Razgovor sa suradnikom:Nostalgičar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian language: This is welcome message sent to new users of hr (Croatian) Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --3D (talk to me) 00:55, 25. studenog 2009. (CET)

Hladni rat[uredi]

U članku Hladni rat uklonio sam tvoj tekst jer nije neutralan, vidi Wikipedija:Nepristrano gledište. Izrazi tipa "domaći izdajnici", "vizionarski" i slično nisu enciklopedijski stoga bih te molio da pišeš bez takvih izraza i ocjena. Svoj tekst naravno možeš postaviti ponovo, ali u neutralnijem stilu. Pozdrav. --Flopy (razgovor) 09:58, 25. studenog 2009. (CET)

U redu, možda nisam trebao ukloniti cijeli tekst nego samo ta dva sporna pojma koja zaista i jesu sporna. Pročitaj primjerice članak Adolf Hitler, jel gdje vidiš ocjene tipa "najgori ratni zločinac" i slično? To je svakako točno, ali enciklopedijski članak takve ocjene ne može sadržavati. Pročitaj prije svega poglavlje "ocjena" u tom članku. Usput rečeno, taj članak ja nisam pisao ni dopunjavao. Termin "domaći izdajnici" spominje se možda u udžbenicima prije 1990., nakon 1990. sigurno ne. Za to si dužan navesti izvore ako je možda tako, vidi Wikipedija:Navođenje izvora, Wikipedija:Izvori i Wikipedija:Literatura. Također bih ti ukazao na to da wikipedija na hrvatskom jeziku ima i ovakve članke [1]. Nijedan od tih također nisam ja pisao. A glede optužbe da ja promoviram fašizam i time kršim hrvatske zakone, evo kako ga "promoviram" [2]. Lijep pozdrav kolega:) --Flopy (razgovor) 08:47, 26. studenog 2009. (CET)
Komunizam je itekako bila zločinačka ideologija, a nijedan nije dokazan zato jer u Hrvatskoj nema volje za lustracijom, samo zato. Znači, tebi Huda Jama (taj se partizanski zločin tek sad počeo istraživati) ili npr. Jazovka nisu zločini samo zato jer nisu "dokazani"?! Svašta! Fašizam=Nacizam=Komunizam. Ako je to relativizacija, onda rado i svjesno relativiziram. Ja inače volim ovakve rasprave, ali bojim se da wikipedija nije mjesto za to (Wikipedija:Smjernice Wikipedije - broj 4) nego to je za IRC, e-mail ili izvan wikipedije na raznim forumima, tribinama, blogovima itd. Ovo je inače kod nas vječita rasprava; "crveni" i "crni", "ustaše" i "partizani", "lijevi" i "desni", koje u biti malo koga uvjere u bilo što. --Flopy (razgovor) 09:42, 27. studenog 2009. (CET)
Bez neke želje za daljnjom raspravom samo ti ukazujem na ovaj članak u VL-u [3] --Flopy (razgovor) 10:06, 28. studenog 2009. (CET)