Razgovor sa suradnikom:Mostarac/Arhiv5

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiva

Arhiv


1 2 3 4 5 6 7 8

Internet-group-chat.svg
Ostavite mi novu poruku OVDJE

Portal Hrvati u BiH[uredi kôd]

Poštovanje Mostarac. Bili bilo pametno postaviti PORTAL - HRVATI BOSNE I HERCEGOVINE, nesto slicno kao http://hr.wikipedia.org/wiki/Portal:Europa , pa da sve dobrim djelom objedinimo? Vidim ima takvih linkova na sve strane, a do dobrih članaka je nekad "teško" doći. Bio sam na [1] nešto poredao, radi brze dostupnosti. Naravno, na portalu bi to bilo u nekom drugom obliku. Pozdrav. --CT (razgovor) 12:26, 11. lipnja 2010. (CEST)

Ja, iz Li. Da budem proširio tu listu. Bude sigurno dobro kad jedog dana bude i portal. Svaka čast na tvojim dobrim prilozima! Skidam kapu. Pozdrav.--CT (razgovor) 13:19, 12. lipnja 2010. (CEST)

Pogledaj malo[uredi kôd]

Jesam li što propustio, kod Hercegovine. -- Bugoslav (razgovor) 19:07, 11. lipnja 2010. (CEST)

U redu, možda i ne spada, ali ni u borbu ne spada opisivanje što je bilo prije bitke. U opisivanje bitke i ne spada i oslobađanje kota koje je HVO otpočetka rata imao pod svojom kontrolom, npr. Galac. Nije logično da oslobađaš ono što držiš pod svojom kontrolom od početka rata. JNA nikada nije bila na Galcu, to zna svaki seljak iz sela na Galcu na kojem je bilo HVO teško topništvo, koje se ne drži na prvoj liniji. most72

U redu. Ima još nekih manjih faktografskih grešaka, ali ću to postepeno ispravljati. Nadam se da ću u tijeku iduće godine uraditi i neki rad na ovu temu jer stvarno ima previše grešaka u faktografiji i trebalo bi barem ovo na wikipediji popraviti koliko se može. I ja sam učestvovao u operaciji u Bijelom polju, mi smo bili zaduženi za pravac od Hekoma prema Vrapčićima. Dio IV bojne je bio na onom prvom uzvišenju iznad Vrapčića (imaju ostaci nekog bunkera, vjerojatno iz II svjetskog rata) gdje smo pod vatrom držali magistralu i mrtvaru. Imali smo i nekoliko ranjenih jer smo bili pod vatrom minobacača sa Podveležja.

Srdačan pozdrav, Most72

Karte na zajedničkom poslužitelju[uredi kôd]

Ej amigo! :)
Mislio sam prebaciti, ali zbilja ima dosta datoteka, a procedura na commonsima predugo traje :/
Ako ulovim vremena budem jedan dan...
Lp, --Čeha (razgovor) 02:01, 17. lipnja 2010. (CEST)

Ma je, super je:) Doma me nešto komp zezao, a nisam htio spremiti kartu u jpeg-u jer se onda više ne može ispravljati. Tenks. Ako nađeš još nešto ovakvo, slobodno ispravi. Lp, --Čeha (razgovor) 14:54, 7. srpnja 2010. (CEST)

Gif zna zezati :/
Super su linkovi.Repka mi je :))))
--Čeha (razgovor) 14:01, 13. srpnja 2010. (CEST)

Stadion Vrapčići[uredi kôd]

Wikicitati „Ovaj stadion je alternativno rješenje za spor koji se dugo vremena vodi između FK Veleža i grada Mostara. FK Velež bi htio da Stadion pod Bijelim brijegom bude njihov, no grad Mostar to ne dopušta.”

Jel ovo gore točno, ako nije molim te ispravi. Pozdrav!--MAN_USK recider 13:01, 25. lipnja 2010. (CEST)

Mostarac, znaš li ko je iz Troglava došao u Zrinjski?--MAN_USK recider 15:31, 5. srpnja 2010. (CEST)

izvor[uredi kôd]

za ovo.--MAN_USK recider 13:03, 7. srpnja 2010. (CEST)

Fino.--MAN_USK recider 13:18, 7. srpnja 2010. (CEST)
Ja znam samo za ovo.--MAN_USK recider 15:17, 7. srpnja 2010. (CEST)
Da, bolje je tako.--MAN_USK recider 15:24, 7. srpnja 2010. (CEST)

