Razgovor sa suradnikom:Lasta/arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Kontakti[uredi kôd]

Bracodbk



Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits 21:10, 19. rujan 2007. (CEST)


Kondenzator[uredi kôd]

Evo.]. Ako mozes, napisi barem 2 recenice, za pocetak. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:19, 25. rujan 2007. (CEST)

Pumpa, crpka, sisaljka[uredi kôd]

Pumpa, crpka, sisaljka?

Jedan, dva ili tri pojma?

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:12, 25. rujan 2007. (CEST)

sve je to isti pojam, sisaljka i crpka naš, a pumpa isto značenje ali dolazi iz engleskog jezika--Armchoir 17:37, 25. rujan 2007. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

Zamolio bih te da koristiš ovaj gumbić. Time izbjegavaš nepotrebno zatrpavanje povijesti stranice te nedavnih promjena, a administratorima će biti lakše pratiti promjene koje su se dogodile. Dakle nakon što ubaciš sve potrebne izmjene, onda pritisneš gumbić "sačuvaj stranicu" Puno hvala!--Suradnik13 18:22, 26. rujan 2007. (CEST)

Još jedna uputa[uredi kôd]

Također imamo jedno pravilo da se stranice za razgovor sa suradnicima ne brišu, već da se arhiviraju kad stranica postane dugačka. Pozdrav --Suradnik13 18:53, 26. rujan 2007. (CEST)

Kad budeš trebao pomoć oko arhiviraja stranice, slobodno me pitaj (ili nekog od administratora), ali za sad ti stvarno ne treba arhiviranje. Inače ako će ti se dati, pročitaj Wikipedija:Arhiviranje. Pozdrav --Suradnik13 22:16, 26. rujan 2007. (CEST)

Učenje[uredi kôd]

Nema problema, rado ćemo ti svi pomoći da što prije naučiš kako se radi na Wikipediji, svi smo jednom bili početnici. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:43, 27. rujan 2007. (CEST)

"Ostavite mi poruku"[uredi kôd]

Molim te možeš li mi reći od kuda (link) si kopirao onu narančastu traku što si maloprije stavio na svoju suradničku stranicu "Ostavite mi poruku", jer ima grešku u sebi i suradnici ju često stavljaju na svoju stranicu koju onda najčešće ručno ispravljam. A članke koje radiš i pretpostaviš da više na njima nećeš intenzivno raditi dalje, samo s njih onda ukloni onaj predložak {{radovi}}. Pozdrav :-) --Roberta F. 11:55, 27. rujan 2007. (CEST)

Jezici[uredi kôd]

Vidim da si našao okviriće za jezike :-)) --Roberta F. 13:05, 27. rujan 2007. (CEST)

Ae, lipo je vidit da nas je se više, a moreš se spojit i na IRC, neki dok delamo na Wikipediji, spojeni smo i na naš kanal za razgovor. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 13:30, 27. rujan 2007. (CEST)
Slobodno probaj, iznenadit ćeš se kako je jednostavno, a još bolje, kako je lakše kada odgovore na svoja pitanja dobivaš gotovo istovremeno. Lipi pozdrav :-)) --Roberta F. 18:40, 27. rujan 2007. (CEST)

Otkaz[uredi kôd]

Kako sam formalno nezaposlen, pa nemogu dati otkaz (ili ostavku), reko bi čovjek da imam slobodnog vremena na bacanje, ali moji honorarni poslovi, te dvoje male dičice zazuzmu više vremena nego normalo radno vrijeme ... --Jure Grm 18:19, 28. rujan 2007. (CEST)

Bi ja da babe nisu po 500 km od mene, i još rade!!! ... ... ... --Jure Grm 19:59, 28. rujan 2007. (CEST)

Kompresor[uredi kôd]

Koliko vidim ta stranica još ne postoji, odnosno ne postoji članak Kompresor. Možda je bila neka greška kod učitavanja, Wikipedija zna ponekad imati problema pa je rad otežan. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:23, 28. rujan 2007. (CEST)

