Razgovor sa suradnikom:Nikola veliki

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Nikola veliki, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Nikola veliki") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 20:42, 25. siječnja 2015. (CET)

Kerestinec (dvorac)[uredi]

Pozdrav,

čini se da je vaš doprinos članku Kerestinec (dvorac) prepisan s ove stranice.

Pravila wikipedije ne dopuštaju objavljivanje zaštićenih autorskih djela i/ili prepisivanje teksta iz drugih izvora. Stoga vas da molimo da, ako imate dozvolu za prepisivanje, to i napišete na stranici Razgovor:Kerestinec (dvorac).

Ako dozvolu za objavljivanje ipak nemate, vaš doprinos će biti poništen.

Zahvaljujemo na razumijevanju. --Maestro Ivanković 12:32, 17. ožujka 2015. (CET)

Copyright[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, bit će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. Hvala na razumijevanju.--Maestro Ivanković 12:32, 17. ožujka 2015. (CET)

Odgovor na tehničko pitanje[uredi]

Bok Nikola! Vidio sam u nedavnim promjenama ovo tvoje tehničko pitanje pa ti na njega i odgovaram: nema nikakve "tajne" u pretraživanju Interneta u potrazi za temama, odnosno sadržajima koji te zanimaju kao moguća tema za Wikičlanak. Čak i sadržaj sa stranica zaštićenih autorskim pravima moguće je, dakako, rabiti kao provjerljivi izvor, ali se isti ne smije doslovno kopirati i preslikavati na Wikipediju (i ne samo na Wikipediju). Drugim riječima, taj sadržaj možeš prepričati svojim riječima, a kao izvor navesti stranicu kojom si se poslužio za informacije o pojedinom članku. Pritom imaj na umu razliku između izvora i vanjskih poveznica. Ako imaš još pitanja, klik na drugi dio mojega suradničkoga imena vodi te na moju SZR (stranicu za razgovor), gdje pod novi podnaslov možeš dodati svoja pitanja. Usput pogledaj kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 17:39, 17. ožujka 2015. (CET)

O slikama[uredi]

Bok Nikola! Naravno da ne "zezaš": sve o slikama i njihovom postavljanju možeš pročitati ovdje (prouči i povezane članke). Tvojem prethodnom odgovoru dodao sam podnaslov da bi se znalo tko o čemu piše, odnosno tko kome i na što odgovara. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 18:15, 17. ožujka 2015. (CET)