Razgovor sa suradnikom:Matija Prskalo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Matija Prskalo, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Matija Prskalo") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:18, 15. travnja 2016. (CEST)

Odgovor na pitanje u Kafiću[uredi]

[1] U skladu s prijašnjim zahtjevom iz prosinca 2015. sam uklonio datum rođenja i o tome stavio obavijest na SZR članka. U međuvremenu je članak mijenjan i datum je vraćen.

Što možemo učiniti?

Osnovno je načelo: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. Članak se može djelomično zaštititi za uređivanje i to se uobičajeno radi na neki rok pri neprikladnim uređivanjima (rok ovisi o vrsti i dinamici uređivanja). Tom zaštitom članak ne mogu uređivati novi i neprijavljeni suradnici. Postoji i veći stupanj zaštite, kad članak mogu uređivati samo administratori, ali mislim da ta zaštita u ovom slučaju nije opravdana.

Dakle, sumiram: uklonit ću ponovno datum i zaštititi članak prvim stupnjem zaštite s neodređenim rokom. Vi možete staviti stranicu na svoj popis praćenja (jezičak "prati") i u slučaju da se datum opet pojavi, javite to nekom od administratora. Lp,  • Bonč (razgovor) • Prodajem enciklopediju. Moja žena zna sve. •  00:57, 16. travnja 2016. (CEST)

Poštovani,

zahvaljujem se na trudu i molim Vas da maknete i godinu rođenja kao što ste uklonili i datum. Također Vas molim da poduzmete sve što možete da se ti podaci ne vide.

Unaprijed zahvalna,

Matija Prskalo — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Matija Prskalo (razgovordoprinosi) 13:30, 16. travnja 2016.

Uklanjanje točnog datuma rođenja je u skladu sa smjernicom o zaštiti privatnosti - mislim za uklanjanje godine rođenja ne postoji valjan razlog.
Ne razumijem što mislite time "da se ti podaci ne vide" - da se ne vide gdje? Mi nemamo utjecaja na kopije stranice koje su na mrežnim mjestima van Wikipedije, ako ste na njih mislili.
Napomena: potpisujte se na stranicama za razgovor, a poruke suradnicima pišite na njihovim SZR, ineče vjerojatno neće vidjeti poruku koja im je upućena. Lp,  • Bonč (razgovor) • Ako želiš čovjeka nahraniti, ne daj mu ribu, već ga nauči pecati. •  14:21, 16. travnja 2016. (CEST)

Poštovani,

godina rođenja je osobni podatak koji stoji uz moje ime i prezime i ja Vas još jednom molim da ga uklonite. Svi moji zahtjevi se odnose samo na stranicu moje biografije na Wikipediji.

Unaprijed hvala.

Matija Prskalo

[2] Ima i na IMDB-u. Kubura (razgovor) 07:32, 20. travnja 2016. (CEST)