HercegBosna[uredi kôd]

Mostarac, dodala sam dopusnicu s portala HercegBosna među ostale, pa ju dopiši u obliku poveznice kod članaka (slika) gdje si rabio njihove stranice kao izvor (Wikipedija:Dopuštenja_za_korištenje_sadržaja/Ostalo#HercegBosna) ili dodaj ubuduće. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:14, 12. srpnja 2010. (CEST)

Mostarac, izravna poveznica za Datoteka:Grb Herceg-Bosne.PNG ne radi, niti nalazim sličan naziv datoteke, molim te provjeri. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:22, 12. srpnja 2010. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Mostarac, molim te prestani dodavati predložak {{Hrvati Bosne i Hercegovine}} po gradovima... BiH. Lijep pozdrav --Roberta F. 18:24, 15. srpnja 2010. (CEST)

Jubilarni[uredi kôd]

Wikipedija:Jubilarni članci/84 000 članaka‎‎ možeš ponovo ovdje glasati morao sam ukloniti tvoje glasove zato sto nije bilo pokrenito glasovanje pa da bude sve po propisima--Sokac121 (razgovor) 14:09, 9. kolovoza 2010. (CEST)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 17:08, 10. kolovoza 2010. (CEST)

Nepravilno postavljena datoteka[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 24. kolovoza 2010. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Roberta F. 17:50, 10. kolovoza 2010. (CEST)

Mostarac, slika je prevelika (gornja bi vrijednost morala biti manja od 300px), izvor nije valjan, a datoteka tog imena na en:wiki također nije postavljena u skladu s pravilima. Molim te pronađi bolji izvor. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 17:50, 10. kolovoza 2010. (CEST)
Mostarac, gornja bi vrijednost morala biti manja od 300px, a trenutačno je 300 × 421 (još smanji). Autorsko pravo ima Centralna banka BiH, pa i taj podatak dodaj pod Autora. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 18:33, 10. kolovoza 2010. (CEST)

re:Simboli[uredi kôd]

Ne bih znao tko je taj grb (grb HZ-HB) napravio ili dizajnirao ali znam da se na službenim dokumentima HZ-HB pojavljuje najkasnije od prosinca 1992..--Jack Sparrow (razgovor) 18:28, 20. kolovoza 2010. (CEST)

Pozdrav[uredi kôd]

Živia mi, Mostarče! Uvik mi te drago vidit ovdi. Kubura (razgovor) 02:12, 26. kolovoza 2010. (CEST)

Hm. Sad je pitanje "kome se prikloniti, tko je "većina"?"
Ako je netkome problem veličina slike, može ju smanjiti. Ja ju obično zadam na 200-250 px, a ponekad do 350px. Kubura (razgovor) 02:23, 26. kolovoza 2010. (CEST)

Deklaracija o hrvatskom jeziku i školstvu u BiH[uredi kôd]

Bog, Mostarče! Kako si?
Imaš li koju informaciju o ovoj deklaraciji Deklaracija o hrvatskom jeziku i školstvu u BiH ?
Ja sam našao samo ovo [2]. Kubura (razgovor) 02:21, 5. rujna 2010. (CEST)

Vrijeđanje[uredi kôd]

Žuti karton[3]. Riječ "munđos" je uvredljiva na nacionalnoj osnovi. To je isto kao da Hrvate netko nazove ustašama. To je neprihvatljivo i očekujem da se više ne ponovi. Ako ne želimo da nas Hrvate netko drugi ne vrijeđa, ne vrijeđajmo ni mi druge u skladu s onom bibilijskom: "Što ne želite da drugi ne čine vama, ne činite ni vi njima." --Flopy razgovor 21:13, 6. rujna 2010. (CEST)

Provjeriti[uredi kôd]

Bog, Mostarče. Triban tvoju pomoć.
Možeš li mi ovo provirit [4]? Kubura (razgovor) 06:04, 17. rujna 2010. (CEST)

Jedno pitanje[uredi kôd]

Kako stojiš sa engleskim? Dobro bi nam došla bilo kakva pomoć ovdje. Međunarodni blesani su zapeli za tvdnju da je hrvatski jezik samo hrvatska inačica srpsko-hrvatskog.--Jack Sparrow (razgovor) 14:15, 7. listopada 2010. (CEST)

Objašnjenje[uredi kôd]

Htio bi pitati čemu revert ovog edita [5]?--Seiya (razgovor) 17:25, 8. studenog 2010. (CET)

