Razgovor sa suradnikom:Drowned World/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --zhile 17:31, 8. ožujak 2009. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Mario Žamić (razgovor) 19:16, 8. ožujak 2009. (CET)

sitno o datumima[uredi kôd]

pozdrav, evo da vas malo pohvalim, dobre članke pišete, vidim da brzo učite :) inače, datume na wikipediji pišemo u obliku npr. 4. travnja 2008., možete pogledat što je ispravljeno. eto toliko, ukoliko imate neka pitanja slobodno pitajte, nadam se da ćemo dobro surađivati --zhile i 23:12, 11. ožujak 2009. (CET)

hvala na pohvalama! što se tiče tih datuma, to zaboravim u žaru pisanja nečeg drugoga ali evo obećajem da neću više :)))) a što se tiče mojih pitanja, evo nešto me i zanima! Da li se mora kao izvor informacija navoditi wikipedia na drugom jeziku? I da, nije mi najjasnije kako se postavljaju slike. Nakon par pokušaja stavljanja kada pritisnem dugme da vidim kako to izgleda, piše mi da se čeka odobrenje administratora! Jel to treba tako biti? Ili ja nešto krivo radim? :) Eto, ja ću malo uređivat te Madonnine stvari, od albuma, singlova, turneja, itd sve vezano za to... a ako imate nekakvih prijedloga... dobro su došli! Gledajući tu englesku verziju, imam želju tako nešto napravit i s hrvatskom ali eto s malo skromnijim tekstom...:) ipak su ameri ameri!:)))) pozz

ma sve u redu :) inače, nije potrebno navoditi druge wikipedije kao izvor, jer su ionako isti članci na različitim wikipedijama povezani međuwikipoveznicama, ali bilo bi dobro, recimo ako prevodiš s engleske wikipedije, napišeš izvore koji su navedeni na toj wikipediji, ako ih ima, ili možeš sam potražit. što se tiče slika, one koje nemaju autorsko pravo se nalaze na Commonsima, a npr. slike omota albuma se moraju posebno postavit na svaku wikipediju. za postavljanje ćeš morat pričekat kojih dan-dva jer još nisi automatski potvrđeni suradnik. Prije postavljanja bilo bi dobro da pročitaš ovo a kad postavljanja za primjer kako bi to trebalo izgledati ti može biti npr. ova slika. inače, svoje komentare na stranicama za razgovor potpisuješ sa četiri ~~~~ (da znamo s kime pričamo :)) ili klikneš na gumbić u traci s alatima na kojem piše "vaš potpis s datumom". i da, ako odgovoriš recimo na mojoj stranici za razgovor, kad se uključim, prikazat će mi se ona žuta traka na vrhu, pa ću odmah znati da mi je netko pisao. eto, nadam se da sam pomogao --zhile i 23:51, 11. ožujak 2009. (CET)

Madonna[uredi kôd]

Voliš njene pjesme? Što ti više leži, pop iz osamdesetih, dance iz devedesetih ili world music stil iz zadnjeg desetljeća? SpeedyGonsales 12:15, 12. ožujak 2009. (CET)

Pa i nije toliko da OBOŽAVAM njene pjesme ali eto u zadnje sam vrijeme u nekom istraživačkom duhu pa pored te njene Sticky & Sweet turneje me i ona zaintrigirala! Ali i bez obzira na to volim ju i poslušat! Najdraže su mi njene dance pjesme s Conffesions albuma i Ray of Light ali ostale mi nisu ništa manje draže tako da ni ne mogu ništa izdvojit. Žena ima stvarno hrpu hitova. :) --Lucee (razgovor) 13:27, 12. ožujak 2009. (CET)

Vrlo iscrpno, detaljno i bogato! Svaka čast! Još samo dodaj kategorije (evo sam ti upravo otvorio: Kategorija:Madonna i Kategorija:Albumi Madonne) i interwiki poveznice ... i nitko nema šta više dirati na člancima! Samo naprijed! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 19. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:34 sati. (CET)
Hvala. hvala! Trudim se! Ja to polako kad imam vremena, a ipak Madonna ima hrpu toga iza sebe pa će mi po mojo procjeni trebat da to sve završim taman do pred smrt! :)))) šala! :) Ali stvarno, 11 albuma, ko zna koliko kompilacija, soundtracka, turneja.... ima posla! Ali eto zabavljam se, naučim ponešto i tako... Što se tiče kategorija, ok, budem! --Lucee (razgovor) 17:44, 20. ožujak 2009. (CET)

ejla, samo mala napomena, članak počinješ sa npr. '''Music''' je album... (što ispadne ovako boldano), umjesto sa [[Music]]. inače, lijepo napreduje diskografija madonne, pozdrav ;) --zhile i 21:09, 20. ožujak 2009. (CET)

OK, samo mi napomenite sve što treba! Još neke stvari ne znam pa upadnem u dilemu i ne znam kako nešto napraviti! Svaki prijedlozi i savijeti su SUPER došli! :)--Lucee (razgovor) 21:50, 20. ožujak 2009. (CET)
To te ja pitam!!! Volim kad ljudi poštuju savjete i tako brže uče! Odlično napreduješ, a za sve što ti stvara "dilemu" slobodno pitaj! -- Zdravi bili! -- Jure Grm, 21. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 00:30 sati. (CET)

Pitanja i ostalo[uredi kôd]

Strenght, pokušaj doći i na IRC dok radiš na Wikipediji, pa možeš uživo pitati za savjet nekoga tko je u tom trenutku uz računalo. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:38, 25. ožujak 2009. (CET)

Predložak Madonna[uredi kôd]

Pozdrav Strenght!

