Razgovor sa suradnikom:Mostarac/Arhiv1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Arhiv


1 2 3 4 5 6 7 8

Internet-group-chat.svg
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
 • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb Button sig.png na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 19:58, 5. prosinac 2007. (CET)

Kako uređivati stranicu[uredi kôd]

HRVATSKI MOSTAR, pročitaj molim te kako se uređuju stranice na Wikipediji, članci na Wikipediji ne bi trebali biti kraći od 4 rečenice, trebaju biti smješteni u kategoriju, a i međuwikipoveznice. Ako imaš neka pitanja, pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 20:33, 5. prosinac 2007. (CET)

Slika[uredi kôd]

Slika Herceg Bosna koju ste stavili već postoji na wikipediji, a to je slika: Bosnaetnicka. --Dalibor Bosits © 15:07, 8. prosinac 2007. (CET)

Herceg-Bosna[uredi kôd]

Bok,

Tvoje nadopue su dosta dobre, ali bi ipak trebalo mrvicu poraditi na neutralnosti. Trebalo bi izbjegavati procjene, osobne prosudbe, a mislim da nije u redu ni jednostrano nabrajati protjerivanja jedne strane, a preskakati druge. Ako možeš, zamolio bi te da malo pogledaš promjene i provjeriš članak.

Što se tiče hrvatske većine u Mostaru, na negleskoj wikipediji se bio pojavio taj podatak, ali je maknut jer autor nije uspio pronaći dokaz za tu tvrdnju [1]. Trebalo bi ili maknuti tu tvrdnju sa naše stranice ili pronaći dokaz, pa podatak i referencu dodati i ina en:Mostar. Pozdrav. --Ante Perkovic 10:56, 9. prosinac 2007. (CET)

Prvo, Herceg-Bosna ne postoji, koliko ja znam. Ukinuta je 1995, pa karta koja pokazuje stanje bilo čega 2005. godine apsolutno nema smisla u članku.
Drugo, podaci će biti pokriveni referencama ili ih neće biti u članku.
Hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 23:17, 9. prosinac 2007. (CET)

Slika[uredi kôd]

HRVATSKI MOSTAR, kao što ti je već Dalibor Bostis napomenuo, gotovo ista slika već postoji (Bosnaetnicka), no ni ona također nije postavljena pravilno i vjerojatno će biti uskoro obrisana, a također ni slika koju si ti postavio (Slika:Herceg Bosna.PNG) nema sve potrebne podatke; nije naveden autor slike, izvor, a nema ni licenciju. Te podatke ne mogu znati, niti ih ja mogu dopuniti, već ih mora napisati svaki suradnik koji postavlja slike. Slika koja je trenutačno u članku, postavljena je na Zajedničkom poslužitelju. Više o postavljanju slika i što sve treba paziti kod njihovog postavljanja pročitaj u Wikipedija:Tečaj (Slike), gdje je detaljno opisano kako se postavljaju slike u članke, ali i što se mora navesti kod njihovog postavljanja. Kod slika imamo vrlo stroga pravila i zaista sve slike koje nemaju odgovarajuće podatke moraju biti obrisane. Još jedno pitanje, hm, jesi li možda razmišljao o promjeni suradničkog imena? Razmisli, pa ako se odlučiš, zahtjev podnesi ovdje. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 20:39, 9. prosinac 2007. (CET)

Uostalom ista slika je već postavljena (Slika:Etn dominacija2005.PNG), pa te molim da ubuduće pogledaš prije postavljanja slike, je li možda takva slika već postoji. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 20:45, 9. prosinac 2007. (CET)
HRVATSKI MOSTAR, ne vrijeđa, ali je nezgodno za pisanje, a i u virtualnom svijetu izgleda kao vikanje, više o temi možeš pročitati ovdje. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 23:26, 9. prosinac 2007. (CET)

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti kartonNe uklanjaj {{fact}}-ove. Mislim da bi ti dobrodošlo čitanje uvodnog tečaja. Obrati malo više pažnje na upute na vrhu stranice. --Ante Perkovic 08:14, 10. prosinac 2007. (CET)

I karta Kanade bi bila tocna. Samo je pitanje u koji je clanak ima smisla staviti. --Ante Perkovic 09:42, 10. prosinac 2007. (CET)

Uređivanje[uredi kôd]

Bog, Mostarče.
Evo ti nekoliko prijateljskih naputaka.
Još si novi suradnik, pa neke stvari ne razumiš.
Nike pute nas nike stvari frustriradu, ali šta ćeš. Moramo tako, ili našu hr.wiki neće nitko uvažavat.
Tako slobodno ostavi one pridloške "fact" neka stojidu. Bar niko vrime. Potlan ćemo ih maknit ća. Ne stoji ni to dovika.
Pravilo ti je: za svoju tezu, daj argument/izvor/referencu.
Ako je netko dao neki "argument", daj protuargument.
Ne prepucavaj se preko stranice o članku (ne upadaj u uređivački rat). Lipo, ako si već prominia nešto na stranici o članku (a radi se o temu da si prominia sadržaj stranici, kojom nečije uratke minjaš ili uklanjaš), onda to prokomentiraj na stranici za razgovor o temu članku.
A onda, ako će ti tko proturječit, mora ti odgovorit, ako misli minjat. U suprotnem, on će ispasti vandalon.
Izvore stavjaš u članak ka' poseban odlomak (primjerice, radi se o ciloj knjizi i sl., ništa određeno, nitkoji određeni redak iz knjige, časopisa. ili sa internetske stranice i t.d.).
Ako navodiš određenije nešto, onda iza toga staviš <ref> </ref>. U referencu možeš ubaciti i neku određenu internetsku stranicu.
Onda u dnu napraviš posebni odlomak imena "Reference", i ispod njega napraviš <references/> .
Ovo ti možda izgleda priveć složeno u početku, ali u stvari je vrlo jednostavna stvar.
Toliko ti od mene, Kubura 09:50, 10. prosinac 2007. (CET)

