Razgovor sa suradnikom:Ivan cro

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Ivan cro, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:47, 20. veljače 2011. (CET)

Osnove uređivanja[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:04, 17. veljače 2014. (CET)

Popis[uredi]

[1][2][3] Ako mijenjaš po predlošku, onda moraš biti spreman promijeniti sve vezane članke. Pozvati se na općeniti izvor www.dzs.hr nije dovoljno, jer je potrebno navesti točni URL.
Čak ti ni ovo nije bilo točno za Podsljeme, primjera radi. [4] Broj stanovnika naveden je ovdje [5], a ne ovdje [6] kako si naveo.[7] Kubura (razgovor) 05:56, 7. lipnja 2014. (CEST)

[8] Ala, super. Kubura (razgovor) 05:51, 8. lipnja 2014. (CEST)

Župa sv. Mihaela Gračani ‎[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 00:18, 24. lipnja 2014. (CEST)

Nisam baš siguran da taj tekst podliježe autorskim pravima, pogotovo jer je dostupan na nekoliko drugih stranica u gotovo istom obliku, a jedna od njih je i stranica zagrebačke nadbiskupije za koju postoji dozvola za korištenje na wikipediji.

Kako bilo, molim da me uputite što da napravim, budući da ste predložili stranicu za brisanje. Predlažem da ju uredim koristeći izvore samo sa web stranice zagrebačke nadbiskupije i da jedino tu stranicu navedem kao izvor. Ivan cro (razgovor) 12:01, 24. lipnja 2014. (CEST)

Ni u kojem slučaju ne želim da se osjetite napadnuti, ili obeshrabreni, ali na pravila je potrebno paziti kako bi projekt mogao napredovati. Što se dotičnog članka tiče:
Sigurno podliježe autorskim pravima jer se pri dnu, što ne znači da je manje važno, internetske stranice izvora nalazi i ovaj navod:Sva prava pridržava UDRUGA ZA OČUVANJE I RAZVOJ GRAČANA - GRAČANI. Osim toga, kako možete podrobnije proučiti ovdje, tekst ne prepisujemo. U odlomku koji ste prepisali nedostaju i wikipoveznice.
Nadam se da sam barem malo pomogao usmjerenjima za popraviti članak, kako bi se iz njega mogao maknuti predložak. I u buduće sam na raspolaganju za bilo kakve upite. Uz pozdrave zahvaljujem na razumijevanju Ivica Vlahović (razgovor) 18:40, 24. lipnja 2014. (CEST)