Razgovor sa suradnikom:Mexican369/Arhivirano

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Kar7lo, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Kar7lo") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 04:11, 15. svibnja 2013. (CEST)

Ne uklanjaj administratorske opaske[uredi]

[1] Ne uklanjaj administratorske opaske. Kubura (razgovor) 06:11, 17. svibnja 2013. (CEST)

Nauranski jezik[uredi]

Kar7lo, imamo već članak o nauruskom jeziku, tako da će tvoj biti obrisan. Zato lijepo molim, nadopuni čim prije stariji članak, a onaj kojega si ti započeo ćemo izbrisati. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:49, 21. svibnja 2013. (CEST)

[2] Vjerojatno je to to. Kubura (razgovor) 05:43, 28. svibnja 2013. (CEST)

U.S. Bank Tower (Los Angeles)[uredi]

Par napomena:

  • Američki dolar -> američki dolar
  • Knjižnički Toranj -> Knjižnički toranj
  • ...bila dio jedne milijarde vrijednog projekta za razvoj... -> ...bila dio projekta za razvoj vrijednog jednu milijardu ...
  • Američki Bankovni Toranj -> Američki bankovni toranj
  • Božićnih blagdana -> božićnih blagdana

Kao izvor ne možeš staviti englesku (ili neku drugu) wikipediju, već trebaš prenijeti izvore koji se navode u dotičnom članku odakle si prevodio. Nije obvezno, ali članku možeš dodati i infookvir i koju sliku kako bi članak bio vizualno ugodniji. Na kraju, svakako dodaj kategorije u članak. Lijep pozdrav.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 13:21, 21. svibnja 2013. (CEST)

Erik Per Sullivan i Justin Berfield[uredi]

Ovo u odlomku iznad o izvorima (en.wiki) stoji i za oba članka u ovom naslovu. Pravopisno ih još treba dotjerati, poseban naglasak na pisanje imena koji nije isti u engleskom i hrvatskom (npr. "The Good Life" se u hrvatskom ne piše "Dobar Život" niti je (npr.) u hrvatskom Tae Kwon Do. Osloboditi članke neenciklopedijskih tema (npr. tko je i kada kupio čiju kuću).--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 09:14, 22. svibnja 2013. (CEST)

Ponovljeni zahtjev za premještanje[uredi]

Karlo, nisi pročitao ovaj odlomak iznad, jer ništa od ovoga što sam ti sugerirao nisi napravio, iako si u zahtjevu za vraćanje napisao "Jeste li uopće pregledali ovaj članak otkako sam ga uredio?". Kao što vidiš, netko ti je pogledao članak i ostavio napomene, samo ti nisi ništa od toga napravio. Također ti je ostavljena i napomena za članak Nauruanski, a ne vidim da je u članku koji već od prije postoji išta nadopunjeno. Pišeš još: "...no mislim da tražite previše za jedan članak o glumcu o kojem gotovo nitko ne zna..." Ne tražimo previše, jer članak u kojemu su posvojni pridjevi napisani velikim početnim slovom (Engleski, Švedski,...) i koji se u izvorima poziva na drugu wikipediju, iako ti je rečeno da to ne može, nije baš zaslužio vraćanje u glavni imenski prostor. To što nitko gotovo ništa ne zna o glumcu nije bitno. Sredi članak, pa će netko i možda naučiti nešto o glumcu iz tvoga članka.Face-wink.svg Potrudi se još malo, dovedi članke u kakav-takav red i bit će vraćeni.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:02, 29. svibnja 2013. (CEST)

Pogrješna velika početna slova[uredi]

[3] Ma odakle ti da se "zdravlje" piše velikim slovom??? Kubura (razgovor) 07:36, 2. lipnja 2013. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. Daj se skoncentriraj. Pa ovo si mogao u znatno manje snimanja. Kubura (razgovor) 07:37, 2. lipnja 2013. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 07:44, 12. lipnja 2013. (CEST) Ovo sam vec procitao, no procitat cu opet. Hvala... :)--Kar7lo (razgovor) 02:14, 14. lipnja 2013. (CEST)