Vidim postavio si člnak Who's That Girl (soundtrack), odličan je ;-). ja sam napravio samo par izmjena koje možeš pogledati ovdje. Ustvari obrati pažnju na postavljanje predloška jer on se ne postavlja na načina kako si ti to učinio već jednostavnim upisivanjem {{Madonna}}. Eto samo to, ako treba kakva pomoć slobodno se javi :-). Uživaj!--frk@ 10:54, 30. ožujak 2009. (CEST)

suradnička[uredi kôd]

bok, ako želiš možeš nešto napisat o sebi na svojoj suradničkoj stranici ili dodat koji suradnički okvirić da ti se ime ne "crveni". lijep pozdrav --zhile i 22:43, 31. ožujak 2009. (CEST)

Postavljanje slika![uredi kôd]

Strenght, molim te da se malo strpiš sa postavljanjem slika jel' ih dobro ne označavaš ;-).--frk@ 19:09, 2. travanj 2009. (CEST)

sorry, ajd objasni da znam za ubuduće! :))))))--Lucee (razgovor) 19:10, 2. travanj 2009. (CEST)
Evo ti ovdje jedan primjer, pa radi po njemu. Kada navodiš izvor slike, neka link ne vodi direktno na sliku, nego na stranicu na kojoj je postavljena, isto nemoj da ti slika bude veća od 300KB. Više o svemu možeš pročitati ovdje. Bilo što da ti nije jasno slobodno pitaj :-). Uživaj!--frk@ 19:16, 2. travanj 2009. (CEST)

thanks!!! :)))) još jednom sorry ako ti je mrak pao na oči kad sui ovo vidio! :))))))) --Lucee (razgovor) 19:18, 2. travanj 2009. (CEST)

Hehe (nije samo meni), međutim sad sam tek vidio o čemu se radi :-), te slike nesmiju biti postavljene na Wikipediju (osim ako su slike albuma), bez dozvole autora jer na ovaj način krše se njegova prava i slike bi trebalo ukloniti :(. Uživaj!--frk@ 19:25, 2. travanj 2009. (CEST)
a mogao mi je i netko ranije reći!:) --Lucee (razgovor) 19:31, 2. travanj 2009. (CEST)

Ma nije neka frka :-), slike koje si postavio za albume može srediti po onom primjeru gore i ako ti treba kakva pomoć slobodno pitaj.--frk@ 19:41, 2. travanj 2009. (CEST)

thanks! stvarno imaš konjske živce za ovake ko ja! ja bi sebe potjero u... (znaš i sam)! Evo sredim to sutra! Hvala još jednom i na strpljenu i pomoći! :))))) --Lucee (razgovor) 19:43, 2. travanj 2009. (CEST)

Evo vidi kako sam ja napravio na ovim slikama

pa pokušaj ti sada ostale, naravno ako negdje zapne slobodno se javi ;-).--frk@ 23:35, 2. travanj 2009. (CEST)

Moram te još malo gnjaviti :)). Vidim da si počeo sređivati slike i super ti ide, međutim obrati pažnju kada postavljaš novu inačicu slike da joj rezolucija ne bude veća od 300x300 (npr. ovdje je dobro, dok je ovdje već malo veća). Eto, samo da znaš za ubuduće ;-).--frk@ 20:02, 5. travanj 2009. (CEST)
imam još jedno pitanje! neke wikipedie na drugim jezicima, kao izvor slike koriste englesku wikipediju. jel to mogu i ja ili...? I sve stranice na kojima nađem slike imaju adresu koja je predugačka...jel to problem???--Lucee (razgovor) 23:01, 5. travanj 2009. (CEST)

Ej, ja odgovorim ovako ti postavi svoju verziju datoteke. Nemoj preuzimat slike s en.wiki osim ako na en.wiki datoteka ima pravu poveznicu s koje je stranice slika preuzeta. Onda moraš napista ova je slika preuzeta sa engleske wikipedije, a izvor skoje je sinuta dateoteka je .... ta i ta adresa. Kužiš? Neno K 23:10. 5. travnja 2009. (CEST)

Strenghte, čuj ovako.
Nemoj se petljat sa slikaman, pogotovo sa oniman koje regulira autorsko pravo.
U SAD-u postoji pojam "poštene uporabe", ali ne valja to prinatizat.
Wikipedija nije skladište slika. Evo pogledaj koliko već ima slika na Zajedničken poslužitelju o Madonni, [1]..
Ne triba milijun slika za jedneg izvođača. Kubura (razgovor) 02:40, 6. travanj 2009. (CEST)

predlošci[uredi kôd]

Napravili smo nove predloške za popis pjesama, singlove i skladbe pa možeš po njima dalje radit.