Brisanje stranice[uredi kôd]

Ako želiš neku stranicu obrisati onda na njen vrh staviš predložak bris (između [[ ]]). Npr. stranica Kondenzator vodene pare na kojoj si obrisao sadržaj će sigurno biti obrisana ovakva kakva je sada. Ako si slučajno obrisao sadržaj treba ga vratiti ili na stranicu staviti predložak.--D tom 13:00, 29. rujan 2007. (CEST)

Slike (nacrti)[uredi kôd]

Budi oprezan sa slikama (nacrtima). Ako su tvoje nema problema. Preporuka je sve slike koje su tvoje vlasništvo postaviti na „Zajednički poslužitelj“ (Commons) kako bi se postavljena slika mogla koristiti na ostalim Wikipedijama. Vjeruj mi (iz iskustva) najbrži način da pravilno postaviš sliku je da malo proučiš Wikipedija:slike. (Pogreške se skupo plaćaju :_))))--D tom 19:23, 3. listopad 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Slike su u redu. Jedino je, kao što sam ti rekao, uobičajeno da slike koje smo osobno napravili stavljamo na zajednički poslužitelj [1]. Nema ti nikakve razlike kod postavljanja. Prijaviš se, i postaviš sliku kao i kod nas. Što se tiče pomoći i koristi, svaki suradnik koji napiše i jedan dobar članak je uvijek dobrodošao, samo ti nastavi.--D tom 19:02, 4. listopad 2007. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Vidjela sam da si pisao Roberti za sliku uz parni kondenzator. Ta slika s en wiki je u njihovoj arhivi, i zato ju nije moguće postaviti direktno. Ako misliš da je baš ona neophodna, onda ju treba prvo prebaciti u našu arhivu i označiti prema propisima, a to izbjegavamo. Nije zabranjeno, ali nije baš poželjno. Jedina koju sam ja našla na zajedničkom poslužitelju je ova http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Steam_turbine_condenser.jpg a nekako mi se čini, da baš i nije zamjena, pa ti ju nisam stavila;-(. Sam odluči što ćeš uraditi, no uzmi u obzir i što ti je pisao Dtom. --Branka France 09:23, 7. listopad 2007. (CEST)

Međuwiki poveznice[uredi kôd]

Pogledaj moje izmjene na stranici Rashladnik, a možeš pogledati i Heat exchanger, te pročitati Wikipedija:Međuwikipoveznice. SpeedyGonsales 16:31, 20. listopad 2007. (CEST)


Eh, nadam se, da ne zamjeraš! Nisu svi suradnici tako vješti, ja recimo nisam:) --Branka France 20:24, 20. listopad 2007. (CEST)

Re: kondenzator[uredi kôd]

Članak super, stare slike brisane. Pozdrav :) --Pancho W. Villa (razgovor) 16:17, 21. listopad 2007. (CEST)

Međuwiki poveznice 2[uredi kôd]

Dovoljno je stavit hrvatsku iw poveznicu na en i obratno. Ostalo rade botovi. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:32, 24. listopad 2007. (CEST)

stupanj[uredi kôd]

Prvo je da ne znam da li bi bolji naziv bio stupanj djelovanja ili stupanj iskorištenja
Ne znam, nije mi struka.
Drugo je da bi trebalo ta dva naziva povezati usmjerenjima na jednu stranicu.
Da.
Treće je da bi na razdjelnu stranicu stupanj trebalo dodati poveznicu na njih
Ne. --Pancho W. Villa (razgovor) 15:33, 24. listopad 2007. (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Svatko može otvoriti kategoriju: Wikipedija:Kategorije. Dodaj [[Kategorija:Strojarstvo]] na dnui imaš crvenu poveznicu. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:00, 25. listopad 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Bok,

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaša slika nije propisno označena, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu. Hvala na razumijevanju.