Tko kome lijepi što[uredi]

[4] Prekoviše ste novi suradnik da biste iskusnom suradniku mogli lijepiti predložak Prikaži. Kubura (razgovor) 05:01, 14. lipnja 2013. (CEST)

Kako cu onda ja postati iskusan suradnik ako mi branite da objavljujem stvari po wikipediji? A ono sto sam rekao suradniku Croq rekao sam sa potpunim pravom. Ne vidim u cemu je problem :/--Kar7lo (razgovor) 03:04, 15. lipnja 2013. (CEST)

Ako namjeravate netkome odgovoriti na nečiju, onda se to čini tako što odgovorite na stranici za razgovor tog suradnika. Ili, ako želite imati cijelu raspravu na jednom mjestu, tom suradniku napišete na njegovoj stranici za razgovor da ste mu odgovorili.
A kao drugo: [5] pa Vi čovječe nemate smisla za značenje riječiju i padeža koji idu uz koje glagole. Kubura (razgovor) 04:59, 15. lipnja 2013. (CEST) Ne želim vas povrijediti, ali ja se ovdije osiječam diskriminiranim. Ja učim hrvatski. Ispričavam se ako radim greške, to je sastavni dio učenja nekog jezika. No mi ovdje ne govorimo o mojoj gramatici, nego o razgovoru sa suradnikom Croq. Ja sam napravio isto što bi i vi napravili, odnosno što ste trebali napraviti, tako da ne vidim u čemu je toliki problem što sam čovijeku na prijateljski način objasnio što treba raditi. Čak sam mu i ispravio dio teksta. Mislim da od vas zaslužujem ispriku.--Kar7lo (razgovor) 16:41, 15. lipnja 2013. (CEST)

Manjinjorgo[uredi]

[6] [7] E, moj čoviče. Nisi ti vidia Splita. Da te sad sidnedu na štandarac i rečedu "Aje pokaži di je Split", evo da ne bis zna pokazat di je Split. Kubura (razgovor) 04:34, 16. lipnja 2013. (CEST)

Kakve sad to ima veze s ičim? Dajte molim vas, nemojte me nasmijavati. Samo tražim ispriku.--Kar7lo (razgovor) 15:38, 16. lipnja 2013. (CEST)

A kao drugo: ako sam napisao da sam rodom iz Splita, to ne znači da živim u Splitu. I molim vas da govorite Hrvatski književni jezik. Žao mi je što Vam ovo sada moram reći, ali Vi ste prekoviše bahata osoba.--Kar7lo (razgovor) 15:59, 16. lipnja 2013. (CEST)

Isto kao da mi se trudiš pokazati da nemaš nikakve sveze sa Splitom. Umjesto da te je ovo razdragalo, ti još ljudima svašta izgovaraš. A dobro - tko o čemu, Kar7lo o bahatosti, ...
Komično mi izgleda kad tražiš od drugog govoriti (pisati) književnim hrvatskim, a onda pokažeš da ne znaš niti osnove hrvatskog pravopisa.
Postoji i razlika standardnog i književnog hrvatskog. Književni hrvatski je i onaj hrvatski iz tekstova koji su pisani na narječjima, daklem i nestandardni hrvatski. O tome ti je pisao Katičić.
Ti kao rodom iz Splita i nije ti drago pročitati tekst pisan splitskim govorom. O Bože. Kubura (razgovor) 05:44, 17. lipnja 2013. (CEST)

Par riječi[uredi]

Kar7lo, ne znam po čemu si diskriminiran. Kolega Kubura daje upute u najboljoj namjeri. Međutim, ima mali problem: od suradnika wikipedije se očekuje da znaju jezik projekta na kojem sudjeluju. Što misliš: što bi bilo da se na engleskoj wikipediji uređuje hrvatskim jezikom? Revert, siguran. Što hoću reći? Drago mi je da učiš hrvatski jezik, ali ne možeš ga učiti kroz uređivanja. Zašto? Zato što to netko treba popraviti za sobom. Kako smo svi ovdje volonteri, nije baš lijepo da netko tko odvaja dio svoga slobodnoga vremena popravlja tuđe greške.

