Razgovor sa suradnikom:Lolek05

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Lolek05, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Lolek05") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.14, 24. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

navođenje izvora u članku Pjesma Eurovizije 2015.[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je poželjno doprinose potkrijepiti izvorima. Više o tome pročitajte na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.19, 24. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Dijakritički znakovi u članku Pjesma Eurovizije 2015.[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pažnju na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Neka slova hrvatskoga jezika sadrže dijakritičke znakove (č, ć, đ, š, ž) i treba ih pisati kao takva, a ne bez tih znakova. Tekst kojeg ste napisali treba ispraviti dodavanjem znakova č, ć, đ, š, ž. Budete li ignorirali ovu uputu, smatrat će se Vaše ponašanje nekooperativnim i nekonstruktivnim. Hvala na razumijevanju. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.19, 24. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Velika tiskana slova u članku Pjesma Eurovizije 2015. vidi Netiketa[uredi]

Information.svg Dobrodošli na wikipediju! Drago nam je što doprinosite wikipediji, no molimo vas da ne rabite velika slova (što ste napravili u članku Pjesma Eurovizije 2015.) gdje to nije potrebno. U internetskoj zajednici, uporaba isključivo verzala se smatra vikanjem, a u članku takav tekst narušava estetski izgled članka. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15.19, 24. lukovščaka (listopada) 2014. (SEV)

Test i uputa[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test na stranici Pjesma Eurovizije 2015. uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. --Maestro Ivanković 15:22, 24. listopada 2014. (CEST)