Razgovor sa suradnikom:AXELUS.DESIGN

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

AXELUS.DESIGN, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:AXELUS.DESIGN") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 16:00, 28. travnja 2015. (CEST)

Prikaži...[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Hvala i za pribavljenu dopusnicu za Ivana Lončara – Žana. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:08, 4. svibnja 2015. (CEST)

Piši, briši...[uredi]

Bok Axeluse! U čemu je ovdje problem? Maestro Ivanković 16:10, 4. svibnja 2015. (CEST)

Sve je u redu što se dopusnice tiče. Pogledaj moje izmjene u članku o Ivanu Lončaru – Žanu, pa će ti biti jasnije kako se postavljaju izvori. Treba u članku svakako još doraditi wikipoveznice, a ja ću mu dodati sliku i infookvir. Dakako, neće škoditi ako se doda još koji izvor ili koja vanjska poveznica. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 18:07, 4. svibnja 2015. (CEST)

Dopusnica (predložak)[uredi]

Pozdrav još jednom! Ovo je predložak za postavljanje dopusnice u članak: Predložak:Dopusnica. Da bi ispravno radio, treba prethodno premjestiti i dopusnicu u Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja. No to premještanje prepusti meni, jer je pomalo zbunjujuće i komplicirano za Wiki-početnika... Maestro Ivanković 18:13, 4. svibnja 2015. (CEST)

Re: Zahvala za poboljšanja[uredi]

Nema problema, slobodno pitaj ako trebaš pomoć... Svakako prije postavljanja fotografije Ivana Lončara-Žana pročitaj smjernicu Wikipedija:Slike i sve tamo spomenute povezane članke. Što se tiče podnaslova "Najjači slikar na svijetu", to je odveć osobna procjena (bilo čija) da bi joj mjesto bilo u jednom nepristranom enciklopedijskom biografskom članku. Očekuj i to da će članak – bez obzira na postojeću dopusnicu i doslovno kopirani sadržaj sa stranica Ivana Lončara-Žana – već u skoroj budućnosti moguće biti prerađivan, odnosno mijenjan jer to pravo imaju svi suradnici Wikipedije. U tom smislu preporučam da svakako pročitaš i smjernicu što Wikipedija nije, jer će svaki (uvjetno rečeno) reklamno-obožavateljsko-pristrani dio teksta sigurno biti pročišćen... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 18:58, 4. svibnja 2015. (CEST)

Re: Zahvala za smjernice/pitanje[uredi]

Bok Axeluse! Nema nikakve potrebe za posebnim dopusnicama o kojima me pitaš: pogledaj upute o navođenju izvora, vanjskim poveznicama i literaturi pa ako štogod i "ode u krivo", lako ćemo to ispraviti. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:41, 5. svibnja 2015. (CEST)

Izvor i kategorije[uredi]

Bok Axeluse! Malo sam popravio za tobom tvoje posljednje uređivanje u članku Ivan Lončar - Žan: naime, kad navedeš izvor uz pripadajući tekst u članku, isti se pomoću predloška {{izvori}} automatski prikazuje u popisu izvora na dnu članka pa ga zato ne treba još posebno dopisivati u Izvore. Kad uređuješ, moraš biti oprezniji što gdje pišeš i/ili brišeš, jer si malkice "zbrljavio" kategorije na samome dnu članka, pa se dvije zbog toga nisu ispravno prikazivale (ovdje možeš više pročitati o kategorijama). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:39, 5. svibnja 2015. (CEST)

Bez brige, samo hrabro dalje u nove Wiki-pobjede ... Face-wink.svg Maestro Ivanković 20:02, 5. svibnja 2015. (CEST)

Napomena[uredi]

Oznaku "wikipedizirati" uklanja administrator, ophoditelj ili iskusni suradnik bez tih statusa. Kubura (razgovor) 07:08, 29. svibnja 2015. (CEST)