Kubura je isto tako u pravu po pitanju tvoje poruke Croqu. Nisi toliko iskusan suradnik (za razliku od npr. Croqa) da bi dijelio drugima upozorenja. Kako ćeš postati iskusan suradnik? Dugotrajnim uređivanjima, praćenjem drugih iskusnih suradnika, primanjem tuđih savjeta... i neće biti problema.

Na kraju, ovo o bahatoj osobi ti nije niti malo trebalo. Kolega Kubura je jedan mnogih iskusnih suradnika, i niti malo nije lijepo dijeliti mu takve epitete. Kako si relativno nov suradnik, za sada samo opomena za to i vodi računa kome i što govoriš. Drugi put neće biti žmirenja.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 22:02, 16. lipnja 2013. (CEST)

Ispričavam se ako sam ikoga povrijedio :(. Žao mi je što sam rekao da je bahat, no to jest istina s obzirom što mi je napisao ovo 'Manjinjorgo', s time me je jako povrijedio, ja nisam glup, znam gdje je Split. Nisam mislio ništa loše, ako se prema meni ponašao bahato moje je pravo to reći. Zašto bi ja šutio kada se netko prema meni ponaša bahato? Zato što je iskusni suradnik? Ne sigurno. Prosudi sam, i nemoj sada odmah reći da je on u pravu samo zbog toga što je tvoj prijatelj. Molim te da pročitaš sve što mi je rekao. Ja to nisam baš shvatio kao "najbolju namjeru". Također molim suradnika Kuburu da govori hrvatski književni jezik, jezik koji mi koristimo na ovoj wikipediji. Zahvaljujem ti što me podupireš u učenju hrvatskog. S obzirom da i ne govorim hrvatski baš najbolje, kako sam ja mislio, prestat ću s uređivanjem Wikipedije na hrvatskom jeziku dok ne naučim hrvatski malo bolje. Sve što ja tražim je isprika od suradnika Kubura. Ja sam se ispričao, tako da mislim da je sada red na njemu. Također moram reći da me je suradnik Kubura jako rastužio :(. Nisam baš očekivao ovako ponašanje od osobe koja je administrator na Wikipediji, a posebice me je začudilo korištenje čakavice osobi koja uči hrvatski jezik. To sam shvatio kao ruganje. Još jednom se ispričavam.--Kar7lo (razgovor) 00:22, 17. lipnja 2013. (CEST)

Mi smo najprije kolege, a o prijateljstvu drugom prilikom. Puno toga se mora dogoditi da bi ljudi postali prijatelji, mada je danas u vrijeme Facebooka ta riječ debelo izvrnuta, ali ja se ne dam. Shvati i nas: puno je novih suradnika koji dođu s jedinom namjerom: da prave nered i budalaštine, i onda zbog takvih "nastrada" netko tko je došao s najboljim namjerama. Ti si na svojoj suradničkoj stranici stavio da si podrijetlom iz Splita. To ne znači da si negdje vani i da ti hrvatski nije jača strana, a kako je Kubura rekao, na stranicama za razgovor je dopušten jezik koji nije standardni hrvatski. Nemoj očekivati od nas da imamo sposobnost gledanja u kristalnu kuglu. Kako sam već gore rekao: "Dugotrajnim uređivanjima, praćenjem drugih iskusnih suradnika, primanjem tuđih savjeta... i neće biti problema." Još da dodam: i učenjem hrvatskoga...--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:13, 17. lipnja 2013. (CEST)

