Razgovor sa suradnikom:Самарџија

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Самарџија, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Самарџија") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:39, 13. veljače 2014. (CET)

Pitanje[uredi]

Kome je ovo [1] upućeno?--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 18:39, 13. veljače 2014. (CET)

Pa, nisi li onda trebao njemu ostaviti poruku, a ne na SZR članka? Ovako se može protumačiti svakako.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:39, 13. veljače 2014. (CET)

Кућни одгој[uredi]

Ало,
Пиши латиницом јер већина овде не разуме ћирилицу. Енд оф сторy--El hombre (razgovor) 18:05, 1. travnja 2016. (CEST)

[2] Smanji doživljaj. Kubura (razgovor) 18:11, 1. travnja 2016. (CEST)#

You know what i mean so please do not be my queen. Molim te pisi latinicnim pismom. Mogu ti recitirati Djuru Jaksica i njegovu Otadzbinu ili Devet Jugovica i 10. Star-Jug Bogdana ali ovo je hr. wiki i ovdje nema mjesta ni cirilici, ni arapskom pismu, ni kineskom. Ako si dosao porovicrati onda znas kako ce se to zavrsiti. Mirno more. --El hombre (razgovor) 18:16, 1. travnja 2016. (CEST)
Kao prvo ja svima govorim Ti na wikipediji, tako da i Ti meni isto tako mozes uzvratiti. Ja apsolutno nemam problma sa cirilicom, bilo srpskom cirilicom ili nekom drugom (citaj ruska ili grcka), no postoje pravila i norme. Na hr. wikipediji se pise hr. jezikom i on podrazumijeva latinicno pismo. Dalje vecina suradnika se bolje sluzi engleskim nego cirilicom (vjeruj mi na rijec) i kad se sto sve zbroji onda je jedno sigurno (kao ova kava sto je upravo pijem): cirilicno pismo (cirilica) ce se dozivljavati kao provokacija i Ti ces biti udaljen odavde. No ako si dobronamjeran, postavi bilo kakvo pitanje meni ili deckima na latinici, i nastojacemo da ti damo dobronamjeran odgovor koliko je to u nasoj volonterskoj moci. Lijep pozdrav.--El hombre (razgovor) 18:40, 1. travnja 2016. (CEST)
Pazi, ova wikipedija ima oko 160 000 suradnika i kada bih i zelio ne bih ni mogao znati o svima ponesto. Nemam pojma ko su suradnici Soundwaweserb i Gestapo i sto se desilo s njima. Ko je okarakterizirao da je nesto desnicarsko? Wikipedija nije samo politika: clanci o filozofiji, biologiji, zemljopisu, tehnici, kemiji i sl. su uglavnom isti na svim wikipedijama i ne moze se cijela wikipedija karakterizirati prema politici. Svrha je ipak trazenje istine cijelo vrijeme i poboljsanje iste. Eto recimo sada su u Republici Srbiji desnicari na vlasti pa ne ne vidim bas da se na sr. wikipediji odvijaju protesti zbog toga. Sto se tice hr. dijaspore zbilja smo voljni pomoci i drugima (ja sam osobno u dijaspori), npr. ako govore spanjolskim. no i za njih vrijedi isto: hr. jezik i hr. gramatika se moraju rabiti na hr. wikipediji. Sto mislis da bi ti posvetili ovoliko vremena na engl. wikipediji kad bi pisao engl. sa cirilicnim slovima? Sine dragi davno bi te vec blokirali. Jos jednom da skratim ovu svu pricu: Pravila sa prve stranice hr. wikipedije kazu da se ovdje rabi hr. jezik a to podrazumijeva i latinicno pismo i to je nesto o cemu se ne diskutira vec se uzima zdravo za gotovo. Nemam sto vise o ovom diskutirati a tebi zelim ugodnu vecer, neka jedem bre pesak i neka mi keva djuska pred dragstorom ako ovo nije istina. --El hombre (razgovor) 19:17, 1. travnja 2016. (CEST)

Dvojbe i odgovori[uredi]

Poštovani suradniče Самарџија! Kao jedan od administratora ovoga projekta također obuhvaćen "množinom" koju ste spomenuli, a vidjevši u nedavnim promjenama pitanja koja ste uputili suradniku-ophoditelju El hombreu, bit ću slobodan odgovoriti Vam umjesto njega da ne bi bilo daljnjih zabuna:

1) Ovo jest Wikipedija na hrvatskome jeziku i u člancima doprinosi na stranim jezicima nisu dopušteni bez prijevoda na hrvatski jezik. Na stranicama za razgovor slobodni ste pisati kojim god jezikom želite, ali nemojte se čuditi ako Vas netko od suradnika potom neće dobro razumjeti. Face-badtooth.svg
2) Kolegica Roberta F. s pravom je 3. srpnja 2011. u 22:21 sati blokirala neprihvatljivo suradničko ime "Soundwaweserb" budući da ono nije u skladu sa smjernicom o suradničkom imenu.
3) Suradniku imena "Gestapo" matični je projekt – koliko sam mogao vidjeti – Wikipedija na španjolskom jeziku i tamo je imao svih svojih 10 uređivanja (vidi ovdje i ovdje). Da je s takvim imenom "zalutao" ovamo, to bi mu ime sigurno bilo blokirano zbog istoga razloga kao i suradničko ime "Soundwaweserb" (da ne bi bilo zabune: govorimo o blokadi imena, ne i osobe, odnosno IP adrese suradnika).

Nadam se da sam Vam uspio odgovoriti na spomenute dvojbe i pitanja. Sretno Vam bilo daljnje uređivanje. Face-smile.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:49, 1. travnja 2016. (CEST)

Da bude sasvim jasno: iz prethodno spomenutih poveznica na prijavu i doprinose suradnika "Gestapo" (točka 3) u potpunosti je razvidno da isti nikada nije doprinosio na ovom projektu, nego samo na svojoj matičnoj Wikipediji. Stoga su Vaše paušalne i neutemeljene primjedbe na SZR kolege El hombrea odveć ishitrene i sasvim neprihvatljive te sam Vam upravo zbog njih i dao prethodna objašnjenja. Pozdrav, Maestro Ivanković 22:20, 1. travnja 2016. (CEST)

U najboljoj namjeri: nije problematično hoće li ti netko odgovoriti ili ne na ćirilicu već što bi ti želio da je netko nauči: Нека се потруди да научи. Ma vidi, molim te - neka se potrudi da je nauči, na svom matičnom projektu? Ako netko u tome vidi desničarenje - onda definitivno ima problema s razumijevanjem. U hrvatskim školama se ćirilica odavno ne uči, a oni koji je mogu razumjeti su oni koji su davno išli u školu (a siguran sam da to dobro znaš). Istina je da niti jedno pismo nije od viška, ali u tuđoj kući prigovarati nekome da nauči tuđe pismo je vrlo neukusno i znak nepoštivanja kućnog odgoja. Gosti su uvijek dobrodošli - dok poštivaju kućni red domaćina. Svako odstupanje od tog kućnog reda - zna se kako završava: kažiprst ka izlaznim vratima.--MaGaporuči mi 21:14, 1. travnja 2016. (CEST)

Razgovor:Japanska ratna mornarica[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je da ste zainteresirani za temu. No, skrećemo pozornost da su stranice za razgovor namijenjene raspravi vezanoj uz članak, a ne za opću raspravu o temi dotičnog članka. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 17:33, 8. travnja 2016. (CEST)

Pitanje Da li je u Japanu engleski službeni jezik? s člankom o Japanskoj ratnoj mornarici ima veze isto kao da si pitao koliko je reaktora imala nuklearka u Černobilu na stranici za razgovor o (gradu) Černobilu. Ne znam kako je na tvom matičnom projektu, ali ovdje administratori (bar koliko je meni poznato) nisu vidoviti Milani da bi iz rečenice poput one koju si ti napisao trebali unaprijed znati što si ti mislio. Imalo jasnije?--MaGaporuči mi 17:52, 8. travnja 2016. (CEST)

Rekoh (i ne mislim više ponavljati) da nismo vidoviti da bi znali na što se odnosi napisana rečenica. Ako ćeš napisati rečenicu iz koje će i babi Mari biti jasno na što se odnosi - napiši. Ako nećeš - ne mogu ti pomoći. Što se tiče tvog projekta - ne brišu se ni ovdje dok se odnose na predmetni članak. Sve ostalo (uključujući i pitanje o vremenskoj prognozi na Grenlandu na stranici za razgovor o članku Danska) se uklanja. Ako se na vašem projektu čuva smeće na stranicama za razgovor - ni tu ne mogu pomoći.--MaGaporuči mi 18:04, 8. travnja 2016. (CEST)