Prvi argument stoji, no drugi ne baš. Ako nije planirala biti neovisna država/entitet, zašto se onda zvala Hrvatska Republika Herceg-Bosna? Livno-Online ti nije neutralan izvor. Ja ću ti priložiti presudu ICTY-a u kojoj stoji Having considered all the evidence on this topic, the Trial Chamber rejects that given on behalf of the Defence and finds that the weight of the evidence and all the circumstances point to the conclusion that the HZ H-B was founded with the intention that it should secede from Bosnia and Herzegovina and with a view to unification with Croatia. Imaš i hrvatske izvore koji su priznali što se tu stvarno planiralo: Ministarstva obrane Republike Hrvatske u kojima se precizno po godinama navode i otkrivaju stvarni razmjeri MORH-ova financiranja hrvatske paradržave u Bosni i Hercegovini, tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne. Za englesku wikipediju teško možeš govoriti da je nacionalistička za ovu i onu naciju jer je svi mogu čitati pa je stoga tu najteže progurati neke neistinite teze.--Seiya (razgovor) 17:50, 8. studenog 2010. (CET)

Nije u pitanju novac, sve je bilo donekle opravdano dok su se bosanski Hrvati borili zajedno sa Bošnjacima protiv velikosrpske agresije, no kada su se pred kraj 1992. počeli boriti protiv Bošnjaka, zabili su im nož u leđa. Bošnjaci su 1993. postali dvostruke žrtve. Imaš dobre namjere i zagovaraš kolegijalnost, i Hrvati iz svih zemalja bi doista trebali biti prijatelji i držati se zajedno, ali ne na uštrb mijenjanja istina i povijesnih činjenica; ne možeš zanemarivati kako su 1993. korištene sumnjive metode koje odaju da je HRHB grabila što više teritorija po središnjoj Bosni. --Seiya (razgovor) 13:38, 9. studenog 2010. (CET)

Marijan Bloudek[uredi kôd]

Pozdrav brate. Vidim da ste nepravilno napisali ime bivšeg trenera Zrinjskog u članku HŠK Zrinjski Mostar, ne zove se on Marin već Marijan, a ja sam u međuvremenu i napravio članak o njemu, pa molim da se to ispravi. Uradio bi sam, ali članak je zaštićen od izmjena...Ako bi mogao ja nekako dobiti dopuštenje da uređujem, pripremam nekoliko odličnih stvari...Guitarist0407 (razgovor) 10:38, 8. prosinca 2010. (CET)

Zrinjski sastav[uredi kôd]

Na bh wikipediji sam napravio sastav igrača i transfere, kao i članke o svakom igraču, pa sam isto kontao i za hr wikipediju. mislim da zrinjski ima najbolji članak na svakoj wikipediji sada...Guitarist0407 (razgovor) 06:19, 13. prosinca 2010. (CET)

Polako[uredi kôd]

Uklanjaš mi izmjenu bez obrazloženja. Zašto sad to? Ima načina za uklanjanje izmjena, a da pritom ne uklanjaš sve izmjene jednu po jednu. -- Bugoslav (razgovor) 19:33, 16. prosinca 2010. (CET)

Ako si želio vratiti na svoju zadnju inačicu od 10. prosinca 2010. u 23:10:56...

mogao si jednostavno sve učiniti jednim potezom, vidi razlikovnu stranicu na kojoj nije prikazano 13 međuinačica. Ovako si uklanjao jednu po jednu izmjenu koje se onda statistički prikazuju kao uklonjene. Time načinom si načinio 14 izmjena koje si mogao puno bolje načiniti u samo jednoj izmjeni.

Stvarno ne razumijem zašto si tako postupio, bez obzira na krajnji učinak i cilj. Toliko (vezano uz uklanjanje). -- Bugoslav (razgovor) 19:51, 16. prosinca 2010. (CET)

P.S. Daljnji odgovor slijedi (vezano uz ono što si mi zadnje napisao na suradničkoj stranici za razgovor). -- Bugoslav (razgovor) 19:51, 16. prosinca 2010. (CET)

N.B. Ovdje i dalje očekujem odgovor i pojašnjenje. -- Bugoslav (razgovor) 20:38, 16. prosinca 2010. (CET)

Sadržaj članka[uredi kôd]

