Razgovor sa suradnikom:Kriki123

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi kôd]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kriki123, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kriki123") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 16:37, 4. prosinca 2016. (CET)

Planinarski domovi[uredi kôd]

O planinarskim domovima ne pišemo članke. To nisu objekti od enciklopedijskog značaja.--MaGaporuči mi 16:59, 4. prosinca 2016. (CET)

Obzirom na tradiciju - da. Što se tiče domova, dužan sam pojašnjenje: ipak je moguće pisati o njima, ali ne na način da se reklamira smještaj ili slično. Ogledni primjerak članka pogledajte ovdje.--MaGaporuči mi 17:43, 4. prosinca 2016. (CET)

Ono što sigurno ne smiješ je uklanjati ono što si već pisao na mojoj stranici za razgovor. Što se tiče uređivanja članaka na wikipediji, u na vrhu ove stranice je uvodni tečaj s poveznicama, pa ga svakako prouči prije pisanja novih članaka.--MaGaporuči mi 17:51, 4. prosinca 2016. (CET)

Pa, wikipedija baš i nije mišalica betona, pa se kupi vrića cimenta i dotra prikolica žala, pa ćemo pravit beton. Zato sam i uputio na uvodni tečaj. Nakon njegova proučavanja stvari postaju jasnije. Usput, kad ostavljamo poruke na stranicama za razgovor, obvezno se potpisujemo.--MaGaporuči mi 17:57, 4. prosinca 2016. (CET)

Slike[uredi kôd]

[1] Prouči Wikipedija:Slike. Moraš se držati tih naputaka da bi slika opstala na Wikipediji. Kubura (razgovor) 17:54, 4. prosinca 2016. (CET)

Nepropisno postavljene datoteke[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 19. prosinca 2016. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MaGaporuči mi 17:16, 5. prosinca 2016. (CET)


Lijepo molim, ne postavljajte nove datoteke dok niste riješili probleme s datotekama postavljenim prije. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 17:27, 6. prosinca 2016. (CET)

Najprije upozorovam da se na wikipediju ne mogu postavljati tuđe slike bez izričitog dopuštenja autora (datoteka 15dom.jpg).

[2] Ovaj predložak mogu uklanjati isključivo administratori. Izbrisao sam 3 datoteke koje su duplikat datoteke "Dom brezovac.jpg", a na preostale dvije datoteke morate dodati još sljedeće detalje:

  • pod "izvor" slikano sa foto aparata promijeniti u vlastito djelo (naravno, pod uvjetom da ste Vi autor slike kao što piše niže, pod "autor"),
  • pod "objašnjenje" pravedna uporaba promijeniti u vlastito djelo, vidi dolje,
  • za obje slike potrebno je dodati jednu od prikladnih licencija po izboru. Tek kada se ovo troje uradi, slike će moći ostati na wikipediji.

Također molim ne pravite neprikladna preusmjeravanja: "Planinarska kuća Brezovac" ne može biti preusmjerena na članak o HPD-u Dinari. To su dvije različite stvari i takvo preusmjeravanje nema smisla.--MaGaporuči mi 10:59, 11. prosinca 2016. (CET)