Razgovor sa suradnikom:Drazennn

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje - pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --DJ SveroH ATunes.png Kontakt 16:09, 9. travnja 2010. (CEST)

Potpis[uredi]

Potpis.gif
Potpis vector 2010.png

Information.svg Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.

Komentare na stranicama za razgovor stavljamo na dno a ne na vrh stranice a ujedno ih i potpisujemo na gore opisani način. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 18:08, 9. travnja 2010. (CEST)

Kafić[uredi]

Vidim da si se javio u kafiću da ti treba pomoć. Šta ti treba? I šta si zapravo htio napraviti na svojoj suradničkoj stranici? --Duma (razgovor) 21:03, 9. travnja 2010. (CEST)

Vandalizmi[uredi]

Žuti karton


Nuvola apps important.png Molimo vas da prestanete s nekonstruktivnim doprinosima na Wikipediji. Takvi doprinosi smatraju se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. Hvala na razumijevanju.
Opomena je zbog ovoga [1]. Suradnička stranica za razgovor je mjesto za komunikaciju sa drugim suradnikom.
Vi ste već u svojoj 4. izmjeni, nakon samo 23 minute nazočnosti na Wikipediji počeli sa grafitima odnosno vandalizmima. Vaš grafit je omalovažio suradnika čiju ste stranicu vandalizirali, kao i suradnika kod čije se poruke našao Vaš grafit. Kubura (razgovor) 01:47, 10. travnja 2010. (CEST)

Elementarno poznavanje internetske kulture je ostaviti Vašu poruku ispod svih ostalih, ako se ne odnosi ni na jednu od prijašnjih, ili na dnu cjeline na koju se odnosi Vaša poruka. Ova Vaša uređivanja pokazuju suprotno [2] (već u 2. uređivanju). Kolega je uklonio Vašu izmjenu, a Vi ste nastavili [3] i ovo [4] (kolega Vas je ispravio i stavio poruku gdje se trebala nalaziti [5]. Kubura (razgovor) 02:04, 10. travnja 2010. (CEST)

Čemu služi kafić[uredi]

Drazennn, "Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor". Također Wikipedija nije blog niti društvena internetska stranica, pa neke želje ne spadaju na Wikipediju. Lijep pozdrav --Roberta F. 21:13, 19. svibnja 2010. (CEST)

Žuti karton


Kafić ne služi za šprdnju[6]. Slijedeći takav pokušaj, bilo u kafiću bilo na suradničkim stranicama za razgovor, rezultirat će blokadom. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 22:52, 19. svibnja 2010. (CEST)