Što se tiče podnaslova, i ja sam prigovorio Wustefuchsu zbog rascjepkanosti koju je pomoću istih stvorio. Također sam mu naveo ramski grb kao bolje rješenje od Kállayevoga. Što se tiče raspravljanja o povijesti Hrvata u Bosni i Hercegovini, i tu sam upozorio kako Wustefuchs mijenja neke bitne odrednice članka, te sam iako je njegova zadnja izmjena bila patrolirana promijenio ono što je tamo "ubacio". Kad već u članku pišu neke kvalifikacije o NDH onda bi ih trebalo pojasniti, ili kao alternativno rješenje - ukloniti takve kvalifikacije iz članka - ńeka ih zainteresirani čitatelj tamo čita. Slažem se s tobom i u tom slučaju, ali onda izbaci sve kvalifikacije, a naziv države ispiši u potpunosti kad je spominješ po prvi puta (tek poslije možeš rabiti kratice). Kvalifikacije i pridjevi koji su sada u članku, to je problem, jer onda otvara prostor daljnjem ulaženju u tu temu.

Wikicitati „također, ti i onaj drugi suradnik iz Tomislavgrada se jednostavno ne smijete raspravljati o nekakvim povijesnim stvarima kao što je bila NDH.”

Tu rečenicu ne mogu prihvatiti. Mene nemoj stavljati u istu razinu s drugim (gore spomenutim) suradnicima. Meni nemoj govoriti da nešto ne smijem i ne trebam činiti, a kamoli raspravljati. Koliko ja vidim, niti je bilo rasprave na Razgovor:Hrvati Bosne i Hercegovine, a ja sam taj razgovor štitio od vandala koji bi srozao sadašnju i buduće rasprave na vrlo niske grane (neki IP).

Također, meni nemoj govoriti da ne raspravljam o povijesnim stvarima. Ako se tebi ne sviđa neka rasprava, ne moraš u istoj sudjelovati. Teme su slobodne dok god se tiču samoga sadržaja članka, a ovo na što se ti referenciraš je dio sadržaja toga članka.

Očekujem od tebe preoblikovanje tog dijela članka kojeg smatram spornim, ukloni kvalifikacije i pridjeve koji su nepotrebni.

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 20:38, 16. prosinca 2010. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Mostarac, zaista cijenim tvoj rad, ali 18 snimanja za jedan članak u prvome danu, zatim ponovno učestalo snimanje dovelo je do toga da sam članak zaključala na 2 sata, a ako se nastavi zatrpavanje nedavnih promjena i povijest članka, uobičajeno se blokira suradnički račun. Molim te, nakon toliko molbi koje su ti napisane u kojima te se moli da ne radiš toliko snimanja na jednome članku, prihvati ih. Pripremi članak na svome računalu, dotjeraj najviše što možeš i tek onda ga snimi na Wikipediju. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:23, 19. prosinca 2010. (CET)

Slika[uredi kôd]

Mostarac, Datoteka:Hrvatski književnici iz BiH na konvertibilnim markama.PNG je i dalje iznad gornje dopuštene vrijednosti (299 × 421 piksela). Gornja vrijednost smije biti do 300px. Znači u nekom od programa za gledanje i obradu slika (npr. IrfanView) tu datoteku smanji tako što veću vrijednost namjestiš na npr. 300px, a onda program automatski prilagodi i nižu vrijednost. Inače, slika može biti obrisana. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:33, 19. prosinca 2010. (CET)

Mostarče, poslah ti elektroničkom poštom smanjenu inačicu pa postavi. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:12, 20. prosinca 2010. (CET)

Neutralnost[uredi kôd]

Teško je uopće naći neke novine koje su neutralne, no zašto ja smatram da su NY Times, BBC i CNN neutralniji što se tiče sukoba u bivšoj Jugoslaviji? Upravo zato što niti hrvatska, niti slovenska, niti bošnjačka, niti srpska, niti albanska, niti makedonska strana nisu imali mogućnosti ikako utjecati na to što pišu BBC ili New York Times.

Ako se to stvarno dogodilo u Vitezu i Busovači, onda je to tragedija i žaljenja vrijedno. No za to trebaju upravo neutralni izvori koji to potvrđuju. Kada su dvije strane u sukobu, teško je isprva reči koja je u pravu ako oboje tvrde da su u pravu. No ako treća strana kaže: "Strana A je u pravu", onda je to već prvi korak. Ako bi našao neki izvor izvan "bivše Juge" koji to potvrđuju, ja se neću buniti da se stavi u članak. Ovako, izgleda da svaka wikipedija piše svoju verziju povijesti, koju njoj najviše odgovara: Srbi svoju, Bošnjaci svoju, Hrvati svoju. Nije ovo Švedski stol. Ako su vođe mojeg naroda skrenule 1993., onda neka se to ne skriva. Inače nema kriterija.