Iza svojih poruka na stranicami za razgovor, stavi četiri tilde ~~~~. Tildu dobiješ kad otipkaš livi Alt i broj 1 na slovnem dilu tipkovnice.
Potpis sa 4 tilde generira u tekstu posli tvoj suradnički potpis (suradničko ime) i vrime od poruke, što je od velike koristi (tako drugi znadu koliko možda čekaš na odgovor). Tri tilde daje samo suradničko ime, bez vrimena, a to nije od nike vele koristi. Kubura 11:15, 10. prosinac 2007. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Daj, stavi nešto na suradničku stranicu (nemoj osobne podatke!!!).
Ovako, ispadaš nekakvi vandal.
Možeš staviti podatke o znanju jezika, ovaj suradnik navija za "Zrinjskoga", dolazi iz Zapadne Hercegovine i t.d.. Kubura 11:35, 10. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav,

ja sam npr. na stranici Herceg-Bosna maknuo jedan {{Nedostaje izvor}} i zamijenio ga citatom, pogledaj tu stranu za primjer kako to napraviti, nije komplicirano.

Ugodan rad,

--dnik 12:30, 10. prosinac 2007. (CET)

Hrvatski Mostar[uredi kôd]

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Mostarac (ako si iz Mostara), nemoj se dekuražirat zbog administratorskih intervencija. Riječ je o korisnim primjedbama (administratori imaju obvezu pretpostaviti dobru namjeru) koje će ti pomoći da članke urediš sukladno wiki standardu. Osobno se nadam da će iz tvoje spisateljske radionice izaći mnogo zanimljivih članaka o Hrvatima u BiH. Još jedan srdačan pozdrav Hrvatskom Mostaru iz Distrikta Sarajevo! P.S. Na hrvatskoj Wikipediji ima još suradnika iz Mostara i BiH - Vatrena ptica, Pavo... --Dario Zornija 14:25, 10. prosinac 2007. (CET)

Ovdje možeš zatražiti promjenu suradničkog imena (da izbjegneš velika slova)...

--Dario Zornija 14:33, 10. prosinac 2007. (CET)

reference[uredi kôd]

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Ako ti ja mogu odgovoriti u ime moga tate (umjesto da se bavi pticama šapće mi što ću pisati), za prvu traženu referencu bi se mogli naći podatci - egzodus se nedvojbeno dogodio i postoje evidencije. Međutim za drugu je malo teže (traži se službena potvrda izrečene tvrdnje). Hm, hm... --Pavo 19:56, 10. prosinac 2007. (CET)

Slike i drugo[uredi kôd]

Bok,

Pogledao sam tvoje evidencije i vidim da su ti sve slike koje si postavio već izbrisane. Zamolio bi te da za slike pitaš nekog od iskusnijih u tom području (ne možemo svi bit katica za sve, ma koliko dugo bili ovdje). Najbolje pitaj u kafiću ako ti što zapne.

Inače, da se ne bi krivo shvatili, vjerujem da si frustriran iskustvom sa bs wiki. To znam jer sa i ja udario glavom o zid. Ja smatram da je je naša, hrvatska, wikipedija po neutralnosti daleko ispred srpske, a bosansku nema smisla niti spominjati jer se dobar dio njih tamo ponaša kao da su pali u komu dan prije rata i jučer se probudili. Božesačuvaj da bi, npr, "manji entitet" nazvali svojim imenom. Dobro, dosta ogovaranja susjednog protektorata, u kojem i ti živiš ;). Ako si stekao kakve navike na bs wiki da se stvari rješavaju emocijama ili cezuriranjem bez objašnjenja, a ne argumentima, ovdje se možeš početi privikavati na raspravu argumentima, koja, u početku, može izgledati kao da se netko ne slaže s tobom, a zapravo te se samo želi natjerati da pronađeš dobre reference :)). Kad ih jednom nađeš, onda te iste stvari, koje su neki od nas ovdje uzaludno okušavali progurati na engleskoj wiki (oni su te picajzle oko referenci!) možemo napokon postaviti i tamo :). A i na bosansku!!!

A kad nam netko iz susjedstva dođe i počne pisati svoju verziju povijesti, uvijek ćemo moći reći "mi imamo reference za svoje tvrdnje, dajte i vi za svoje". Pa će nešto ostat, a nešto otpast. Sve u svemu, na kraju bi trebali imati članke o novijoj povijesti i ostalim škakljivim temama koji su bez srpske i bosanske mitologije, ali i bez hrvatske cenzure. To je ono čemu ja (a nadam se i vjerujem da vrijedi i za ostale admine) težim.