Zabrinjava kad nam dođe "novi" suradnik, piše i radi nepravilno i neuredno i onda odmah ide đonom na administratore, čim im prigovore zbog uklanjanja administratorskih opazaka. Po mogućnosti krenu na one najaktivnije. Loš si put izabrao za skrenuti pozornost na sebe.
Ja mogu pisati standardnim hrvatskim, ali na stranicama za razgovor smijemo si dopustiti neformalnije obraćanje, tim više ako sam vidio zemljaka.
A Vi zauzvrat pišite pravilnim hrvatskim pravopisom. Poštujte administratorske oznake, ne remetite proces održavanja Wikipedije i ne spamirajte sa zahtjevima za vraćanje članka u glavni imenski prostor, iako ste neuredno radili. Ta taktika kod nas ne pali. Ako je tekst loše napisan, loše je napisan, i 50 prigovora ne će značiti da je zahtjevatelj u pravu.
Ako je izmet u sladoledu, 50 zahtjeva za izdavanjem sanitarne dozvole ne će se dobiti, dokle god se nalazi izmet u njemu. Kubura (razgovor) 05:51, 17. lipnja 2013. (CEST)

Mi se očito nismo baš "najbolje" razumijeli:

-Rodom iz Splita, ne živim u Splitu (ne znam što tu nije jasno?)

-Nisam došao spamirati, već pomoći, no to vi baš i niste razumijeli

-Rekao sam da učim hrvatski jezik, pa me vi bombardirate čakavskim narječjem (čekajte, pa zašto?!)

-Rekao sam da ste bahati, pa ste mi rekli da ćete mi "progledati kroz prste" (otkad je riječ "bahat" uvrijeda? Još pogotovo kada sam upravu?)

-Uvrijedili ste me, zatražio sam ispriku i nisam ju dobio

Također vas molim da ne preskačete s teme na temu (što je prijatelj i što nije..). Ja nisam "krenuo" na niti jednog admina, niti se želim s ikim svađati, niti skrečem pozornost na sebe. Ok, pogriješio sam sa "hrvatskim književnim jezikom" i "hrvatskim standardnim jezikom". Mislim da je tu bilo jasno o čemu govorim, ali dobro kada tražite "dlaku u jajetu". Možda je dozvoljeno govoriti narječjem, ali ako sam istaknuo da učim hrvatski jezik, ne znam zašto bi koristili čakavicu. Možda je dozvoljeno pričati na narječju, ali sigurno nije dozvoljeno vrijeđanje suradnika, kao što ste Vi napravili. Ja razumijem da sam pogriješio, i obećao sam da neću uređivati članke dok ne naučim jezik. I ispričao sam se. Sada je red na vama, Kubura. Lijepo sam vas zamolio da mi se ispričate za uvredu o "Manjinjorgu", no to vi izbjegavate. Ispričajte se, molim vas. Jesam vaš zemljak, no samo po državljanstvu.--Kar7lo (razgovor) 16:06, 17. lipnja 2013. (CEST)

Znaš li ti što je to manjinjorgo? Kubura (razgovor) 04:01, 18. lipnja 2013. (CEST)

Kada sam tražio na Google-u, prva stvar koju sam vidio je bila magarac, tako da pretpostavljam da je to to. Još uvijek čekam ispriku.--Kar7lo (razgovor) 16:18, 18. lipnja 2013. (CEST)