Mediji su gurali Bošnjake kao žrtve, ali prosudi sam: ako su Srbi držali 70 % BiH, Hrvati 20 % a Bošnjaci samo 10 %, onda je očito da su bili stjerani u kut. I naravno da su ih mediji tako opisivali. Da je zločina bilo, bilo je. Križančevo selo, primjerice, i ove koje si spomenuo. Ali od ukupnog broja žrtava u Bošnjačko-hrvatskom sukobu, 62 % su Bošnjaci prema IDC-u.

Nitko ne napada Hrvate Bosne. Uopće nije ni bilo problema kada su od 1994. ponovno surađivali sa Bošnjacima. Sve je to na kraju sklisko područje. Herceg-Bosna nije stoga neutralan izvor, no HIC možda je. Ali bi još bolji izvori bili izvan ovog područja, njemački, francuski, engleski...--Seiya (razgovor) 16:51, 21. prosinca 2010. (CET)

Jedno je što nema problema što se tiče naše uloge u ratnom razdoblju (poštivanje suvereniteta BiH, a ne "grabi koliko više možeš teritorija"), a sasvim drugo je što ima problema u mirnom razdoblju. Danas Hrvatima nije lako u BiH, ima svakakvih problema, no zašto miješati 2000-te sa ratom od 1992. do 1995?
Ne bi rekao da se nije pročulo za hrvatske žrtve u Bosni. Vidiš i sam da engleska wikipedija ima članak o zločinu Križančevu selu[6]. IDC je sastavio detaljan popis žrtava; trenutno im je zbog nekog razloga link mrtav [7], probati ću ponovno. No ako proradi, idi od općine do općine koje su bile uključene u H-B sukob. I broji koliko je poginulo Bošnjaka a koliko Hrvata, pa usporedi. Omjer je negdje 2:1.
Pročitaj i članak Ubojstvo Blaža Kraljevića.--Seiya (razgovor) 17:40, 21. prosinca 2010. (CET)
Našao sam site na web archiveu: [8]. Klikni na područje "Neretva" - Bileća, Čapljina, Čitluk, Gacko, Glamoč, Grude, Jablanica, Konjic, Livno, Ljubinje, Ljubuški, Mostar, Neum, Nevesinje, Posušje, Prozor, Stolac, Široki Brijeg, Tomislavgrad i Trebinje. Piše da je poginulo 3635 Bošnjaka (od toga 1731 civil) i 1415 Hrvata (od toga 344 civila) na tom području.--Seiya (razgovor) 17:28, 22. prosinca 2010. (CET)

Srpska vojska Krajine[uredi kôd]

Izbrisao sam preusmjerenje Vojska Republike Srpske Krajine jer ja za tu "republiku" ne znam. Kakva Republika?--Braco (razgovor) 12:43, 23. prosinca 2010. (CET)

Sve ok.--Braco (razgovor) 12:45, 23. prosinca 2010. (CET)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Mostarski_gradski_derbi

Molim te da ispravis ovo da je Red Army desno orijentisana navijacka skupina i da na tribinama imamo islamisticka obiljezja. Malo istrazi pa ces vidjeti ko smo mi i sta. Prvo nam pogledaj grb kluba pa onda reci da smo desnicari. Vidim da si zakljucao clanak i da 10. kad se bude opet otvorio nebi mjenjao svaki put, da sam promjenis ovu notornu laz. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je DrHouse (razgovordoprinosi)

zrinjski[uredi kôd]

jes vidio što smo vas pojačali: Arežina - drugi Uskopljanin u Zrinjskom! Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 18:57, 22. siječnja 2011. (CET)

...i ne samo u Mostaru!--MAN_USK recider 19:03, 22. siječnja 2011. (CET)

blagdani i spomendani[uredi kôd]

spadali i ovo u Blagdani i spomendani Hrvata Bosne i Hercegovine? Ako je, zamolio bih te da ubaciš.--MAN_USK recider 21:22, 5. veljače 2011. (CET)

OK!--MAN_USK recider 21:27, 5. veljače 2011. (CET)

Zgodan članak[uredi kôd]

Zgodan članak [9]. Kubura (razgovor) 07:45, 4. ožujka 2011. (CET)