Pozdrav. --Ante Perkovic 09:15, 11. prosinac 2007. (CET)

Uzdol[uredi kôd]

Molio bih te da članak o Pokolju u Uzdolu preurediš poštujući pravila i kriterije Wikipedije. To znači da je potrebno u članaku navesti odgovarajuće izvore (po mogućnosti ne samo novinske članke), preuredit članak u enciklopedijskom stilu tako da se zadrži objektivnost. U protivnom će biti izbrisan. --Suradnik13 21:26, 11. prosinac 2007. (CET)

Nije dorađen prema gore navedenim uputama. --Suradnik13 23:31, 11. prosinac 2007. (CET)

Hrvatski Mostar II[uredi kôd]

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! U tekstu o hrvatsko-muslimanskom sukobu naveo si doista mnogo relevantnih činjenica bitnih i za povijest (kako reče - da se ne zaboravi) i za čitatelje, no očito ga treba dopuniti. Možda ću se i ja uključiti u dopunjavanje jer radim neku knjigu čiji se sadržaj umnogome poklapa s temom o kojoj je riječ. Malac - u nominativu Pavao, a ne Pavle - je moj sin i navija za "Želju", baš kao i njegov tatek... Pozdravček iz Distrikta Sarajevo! --Dario Zornija 09:50, 12. prosinac 2007. (CET)

Pozdrav Hrvatskom Mostaru! Ako želiš upisati svoje ime na kartu wikipedijanaca, to možeš napraviti Ovdje

--Dario Zornija 12:58, 12. prosinac 2007. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 12:29, 12. prosinac 2007. (CET)

Bošnjačko-hrvatski sukob[uredi kôd]

Bok,

Vidio sam dosta opširne doprinose članku Bošnjačko-hrvatski sukob, ali je problem što nedostaju reference. S obzirom da je suradnik:Kubura napisao dosta članaka o zločinima, bit ću slobodan uputiti ne na njega jer on ima iskustva i sa pisajem o toj temi, a poznaje i pravila što se tiče referenci.

Što se tiče samog članka, materijala ima dovoljno da se napiše i nekoliko članaka a tu temu, pogotovo što je bošnjačko-hrvatski sukob bio relativno raspršen. Pogledaj seriju od ove dvije moje promjene

Bok,

Poslaobi ti email, ali nisi ga unio. Unesi ga ovdje. Pozdrav. --Ante Perkovic 13:49, 12. prosinac 2007. (CET)

Bok,

Otovrio sam Kategorija:Bošnjačko-hrvatski sukob. Tamo možeš potrpati ove nove članke. Samo dodaj [[Kategorija:Bošnjačko-hrvatski sukob]] na samo dno članka (iza kategorije idu samo interwiki poveznice, a njih vjerojatno nećemo naći).

Članci su vrlo iscrpni i još ako imaš reference, mogli bi napokon pokriti ovaj vrlo važan dio novije povijesti, što bi bilo super. Naravno, očekuj, s vremenom i različita mišljenja i dopunu člankaod strane drugih suradnika.

Što se tiče članka Bošnjačko-hrvatski sukob, postao je predug. Ja sam postavio one poveznice na podčlanke upravo zato da bi rasteretili ovaj dugački članak. U Bošnjačko-hrvatski sukob bi svako od bojišta trebalo opisati samo ukratko, u desetak redaka. U podčlancima možeš biti opširan koliko te volja. Ako u Bošnjačko-hrvatski sukob staviš sve detalje, to nema smisla. Zamisli kako bi izgledao članak Drugi svjetski rat kad bi u njega potrpali sve tekstove iz Kategorija:Drugi svjetski rat :))).

--Ante Perkovic 15:44, 12. prosinac 2007. (CET)

Reference[uredi kôd]

Bok,

Kad si napisao da imaš reference, mislio sam da si članke sam napisao, po referencama, ne da si ih doslovno prepisao s interneta. Sad vidim da si većinu ustvari doslovno prepisao s interneta.

Sorry, ali ti tekstovi ne mogu ostati jer se time krše autorska prava. Pored toga, sama tema tih tekstova nije za wikipediju jer se negdje nabrajajaju pojedina ubojstva koja su kap u moru 100,000 žrtava rata u BiH. Ako se negdje dogodio veći pokolj, to zaslužuje članak, ali ne možemo ovdje nabrajati sva kršenja ratnog prava u te 4 godine. Nama trebaju tekstovi o kronologiji ratnih događanja, važnije bitke i slično. Dakle, ako imaš volje, možeš iskoristiti ove materijale i na osnovu njih napisati nove članke, ali članci ovakvi kakvi jesu ne mogu ostati.

Pozdrav i hvala na razumijevanju. --Ante Perkovic 15:57, 12. prosinac 2007. (CET)

Infookviri[uredi kôd]

Ove infookvire bis moga stavit na svoju suradničku stranicu (da ti izgleda lipše).
Ne moraš ih staviti, ako ne želiš.
Nalaze ti se ovdi:
Suradnik:HRVATSKI_MOSTAR/Infookviri
Onog gornjeg ti nisam uspio poravnati.
Ti reci ako ti se sviđadu. Ako ne, nima veze, obrisat ćemo. Kubura 11:05, 13. prosinac 2007. (CET)

