Razgovor sa suradnikom:Domobranjambrek

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Domobranjambrek, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Domobranjambrek") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 06:56, 20. svibnja 2013. (CEST)

Što ne uklanjati[uredi]

[1] Predložak o wikipediziranju uklanja administrator, ophoditelj ili iskusni suradnik.
Niste wikipedizirali. Nešto jeste dotjerali, ali niste dotjerali do kraja kako treba. Poveznice u tekstu moraju voditi na wikipedijski članak, ne na vanjsku poveznicu. Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kubura (razgovor) 06:57, 20. svibnja 2013. (CEST)

Sadržaj i poveznice[uredi]

Pozdrav, dobrodošli na Wikipediju! Ne trebate se mučiti dodavajući sadržaj, jer se on automatski dodaje ako članak ima više od 3 podnaslova. Kategorije također ne morate popisivati na kraju članka, jer se (ponovno automatski) vide na dnu. Wikipoveznice na riječi unutar nekog članka ne smiju biti vanjske poveznice sadržaj koji nije dio wikipedije na hrvatskom jeziku. Ako mi neki članak nemamo, ne bojte se ostaviti poveznicu crvenom, netko će već uvidjeti da nam članak nedostaje, i napisat će ga. Iz članka Vinko Vrbanić uklonio sam sve suvišno (izmjenu pogledajte ovdje), i sada članak izgleda kako treba. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno se obratite meni ili nekome od mojih kolega, ili pak postavite pitanje u Kafiću, i pomoći ćemo u čemu god treba! Face-smile.svg Lijep pozdrav! Ivi104 (razgovor) 21:54, 15. siječnja 2017. (CET)

Savjet[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 06:57, 2. veljače 2017. (CET)

Ažuriran članak Ivana Šojat[uredi]

domobranjambrek: članak ažuriran, dodao priznanja; nagrade i radovi ažurirani do 2016 i postavio obrnutom kronlogijom od novijeg prema starijem, izbrisao promotivni sadržaj (poznata, višestruko, redatelj Sviben, etc), izvor vjerodostojan životopis DHK, ostali izvori ili citiraju DHK ili proizvoljno navode kontradiktorne, neprovjerene ili netočne podatke (1.5 godine na bojištu, 3 godine studija matematike i fizike). Razbio životopis na dva dijela: Životopis i Književni rad, prožirio listu kategorija i dodao na liste dviju uglednih književnih nagrada. Domobranjambrek (razgovor) 05:10, 23. srpnja 2017. (CEST)

Upotrijebio podosta prikupljenog materijala iz istoimenog članka na en.wikipedia.org kojeg sam inače inicirao i publicirao prije ovog ažuriranja. To su pretežno liste Djela, Nagrade i Priznanja, dodao informativnije Vanjske poveznice. Domobranjambrek (razgovor) 17:42, 23. srpnja 2017. (CEST)

Savjet[uredi]

[2] Kad ubacujete rečenicu ispred neke referencije, pazite na to da sadržaj referencije kazuje to što je u toj rečenici. Inače će izgledati da se pozivate na referenciju u kojoj uopće ne piše to što ste naveli. Kubura (razgovor) 09:04, 24. srpnja 2017. (CEST) Hvala na upozorenju, pažljivo pregledao tekst, ali izgleda nešto mi promiče što ne mogu uhvatiti. Sugestija? Domobranjambrek (razgovor) 05:12, 15. kolovoza 2017. (CEST)

Namjena stranice za razgovor[uredi]

Pozdrav! stranice za razgovor (skraćeno SZR) služe prvenstveno za komunikaciju među suradnicima. Na njih nije poželjno stavljati vlastite komentare o člancima ili uređivanjima (poput npr. u odlomku Ažuriran članak Ivana Šojat). Takve stvari eventualno možete staviti na stranicu za razgovor samoga članka, iako se to u praksi radi samo ako je u članku nešto nejasno, sporno, ili zahtjeva pozornost više suradnika.

Također, ono što pišete na svojoj SZR vide samo suradnici koji na nju naiđu (npr. pregledavajući Nedavne promjene). Vaš odgovor nekom suradniku zato je bolje ostaviti na njihovoj stranici za razgovor, kako biste bili sigurni kako je osoba na koju se odnosi prouka tu poruku i zaprimila. Za detalje o ovome, molim pažljivo pročitajte Kako održavati dvosmjerni razgovor čitljivim. Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 11:07, 15. kolovoza 2017. (CEST)

Pozdrav! Samo jedan mali detalj: nije potrebno kopirati isti razgovor na dvije stranice za razgovor, već samo stavite razlikovnu poveznicu da suradnik kojem pišete zna na što se vaš odgovor odnosi; uzmimo za primjer Vaš odgovor meni:
  • Posjetite svoju SZR, klik na Vidi povijest izmjena
  • Odaberete kružiće ispred dvaju inačica koje želite usporediti, u mom slučaju zadnja dva
  • Klik na Usporedi izabrane inačice
  • Kopirate poveznicu ove stranice, i stavite ju u uglate zagrade
Tada bi Vaš odgovor meni izgledao:
[3]Hvala, i logično za ubuduće, stalno učim nešto novo. Domobranjambrek (razgovor) 03:50, 17. kolovoza 2017. (CEST)
Tako je puno lakše pratiti razgovor, a suradničke SZR izgledaju čišće i urednije.
Također, svoj odgovor možete uvući tako da ispred njega stavite znak ':' (dvotočka). Face-smile.svg Srdačan pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 12:46, 17. kolovoza 2017. (CEST)