Pozdrav!--Phantom (razgovor) 17:14, 18. travanj 2009. (CEST)

Vidit ću kako su to drugi sredili pa možda nešto iskemijam za koji dan.--Phantom (razgovor) 17:20, 18. travanj 2009. (CEST)
Sitna napomena: skladbe označavamo navodnicima, albume kosim slovima, a samo na početku članka podebljano.--Phantom (razgovor) 19:09, 18. travanj 2009. (CEST)

Nisam siguran, nešto treba izmijenit na predlošku, javit ću kad se popravi.--Phantom (razgovor) 19:31, 18. travanj 2009. (CEST)

Riješeno.--Phantom (razgovor) 19:41, 18. travanj 2009. (CEST)
Evo ga: Predložak:Koncertna turneja.--Phantom (razgovor) 21:23, 18. travanj 2009. (CEST)

Zastavice[uredi kôd]

Nema na čemu, tu smo da si pomažemo! Samo reci koji članci pa ću to srediti. Možeš i sam ako želiš i imaš vremena. Pogledaj ovdje za detaljnije objašnjenje. Slobodno pitaj ako ti nešto neće biti jasno ili ako te nešto bude zanimalo. I da, samo naprijed sa glazbenim člancima. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 00:18, 23. travnja 2009. (CET)[odgovori]

OK. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 00:26, 23. travnja 2009. (CET)[odgovori]
Strenght, pišeš odlične članke, ali kao što sam napisala Herr Mlinki, nemojte dodavati zastavice u glazbene ljestvice, jer se ne radi ni o sportašu, ni političaru uz koje su zastavice prihvatljive. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 04:23, 23. travanj 2009. (CEST)

Diskografija[uredi kôd]

Dosadašnja je praksa da u diskografije uvrštavamo sve vezano za glazbenika (albume, singlove, turneje itd.). Zato sam mislio da otvoriš novu stranicu pod nazivom 'Madonnina diskografija' ili 'Diskografija Madonne' pa da u njega ubaciš sve vezano za Madonnu, da se ne stvara nekoliko članaka o jednoj stvari. Što misliš?--Phantom (razgovor) 18:47, 14. svibanj 2009. (CEST)

Ti odluči kako će se zvat i slobodno otvori. Ubaci je u Kategorija:Diskografije, samo stavi na dno {{GLAVNIRASPORED:Madonna}}. Iz članka izbaci sve što ide u diskografiju i stavi poveznicu na nju. Doduše, možeš ostavit popis albuma.--Phantom (razgovor) 19:14, 14. svibanj 2009. (CEST)

Brojke[uredi kôd]

Jedna mala primjedba: tisućice u hrvatskom jeziku odvajaju se točkom, a ne zarezom kao u engleskome. Vidi primjer. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 21:14, 17. lipanj 2009. (CEST)

Da, zahvaljujući brojnim hrvatskim pravopisima, jedni tumače ovako, a drugi onako. Meni nije toliko bitno da li će biti točka ili zarez, radi se samo o tome da mora postojati kolika-tolika unificiranost, zato što u članku Wikipedija:Pravopis piše sljedeće:
Wikicitati »Dana 14. travnja 2005. imenovano je Vijeće za normu hrvatskoga standardnog jezika, s čijim je odlukama/zaključcima usklađeno 2. izdanje "Hrvatskog školskog pravopisa" (Školska knjiga Zagreb 2008. ISBN 978-953-0-40026-9), koji je trenutačno jedini važeći pravopis u Republici Hrvatskoj.«
Taj pravopis (nemam ga sad pri ruci da ti točno citiram) navodi da se tisućice odvajaju točkom, a da se zarez koristi za odvajanje decimalnih mjesta. Inače, dobro radiš, samo tako nastavi. Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 08:16, 18. lipanj 2009. (CEST)

Vogue[uredi kôd]

Prebacit ću članak na naslov 'Vogue (pjesma)' jer to sigurno nije glavno značenje pojma. Ne moraš mijenjat poveznice, riješit ću ja to botom.--Phantom (razgovor) 19:51, 25. lipanj 2009. (CEST)

Svaka čast[uredi kôd]

Čovječe, svaka čast na tolikim člancima o Madonni i na uloženom tudu. Kada samo pogledam kako je članak Madonna izgledao "nekad davno" a kako sada, stvarno se vidi trud. Sve pohvale, samo tako nastavi! :-)

puno hvala i tebi na pohvali :). evo ja već pišem :) --SveroH (razgovor) 18:13, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
vidim da te nema na IRC-u pa ću ti poruku ovako ostavit :)) pročitao sam na otvorenom radiju da se najnovija Madonnina pjesma ne zove "Celebrate" nego "Celebration", jer su promjenili naziv. pa ako možeš ispravit' ja sam trenutno zaokupljen drugim člancima :)) --SveroH (Talk To Me) 13:21, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
e, još nešto, album najvećih hitova je dobio službeno ime isto kao i prvi singl Celebration, i pojavio se omot albuma, ja bi to sredio ali stvarno nemam vremena :)) --SveroH (Talk To Me) 20:29, 24. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]

Nadam se da ti je bilo zabavno na odmoru :)). Nema problema, ako nešto nađem javit ću. Evo za dobrodošlicu natrag:

--SveroH (Talk To Me) 22:20, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

imam jedno pitanje o vezi članka Miles Away; pošto je objavljen vidospot zanimama me hoćeš li napisati nešto o njemu? --SveroH (Talk To Me) 18:47, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