Uporaba zastave Herceg-Bosne, može bit problem. Tim više, ako to misliš i za cilu BiH.
U smislu, nije priznata jedinica, a netko će to još prikazat kao promicanje nike nezakonite upravne jedinice, odnosno promicanje diranja teritorija nike države i priustroja iste, da ne govorim da će koji pacijent to prikazat kao ekspanzionizam (koliko znam HR HB nikad nije proglasila odvajanje od BiH, nego je u Ustavu imala da je dil BiH). Tribaš znat da će nam se onda slatko namistit skupina njih koji ćedu reć da dolazidu iz t.zv. RSK. Nitko od tih kritičara nima na umu da je Herceg-Bosna prva branila BiH (od snaga unutar BiH), dok je državno vodstvo BiH, sastavljeno iz redova jednog drugog naroda, propuštalo vojne kolone (države čiji je dil onda još bila) u napadu na susidnu državu (agitirajući kod pripadnika naroda koji se nalazi i u susidnoj državi, da propusti te tenkove), pravilo se blesavo ("ne znaju tko razara Vukovar"), i napadalo RH zbog nazočnosti njenih postrojaba postrojbi (--Pancho W. Villa) na teritoriju BiH za vrime rata u BiH (dok je sa teritorija iste napadan Dubrovnik i Slavonski Brod i ini hrv. gradovi do samog kraja rata - ako oni nisu u stanju spričit to, onda tebe moraju pustit to rišit, inače se to smatra sudilovanjem u napadu na tvoju državu).
Ali, dalo bi se tolerirat ako bi postoja okvirić "Ovaj suradnik se bori za istinu o Herceg-Bosni", ili tako nešto, uz zastavu Herceg-Bosne. Time ništa ne sugeriraš, ni da je to dobro, ni loše. Kubura 01:13, 14. prosinac 2007. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Slike[uredi kôd]

Suradnik Ante je vrlo zaposlen, pa ću ja uskočiti. Vezano za slike, ovdje je objašnjeno kako se postavljaju u članak-> Tečaj slike. Parametri su sljedeći: [[Slika:ovdje ide ime slike.xxx|thumb|right|250px|ovdje ide opis slike]]; i to je otprilike to, xxx označava ekstenziju koja može biti .jpg, .png, .gif itd.

Osim slika, kada ostavljate komentar na stranici za razgovor, kafiću i sličnim stranicama onda se potpišite. Potpis se radi upisivanjem 4 tilde ~~~~ ili pritiskom na gumb prikazan na slici dolje.

Ako ćete imati problema sa slikama, slobodno se javite, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 17:56, 19. prosinac 2007. (CET)

gumbić za potpis

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Uputi si dobio za Pokolj u Uzdolu. Lijepo piše na predlošku da ne uklanjaš sam --Suradnik13 20:05, 19. prosinac 2007. (CET)

Hej pozdrav, zamolio bih te da koristiš tipku prikaži kako će izgledati, jer prečestim snimanjem sitnica se zatrpava stranica s nedavnim promjenama, što otežava suradnicima koji rade na tom dijelu. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 01:54, 21. prosinac 2007. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Ajde molim te pogledaj još jednom ovo:

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tomAero-stub img.svg 11:57, 21. prosinac 2007. (CET)

Prepisivanje s interneta[uredi kôd]

Već sam te jednom zamolio da ne preuzimaš feljtone Slobodne Dalmacije s interneta jer je materijal zbog stila pisanja neupotrebljiv. Sad na Bošnjačko-hrvatski sukob: dolina Lašve vidim da se nismo razumjeli. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:05, 21. prosinac 2007. (CET)

Pitanje[uredi kôd]

Smijem li znati zašto si uklonio moj doprinos članku Hrvatsko vijeće obrane u kojem sam govorio o Kiseljačkom HVO-u i ulozi Ivice Rajića?--Jack Sparrow 15:41, 3. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

Sve je to u redu ali je pitanje da li je prije Ivica Rajić preuzeo vlast u Kiseljaku ili je ARBiH napala Kiseljak prije njegovog dolaska. Ja mislim da je bilo ovo prvo. --Jack Sparrow 21:53, 3. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow
I zanima me, u vezi Ivice Rajića, kada je on točno preuzeo vlast u Kiseljaku, te započeo trgovinu sa Srbima? S obzirom da je napad Armije BiH na Kiseljak uslijedio nakon njegovog dolaska, može biti da napad nije bio unaprijed planiran, nego odgovor na njegovo destruktivno djelovanje.
Također bi bilo dobro (s obzirom koliko toga znaš) da napišeš članak pod nazivom "Zločini ARBiH nad Hrvatima BiH". Jer previše stavljaš vrlo opširnih navoda o zločinima u člancima koji se trebaju uglavnom držati vojnih operacija i takvih stvari. --Jack Sparrow 13:31, 4. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

neutralnost i suradničko ime[uredi kôd]

Bok,

Gledam tvoje promjene na članku o HVO-u i vidim da mi jadni Hrvati nismo ama baš ništa skrivili u ratu u BiH. U cijeloj priči, spominješ ubojstva pojedinačnih vojnika HVO-a, a preskačeš stvari kao Ahmići i Stupni Do. Možeš li pokušati biti malkice neutralniji jer ako ovako nastaviš, imat ćemo političke pamflete, a ne članke. Drugo, mislim da bi trebao dati zahtjev za promjenu suradničkog imena jer mislim da je provokativno, a ionako je nepristojno pisati sve velikim slovima. --Pancho W. Villa (razgovor) 18:49, 4. siječanj 2008. (CET)

Slažem se sa Panchom, mogao bi malo više poraditi na neutralnosti. Pogledaj npr. članak o bošnjačko-hrvatskom sukobu na bosanskoj wikipediji. Predlažem ti da usporediš svoj rad i taj članak i da od svega toga složiš jedan opširni članak na našoj wikipediji. Nisu ni Hrvati u tom sukobu posve nedužni, bez obzira koliko mi željeli da jesu. --Jack Sparrow 13:33, 5. siječanj 2008. (CET)Jack Sparrow

