: Dozvola za objavu

Poštovani
Možete slobodno koristiti sve naše tekstove objavljene na portalu http://www.kornica.de , samo
navedite poveznicu od kuda ste materijal preuzeli. Ista je stvar sa slikama. Bit će nam neizmjerno drago ako će se
tekstovi naći na Wikipediji. Sa štovanjem!

Ured Predsjednika Republike Hrvatske[uredi kôd]

Na stranicama Ureda Predsjednika RH pojavila se sljedeća izjava:

Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Zaključujem da sada za te stranice vrijedi isti način uporabe kao i za stranice Vlade RH. Još bi vjerojatno trebalo zatražiti dopuštenje za uporabu sadržaja pod uvjetima licenci koje se koriste na Wikipediji. --Rprpr (razgovor) 01:00, 5. prosinca 2012. (CET)

Nije potrebno, jer jasno piše "Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.". Poštujući smjernicu Wikipedija:Navođenje izvora i Citiranje radova zadovoljavaju se uvjeti prenošenja sadržaja. --Roberta F. 19:22, 8. prosinca 2012. (CET)

Popis stanovništva 2011. nacionalna struktura po naseljima[uredi kôd]

Purić Ivanka <PuricI@dzs.hr> To Pera Detlic CC Info 11/27/15 at 1:45 PM Poštovani, Podaci o narodnosnom sastavu stanovništva na razini općine/grada, Popis 2011 objavljeni su i dostupni na - STANOVNIŠTVO PREMA NARODNOSTI PO GRADOVIMA/OPĆINAMA

Podatke o narodnosnom sastavu stanovništva na razini naselja dostavljamo u prilogu

Napomena: za popisne podatke na razini naselja koji se odnose na narodnost, vjeru, materinski jezik i teškoće u obavljanju svakodnevnih aktivnosti primjenjuju se dodatna pravila zaštite podataka: - navedene varijable ne kombiniraju se s drugim varijablama već se iskazuju samostalno - podaci čija je pojava manja od 10 ne prikazuju se - u naseljima koja imaju manje od 100 stanovnika navedene varijable se ne prikazuju bez obzira na pojavu.


Zahvaljujemo na upućenom zahtjevu. U slučaju dodatnih pitanja molimo da se javite. Informacije o pristupu statističkim podacima o Europskoj uniji DZS daje u suradnji s Eurostatom (ESDS). Thank you for your request. If you have any further question, please feel free to contact us again. The information on the access to EU statistical data is provided by the Croatian Bureau of Statistics in co-operation with the Eurostat (ESDS).


Srdačan pozdrav / Best regards

Ivanka Purić Voditeljica Službe / Head of Service Sektor za odnose s korisnicima / Customer Relations Directorate Služba za komunikaciju s korisnicima / User Communication Department

http://www.dzs.hr/hrv/images/140_hr.png Državni zavod za statistiku / Croatian Bureau of Statistics Ilica 3, 10000 Zagreb, Hrvatska / Croatia Tel: (+385 1) 4806 -115 Faks: (+385 1) 4806 -148 stat.info@dzs.hr http://www.dzs.hr


Pera Detlic To Purić Ivanka CC Info 11/27/15 at 2:24 PM Poštovana, Hvala Vam na ovim podatcima Imam samo još jedno pitanje: smijem li ove podatke koristiti prilikom pisanja članaka na Wikipedia-i?


Purić Ivanka <PuricI@dzs.hr> To Pera Detlic CC Info 11/27/15 at 2:32 PM Poštovani, Podatke smijete koristiti, ali potrebno je navesti izvor podataka

Zahvaljujemo na upućenom zahtjevu. U slučaju dodatnih pitanja molimo da se javite. Informacije o pristupu statističkim podacima o Europskoj uniji DZS daje u suradnji s Eurostatom (ESDS). Thank you for your request. If you have any further question, please feel free to contact us again. The information on the access to EU statistical data is provided by the Croatian Bureau of Statistics in co-operation with the Eurostat (ESDS).


Srdačan pozdrav / Best regards

Ivanka Purić Voditeljica Službe / Head of Service Sektor za odnose s korisnicima / Customer Relations Directorate Služba za komunikaciju s korisnicima / User Communication Department

http://www.dzs.hr/hrv/images/140_hr.png Državni zavod za statistiku / Croatian Bureau of Statistics Ilica 3, 10000 Zagreb, Hrvatska / Croatia Tel: (+385 1) 4806 -115 Faks: (+385 1) 4806 -148 stat.info@dzs.hr http://www.dzs.hr


Attachment iz prvog mail-a je dostupan na ovom linku --Pera detlic (razgovor) 12:06, 5. veljače 2016. (CET)

U čemu je poanta ovoga, nakon prethodne rasprave ovdje?--MaGaporuči mi 17:00, 5. veljače 2016. (CET)
Vidio sam ovu stranicu, pa sam mislio da i ovdje okačim, odnosno da iskopiram kompletnu prepisku kao potvrdu svoje tvrdnje --Pera detlic (razgovor) 08:35, 8. veljače 2016. (CET)
Sve ti je odgovoreno ovdje, tako da nema potrebe dalje nastavljati ovu priču.--MaGaporuči mi 14:31, 8. veljače 2016. (CET)

arsmusica.hr[uredi kôd]

Von: "Nikola S. Jambrošić" <nikola.jambrosic@gmail.com> Datum: 18. Oktober 2018 um 08:30:29 MESZ An: "Nikola S. Jambrošić" <nikola.jambrosic@arsmusica.hr> Betreff: Aw:⁨ Zahtjev⁩


Poštovani, imate dopuštenje koristiti sadržaje na www.arsmusica.hr kao i sadržaje sa svih podstranica.

Srdačan pozdrav!

Nikola S. Jambrošić predsjednik Sebastian777CRO (razgovor) 08:53, 18. listopada 2018. (CEST)