što se tiče spota : Madonna Blog Hr (petak, 05.06.2009. Skinite cijeli spot 'Miles Away'!), (srijeda, 03.06.2009 Isječak iz spota 'Miles Away'!), Youtube, Popsugar, Backseatcuddler :) --SveroH (Talk To Me) 19:40, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

a, ok onda :)) np --SveroH (Talk To Me) 20:06, 3. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

nema na čemu. Nisam ti baš njen obožavatelj u pravom smislu riječi, ali ima ona nekoliko dobrih pjesama. Inače Madonnu sam počeo slušat krajem prošle godine kad sam čuo Miles Away. A što se tiče novosti, onako ponekad pogledam kaj ima novo, ali uglavnom sve nađen na wiki. :)))
P.S. možeš li doći na IRC koji puta, bit će lakše komunicirat :)) pozdrav --SveroH (Talk To Me) 23:15, 8. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
možeš li probat doći na IRC? --SveroH (Talk To Me) 17:56, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
znam da sam malo dosadan, ali možeš li probat doći na IRC, ako trebaš upute one su ti tu. Imam dosta prijedloga oko Madonne, i želio bih ti ih reći, probaj doć --SveroH (Talk To Me) 22:30, 18. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
super što si se vratio, sutra ću ti pokazat (puno, puno) jednostavniji način za doć na IRC, a za madonnu ćemo se dogovorit :)) --SveroH (Talk To Me) 01:07, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
Madonna - {{Madonna}} - {{Madonnini singlovi}} - pogledaj ispravi ako treba što pitaj ako ti nije jasno --SveroH (Talk To Me) 13:33, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
e jo nešto: sada kada su dva predloška {{Madonna}} i {{Madonnini singlovi}} kako da se nalaze u člancima ovako ili ovako? moj je prijedlog ovo drugo jer bi se onda u članku nalazilo sve što ima o Madonni ali želim čut i tvoje mišljenje --SveroH (Talk To Me) 13:50, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
hehe, super :)) --SveroH (Talk To Me) 17:14, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
hvala, nema problema --SveroH (Talk To Me) 17:18, 19. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]
možeš l' doć na IRC ? --SveroH (Talk To Me) 21:32, 21. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

--SveroH (Talk To Me) 17:25, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

dođeš li na IRC? --SveroH (Talk To Me) 15:55, 23. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

opet dosađujem ali možeš li doći na IRC? --SveroH (Talk To Me) 23:31, 23. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

tvoj prijedlog razmotren, probaj doć na IRC da ti javim svoje mišljenje (ako ti ne radi x-chat probaj ovo ako ni tako ne možeš na IRC javi pa di rečem na str za razgovor --SveroH (Talk To Me) 16:15, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

hvala na nagradi :))) e nije još prošlo 60 min ali mogu nešto promijenit u Like a prayer? --SveroH (Talk To Me) 23:25, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

obavljeno :))) --SveroH (Talk To Me) 23:30, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

np :)) --SveroH (Talk To Me) 23:32, 24. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Miles Away video - http://madonna.com/news/title/celebration--track-listing-for-cd--dvd-announced ? :)) --SveroH (Talk To Me) 16:37, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

ok vidjet ćemo :)) --SveroH (Talk To Me) 17:25, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

čestitam na još jednom članku još četri albuma i singlovi gotovi :)) --SveroH (Talk To Me) 23:43, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

preživjet ćeš (valjda) --SveroH (Talk To Me) 23:51, 27. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Pozdrav, smislili smo pravila za korištenje glazbenih ljestvica koja se nalaze ovdje. Ako nešto nije dovoljno jasno formulirano, obratite se meni, hvala. --SveroH (Talk To Me) 18:28, 29. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

možda će te zanimati ovo :))--SveroH (Talk To Me) 19:13, 29. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

:))) --SveroH (Talk To Me) 19:29, 29. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

čestitam na još jednom albumu još 15(17, 18, 19) pjesama i gotovo. BTW ćeš stavit i ostale izvoreu članak ili ne? --SveroH (Talk To Me) 21:57, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

pogledaj moju suradničku, uhodim svakoga ,sve vidim od ondje gore :))) --SveroH (Talk To Me) 22:09, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

deal ;) --SveroH (Talk To Me) 22:17, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

nema problema :))) --SveroH (Talk To Me) 22:21, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

imam prijedlog za tebe otvoreni stranicu za vježbanje dobro će ti doć (ili možda dvije kako sam ja ;)) --SveroH (Talk To Me) 22:43, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

pa kad nešto pišeš snimi na SZV umjesto u članak iskontroliraj provjeri bl bl bla itd. i postavi u članak --SveroH (Talk To Me) 22:46, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

ok, možda kad zatreba ;) --SveroH (Talk To Me) 22:48, 30. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Madonna = ljepo :)) --SveroH (Talk To Me) 00:13, 6. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

:))) --SveroH (Talk To Me) 00:17, 6. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Filmovi[uredi kôd]