A što ti to zapravo pokušavaš s člankom Operacija Lipanjske zore, trebaš li kakvu pomoć? --Dalibor Bosits © 23:53, 7. siječanj 2008. (CET)

To nije problem promjeniti, nego, mogu razumjeti da tvoj otac možda zna, ali valjalo bi zaista pronaći referencu za takvu tvrdnju, čisto da ne bude onda daljenjeg lutanja. Predlažem da prvo to napravite, pa onda lako promjenimo ime, a vi napišete članak. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 00:04, 8. siječanj 2008. (CET)

Pitanje[uredi kôd]

Možeš pročitati Wikipedija:E-mail? Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 02:17, 11. siječanj 2008. (CET)

Nadam se da si zadovoljan novim imenom, tehničku stranu prebacivanja učinio je naš vrijedan administrator SpeedyGonsales. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:14, 11. siječanj 2008. (CET)

Slika[uredi kôd]

Slika se pojavila u članku NK Zrinjski Mostar, mislim da bi trebao pročitati Wikipedija:Tečaj (Slike). Lijep pozdrav. SpeedyGonsales 22:36, 12. siječanj 2008. (CET)

malo više one "prikaži" tipke. Pozdrav :) --Dalibor Bosits © 14:14, 14. siječanj 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Žuti karton


Moram te najozbiljnije zamolit da prije nego što snimiš sadržaj koristi tipku prikaži. Konstantno snimanje sitnica zatrpava nedavne promjene. Nažalost, ako nastaviš ovako raditi bit ćeš blokiran nakratko. Čisto zbog toga, jer, nemože jedan suradnik na taj način raditi, a drugi biti blokirani zbog istoga. Hvala na razumijevanju i lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:01, 15. siječanj 2008. (CET)

Copyright HŠK Zrinjski Mostar 2007. Sva prava pridržana. Zabranjeno je preuzimanje bilo kakvog sadržaja bez dozvole autora. Ako si ti to fotkao treba nam dozvola na Wikipedija:Dozvole za korištenje sadržaja (nešto službenije zato što je izričito zabranjeno bilo kakvo preuzimanje, dakle treba nam neka službena osoba). Inače slika ne može ostati s ovom dozvolom i autorom. --MayaSimFan 22:05, 15. siječanj 2008. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Budemo nešto smislili, a ti prouči u međuvremenu Wikipedija:Dozvole_za_korištenje_sadržaja. SpeedyGonsales 14:29, 16. siječanj 2008. (CET)

Nedavne[uredi kôd]

Najteže je blokirati suradnika koji doprinosi Wikipediji, ali ne budeš li konačno koristio "Prikaži" biti ćeš sigurno na jedno vrijeme blokiran. Zato molim te još jednom:

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tomAero-stub img.svg 11:35, 18. siječanj 2008. (CET)

21:00, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:59, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→Uspješne ratne operacije protiv Srba - druga polovica 1994. i 1995. godina) 
20:59, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:57, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:57, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:56, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:56, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju) 
20:52, 29. siječanj 2008. (pov) (razl) Hrvatsko vijeće obrane‎ (→HVO u mirnodopskom razdoblju)

hm, nekoliko puta si upozoren na korištenje tipke prikaži, ovaj put si nažalost blokiran na 1 dan. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 11:28, 30. siječanj 2008. (CET)

Na suradničkoj stranici tvog starog imena sam uklonio redirect, ako imaš kakvih smetnji sada prilikom prijavljivanja reci. Mislim da bi to trebalo biti to, suradničke stranice obično ne brišemo, pa sam napravio tako. Lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 21:35, 31. siječanj 2008. (CET)

Prepisivanje bez dozvole[uredi kôd]

Sav tekst koji je označen, dakle tekst ispod navedenog predloška, prepisan je. Također Vas molim da pročitate ove tekstove:

Na ovoj Wikipediji izbjegava se kršenje zakona Republike Hrvatske. Ostala pravila i smjernice možete naći ovdje i zamoljava Vas se da ih se držite. Hvala na razumijevanju.

Rosier 17:27, 8. veljača 2008. (CET)

OK, hvala! Samo probaj negdje umetnuti i druga gledišta - čak i ako se ne slažeš s njima (zato ih možeš opovrgnuti) - cilj je da članci budu enciklopedijski i objektivni i napominjem: probaj uvijek navesti vanjski izvor! Rosier 17:49, 8. veljača 2008. (CET)

Upozorenje pred blokadu[uredi kôd]

Žuti karton


Mostarac, već si nedavno bio blokiran zbog zatrpavanja nedavnih promjena neprekidnim snimanjem, ponovno te upozoravam da ćeš sada biti na duže blokiran ako nastaviš s daljnjim snimanjem najmanjih promjena, jer svako od nas može pogriješiti, ali izbjegavanje tipke "Prikaži kako će izgledati" je nagomilavanje nepotrebnog posla onima koji moraju svaki promjenu označiti pregledanom. Lijep pozdrav --Roberta F. 17:43, 8. veljača 2008. (CET)

Žuti karton pred blokadu[uredi kôd]

Mostarac, ponovno neprekidno snimaš, ovo je posljednje upozorenje. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:36, 11. veljača 2008. (CET)

Suradnik:Mostarac/Doprinosi Suradnika Mostarca - ovdje sam prebacio, jer nemože biti u glavnom imenskom prostoru, već u tvojem suradničkom. Pozdrav --Suradnik13 12:37, 11. veljača 2008. (CET)

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 dana!