Ovako, imaš pravo po pitanju Googlea, no ovog puta Google nije u pravu. Ovako.[8] Manjinjorgo je zvižduk po kojem se poznaju pravi Splićani.
O tome je govorio Perislav Petrić, veliki znalac "splićanistike" u dokumentarnoj seriji o Splitu.
Evo ti o manjinjorgu ovdje [9]. Odnosno ovdje [10] "Usto, u Splitu ide i zvižduk kad se spličanin nađe bilo gdje u svijetu i netko mu zazviždi manjinjorgo, obavezno se osvrne i začudi, tko ga je to prepoznao i koji je to našijenac u bijelom svijetu". Jest da ovo nisu znanstvene stranice, ali to je to što je govorio Perislav Petrić.
Ovdje imaš isto jedno tumačenje [11] (ono je li čudna životinja puštala baš te zvuke ne znan, ali za zvižduk sasvim jesan). Pao si na ispitu iz splitstva :))) Nisi se bara. :) Kubura (razgovor) 05:59, 19. lipnja 2013. (CEST)

Upozorenje suradniku[uredi]

Žuti karton


Idemo polako i po redu. Na mojih par napomena [12], [13], [14] u svezi članaka si se oglušio. Tvoja stvar, kako hoćeš. Jednosmjerna komunikacija nije nikome ugodna, ali idemo dalje. Nakon toga, četiri napomene kolege Kubure. Nakon toga, Croqov članak (kako ti kažeš, mada članak nije Croqov ni ničiji, očito nisi čitao osnove Wikipedije) i poruka na njegovoj SZR: "Ovaj tvoj članak, Hjernevask, je totalni copy-paste sa en.wiki. Molim te da sve prevedeš.--Kar7lo (razgovor) 03:02, 14. lipnja 2013. (CEST)". Teoretski si u pravu, ali u tuđem oku vidiš dlaku, a u svome ne vidiš gredu. Ne možeš govoriti drugim suradnicima što će raditi ili ne. Na administratorima i patrolerima je što će biti s tim člankom: predložak ili u smeće. Ono, što je važnije, da bi mogao prigovoriti nekome drugome, najprije si trebao popraviti članke koje si ti započeo. Uostalom, mogao si i ti nastaviti s prijevodom članka kojega je započeo Croq. Na kraju balade tražiš ispriku od kolege Kubure? Ma da? Kad će svizac zamotati čokoladu, prije ili poslije toga?

Ako nisi dovoljno vješt u značenju riječi hrvatskoga, ne mogu ti pomoći, ali riječ bahat ima negativan prizvuk, pogotovo kad je koristiš bez razloga. Što se tiče isprike, trebaš još zabiti puno golova. Ako si došao s dobrim namjerama, zasuči rukave, što ne znaš pitaj, uvijek ima suradnika koji će ti pomoći.

Zadovoljavanje vlastitog ega neopravdanim očekivanjem tuđe isprike zaboravi. Osim što je neopravdano, oduzimaš kolegi Kuburi vrijeme na raspravu koja nema smisla ni svrhe. Dakle, kako kažem, ako ćeš raditi - radi, a ako nećeš, postoji odmor od wikipedije na ovaj ili onaj način. Hvala na pažnji.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 12:45, 19. lipnja 2013. (CEST)

Teoretski sam u pravu? To je sve što sam tražio da mi rečeš, hvala.--Kar7lo (razgovor) 15:24, 19. lipnja 2013. (CEST)

Kar7lo, nisam se došao ovdje s tobom natezati. "To je sve što sam tražio..." Zar si ti nešto tražio od mene? Varaš se dečec. Vadiš riječi iz konteksta, pogotovo kad je kontekst nakon njih jako bitan. Već sam ti rekao: ako ćeš raditi - izvoli, ne mislim više trošiti vrijeme na beskorisne rasprave s tobom. Ovo ti je vrlo korisno štivo koje bi ti bilo pametno pročitati.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:31, 20. lipnja 2013. (CEST)

Ispričavam se. Ubuduće neću koristiti wikipediju da bi se s vama svađao, već da bi uređivao i svojim znanjem pridonio svima koje nešto zanima. Hvala--Kar7lo (razgovor) 13:12, 20. lipnja 2013. (CEST)

Žuti karton


Nemožeš praviti nove članke tako što uzmeš tekst sa naše wikipedije i onda praviti duplikate pod drugim imenima. Laošani i izvorni [tekst http://hr.wikipedia.org/wiki/Lao_narod Lao]. Ovo ti je upozorenje pred blok. --Zeljko (razgovor) 05:02, 10. kolovoza 2013. (CEST)

Crveni karton.
Blokirani ste!