Članke o filmovima na hr wiki ne zovemo kao oni na en wiki po obrascu "Ime filma (film)", nego "Ime filma (godina)" (ili samo "Ime filma" ako ne postoji istoimeni književni predložak, odnosno pojam ili riječ u hrvatskom jeziku koja bi trebala dobiti prvenstvo). Zato ovo, lijep pozdrav. SpeedyGonsales 23:56, 7. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Celebration[uredi kôd]

bolje? - tako obično ja stavljam slike iz videospotova. e da dođ na IRC trebam te nešto u veti Celebration :)) --SveroH (Talk To Me) 21:31, 9. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

neka slobodno slike budu u člancima, ali kad odđeš na neki članak poput Celebration prvo kaj uočiš je slika. OK naravno trebaju biti slike, ali nesmiju odvlačiti pozornost od teksta. Zato ih ja stavljam manje, a na tebi je kako želiš,slobodno ih staviš kako želiš. Evo tako je mislim. :)) --SveroH (Talk To Me) 13:32, 10. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kôd]

Nakon dugih razgovora s Ex-om Robertom, Spidijem i Andrejem (možda sam nekoga zaboravio), Andrej mi je dao odgovor u vezi postavljanja slika u članku koji možeš vidjeti ovdje. Ako ti nešto nije jasno slobodno upitaj njega. :)) --SveroH (Talk To Me) 14:43, 10. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

gledaj ovo u vezi slikja, moro sam ti to reć, isto vrijedi i za mene i za sve drugo, nisam ni ja znao za to do prije neko kraće vrijeme. ja bi ih najradije ostavio ali pravila su pravila (nažalost) i moram ih se pridržavati, tako da nemoij to shvaatiti osobno. Razgovarao sam s Robertom i rekla mi da može biti iznimka tu i tamo kada se radi o nekom posebnom videospotu koji ima priču da je po nečemu poseban, važa itd. (npr. Justify my love) :)) --SveroH (Talk To Me) 17:55, 10. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

ok :)) --SveroH (Talk To Me) 18:56, 10. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

dođi na IRC :)) --SveroH (Talk To Me) 15:53, 13. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Celebration u Hrvatskoj[uredi kôd]

Ljepo si to smislil --SveroH (Talk To Me) 18:46, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

hehe, dobra ideja --SveroH (Talk To Me) 19:16, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Izvini, ali zašto brišeš moje wikipoveznice? Mislim da su potrebne u člancima jer oni se ne trebaju crniti. Ali kad ih dodam, ti ih obrišeš? Zašto? Ako ne želiš da ih ja stavim, stavi ih ti, nije mi problem, samo mora biti u wikistilu. --3D (razgovor) 10:39, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

češ dodati u Celebration kod drugogo spota da se pojavljuje madonnina kćer u vjenčanici? --SveroH (Talk To Me) 12:03, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

oki--3D (razgovor) 13:13, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

baš kad krenuh malo pisat singlove od Jenny vidim da ti napiso jedan od Madonne --SveroH (Talk To Me) 20:27, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

lol --SveroH (Talk To Me) 20:36, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

a mogu postavit novu verziju lsike omot od 4 minutes?, ova sadašnja je malo loša --SveroH (Talk To Me) 20:41, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

probaj ctrl + r par puta stisnuti ;) --SveroH (Talk To Me) 21:11, 18. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

di si baš ovu sliku našao --SveroH (Talk To Me) 20:22, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

al ono slika je lol --SveroH (Talk To Me) 21:20, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

[2] Meni jeste. Ona slika, iako je nova, jako je mutna. --3D (razgovor) 21:32, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

sada moj odgovor nije lol, nego rofl --SveroH (Talk To Me) 21:39, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

evo konkretno: di nađeš te smješne slike? (inače su ok, al su fakat smješne ;)) --SveroH (Talk To Me) 21:46, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

idealno :)))))))), od ovoga svega ova koja je sada je super ;))) --SveroH (Talk To Me) 21:51, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

ma kažem ti, ova koja je sada je ok, ali je malo (puno) smješna; stavi koju želiš, ja sad idem, iznenadi me kojom super slikom ;)) --SveroH (Talk To Me) 21:58, 20. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Ne želim da se bez veze miješam, ali može l ina diskografiji Madonne biti neka slika gdje ona pjeva, jer ipak to je diskorafija? Ima nekih lijepih slika gdje ona pjeva. Ali ipak i ova je dobra, ja bih je stavila u članak Madonna na tvom mjestu.--3D (razgovor) 13:58, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Sviđa mi se --3D (razgovor) 14:38, 21. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Uprvo je Frozen na Vivi.--3D (razgovor) 00:31, 22. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

fala na nagradici --DJ SveroH Kontakt 15:17, 22. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

IRC--DJ SveroH Kontakt 22:19, 22. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

sry, nisam bio doma, a komp mi se po ko zna koji puta nije isključio , ako si još tu dođi opet na irc --DJ SveroH Kontakt 23:04, 22. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Puno ti hvala za nagradicu. --3D (razgovor) 23:47, 23. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

A ova slika za diskografiju?--DJ SveroH Kontakt 19:39, 2. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

ak sam točno zračunal "celebration" će biti jedna od najuspješnijih singlova 2009. --DJ SveroH Kontakt 19:19, 3. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

na mejsecu ;)))), jk, na otovrenom ako sam točno izračuo samo je Beyonce bolja sa singlom, ali nisam 100% siguran --DJ SveroH Kontakt 19:44, 3. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

potpuno se slažem s tobom, ali u pitanju je hrvtska, pa si onda možeš misliti ;)))) --DJ SveroH Kontakt 20:43, 3. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Celebration (album)[uredi kôd]

može mala napomena:

Svjetska ljestvica[5] ,4, 214,000+

zamijeni s

Svijet, -prazno-, 214,000+

WP:T ;) svijetska ljestvica na postoji ono tamo je od oka --DJ SveroH Kontakt 22:40, 5. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

celebration na otvorenom ovaj tjedan broj 12 :o --DJ SveroH Kontakt 13:17, 8. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

izlazi u subotu u 18 sati na njihovim web stranicama, ali treba znati kako naći informacije oko srijede u ponoć ;)))))) --DJ SveroH Kontakt 13:44, 8. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

ae --DJ SveroH Kontakt 18:17, 8. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Našo sam album! --DJ SveroH Kontakt 18:26, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

ljepo , našo sam album o kojem ti govorim neko vrijeme da sam našao neke kaj ne valja (nije da ne valja, ali nije ni baš ok :oo) --DJ SveroH Kontakt 18:29, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
želim, napisat ću tamo --DJ SveroH Kontakt 18:31, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
napisano :o --DJ SveroH Kontakt 18:40, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
primjetio sam da dorađuješ, pa sam slučano (napokon) zagledao :o , BTW malo se požuri, još uvijek nemamo "Like a Virgin" i "Material Girl" --DJ SveroH Kontakt 18:44, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]
:D, can't wait :P --DJ SveroH Kontakt 18:55, 10. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

kasnim 23 sata (potpuno sam zaboravio) celebratio je ovaj tjedan 34 na otovorenom :))) --DJ SveroH Kontakt 23:01, 15. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Pa znam da ti to planiraš pisati, tako da sam sigurna. A ne možeš baš to jako brzo. Može ići i na stranicu za razgovor, iako mislim da je suradnica dala premalo podataka. A uvijek znam da ćeš ti napisati te članke. Jedva čekam kad napišeš o mojim omiljenim pjesmama Madonne. --3D (talk to me) 18:28, 16. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Like A Virgin i Material Girl. Volim Madonnu. Ostale koje volim si napisao (4 Minutes, Sorry, Hung Up isl.). Ali ne moraš se žuriti. Samo polako. --3D (talk to me) 18:35, 16. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Naslov ;)[uredi kôd]

vidim da ti 3D nešto objasnila. Ako neđeš na tavk,u glupost samo satvi {{bris}}. kad ih ti napišeš to će biti članci. --DJ SveroH Kontakt 18:44, 16. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Me Against the Music[uredi kôd]

Hej vidim da pišeš članke Madonni, pošto ja pišem članke o Briney htio sam pitati hoćeš li ti napisati Me Against the Music ili da ja to napišem, da nebi ispalo da "kradem članke"? --Greeneyed Soul♫ (razgovor) 17:24, 17. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

napokon :P --DJ SveroH Kontakt 19:20, 18. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

--DJ SveroH Kontakt 19:24, 18. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

? Već jesi? WOW!--3D (talk to me) 17:46, 19. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Singl[uredi kôd]

Daj molim te nađi malo vremena i pogledaj ovo to je tek početak, više ideja i svki prijedlog i komenatr je više nego dobrodošao :)))) --DJ SveroH Kontakt 21:00, 19. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

BTW napravit ću isto i za albume ;) --DJ SveroH Kontakt 21:01, 19. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

dođi na IRC na nekih 10 minuta :)) --DJ SveroH Kontakt 17:29, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Vidjela sam tvoje pitanje za SveruH i ja sam za oboje. --3D (talk to me) 18:38, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

U članku Material Girl možeš izbaciti PDI sliku Marilyn Monroe jer ima u članku odgovarajuća slika s commonsa. --3D (talk to me) 18:47, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Nema na čemu. Znaš, u zadnje vrijeme se borim da bude sve manje PDI slika u člancima. Hehe --3D (talk to me) 19:05, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

dovoljno je :))))) --DJ SveroH Kontakt 19:11, 20. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Imam jedan prijadlog za tebe. Molim te pogledaj ovo i onda mi reci hoćeš li premještati stranicu, a ja ću napisati Rihanninu pjesmu. --3D (talk to me) 17:51, 21. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Onda će moj biti Take a Bow (Rihanna). Super da smo se dogovorili. --3D (talk to me) 18:30, 21. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

[4] Jao, jako lijepo. --3D (talk to me) 18:31, 21. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Aaaaaaaaaaaaa jesiiii [5]. Kako si brz! --3D (talk to me) 18:44, 21. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

[6]. --3D (talk to me) 20:25, 21. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Mislim da slika nijr omot albuma. --3D (talk to me) 18:23, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

--3D (talk to me) 18:27, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

celebration is no more on chart on open radio --Your Weekly Mail :P

Your Weekly Mail service doesn't understand your request. if you didn't recived this weeks chart stats please call local administrator. If you want to quit reciving weekly chart send stop on Your Weekly Mail@Your Weekly Mail.com --Your Weekly Mail

Your Weekly Mail service doesn't understand your request. if you didn't recived this weeks chart stats please call local administrator. If you want to quit reciving weekly chart send stop on Your Weekly Mail@Your Weekly Mail.com --Your Weekly Mail