Razlog je: ignoriranje tipke "Prikaži kako će izgledati"


--Roberta F. 20:17, 11. veljača 2008. (CET)

U člancima nije potrebna veća količina poveznica za isti pojam, lijep pozdrav. --Dalibor Bosits © 22:23, 14. veljača 2008. (CET)

Zajednički poslužitelj[uredi kôd]

Information.svgPozdrav, skrećemo vam pažnju da razmislite o postavljanju vaših slika na zajednički poslužitelj, postupak postavljanja je isti kao i na wikipediji. Na wikipediju se postavljaju samo nužne slike i one koje se ne mogu postaviti na zajednički poslužitelj. Prednost zajedničkog poslužitelja za vas je što tamo možete postavljati i slike koje nećete koristiti u člancima. Hvala na razumijevanju. --MayaSimFan 14:39, 15. veljača 2008. (CET)

Već si upozoren i blokiran zbog sličnih stvari. Članak Mostar sam zaključao dok se ne naučiš koristiti upute na koje su te uputili moji kolege.

A ova fora pali samo u vrtiću.

Suradnik: Mostarac radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da ne uređuju ovaj članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi, Mostarac će ukloniti ovaj predložak!
Hvala na razumijevanju!
   -  ! 13:39 Mostar‎ (30 promjena) . . (+8.569) . . (Povijest stranice) [Mostarac‎ (30×)]
     ! 13:39 (sad; pret) . . (0) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 13:03 (sad; pret) . . (-59) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 13:02 (sad; pret) . . (+1) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Gospodarstvo)
     ! 13:02 (sad; pret) . . (+6) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Osmansko razdoblje)
     ! 13:01 (sad; pret) . . (+40) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija)
     ! 13:00 (sad; pret) . . (+251) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Gospodarstvo)
     ! 12:54 (sad; pret) . . (+1.067) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 12:23 (sad; pret) . . (+1.339) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 11:55 (sad; pret) . . (+831) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Mediji)
     ! 11:39 (sad; pret) . . (+1.176) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Kultura)
     ! 11:29 (sad; pret) . . (+52) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Kultura)
     ! 11:28 (sad; pret) . . (+134) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Obrazovanje)
     ! 11:25 (sad; pret) . . (-2.066) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 11:16 (sad; pret) . . (+7) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Povijest)
     ! 11:15 (sad; pret) . . (+76) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Drugi svjetski rat)
     ! 11:12 (sad; pret) . . (+1.487) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Gospodarstvo)
     ! 11:02 (sad; pret) . . (+104) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Gospodarstvo)
     ! 11:01 (sad; pret) . . (-8) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Rat u Bosni i Hercegovini)
     ! 11:01 (sad; pret) . . (+4) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→1971.)
     ! 11:00 (sad; pret) . . (+587) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 10:59 (sad; pret) . . (+771) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Gospodarstvo)
     ! 02:12 (sad; pret) . . (+1) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Austrijsko razdoblje)
     ! 02:12 (sad; pret) . . (-2) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Austrijsko razdoblje)
     ! 02:11 (sad; pret) . . (+2.215) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Povijest)
     ! 01:18 (sad; pret) . . (-84) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 01:06 (sad; pret) . . (+68) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Naseljena mjesta)
     ! 01:02 (sad; pret) . . (-47) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 01:00 (sad; pret) . . (+512) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (→Stanovništvo)
     ! 00:37 (sad; pret) . . (0) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)
     ! 00:04 (sad; pret) . . (+106) . . Mostarac (Razgovor | doprinosi | blokiraj)

Nisi blokiran[uredi kôd]

Wikicitati »Dobro, hajde me odblokaj samo da nešto odradim! Molim te!--Mostarac 13:48, 16. veljača 2008. (CET)«

Ti nisi blokiran. Upućen si na ispravan rad od strane mojih kolega, a bio si blokiran zbog zatrpavanja nedavnih promjena. Uzmi članak i prenesi ga na svoje računalo u neki editor teksta i tamo ga sredi.

Andrej Šalov 13:50, 16. veljača 2008. (CET)

Piše hrvatske snage, očisti cache Face-smile.svg --MayaSimFan 22:53, 16. veljača 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

23:48, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Rezultat operacije) (vrh) [ukloni]
23:47, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Stanje prije bitke) 
23:46, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Rezultat operacije) 
23:46, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Tijek operacije) 
23:46, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Stanje prije bitke) 
23:44, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Stanje prije bitke) 
23:43, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Rezultat operacije) 
23:43, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ 
23:41, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Tijek operacije) 
23:39, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Rezultat operacije) 
23:37, 16. veljača 2008. (pov) (razl) Operacija Lipanjske zore‎ (→Stanje prije bitke)
Pišeš suradniku Andreju da obećavaš raditi drugačije, međutim ništa od toga. Vidio sam da si stavio (pa uklonio) predložak zaljubljenost, neznam, možda je to krivac ovom da kažem ludilu ;-), ali je te zaista molim da promjeniš svoje navike, i prije svakog snimanja počneš koristiti tipku prikaži, i sitne izmjene pretvorit u jednu veću. Više je glupo svako malo postavljati ova upozorenja itd, zaista te molim da malo usporiš i počneš raditi kako se spada, ovo nije zahtjev, već savjet s najboljom namjerom. Lijep pozdrav Mostarac. --Dalibor Bosits © 23:54, 16. veljača 2008. (CET)

pridružujem se zamolbama o korištenju tipke prikaži kako će izgledati. West Brom 4ever 02:30, 17. veljača 2008. (CET)

