Razgovor sa suradnikom:PajoPajimir

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiva 1
2
3
4
5

[1] Svatko ima svoje radosti. Hvala na čestitci, i tebi sve najbolje u novoj.-- MaGaporuči mi 17:54, 2. siječnja 2020. (CET)

P.S. Nema na čemu (služimo narodu).-- MaGaporuči mi 18:18, 2. siječnja 2020. (CET)

Kategorije[uredi]

Zašto ne zamoliš nekog suradnika da to s botom odradi?--Man_Usk recider 22:57, 4. siječnja 2020. (CET)

Ti napravi premještanja kategorija, pa ću onda dorata uposliti da prebaci članke iz starih u nove kategorije.-- MaGaporuči mi 10:15, 5. siječnja 2020. (CET)

Riješeno.-- MaGaporuči mi 15:21, 5. siječnja 2020. (CET)

P.S. Kad bude još - blicaj.-- MaGaporuči mi 15:38, 5. siječnja 2020. (CET)

Teško da će biti galop, prije kas. Ima svašta u tim člancima.-- MaGaporuči mi 19:53, 5. siječnja 2020. (CET)

Evo je izgalopirao i ovo.-- MaGaporuči mi 20:55, 5. siječnja 2020. (CET)

Čemu tolika...[uredi]

Nisam razumio. Je li mi možete objasniti?− Uspjeh je ključ života (razgovor) 18:30, 5. siječnja 2020. (CET)

A to, ispravit ću to idućih dana. Dakle, nije sporan izvor i tekst izvora već izvor odmah na početku clanka. LP.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 18:39, 5. siječnja 2020. (CET)

Valjda je ovo pravo mjesto[uredi]

Zaludan (iz poznatog razloga), zalutah na ovu tvoju stranicu. I odmah na početku za "s/sa" piše "ova dva prijedloga" - otkud dva? To je (kao i k) jedan prijedlog u dvama oblicima(*), osnovnom kraćem s i dužem sa, koji se rabi u nekim posebnim slučajevima (npr. u ovoj arhivi navedeno je detaljno koji su to slučajevi).

(*) Rijetko će se u člancima naći konstrukcija sa sklanjanjem brojeva ("u dvama oblicima"). Doduše, i jednostavnija konstrukcija ("u dva oblika") nije nepravilna ako joj prethodi prijedlog, ali u ostalim slučajevima brojeve 1-4 treba sklanjati.

Prvi, precrtan primjer u "budući da" bio bi isravan da stoji zarez: Nisam siguran u točnost, budući da tek učim hrvatski jezik.

Prijedlog za uvrštavanje greške koja se često javlja uz glagol kretanja: "gdje" umjesto "kamo"/"kud".

Lp,  • Bonč (razgovor) • Ja sam kao novinari: univerzalna neznalica. •  02:19, 20. siječnja 2020. (CET)

[2] III) Aha, jasno. Potražio sam veznik i u GIP-u se javlja ukupno 5518 puta, što pravilno (na početku rečenice), što nepravilno. Postavlja se pitanje, kako se automacki riješiti nepravilnih oblika? Kod nekih od tih nepravilnih javljanja mislim da jer ne bi bio odgovarajuća zamjena. Na primjer, 68 je konstrukcija "ali budući da". A kad sam se zapitao, mislim da sam našao i rješenje:
  1. korak: "ali budući da" → "ali kako" (napisao si da "pošto" ne može ići)
  2. korak: "budući da" → "jer" (s malim slovom; "Budući da" ostaje kako jest)
Rado bih čuo tvoje mišljenje, pa da prezamo ↑onoga sa šarenim potpisom↑, ako si suglasan?  • Bonč (razgovor) • Griješiti je ljudski, ali je osjećaj božanski. •  01:40, 22. siječnja 2020. (CET)
Evo i uobličenog (razrađenog) gornjeg prijedloga, kao i još jednog prijedloga glede tvoje podstranice.
Što se tiče te podstranice, imam još dva-tri komentara...
  • Pod naslovima "90-ak" i "Oko -ak" obrađena je slična tema. Možda bi bilo bolje objediniti ih?
  • vs. - versus jest latinska riječ [prilog: k, protiv, prema, nasuprot], ali mislim da se skraćenica "vs." ne koristi nigdje osim u engleskom, u značenju "protiv" (osobno, ne mirišem anglizme). Ako će stranica ići kao jezični savjetnik, ja bih "vs." izbacio ili prilagodio, ovisno o smjeru značenja. Ili riječju ("i", "ili", "nasuprot"...), ili znakovima, kao npr. u pravopisnom rječniku (brojati > brojiti) ili kod Opačićke (trenutačan ← trenutan).
  • Zaboravio sam osnovno: pohvalu! za ideju i stvaranje te stranice. Ne znam je li jedinstvena na Wikipediji, ali u svakom slučaju trebala bi biti dostupnija čitateljima te kao referencija urednicima Wikipedije.  • Bonč (razgovor) • Radite kako vam kažem, a ne kako ja radim! •  16:08, 24. siječnja 2020. (CET)

Doradi na rovovsko ratovanje[uredi]

Želio sam da se može vidjeti, hvala što si me upozorio na stilsku nemarnost te stranice. Svaki mali i veliki doprinos, i što si me kontaktirao, ja cijenim!!!! Mantr33r (razgovor) 21:48, 21. siječnja 2020. (CET)

Dorat brzinski protrčao...-- MaGaporuči mi 21:23, 22. siječnja 2020. (CET)

Pozdrav noćnoj smjeni[uredi]

 :). --Suradnik A10 (razgovor) 03:33, 26. siječnja 2020. (CET)