čekaj kad revolver dođe na chart ;))) --DJ SveroH Kontakt 19:17, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

pa, najnovija rihannina pjesma će biti objavljen tek za dva tjednac a već je borj 35 :)) --DJ SveroH Kontakt 19:22, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

revolver je zakon ;) od 6. mjeseca slušam my love's revolver my sex is a kiler do ya wanna die happy do ya wanna die happy ;))) --DJ SveroH Kontakt 19:28, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

nego :P --DJ SveroH Kontakt 19:31, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

nego treba mi mišljenje stručnjaka, imali šanse da it's so cool bude singl? pjesma je baš coll (ali već smo brbljali o njoj) ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ ♪ ♫ --DJ SveroH Kontakt 19:35, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

madonna napokon napravi jednu pravu madonna pjesmu i onda ništa, čekajmo novi hard candy :) --DJ SveroH Kontakt 19:41, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

da mogu glasat glasao bih za music ;)) --DJ SveroH Kontakt 19:45, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

nije ni hard candy za bacit ;O, meni je hard candy super album i pjesme su super, ali mi nekako to nije madonna, a da dođeš na irc da mi ne paišu WP:NOT :o --DJ SveroH Kontakt 19:51, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

She's Not Me[uredi kôd]

ko rekao da ovo mije službeni :P --DJ SveroH Kontakt 20:02, 22. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

[7] Jel ovo šiljati korzet? --3D (talk to me) 18:53, 23. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Znala sam! (vidiš ti kako ja dobro poznajem Madonninu karijeru). --3D (talk to me) 18:55, 23. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

[8] prvi datum ti ne valja ;) --DJ SveroH Kontakt 19:03, 23. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

to se sređuje na starnici za razgovor --DJ SveroH Kontakt 19:03, 29. listopada 2009. (CET)[odgovori]

e tako :) --DJ SveroH Kontakt 19:50, 29. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Otvoreni - Top 10[uredi kôd]

Top 10 pjesama ove godine na otvorenom (za sada):

  1. U2 - Get On Your Boots (izjednačeno)
  2. Beyonce - Halo (izjednačeno)
  3. Mariah Carey - I Wanna Know What Love Is
  4. Lady GaGa - Poker Face
  5. Madonna - Celebration
  6. U2 - Magnificent
  7. Mando Diao - Dance With Somebody
  8. Robie Williams - Boddies
  9. U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
  10. Jay-Z ft. Alicia keys - Empire State Of Mind (trenutni borj 1)
  11. Lady GaGa - Just Dance

ak oćeš detaljnije imam top 130 ;) --DJ SveroH Kontakt 00:24, 31. listopada 2009. (CET)[odgovori]

link će se pojavit oko 10. siječnja 2010. ali samo top 100, ovo stanje u top 10 još ima šane da se promjeni, ali neće se puno :) a kako je imam sada top 130? male tajne velkih majstora ;O --DJ SveroH Kontakt 12:24, 31. listopada 2009. (CET)[odgovori]
daj naiđi na irc pa ti objasnim :) da ti budem iskren i meni je to sve jako čudno ali ipak to je otvoreni radio iz hrvatslke ;O --DJ SveroH Kontakt 13:35, 31. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Prijedlog[uredi kôd]

Imam jedan prijedlog. Ima jedna stvar koja me živcira u člancim. A to je top ljestvice/top liste/hitparade/ljestvice. Prvo kaj me muči je sam naziv. U člancima postoji 10.000 naziva. Pa sam razmišljao da se mi "wiki glazbenici" dogovorimo oko naziva. A sada ona važna stvar. Kada završim s prebacivanjem glazbenih predložaka na navigaciju, razmišljao sam o pisanju o top ljestvicama. Pa me zanimalo jesi li zainteresiran. Nema ih previše. Negdje oko 20 (ako ne računamo sve one na Billboardu :)). Pa molim te da mi javiš jesi li zainteresiran. --DJ SveroH Kontakt 17:05, 2. studenog 2009. (CET)

idem je osatviti prijedlog na Razgovor Wikipedija:Top-ljestvice pa ćemo se tamo dogovorit :) --DJ SveroH Kontakt 17:46, 2. studenog 2009. (CET)

napisao sam pogledaj :) --DJ SveroH Kontakt 18:39, 2. studenog 2009. (CET)

pogledaj iovo, mislim da sam sve države pobrojao, ako mi je nešto promaklo slobodno dodaj :) --DJ SveroH Kontakt 19:39, 2. studenog 2009. (CET)

ako sam točno prebrojio još samo 17 crvenih poveznica i madonnini predlošci će se plaviti u puno sjaju ;D --DJ SveroH Kontakt 21:50, 2. studenog 2009. (CET)

Da, bilo je i vrijeme da napišem xD -- Greeneyed Soul♫ (razgovor) 22:04, 2. studenog 2009. (CET)

Razgovor Wikipedija:Top-ljestvice - si to tako zamislio? --DJ SveroH Kontakt 23:20, 2. studenog 2009. (CET)

Razgovor Wikipedija:Top-ljestvice - pogledaj ovu verziju, najsličnija je engleskoj :) --DJ SveroH Kontakt 19:55, 3. studenog 2009. (CET)

ajde dođi na IRC da bar neke probamo dogovoriti --DJ SveroH Kontakt 20:42, 3. studenog 2009. (CET)

imaš mail ;) --DJ SveroH Kontakt 15:30, 4. studenog 2009. (CET)