Grbovi[uredi kôd]

Jesu li Slika:HŠKZ grb.jpg, Slika:Ultras-grb1.jpg, Slika:Ultras-logotip.jpg i Slika:Herceg-Bosna grb.GIF zaista tvoje djelo ili si ih od nekuda preuzeo? --MayaSimFan 18:24, 17. veljača 2008. (CET)

Onda slike nikako ne mogu nositi oznaku {{GFDL}}. Na Wikipedija:Upload prva poveznica vodi na postavljanje slika koje su u potpunosti djelo suradnika koji ih postavlja. Ne treba uvijek kliknuti na prvi link, a ne može se uvijek koristiti ni gfdl licenca. Zato na prve tri slike treba staviti dozvolu {{logo}} i kategoriju Kategorija:Slike logo te izvore, a četvrtu treba potražiti na zajedničkom poslužitelju (nije važna nijansa). --MayaSimFan 19:28, 17. veljača 2008. (CET)

Karta Zapadnog Mostara[uredi kôd]

Upravo ono što piše ovdje. Sliku je napravila tvrtka na čijim stranicama piše da zadržavaju sva prava, a ovdje je bila postavljena pod gfdl licencom i nije bila korištena ni u jednom članku nego na suradničkoj stranici. Zamolila bih te da slike koje se koriste pod pošteno upotrebom ukloniš i koje si ti postavio ukloniš sa stranica iz suradničkog imenskog prostora.

Inače, licence na stranicama s opisom slike treba stavljati tako da upišeš {{ime predloška}}, a ne kopiranjem sadržaja predloška zato što se tekst licence može promijeniti. Također, predložak {{slika za brisanje}} ne bi trebao sam uklanjati zato što na njemu piše Ne uklanjajte sami ovaj predložak. Predložak će ukloniti netko od administratora najkasnije {{{datum}}} [kad slika bude pregledana]. Na slikama s kojih si uklonio taj predložak i dalje piše da je to tvoje djelo i da su one nastale prije samo nekoliko dana. Kod izvora, autora i datuma trebalo bi pisati tko ih je napravio i kad su otprilike napravljene (može i samo godina). Treba potkrijepiti korištenje oznake {{JD-stara}}. Pozdrav --MayaSimFan 20:08, 17. veljača 2008. (CET)

Jesam, sad grbovima trebaju izvori. --MayaSimFan 20:19, 17. veljača 2008. (CET)

Gnjavim posljednji put Face-smile.svg Izvor velike slike ne može biti mala slika ili slika koja je dobivena desnim klikom i view imageom. Npr. ovaj izvor je ok, ovaj nije. Pozdrav --MayaSimFan 20:33, 17. veljača 2008. (CET)

Ok, ali onda je izvor npr. ovo - stranica pomoću koje se može zaključiti i kakav je status slike (Sva prava zadrzana © ...) Face-smile.svg --MayaSimFan 20:37, 17. veljača 2008. (CET)
A-a. Sliku nisi napravio "iz ničega", a osnovni dizajn pripada HŠK Zrinjskom. (isto kao što dizajn logoa Coca Cole pripada upravo toj tvrtci - to neće biti moje djelo ako po tom logu napravim drugi isti takav) --MayaSimFan 20:42, 17. veljača 2008. (CET)

Ne uklanjajte sami ovaj predložak. Predložak će ukloniti netko od administratora najkasnije 02. ožujka 2008. A prije 02. ožujka 2008. slika ne može biti ni obrisana. Dakle, nema nikakvog razloga za žurbu. Opet ne možeš sebe navesti kao autora. --MayaSimFan 20:51, 17. veljača 2008. (CET)

Veliki doprinos za hrvatsku Wikipediju[uredi kôd]

Bok Mostarac! Izuzetno mi je drago da si tako predan i zainteresiran za članke koji se tiču Hrvata u BiH: članak o Mostaru, HVO, Herceg-Bosni, NK Zrinjskom, a da ne zaboravim spomenuti Bošnjačko-hrvatski sukob. Razumijem i da time dižeš prašinu, posebno u svezi zbivanja u vrijeme rata u BiH ali i ideje o trećem entitetu ili federalnoj jedinici. No, dok su u tom pogledu Srbi i Bošnjaci jedinstveni, mi (Hrvati) pak mudrujemo. Bošnjaci stvaraju svoju naciju, Srbi pak imaju dugu državotvornu tradiciju - svoju autonomiju od 1830., državu od 1878., najmanje 130 godina u kontinuitetu - a mi ju imamo tek 17 godina. Odrastao sam vani, znam kako su tamo i lijevi i desni nacionalni ili kako to već nazivaju patrioti, u svakom slučaju državotvorni, jer stoljećima imaju svoju državu. Neću uopće spomenuti iz kojeg kuta sam učio o povijesti Austro-Ugarske monarhije. U tom kontekstu moja namjera je tebe samo ohrabriti da nastaviš dalje. Lijepi pozdrav iz Zagreba.--Zrinski 20:49, 20. veljača 2008. (CET)