Izvori i poveznice[uredi kôd]

heheheh, nema na cemu. Face-wink.svg Za poveznice imas predl {{col-2}} odnosno {{col–*br. stupaca*}}. Primjer imaš ovdje, trebaš upotrijebiti {{col-begin}}, zatim {{col-x}} popis..., {{col-x}}, popis..., itd... i na kraju, ide {{col-end}}. Pogledaj ovdje dolje sve što trebaš, ako ti neš bude nejasno, javi. Face-smile.svg

Kolona 1

Kolona 2

Kolona 3

Kolona 4

F.Pavkovic 20:06, 12. ožujka 2011. (CET)

Jesi li vidio ovo?[uredi kôd]

Ako namiravaš pisat o posavskom ratišću, imaš knjigu Mladena Pavkovića: Dnevnik pakla ili 135 sati pada Bosanskog Broda. Kubura (razgovor) 04:24, 8. travnja 2011. (CEST)

Zbog pogreške[uredi kôd]

Samo radi istinitosti, raspitaj se koje su postrojbe iz Širokog Brijega sudjelovale u ovoj operaciji. Nije korektno izostaviti ih, a ja ću ti dati i video zapise (dokaze) jer nije istina da je samo Kažnjenička bojna iz Širokog sudjelovala. Pogledaj popis ranjenih pa se raspitaj iz koje su postrojbe. Sve će ti biti jasno. S poštovanjem i hvala za učinjeno.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 80.71.151.62 (razgovordoprinosi)

Misliš na Lipanjske zore? Molim te navedi mi i ostale postroje da ih stavim na onaj popis, kao i video zapise! --Mostarac (razgovor) 17:09, 13. travnja 2011. (CEST)

Autorsko pravo[uredi kôd]

Mostarac, nažalost se niti jedna od tih slika ne može postaviti na Wikipediju prema onome što piše na tim stranicama osim pod poštenom uporabom i uvjetima WP:PDI. Fotografije na stranici http://www.kraljicakatarina.com/folk_dress_-_narodne_no%C5%A1nje nalaze se pod vrlo nejasnim izvorom i moguće krše autorska prava, jer objašnjenje na dnu "Photo's downloaded from public site." govori da su samo preuzete s javne stranice, ali ništa ne govori o licenciji pod kojom se te fotografije nalaze na tim stranicama. Ukratko, neprihvatljiv izvor za Wikipediju i moraju biti obrisane ako se postave. Slike koje se nalaze na http://www.bosnafolk.com/sehara/nnosnje.php zaštićene su autorskim pravom, na dnu stranice stoji znak "© 2011, BosnaFolk", a knjiga je objavljena 1963. što je samo 48 godina od objavljivanja, tako da je i to zaštićeno autorskim pravom Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Za objavljivanje bi trebalo pribaviti dopusnice nositelja autorskih prava. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:11, 22. travnja 2011. (CEST)

Objasniti[uredi kôd]

E, Mostarče, daj mi objasni što ovdi ne valja [10]. Ovo mi zbilja nije jasno. Kubura (razgovor) 02:27, 26. travnja 2011. (CEST)

Istina, no činjenica je da su kroz razne sporazume kasnije i HVO i vojska RS postale priznatim dijelom BiH.
Ovako, ona formulacija o #muslimansko-bošnjačkim snagama odanih vladi u Sarajevu# točno označava drugu stranu.
Uostalom, ono je bio rat određenih snaga određenih Hrvata iz BiH i određenih Muslimana iz BiH. Nisu svi bili upleteni u to.
Nitko ono ne zove ratom HRHB protiv BiH.
Jer činjenica je da se je HRHB izričito definirala dijelom BiH. Kubura (razgovor) 01:51, 27. travnja 2011. (CEST)

Sretan Uskrs uz malo zakašnjenje. :)--Vatrena ptica 22:58, 29. travnja 2011. (CEST)

Brisanje razgovora ...[uredi kôd]

[11]... nije prihvaljivo, ako se ne radi o vandalizmu! --Jure Grm, 12. dana mjeseca svibnja, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 20:57.

