Razgovor sa suradnikom:Damir Plavšić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Damir Plavšić, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Damir Plavšić« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas, ne stavljajte radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! —Ivi104 04:47, 5. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Poštovani, dobro nam došli na Wikipediju! Članak koji ste napisali ne udovoljava u potpunosti našim kriterijima, pa je premješten u Nacrt, gdje možete nastaviti raditi na njemu kako biste ga dopunili do razine prihvatljivosti. Ukratko, Wikipedija je enciklopedija. Naš sadržaj treba biti nepristran, provjerljiv i prisutan u drugim materijalima. Iako ste Vi primarne tema gornjeg članka, članak mora imati druge nepristrane izvore koji potkrepljuju tvrdnje o Vama (naročito tvrdnje koje bi mogle biti sporne). Ako možete pronaći takve izvore i njima potkrijepiti tvrdnje u članku, članak neće biti obrisan. Molim pažljivo pročitajte tekst na gornjim poveznicama, ondje ćete pronači detaljnjija objašnjenja o tome što točno tražimo i zašto. Ako po završetku čitanja imate dodatnih pitanja, slobodno ostavite poruku ispod ovog teksta. Ugodno uređivanje, i još jednom, dobro nam došli! —Ivi104 05:59, 5. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Pomoć[uredi kôd]

Pozdrav, @Damir Plavšić. Naišao sam na ovo:

Wikicitati »Upozorenje o brisanju članka "Damir Plavšić"
Poštovani, ispričavam se zbog ne snalaženja u pisanju i objavljivanju članaka. Dobio sam obavijest: "Ovaj članak predložen je za brisanje" i "članak nije na vrijeme ophođen, stoga ga treba srediti + vidjeti je li ispunjva kriterije". Ne razumijem o čemu se radi i što moram ispraviti. Na znam dodavati izvore i ostalo jer sam nov ovdje kod vas a na žalost ne razumijem niti ovaj vid komunikacije pa molim nekoga od administratora da mi pomogne oko uređenja članka. Molim vas da me netko kontaktira na email: dplavsic@net.hr Unaprijed se od srca zahvaljujem. Damir Plavšić Damir Plavšić (razgovor) 01:09, 5. studenoga 2023. (CET)«[odgovori]


Nov ste suradnik, OK je ako nešto ne znate.
Uglavnom, izvore dodajemo na sljedeće načine:

  1. U VisualEditoru: vidjet ćete buton s 2 velika crna navodna znaka i kada to kliknete otvorit će Vam se sljedeće opcije: Automatski (u kojem paste-ate/zalijepite link/poveznicu pa se izvor generira automatski), Ručno (u kojem imate 4 opcije: Mrežne stranice, Knjiga, Novine, Časopis (kliknete li jednu od njih za odgovarajući izvor koji biste htjeli citirati otvorit će vam se parametri u koje trebate upisati dostupne podatke u tom izvori; naravno prikazani parametri su samo osnovni parametri, a možete upisati manje ili više podataka (ovisno o dostupnosti podataka o određenom izvoru); želite li dodati još parametara kliknete "Prikaži mogućnosti" u donjem lijevom kutu i odaberete željene parametre) i 5. "Osnovni oblik"), a 3. opcija je Uporaba postojećeg (ova se koriti tek kada ste već neki izvor citirali i isti taj želite ponovno pa da ne citirate sve ispočetka samo kliknete na odgovarajući).
  2. U kôdu: Navođenje izvora u kôdu zahtijeva <ref> na početku i </ref> na kraju. Uzet ću za primjer citiranje knjige, u kôdu bi trebalo izgledati ovako:
    <ref>{{Citiranje knjige|last=|first=|title=|publisher=|year=|isbn=|location=|pages=}}</ref>
    (podatke upisujete nakon znaka jednakosti (=)). Bez obzira na koji način dodavali izvore, najbitnije je ispuniti parametre koji se odnose na naslov te ime i prezime autora.

Moja preporuka je da pročitate WP:Uvodni tečaj i WP:Navođenje izvora (od velike su pomoći za početnike). Vidim da ste napomenuli da ne razumijete ovakav način komunikacije pa bi također bilo dobro da pročitate WP:Stranice za razgovor. Na Wikipediji nije običaj komunicirati putem e-maila.
Članak Damir Plavšić jest izbrisan, no njegov je sadržaj prebačen i zadržana, a trenutno se nalazi ovdje. Kolega @Ivi104 Vam je o tome rekao iznad).
Ukoliko imate još neka pitanje ili Vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno mi odgovorite ovdje. Pri odgovoru me pingajte/označite tako što ćete u kôdu upisati {{s|Croatia 925}} – postoje još 2 načina za to, a to su: @[[Suradnik:Croatia 925]] i @[[SUR:Croatia 925]] – a na taj način ja dobivam obavijest da ste mi odgovorili. Croatia 925 razgovor 15:51, 5. studenoga 2023. (CEST)[odgovori]

Citiranje vlastitih djela[uredi kôd]

Poštovani, vezano uz izmjenu 6769092: kao što stoji u uputama koje smo Vam kolega i ja ostavili na ovoj stranici, citiranje izvora koji su povezani s Vama (poput knjiga kojima ste Vi autor ili sadržaja s Vaših društvenih mreža) nije prihvatljivo jer takvi izvori nisu vjerodostojni, a članak o Vama ne smije biti zasnovan većinom na takvim izvorima. Većina sadržaja mora biti potkrijepljena izvorima koji nisu povezani s Vama (primjerice knjige i djela drugih autora u kojima se iznose tvrdnje o Vama). Ako takvi izvori ne postoje, članak o Vama nažalost ne udovoljava sadržajnim kriterijima ovog projekta. Hvala na razumijevanju! —Ivi104 12:07, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]

Poštovani Ivi hvala vam na ovim informacijama. Očito sam ja pogrešno upisivao pa sam umjesto autora novinskih članaka pisao svoje ime i prezime. Budem napravio ispravke. Može li nacrt članka biti na raspolaganju za ispravke mjesec dana u slučaju da ne stignem prije napraviti izmjene. Puno vam hvala na pomoći, s poštovanjem, Damir Plavšić 89.164.77.7 12:45, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Pozdrav, Nacrt članka će biti na raspolaganju koliko god Vam bude potrebno za izmjene. Nikad ne brišemo nacrte ako se aktivno radi na njima. Lijep pozdrav. Dean72 (razgovor) 13:39, 6. studenoga 2023. (CET)[odgovori]
Poštovani Dean72, ispravio sam sve nedostatke u članku i predao sam zahtjev za premještanje članka koliko sam shvatio to sam trebao učiniti da bi se moglo objaviti na vašoj stranici. Damir Plavšić (razgovor) 23:36, 9. veljače 2024. (CET)[odgovori]

@Suradnik:Croatia 925 molim vas za pomoć. Nitko mi ne odgovara. Ispravio sam sve na što mi je skrenuta pozornost uputio sam zahtjev za premještanje članka i sada čekam objavu na wikipediji. Trebam li još nešto napraviti?