Vidim u tvojoj kratkoj povijesti da upadaš samo u rasprave i svađe. Blokiran si nekoliko dana da se malo odmoriš.--Zeljko (razgovor) 05:08, 10. kolovoza 2013. (CEST)

???????????[uredi]

Dragi Željko, ja sam upravo shvatio da je ovo bio loš potez, što sam stvorio artikal na Wikipediji, koji je potpuno identičan drugome. Ja sam mislio da se radi o jednoj te istoj stvari, te sam to jutros namjeravao ispraviti. Žao mi je što vam ovo sada moram reći, no čini mi se da je hr.wikipedia prepuna svadljivih ljudi, poput Kubure, Vas i još nekakvih "čudaka". Otkud Vama uopće pravo da me stavite na blok zbog konverzacije koje sam imao sa drugim suradnikom? Što je vama?

(Sada me zauvijek blokajte, uopće me nije briga jer ovdije ionako čovjek ne može ništa napraviti, a da mu se ne prigovara.. Ja htio pomoći, malo podijeliti znanje, ali eto, vidim, ne želite! Nisam uopće dolazio 2 mjeseca jer ste me bili iznervirali zbog vašeg neljudskog ponašanja prema suradniku.. Mene nitko ne tjera da ja ovdije išta pišem, ja ovo radim kao volonter (kao i Vi)...)Kar7lo (razgovor) 21:06, 10. kolovoza 2013. (CEST)

Žuti karton


  • Ako želiš pisati piši, a sporni članak nisi napisao nego prepisao, napisao sam ga ja. Administrator će uvijek dati savjet i nastojati izgladiti stvar, a ako ne pomogne slijedi primjereni blok. Znači nismo svadljivi, stoga je ovo neutemeljena optužba i nije ništa drugo nego napad i vrijeđanje više suradnika.

"Ja redikul"[uredi]

Tako me počastio suradnik Kubura. Još uvijek očekujem ispriku, nije se pristojno tako ponašati prema suradniku! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Kar7lo (razgovordoprinosi) 21:09, 10. kolovoza 2013.


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 mjesec!

Razlog je: troliranje i laganje


Troliraš i lažeš [15]. Pa onda još po svim padežima. Nigdje ti to nisam rekao. Kubura (razgovor) 06:27, 12. kolovoza 2013. (CEST)

Za napadačko ponašanje bi još mogao dobiti.[16] Napadaš druge, a hoćeš da ti se drugi ispričaju za nešto što ti uopće nisu rekli. Kubura (razgovor) 06:31, 12. kolovoza 2013. (CEST)

Vrijeđanje nije dopušteno[uredi]

To sam upravo pročitao negdje na Wikipediji... To znači da imam pravo očekivati ispriku! (eh, da, i zaboravio sam se potpisati poviše)Kar7lo (razgovor) 21:12, 10. kolovoza 2013. (CEST)

Wikipedija:Bez osobnih napada[uredi]

Kar7lo, na Wikipediji osobni napadi nisu dopušteni. Nadam se da ih do isteka blokade suradničkog računa više ne će biti, kao ni poslije. Lijep pozdrav --Roberta F. 01:55, 26. kolovoza 2013. (CEST)

Stranice za razgovor[uredi]

Karlo, ukoliko želiš, možeš arhivirati stranicu za razgovor. Uklanjanje kao što si ga napravio može biti svakako protumačeno, pa bih ti savjetovao da (ukoliko želiš) pročitaš kako se arhivira stranica za razgovor. Hvala na razumijevanju.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 07:34, 24. srpnja 2014. (CEST)