Razgovor sa suradnikom:Jelena magas stipcevic

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Jelena magas stipcevic, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 02:59, 19. travnja 2012. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj prije nego što nastavite uređivati. Kubura (razgovor) 02:59, 19. travnja 2012. (CEST)

Također molim pročitati Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju. --Flopy razgovor 20:49, 19. travnja 2012. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Jelena, jesi li pročitala Wikipedija:Stil? Ako nisi, molim te pročitaj, jer bi članke svaki suradnik samostalno trebao urediti. Ako trebaš pomoć, slobodno pitaj, rado ću ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 22:35, 20. travnja 2012. (CEST)

Neke upute za tebe -:)[uredi]

Bok Jeleno Magaš Stipčević,

(1) Netiketa. Možda biste mogli pročitati wikibonton i netiketu za savjete o uređenju suradničkih stranica. Tako i ove Vaše suradničke stranice.

Nešto o pisanju članaka na Hrvatskoj inačici Wikipedije su Vam već pisali drugi suradnici.

(2) Pravopis Uzmimo za primjer Vaš članak Fra drago ljevar, treba se uvijek držati pravopisa, što u ovom slučaju znači, ne pisati ljudska imena i nadimke malim početnim slovom, već kako piše u Pravopisu – velikim početnim slovom. Također, u naslovima članaka se ne navode naslovi (ni stručni naslovi profesora povijesti i zemljopisa).

Pravopis na Wikipediji je normativni školski pravopis koji u svim izdanjima, primjerice, ima riječ zemljopis – a ne tuđicu – geografija. Tako bi u člancima na Wikipediji isto trebalo pisati u skladu s preporučenim pravopisnim priručnicima i jezičnim savjetnicima.

(3) Potpisivanje u člancima. U glavnom imenskom prostoru se ne potpisuje.

(4) Puce Prikaži kako će izgledati. Na Wikipediji se doprinosi broje i bilježe trajno, stoga se preporuča rabiti puce Prikaži kako će izgledati. Suradnici koji nisu automatski patrolirani se umoljavaju rabiti preporučeno puce.

(5) Ostalo. Nadnevak se na Wikipediji piše u punom izrazu, 8. listopada, 9. studenoga i sl. Možete se upoznati s načinom pisanja nadnevaka na Wikipediji pomoću ove stranice: {{Kalendar}}

  • Poželjan je izraz izradba umjesto izrada, zatim podrijetlo umjesto porijeklo (kad je riječ o čovječjim obiteljima), nadalje, zdravstvenih umjesto medicinskih.
  • Kratica g. se ne rabi, već se piše potpuna riječ u točnoj sklonidbi.

Nadam se kako ćeš razumijeti ove preporuke u dobroj namjeri u kojoj su dane. Nitko na Wikipediji ne živi (dohodak) od pisanja preporuka, niti od davanja obavijesti novopridošlim suradnicima. Hvala ti na trudu koji ulažeš u čitanje ovih malih uputa. Lijep pozdrav. Face-smile.svg -- Bugoslav (razg.) 21. travnja 2012., 02:44 (CEST)

Izbjegavanje komunikacije[uredi]

Lijepo te se naputilo neka pročitaš uvodni tečaj.
Drugo što ću te zamoliti neka ne pišeš više pod ovim suradničkim imenom.
Ovakvo ponašanje ne sliči ponašanju jedne profesorice (povijesti i zemljopisa).
Stil pisanja ti nije nimalo profesorski.
Kao da je netko namjerno uzeo nečije ime da bi svojim ponašanjem ocrnio stvarnu osobu. Kubura (razgovor) 02:45, 21. travnja 2012. (CEST)

Ne znam zašto odbijate sve napomene i savjete kako raditi na wikipediji. Ovako kako radite nije dobro, ne pišete u enciklopedijskom stilu, pogotovo ne kao profesorica kojom se predstavljate. --Flopy razgovor 23:39, 21. travnja 2012. (CEST)