Hvala na nagradama! Mislim da ću ih pravilon poredati, ali nisam sigurna. Face-smile.svg --Vatrena ptica 10:56, 24. veljača 2008. (CET)

treći blok[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 tjedna!Nije Wikipedija tako jako komplicirana, a ti već znaš što je tipka prikaži, no ne pridaješ tome dovoljno ozbiljnosti. Osim toga, 2 tjedna će nadam se biti dovoljno za upoznati se s politikom Wikipedije o slikama, koja je btw ozbiljna i tu je s nekim razlogom. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 16:29, 24. veljača 2008. (CET)

Produžetak bloka[uredi kôd]

Radi namjernog ignoriranja uputa na koje su te moji kolege admini ja i upozorili oko izmjena u članku Mostar prije tvog blokiranja, a koje si nastavio kršiti i unatoč tome što si blokiran ovim putem te blokiram na mjesec dana počevši od danas.

Nadam se da ćeš naučiti koristiti vanjski editor za uređivanje teksta za to vrijeme da se ove stvari nebi ponavljale.

Andrej Šalov 20:12, 25. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Nuvola apps important.svg
Stop hand.svg
Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

 • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
 • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
 • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Bez upozorenja[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 2 sata!

Razlog je: ignoriranje svih prethodnih upozorenja


Mostarac, više te nećemo upozoravati na ono što smo te već toliko puta upozorili, a trajanje blokade će se samo povećavati. Nadam se da ćeš u ova dva sata pronaći neki od uređivača teksta na svom računalu i u njemu početi uređivati članke, koje ćeš onda uređene snimti na Wikipediju. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:53, 28. ožujak 2008. (CET)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 11. travnja 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 14:01, 28. ožujak 2008. (CET)


Zemljovidi bih bojišnica[uredi kôd]

Pozdrav i čestitke. Baš gledam zemljovide koje si postavio na wikipediu i prilično su dobro napravljeni. Želio sam te pitati da li imaš podatke za stanje u središnjoj bosni, Posavini ili Livnu i Kupresu? Čeha 21:42, 30. ožujak 2008. (CEST) Tenks, te karte za cijelu BiH i jesu moje djelo. Ma bilo bi zgodno prikazati fronte koje su se mijenjale u središnjoj bosni u razdoblju 1992-1994;

 • rani muslimanski pokušaji da se osvoje Uskoplje i Novi Travnik (i fronte unutar tih gradova)
 • nasilno odstranjenje HVOa iz Zenice
 • osvajanje sjevernog dijela kiseljačke općine te tako ostvareni prekid komunikacije između lašvanske i lepeničke doline
 • nastanak muslimanske enklave u viteškoj mahali
 • odstranjenje HVOa iz Kaknja, kao i poslije iz okolnih sela Kraljeve Sutjeske
 • muslimanski pokušaj osvajanja Žepča
 • muslimansko preuzimanje Travnika i nestanak Hrvata iz većine teritorija te općine
 • Mourillonovo proglašenje neutralne zone grada Fojnice i osvajanje istog 2 dana nakon od muslimanskih snaga
 • pad Bugojna
 • pad Vareša
 • jačanje HVOa pred Washingtonski sporazum, osvajanje prilaza Fojnici i napori za otvaranje komunikacije od Kiseljaka prema Prozoru preko iste, kao i komunikacije prema Busovači

-->to su manje više događaji iz hrv. muslimanskog rata (ne nužno kronološki poredani). Nemam neke podatke za točne linije, pa ako imaš kakav link to bi mi dobro došlo. Istu stvar bi bilo zgodno načiniti i za početna ratna zbivanja oko Livna, Kupresa i Posavine. Te operacije koje su predhodile i slijedile oluju (na zapadnobosanskom ratištu). Za te operacije čak i ima dosta podataka, mislim da bi ih čak i mogao složiti kad ulovim vremena... Isto mislim da se pred sam kraj rata pomakla fronta oko Trebinja (HVO i HV su iz smjera Dubrovnika zauzeli neke visove oko grada). Bilo kakva pomoć (neka prazna općinska karta BiH:) je isto dobro došla... Unaprijed zahvaljujem Čeha 00:37, 1. travanj 2008. (CEST)

Ako si ju ti napravio iz ničega, nema problema Face-smile.svg --MayaSimFan 19:23, 1. travanj 2008. (CEST)

Je li osnova bila neka JD slika ili slika zaštićena autorskim pravima? Ako je ovo drugo, takve se slike ne smiju mijenjati i koristiti bez dopuštenja autora. --MayaSimFan 19:48, 1. travanj 2008. (CEST)
Nije zaštićena autorskim pravima ili na njoj, oko nje ili negdje već nije pisalo ništa o autorskim pravima? U tom slučaju pretpostavlja se da je slika zaštićena i da nije moguće njezino korištenje kao slobodne slike (i to sve dok se ne dokaže suprotno). Mogu dobiti url slike? Face-smile.svg --MayaSimFan 19:58, 1. travanj 2008. (CEST)
Ako nije moguće (url-om) potvrditi da slika nije zaštićena autorskim pravima, postoji mogućnost da se radi o kršenju tuđih autorskih prava i tada sliku nažalost ne možemo koristiti na Wikipediji. --MayaSimFan 20:08, 1. travanj 2008. (CEST)

Galerija[uredi kôd]

Ma nema veze... ionako meni to i ne smeta! Face-smile.svg--Vatrena ptica (razgovor) 14:28, 3. travanj 2008. (CEST)