Predložak:Sažetak načina dekonstituiranja Hrvata u Federaciji BiH[uredi kôd]

Mostarče, "Predložak:Sažetak načina dekonstituiranja Hrvata u Federaciji BiH" ne može ostati u onome obliku jer nalikuje odlomku iz stranice žutih novina i potpuno je neprimjeren enciklopedijskom članku. Sadržaj se iz njega može predstaviti u obliku neke tablice (iako se i njih na Wikipediji treba rabiti vrlo ograničeno i s mjerom), tako da taj sadržaj treba potpuno preoblikovati u prihvatljiv oblik, bez nepotrebnih boja i velikih slova. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:19, 12. lipnja 2011. (CEST)

GR[uredi kôd]

Ovo nije potrebno kad ima GLAVNIRASPORED. ;)--MAN_USK recider 21:55, 28. lipnja 2011. (CEST)

Preusmjeravanje[uredi kôd]

Bok Mostarče,

Jesi li vidio kuda vodi preusmjeravanje [[Republika Bosna i Hercegovina]]? Naravno, bila je to uzurpacija i tog imena i te zastave. I velikom većinom zloraba Ustava te Republike. Vezano uz ono što ti je Kubura rekao. -- Bugoslav (razgovor) 23:20, 28. lipnja 2011. (CEST)

Kategorizacija[uredi kôd]

[12] Ovo što radiš, jel to negdje dogovoreno? Nisam baš siguran da bi tako trebali raditi.--Ex13 (razgovor) 14:07, 29. lipnja 2011. (CEST)

Sasvim razumijem, ali ovo nije herceg-bosanska wikipedija, i sustav kategorizacije se radi na drugačiji način. Ja bih te molio da prestaneš s takvim uvođenjem kategorija. --Ex13 (razgovor) 21:21, 29. lipnja 2011. (CEST)

© 2011, BosnaFolk i Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine[uredi kôd]

Mostarče, u travnju sam ti napisala kako su fotografije/slike nošnji zaštićene autorskim pravom i da bi za objavljivanje trebalo pribaviti dopusnice nositelja autorskih prava. Ne vidim pribavljene dopusnice, ali vidim članak obogaćen mnogobrojnim slikama koje tamo ne bi smjele prema našim smjernicama biti. Molim te, u roku od 14 dana pribavi valjanu dopusnicu ili će slike biti obrisane. Kako piše "Na ovoj stranici možete uživati u jedinstvenoj zbirci crteža iz knjige "Narodne nošnje u Bosni i Hercegovini", nastale u izdanju Zemaljskog Muzeja Bosne i Hercegovine 1963. godine." dopusnicu bi trebalo zatražiti od Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine. Lijep pozdrav --Roberta F. 13:32, 5. srpnja 2011. (CEST)

Vrlo dobro razumijem što znači ilustracija za neki članak, inače ne bih sama obilazila i fotografirala mnoge potrebne motive koji su poslužili kao ilustracija za članke. Pravila su jasna, a na nama svima ostaje da se sami potrudimo doći do materijala ili kulturne baštine koju želimo opisati riječima ili slikom. Lijep pozdrav :-) Roberta F. 17:36, 5. srpnja 2011. (CEST)

Grb[uredi kôd]

Mostarče, također je i slika Datoteka:Grb Hrvata u BiH.PNG za brisanje, jer je izvor vrlo nejasan, pokazuje očito samo samu sliku grba (prema adresi postavljenu na nekom forumu) i druga adresa je stranica s Wikipedije. Molim te pronađi prihvatljiv izvor za tu datoteku, ili i ona mora biti obrisana. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:32, 5. srpnja 2011. (CEST)

Razgovor:Hrvati Bosne i Hercegovine[uredi kôd]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je da ste zainteresirani za temu. No, skrećemo pozornost da su stranice za razgovor namijenjene raspravi vezanoj uz članak, a ne za opću raspravu o temi dotičnog članka. Hvala na razumijevanju. Poruku istoga sadržaja sam ostavio na stranici za razgovor suradnika Wustenfuchs.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:07, 8. srpnja 2011. (CEST)

Možda će te zanimati[uredi kôd]

Ovaj izvor:

Jakša Raguž, Zločin u Kijevu Dolu – prvi akt genocida nad Hrvatima BiH // Motrišta, br. 31., Mostar : Matica hrvatska, rujna 2004., ISSN 1512-5475, str. 26. – 74.