Neke tvoje slike nisu postavljene propisno. Trebalo bi ih popraviti u skladu s uputama koje se pojavljuju kod uploada (posebno:upload). --Ante Perkovic 15:24, 25. listopad 2007. (CEST)


Neki strojar[uredi kôd]

NE! To nisam bio ja... vjerojatno si krivo vidio izmjene na stranici... nemam ja pojhma o tome...--Tonian 17:53, 25. listopad 2007. (CEST)

Sve OK!--Tonian 23:37, 26. listopad 2007. (CEST)

Opis slika[uredi kôd]

Armchoir, je li moguće da slike koje si postavio dopuniš predloškom:

{{Infoslika
|Opis=
|Izvor=
|Datum=
|Autor=
|Objašnjenje=
}}

i napišeš podatke koji su potrebni, jer brišemo slike koje nemaju sve potrebne podatke. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 00:57, 26. listopad 2007. (CEST)

Slike su sad OK. Hvala.--Pancho W. Villa (razgovor) 11:33, 26. listopad 2007. (CEST)

Novi podaci[uredi kôd]

Armchoir, ako znaš koji su podaci točni za pomorskog strojara, ili još bolje, imaš negdje službeno tumačenje zakona, onda to napiši i dodaj pod izvor poveznicu na taj zakon, odnosno, ako postoji to tumačenje na internetu, poveznicu na taj dio zakona. Slobodno napravi kako vjeruješ da je točno, a slike si sada dobro opisao. Iskreno mi je drago što netko opisuje tu struku i sve povezano s njom, jer i sama imam puno pomoraca oko sebe, a i na moru se najbolje osjećam. Mirno more :-)) --Roberta F. 14:06, 26. listopad 2007. (CEST)

Poluga GZ[uredi kôd]

Armchoir, sada ja tebe molim za pomoć i to kod "članka" Poluga GZ. Ta samo zapravo jedna rečenica nije baš dovoljna za opstanak "članka", a ne znam ni s čime bi ju povezala, kao ni u koju bi ju kategoriju smjestila. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:21, 26. listopad 2007. (CEST)

Naravno da je, radiš ono što znaš, ili ono što voliš, ti si za sada prvi redoviti suradnik, koliko ja znam, a ulovio se pomorstva. Mirno more :-)) --Roberta F. 09:52, 29. listopad 2007. (CET)
Je, treba i onih s kuverte :-)) --Roberta F. 12:30, 29. listopad 2007. (CET)
Ja sam ovo prebacio na Poluga stabiliteta, ali nisam siguran da sam pogodio. Može pomoć? Članak bi trebao biti napisan da ga se može razumjeti i ako nisi stručnjak ili da barem skužimo o čemu se radi. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:52, 29. listopad 2007. (CET)
Ma sve štima :). Hvala. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:44, 30. listopad 2007. (CET)

En.wiki[uredi kôd]

Bog, Armchoir.
Lipo je dobit pomoć, ali moraš surađivat i na člancima, ne samo na stranicama za razgovor.
Kod nekih bitnih stvari, to izajde nasridu kad se netko pojavjije autotiteton.
Inače, možeš ispast samo ka' niki trol koji se meni stavia na stranu.
Živia mi, Kubura 15:36, 30. listopad 2007. (CET)

Wječnik[uredi kôd]

Projekt je u razvoju i upravo se dogovara izgled njegovih stranica, kada se to dogovori, oni suradnici koji žele moći će na njemu surađivati. Možda bi za tebe bio zanimljiviji projekt Wikiknjige, ako želiš razraditi pomorstvo kao što je Dtom, krenuo s knjigom pojmova o zrakoplovstvu. Ako si za tako nešto zainteresiran, popričaj s njim, jer on je administrator na tom projektu, pa će ti dati najbolje savjete. Najbrže bi bilo kad biš proučio kako se spojiti na IRC, jer onda bi ti mogli davati sve savjete "uživo" i direktno odgovarati na pitanja, vjeruj mi, lakše je tako napredovati. Pokušaj jedno popodne ili predvečer, tada je najviše suradnika na kanalu. Mirno more :-)) --Roberta F. 15:38, 30. listopad 2007. (CET)