Razgovor sa suradnikom:Micro-macro

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Micro-macro, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Micro-macro") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:15, 28. ožujka 2014. (CET)

Nepotrebna preusmjeravanja[uredi]

Molim, ne praviti nepotrebna preusmjeravanja (kao npr. Folk-Rock -> Folk rock) samo zato jer je neki suradnik netočno napisao. Treba poticati suradnike na ispravan pravopis. Hvala na razumijevanju.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 11:15, 28. ožujka 2014. (CET)

Preuzimanje sa sh.wiki[uredi]

Pozdrav Micro-macro,

i dobro nam došao. Primijetio sam da si krenuo pruzimati neke članke sa srpsko-hrvatske wikipedije. Sve OK, samo, ako dopustiš savijet, molim te pripazi na jezik. Pokušaj ipak pročešljati i ispraviti tekst tako da bude u duhu hrvatskog jezika (npr. tiraž -> naklada) i pripazi da ne preneseš zatipke (npr. "ijdenom"). Isto tako, ako se ne želiš zamjeriti suradnicima sa sh.wiki, dodaj u sažetak natuknicu "sa sh.wiki". Nije obavezno, na tebi je da li češ to učiniti ili nećeš, ali njima je do toga jako stalo. Inače samo tako nastavi, svaki novi suradnik zlata vrijedi. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 01:56, 29. ožujka 2014. (CET)

Kao što kažemo svim novim i "novim" suradnicima koji preuzimaju međusobno nepovezane članke sa sh wiki, a u zadnjih pola godine ih je bilo neobično mnogo - molim te da u sažetku napišeš odakle je tekst preuzet, takav je običaj. Također, pokušaj, ako je moguće, sve ispravke u tekstu napraviti u jednoj izmjeni.--Argo Navis (razgovor) 10:44, 29. ožujka 2014. (CET)

Rigoleto[uredi]

Crystal Clear app package utilities.png
Napisali ste članak koji ne zadovoljava standarde Wikipedije te je stoga prebačen na stranicu za razgovor.
Molimo Vas uredite članak u sljedećih 14 dana inače će biti obrisan.

Pozdrav! MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 08:19, 4. travnja 2014. (CEST)

zeleni --Kasap iz Đakova 22:50, 7. travnja 2014. (CEST)

ma samo zeleni. i plavi --Kasap iz Đakova 22:58, 7. travnja 2014. (CEST)

Lakše malo s neprikladnim preusmjeravanjima.--MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 07:49, 8. travnja 2014. (CEST)

Fiat 127[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Stranica koju ste nedavno stvorili ne udovoljava nekim pravilima i smjernicama za nove stranice, te će uskoro biti obrisana (ili je već obrisana). Molimo vas rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju. Hvala na razumijevanju. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:43, 25. svibnja 2014. (CEST)