Pozdrav, -- Bugoslav (razgovor) 02:56, 4. kolovoza 2011. (CEST)

blog[uredi kôd]

brez blogova Mostarče! Nacionalni - nema u naslovu portala, ako se naziva tako onda može ostat.--MAN_USK recider 22:32, 8. kolovoza 2011. (CEST)

Ipak su došli[uredi kôd]

Glede ovoga. Pogledaj. Ipak su došli. Pa su pjevali Pazi care na Hrvate ! Nisam baš siguran je li ovo pravo mjesto, ali ima posla na Ante Starčević. -- Bugoslav (razgovor) 02:32, 9. kolovoza 2011. (CEST)

Prikaži kako će izgledati...[uredi kôd]

Mostarac, možeš slobodno birati, želiš li kratkotrajnu blokadu suradničkog računa ili zaključavanje članka Mate Boban? Zaista nije potrebna 21 izmjena članka u jednome danu, bez obzira na predložak radovi. Molim te piši članak u nekom od programa za obradu teksta ili na svojoj podstranici, a onda ga snimi odjednom. Lijep pozdrav --Roberta F. 16:16, 9. kolovoza 2011. (CEST)

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Sažetak kod izmjene članka ne služi komunikaciji. Tome služe stranice za razgovor. Članak Bosanskohercegovački Hrvati u Ratu u Bosni i Hercegovini zaključan dok se ne dogovorite. Za sljedeći uređivački rat slijedi blokada. LP--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 16:53, 9. kolovoza 2011. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste!


Prethodno ste upozoreni. Nastavili ste uređivački rat oko drugih članaka. Tjedan dana odmora.--Ex13 (razgovor) 17:10, 9. kolovoza 2011. (CEST)

Skrećem pozornost: stranice za razgovor namijenjene su raspravi vezanoj uz članak, a ne za opću raspravu o temi dotičnog članka. Kartoni se još nisu ni ohladili, a rasprava ide u neželjenom smjeru. Ukoliko niste u stanju voditi konstruktivnu raspravu, ne vodite je.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:40, 18. kolovoza 2011. (CEST)

potpuno ignoriram dvojicu suradnika, oni su za mene - blokirani!--MAN_USK recider 22:20, 22. kolovoza 2011. (CEST)

Što izbigavat[uredi kôd]

[13] Nekad su i ovako odgovarali jedni drugima, ali se to napustilo, jer je stvar postala problematična - teško je pratiti tko je šta rekao.
Radije napiši kratki citat kosim slovima, a odmah u odlomku ispod odgovori. Kubura (razgovor) 06:05, 23. kolovoza 2011. (CEST)

HVO[uredi kôd]

Trenutno radim na SVG verziji grba HVO-a . Zanima me samo koja je od ove dvije verzije bila službena:

--Nanin7 (razgovor) 19:52, 26. kolovoza 2011. (CEST)

Hvala puno na pomoći.--Nanin7 (razgovor) 22:15, 26. kolovoza 2011. (CEST)
Načinio sam promjene na zastavi i napravio sam grb sa hrvatskim povijesnim grbom

I još jednom puno hvala. --Nanin7 (razgovor) 22:27, 26. kolovoza 2011. (CEST)

Vladimir Šoljić[uredi kôd]

Imaš li informacije od kada do kada Šoljić vrši funkciju ministra energetike, industrije i rudarstva HB, i funkciju ministra obrane HB?

Osim toga i mjesto rođenja.

Naravno uz izvore koji to potvrđuju.

Pozdrav. --Wustenfuchs 17:03, 27. kolovoza 2011. (CEST)

Zastava i grb[uredi kôd]

Napravio sam nove verzije zastave i grba Herceg-Bosne kako si tražio.

Javi mi kada dobiješ informacije o bojama.--Nanin7 (razgovor) 17:33, 2. rujna 2011. (CEST)

Oprosti mi sto prije nisam napravio promjene imao sam drugih obaveza. Vratio sam zlatnu boju na grb i za nijansu povećao debljinu pletera pa se sada jasnije vidi. Što se tiče plave boje na zastavi mislim da je to tvoj mali propust jer si mi prvo preporučavao svjetliju nijansu , pa onda nijansu plave na zastavi RH te si me onda opet zamolio da vratim svjetliju plavu, ali nema veze svi ponekad griješimo. I na kraju hvala na svoj pomoći.--Nanin7 (razgovor) 14:37, 10. rujna 2011. (CEST)

BH Hrvati, rat u BiH[uredi kôd]

Prestani s uklanjanjem informacija s navedenim izvorom. Nema potrebe za tim. --Wustenfuchs 17:57, 2. rujna 2011. (CEST)

Stranicu o Mati Bobanu sam otključao. Zamolio bih te da ubaciš dogovoreno. Kasnije ću pročitati.--Ex13 (razgovor) 18:27, 2. rujna 2011. (CEST)