Razgovor sa suradnikom:Hmxhmx

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Minimalist Talk Icon.png
Kliknite ovdje ako želite ostaviti novu poruku. Ne zaboravite se potpisati na kraju poruke (npr. pomoću 4 tilde: ~~~~). Noto Emoji Oreo 1f642.svg

Nepouzdani izvor[uredi]

Bok Hmxhmx, zašto si vratio nepouzdani izvor? Ta difamacija ne bi trebala stajati u članku, a kamoli u uvodu. --Mateo K 01 (razgovor) 15:05, 25. veljače 2019. (CET)

[1] Navedeni portal vrijeđao je suradnike hr wikipedije u drugom starijem članku, ne u izvoru izmjene od 21. veljače. Glavni argument bio je da difamacije ne bi trebali biti u uvodu članka. Što se tiče portala bitno.net i narod.hr, zavise o tome u kojem kontekstu se rabe. Brisanje ovdje je nepotrebno, opće je poznato da su u bivšoj državi propagiranje brojke do 700.000. --Mateo K 01 (razgovor) 06:41, 26. veljače 2019. (CET)
  • Ovo ti je upozorenje. Ako poznaš temu o Jasenovcu, onda i sam znaš sa kojim se brojem žrtava razbacuju razni stručnjaci, pa tu nemaš šta brisat. Ako ti je nepoznata, onda nemaš šta ni pisati o tome. Nema smisla stavljati beskrajne izvore o tome, pa sam stavio samo jedan koji ih sve navodi. --Zeljko (razgovor) 11:19, 26. veljače 2019. (CET)
  • uklonjena je beasmislica tvoje izmjene. Znaš li značenje riječi pretpostavka. Pretpostavka nemože biti točna, pa nemože biti ničim potvrđena. Blokiran si 7 dana da se podmoriš od Jasenovca --Zeljko (razgovor) 20:52, 27. veljače 2019. (CET)
Crveni karton.
Blokirani ste!Kakve su ovo izjave[uredi]

Očito si opterečen ovom temom, pa zahtijevaš da se pretpostavke prihvaćaju kao činjenice. Pretpostavka nemože bit potkrijepljena, pa je ovo što si napisao “Neki kritičari iznose svoje pretpostavke o broju poginulih, za koje drugi tvrde da nisu ničime potkrijepljene”, jedno za brisanje. Budući da si uporan u ovome, malo se odmori. Nije nam cilj nikoga optuživat niti opravdavat, Šta je bilo, bilo je. Zanimaju nas samo činjenice o nekoj temi. A u ovoj temi mnoge činjenice su da su mnogi povjesničari desetljećima lagali o broju žrtava Jasenovca. --Zeljko (razgovor) 21:11, 27. veljače 2019. (CET)

@Zeljko Što bi to trebalo značiti "opterečen"? I za koje to pretpostavke zahtijevam da se prihvate kao činjenice? Ne navodiš ni jedan valjan argument protiv mog uređivanja. Ako nešto ne može biti potkrijepljeno izvorom, je li onda primjereno za Wikipediju? Smjernica o provjerljivosti govori da podatci koji nisu općepoznati moraju biti potkrijepljeni izvorima, a bitna je i smjernica o nepristanom gledištu. Ti uporno dodaješ tvrdnju da ti kritičari koje sam referencirao "istovremeno iznose samo svoje pretpostavke o broju poginulih, koje nisu ničime potkrijpljene, a variraju od nekoliko desetaka pa do 700 000 ili 800 000", iako to nije navedeno ni u jednom trenutnom izvoru (Jutarnji i Lupiga) za te iste kritičare. Npr. Jakovina koji se spominje u članku s prije navedenih portala ne navodi se u članku koji si ti naveo nakon brojki od 800 000. Ako imaš izvor koji opravdava strukturu te rečenice kakvu ti smatraš točnom, u odnosu na onu koju sam ja uveo ovom izmjenom, slobodno ga dodaj umjesto da dodaješ izjave bez prikladnih izvora. Dodatna objašnjenja za tu izmjenu imaš i na svojoj stranici za razgovor, na što naravno nisi odgovorio ničime osim da "svi mogu dodati izvore na tuđe izmjene" - što opet nisi učinio. Sljedeća opaska je i da nastavljaš vraćati pravopisne greške u članak bez da ih ispraviš. Ako već ukloniš izmjenu koja je i ispravila pravopisne greške, onda ih barem ispravi sam. Sve u svemu, blokada se čini vrlo subjektivnom i pozvao bih druge suradnike da iznesu svoja mišljenja. --Hmxhmx 23:55, 27. veljače 2019. (CET)
To o čemu govoriš piše tu, za sve procjene, i ne pravi se da nisi vidio. S ovim završavam raspravu. --Zeljko (razgovor) 00:34, 28. veljače 2019. (CET)
Pročitaj ponovno što sam napisao jer očito nisi razumio. Struktura rečenice kakvu ti guraš u članak sugerira da ti isti kritičari navode te brojke, tj. da svi Leljakovi kritičari tvrde da su te brojke točne. Bijeg od rasprave ne znači da si u pravu. -Hmxhmx 00:50, 28. veljače 2019. (CET)

Savjet[uredi]

[2] Lijepo je staviti da nešto nije referencirano, no lijepetanje "nedostaje izvor" prerasta u grafitiranje. Kad se već ovoliko zanimaš za ovu temu, valja se potruditi pronaći nešto na internetu u svezi s time. Kubura (razgovor) 21:39, 1. ožujka 2019. (CET)

Evo nešto ovdje.[3] Kubura (razgovor) 23:26, 1. ožujka 2019. (CET)

Evo zašto nisan[uredi]

[4] Nastojin izbigavat teže teme u Novostima. Tako i sve te prosvide i tako to. Kubura (razgovor) 02:12, 20. ožujka 2019. (CET)

Wikiprojekt države[uredi]

Pozdrav. Ja sam odlučio, da više neću sudjelovati u Wikiprojektu države, jer se bavim nekim drugim stvarima. Tako da, slobodno odlučite kako želite.--Fraxinus (razgovor) 22:36, 6. travnja 2019. (CEST)

Hmxhmx, napravi onda ovako. Izaberi sam drzavu i napravu tabelu po uzoru na prethodne clanke o drzavama, ubaci clanke koje mislis da su potrebni za napisati i koji su povezani za tu drzavu. Ako ne bude sljakalo tu je uvijek Kubura spreman pomoci a i man usk. Kad to napravis obecavam da cu zapoceti jedan clanak s tvoje liste:) Pozz--El hombre (razgovor) 23:39, 7. travnja 2019. (CEST)