Razgovor sa suradnikom:Prorockss

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Prorockss, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Prorockss") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 14:33, 2. lipnja 2017. (CEST)

Hrvatski[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 04:53, 10. lipnja 2017. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 04:53, 10. lipnja 2017. (CEST)

Hrvatski[uredi]

[1] Nema u hrvatskom nikakvi "jun", niti se smije uklanjati hrvatska imena mjeseca (ovdje: lipanj). Kubura (razgovor) 05:02, 15. lipnja 2017. (CEST)

Oko jezika[uredi]

Ono što spominjete u kafiću jesu postavke prikaza sučelja. To nema nikakve veze s jezikom koji se koristi u člancima.--MaGaporuči mi 09:45, 18. lipnja 2017. (CEST)

Blokiran sam[uredi]

Molim vas za detaljnije pojašnjenje kako da ispravim, šta se tačno traži? Gdje se nalazi opcija da jezik kojim pišem prijavim na 'bosanski'? Hvala Vam na razumijevanju — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prorockss (razgovordoprinosi) 11:38, 19. lipnja 2017. (CEST)

Poštovani, želite li uređivati Wikipediju pišući na bošnjačkom (bosanskom) jeziku, toplo Vam preporučam da odete na bosansku inačicu Wikipedije i tamo uređujete članke. Budući da je ovo Wikipedija na hrvatskome jeziku, prihvaćaju se izmjene isključivo pisane hrvatskim jezikom. Hvala na razumijevanju. --Pajo Pajimir 15:19, 19. lipnja 2017. (CEST)
Niste nikad bili blokirani.[2] Kubura (razgovor) 21:37, 20. lipnja 2017. (CEST)

Prelazak na BS jezik[uredi]

Poštovani, hvala Vam za odgovor. Još jedna nejasnoća je ostala, a to je da li ću morati članak početi od nule na BS wikipediji? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prorockss (razgovordoprinosi) 08:34, 20. lipnja 2017. (CEST)

Vrlo vjerojatno hoćete, jer koliko primjećujem, članka o sastavu o kojem pišete tamo nema. Sretno! --Pajo Pajimir 13:41, 20. lipnja 2017. (CEST)

Ispravak[uredi]

Prenosim poruku suradnika Prorockss [3]

U medjuvremenu, nije mi problem, pratiću pravila hrvatskog jezika. Dok ne riješimo. Pozdrav — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prorockss (razgovordoprinosi) 11:40, 19. lipnja 2017.

Pitanje[uredi]

Prenosim drugu poruku suradnika Prorockss [4]

Pozdrav


Sada kad su izmjene uradjene, zanima me status članka. Da li će članak biti javan uskoro?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prorockss (razgovordoprinosi) 09:20, 21. lipnja 2017.

Pitanje za Vas[uredi]

Ne znam jeste li Vi ovo radili [5] - ovakvo uklanjanje kvalitetno referenciranih informacija je vandalizam. Uklonjen je podatak da je sastav nastao 2005. godine. Je li na izvoru bio pogrješan podatak? Isto je i s bivšim članovima sastava. [6] Ovdje je uklonjen i podatak o bivšim članovima. Jesu li napisali netočno na sarajevski.ba? Kubura (razgovor) 21:19, 21. lipnja 2017. (CEST)

Odgovor za 'Kubura'[uredi]

Zaista se više ne sjećam da li sam i šta uklonio. Sarajevski.ba je objavio tu vijest, poslanu od nekih biviših članova benda, koji su bili vrlo kratko tu. Adnan Muratović i Jasmin Kojić su jedini aktivni i stalni članovi, te možda je nepotrebno spominjati neka imena muzičara koji su samo prošli kroz sastav kao ispomoć, a u tom članku nisu navedeni neki drugi koji su bili nekoliko godina članovi benda.

Vas kao iskusne uredjivače Wikipedije, molim za pomoć pri ovakvim ili sličnim pitanjima. Jer kroz bend je prošlo sigurno više od 20 muzičara, koji nisu nikad spomenuti. Gitarista Admir Tabak je jedini koji je vrijedan spomena, jer je bio jedan od osnivača benda i aktivan sve do 2014 čini mi se. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Prorockss (razgovordoprinosi) 13:15, 22. lipnja 2017.

Hvala na odgovoru. Jedino ste odgovor morali napisati na mojoj stranici za razgovor, jer tad znam da ste mi nešto odgovorili, ovako sam tražeći nešto drugo naletio na Vaš odgovor.
Što se tiče glazbenika koji su svirali u sastavu, napišite u članku koji su zbilja bili stalni članovi ili su to težili biti (recimo nešto kao Bebek, Tifa, Islamović :) ) ali su pošli drugim putem, a u drugom odlomku glazbenike koji su bili ispomoć, onako, za popunu, ne kao stvarni dio Vašeg sastava.
Slobodno nadopunjajte članak. Nadam se da ćete uskoro snimiti i spot, pa ako se pojavi na Vašem službenom kanalu ili Vašeg izdavača ili TV kuće na YouTubeu ili kojem drugom videoservisu, slobodno ostavite tu poveznicu. Nadam se da ćete objaviti i samostalni uradak (singl, koncertni ili studijski album) ili zapaženo nastupiti na kojem festivalu, pa da možete nam ovdje obogatiti članak s poveznicom na Discogs ili slično.
Vaš članak je inače rubna pojava; glavni uvjet je da je sastav objavio album. Ili vrlo zapaženi videospot - recimo, nisu objavili album, nego snimili kod izdavača ili nekog studija samo jednu pjesmu s 10 milijuna gledanja i tisuće komentara na videoservisu: kako takvima reći da su nebitni? Isto vrijedi ako su ostvarili zapaženi festivalski nastup ili dobili glazbenu nagradu. Što se tiče objave albuma, poželjno je da to bude neka izdavačka kuća, jer svatko može sam danas nasnimiti CD-e odnosno DVD-ove ili postaviti materijal na videoservis. Ali, i tu bi se dalo razvući kriterij: recimo, glavnostrujaški izdavači Vas smatraju nebitnim (česta priča, zvuči li poznato, znate ono "nikad ne će uspjeti, nikad ništa od ovih nadobudnih"), ali na "underground" i "overground" pozornici imaju svoje snažno nemalo slušateljstvo i komentari na videoservisu, fanzini, blogovi, mali portali (veliki se često ponašaju kao izdavačke kuće, reagiraju tek kad shvate da masa strastveno sluša "tamo neke" i dobro se zabavlja) vrve pričama o njima. Kubura (razgovor) 20:56, 22. lipnja 2017. (CEST)

Naputak i objašnjenje[uredi]

[7] Ove oznake uklanja administrator, ophoditelj ili iskusni dokazani suradnik. Kubura (razgovor) 20:58, 22. lipnja 2017. (CEST)