Razgovor sa suradnikom:DragonFederal/Pismohrana1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same Wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada, Maltretiranje i Pretpostavite dobru namjeru

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

DragonFederal, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:DragonFederal") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Man_Usk recider 23:10, 19. veljače 2020. (CET)[odgovori]

re:Masonske lože - prijedlozi za brisanje[uredi kôd]

Zašto treba brisati? Zato što postoji Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj što je sasvim dovoljno, nema razloga da svaka pojedina skupina ima svoj članak. Slično je i sa rotary klubovima (Rotary Hrvatska). U dva od tri članka stoji da nisu registrirane, pa se tu radi o nečemu što bi se moglo nazvati "neformalnom skupinom građana" što ne spada u Wikipediju, pa je to još jedan dodatni razlog. Tema je možda ovih dana aktualna, ali to nije razlog za opstanak. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav!--Man_Usk recider 23:10, 19. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Iako ste na Wikipediji tek nekoliko dana, zanimljivo, napisali ste više wiki-floskula. No, krenimo redom.
Upravo članak Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj može okupljati sve navedene skupine, do sada su se uredno brisali ovakvi članci bez obzira o čemu se radilo. Ako nije konkretno navedeno „neformalne skupine građana ne spadaju u Wikipediju“ ne znači da to ne piše na neki drugi način. Piše na primjer, „Wikipedija nije direktorij svega što postoji ili je postojalo.“ To što nešto postoji nije razlog za opstanak članka. Podvlačim, Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj – da, članak o svakoj pojedinoj skupini koja nije čak ni registrirana kao udruga – ne.
Članci o udrugama korisnika su nastali prije gotovo 15 godina, u neka druga vremena (iako su se i tada neki pitali trebaju li nam takvi članci) i to što su oni tada ostali u 2020. ne znači ništa. Greške valja ispravljati, a ne ih gomilati. Od značajnijeg društvenog interesa su neformalne skupine građana koje se zalažu za izgradnju vodovoda u svom mjestu, ali o njima ne pišemo članke. Ni to kako rade na drugim Wikipedijama na nas nema baš nikakav utjecaj.
O tome spada li što u Wikipediju trebala bi odlučiti zajednica, ne pojedinac, ni Vi, ni ja. Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 21:16, 20. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Savjet[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 00:18, 22. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Savjet[uredi kôd]

Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 00:18, 22. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Nastoj iza odlomaka odnosno unutar odlomka, ako je za rečenicu trebalo više izvora navesti gdje si našao. Ako je sve ispremiješano pa bi nastala šuma onih eksponenata, onda stavi referencije na kraj odlomka. Kubura (razgovor) 18:19, 28. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Je li doista imena tim ložama imaju veliko početno slovo u svakoj riječi imena? Očekivao bih "Velika nacionalna loža Hrvatske", a ne "Velika Nacionalna Loža Hrvatske", no ako su tvorci tako nazvali, onda je druga stvar. Kubura (razgovor) 18:20, 28. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Slika[uredi kôd]

[1] Kod ovakvih slika gdje se pozivaš na poštenu upotrebu, nijedna od dimenzija ne smije biti veća od 300px, pa je ovu sliku potrebno smanjiti. Kubura (razgovor) 20:04, 28. veljače 2020. (CET)[odgovori]

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Slobodno zidarstvo u Hrvatskoj, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 10,32; 1. ožujka 2020. (SEV)

Sažetak izmjene pri uređivanju članka Regularno slobodno zidarstvo[uredi kôd]

Zahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: Regularno slobodno zidarstvo. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.--Nesmir Kudilovič (razgovor) 11,22; 13. ožujka 2020. (SEV)

Wikipedija:Sažetak[uredi kôd]

Zahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskome jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: Velika Ženska Loža Francuske. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,38; 13. ožujka 2020. (SEV)

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Slobodno zidarstvo u Europi, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,10; 17. ožujka 2020. (SEV)