Razgovor Wikipedija:Top-ljestvice - kompromis je napisan, kaj misliš? :) --DJ SveroH Kontakt 19:44, 4. studenog 2009. (CET)

si razmišaljo o kojim ćeš top listama pisati? ja sam siguran da ću pisati RIANZ --DJ SveroH Kontakt 14:27, 5. studenog 2009. (CET)

Top 10[uredi kôd]

Za sada godišnji top 10 izgleda ovako, ali idući tjedan ćemo valjda dobiti novi broj 1
10. U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
9. Robie Williams - Boddies
8. Mando Diao - Dance With Somebody
7. U2 - Magnificent
6. Madonna - Celebration
5. Lady GaGa - Poker Face
4. Jay-Z ft. Alicia Keys - Empire State Of Mind
3. Beyonce - Halo
2. U2 - Get On Your Boots
1. Mariah Carey - I Wann Know What Love Is
--DJ SveroH Kontakt 21:51, 5. studenog 2009. (CET)

Nagrada[uredi kôd]

Zavrijedil si ju ;)))))))
Nagrada za glazbeni doprinos
Dodijelio:
SveroH

P. S.: stavil bi ju na tvoju suradničku, ali ju nikak nemogu smjestiti :)) --DJ SveroH Kontakt 18:11, 7. studenog 2009. (CET)

ej, nema na čemu, zavrjedil si ju ;))
BTW imaš mail ;O --DJ SveroH Kontakt 18:20, 7. studenog 2009. (CET)

prvi već jesam {{top liste}} a drugi ću malo kasnije :)) --DJ SveroH Kontakt 12:33, 8. studenog 2009. (CET)

si sigurna da je ovo ovako ? ja sam napisao kako sam dobio od otvorenog :) --DJ SveroH Kontakt 18:14, 9. studenog 2009. (CET)

eh, opet je otvoreni zaj**** neke :O :))))) --DJ SveroH Kontakt 18:25, 9. studenog 2009. (CET)

dobio bi mejl :)) --DJ SveroH Kontakt 18:39, 9. studenog 2009. (CET)

Revolver[uredi kôd]

[9] - Napokon :))) --DJ SveroH Kontakt 20:59, 25. studenog 2009. (CET)

Vidi ovo i ovo. Možeš li to nekako srediti ili da ja? --3D (talk to me) 00:57, 2. prosinca 2009. (CET) A da ne govorim o ovome. --3D (talk to me) 00:59, 2. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Oh, no I didn't think nothing bad. Samo mi je bilo malo smiješno koliko samo pjesama s nazivom Angel ima, a da ne govorim o svemu ostalome. Bože sačuvaj. Lol Izvini ako sam ti djelovala sarkastično ili nešto slično....--3D (talk to me) 23:58, 2. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Revolver (Madonna) - u infookviru pod parametar |kronologija dodaj [[Madonna]], mislim da ćeš skužit zake :) --DJ SveroH Kontakt 18:14, 7. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

lol, ajd probaj pa ćeš vidjeti :) --DJ SveroH Kontakt 18:17, 7. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

hehehe jedva čekam da revolver dođe na top liste, osobito kod nas, da se vrti na radiju neke novo, a ne stalno samo isto :o --DJ SveroH Kontakt 18:22, 7. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Chart Log[uredi kôd]

"Revolver" #33 on Otvnoreni this weak :))) --Your Weekly Mail

u subotu u 18 sati --DJ SveroH Kontakt 00:00, 11. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
kako želiš--DJ SveroH Kontakt 00:02, 11. prosinca 2009. (CET)[odgovori]
bila mi je čast :PPP --DJ SveroH Kontakt 00:11, 11. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Popis[uredi kôd]

Suradnik:SveroH/Popis uf nisi to trebao radit vidi Wikipedija:Top-ljestvice/Prijedlog promjena --DJ SveroH Kontakt 17:50, 11. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

pogledaj ovo oko broja 17 i 28 :P --DJ SveroH Kontakt 15:02, 12. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Revolver[uredi kôd]

na broju 21 na otovrenom :)) --DJ SveroH Kontakt 21:15, 17. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

je relativno slična onom mojem popisu od nedavno --DJ SveroH Kontakt 21:59, 26. prosinca 2009. (CET)[odgovori]


predložak smatraj gotovim.. a što ss toče arhiva nije teško. svoju suradničku stranicu premjestiš na Razgovor sa suradnikaom:strenght/arhiva 1 ili kako već želiš nazvati (preko gumba premjesti). onda klikneš na svoju stranicu za razgovor. s nje će te preusmjeriti na stranicu s arhivom. ispod naslova imat ćeš plavu poveznicu na sovju suraničku stranicu (pista će nešto tipa: preusmjereno s razgovor sa suradnikom:strenght) tu klikneš. vidjet ćeš nekakvu strelicu i pisat će Razgovor sa suradnikom strenght u obliku poveznice. klikneš na gumb uredi i pobrišeš sve kaj piše. i eto imaš novui stranicu za razgovor. to je u kratko. ako ti nešto nije jasno samo pitaj :) --DJ SveroH Kontakt 14:28, 8. siječnja 2010. (CET) --DJ SveroH Kontakt 14:28, 8. siječnja 2010. (CET)[odgovori]