Razgovor sa suradnikom:Puzzle~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 00:33, 11. svibanj 2009. (CEST)

Dobrodošao, novi suradniče. Ako imaš kakvo pitanje, obrati mi se, ili ću ti pomoći (ako mogu) ili ću ti preporučiti jako iskusne suradnike koje ja pitam ako mi nešto nije jasno, da ih pitaš.

--3D (razgovor) 00:41, 11. svibanj 2009. (CEST)

Imena[uredi kôd]

Ko traži vraga, naći će ga. Eto ti lekcije za ubuduće. ;)

Ja nisam znao što je sikter (meni je izgledalo ko neko starinsko ime, egipatsko ili perzijsko), ali netko je očito skužio. ;) Sretno s novim imenom.

Inače, potaknut nesretnim odabirom imena, skrećem pažnju na činjenicu da ja odvojeno promatram argumente i suradničko ponašanje, pa ne isključujem mogućnost da nečiji argumenti budu prihvaćeni i primjene u članku prihvaćene, a suradnik s druge strane bude blokiran zbog neprihvatljivog načina iznošenja tih istih argumenata.

No, isto tako, skrećem pažnju da će neki drugi admini u gore spomenutoj situaciji prvo blokirati nepristojnog suradnika, a uopće neće uzeti u obzir argumente, što po meni nije u redu, ali nije ni razlog da bi ja previše dizao prašinu oko toga.

Zato, budi dobar, pristojan, ne budi ciničam i općenito ne "traži vraga", pa ćemo svi bit sretni. --Ante Perkovic (razgovor) 06:34, 11. svibanj 2009. (CEST)

Na stranici za razgovor Đuro VI. Speedy je citirao što sam svojedobno napisao te tome nemam što dodati. --Flopy (razgovor) 08:27, 12. svibanj 2009. (CEST)

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: Izjave poput ... svaka predložena izmjena dočeka sa grubošću i odbijanjem nisu prikladne na Wikipediji.


SpeedyGonsales 14:39, 11. svibanj 2009. (CEST)

Eto, stiglo te :). Možda tvoj zadnji doprinos nije bio dovoljan za blokadu, ali računaj da su ti se naplatilli i neki stariji grijesi :). Kad se vratiš, možeš početi iz početka. --Ante Perkovic (razgovor) 15:49, 11. svibanj 2009. (CEST)

Odgovor[uredi kôd]

  • Moram priznati da sam bio neugodno iznenađen kada sam vidio zbog čega sam blokiran, kasnije bijesan, i na kraju tužan. Nisam bio tužan jer sam blokiran, već zbog kršenja osnovnih principa Wikipedije među kojima su Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru

Neugodno sam iznenađen što suradnik koji optužuje administratora za grubost i odbijanje prijedloga sad ide optuživati administratora za nepretpostavljanje dobre namjere. Naime optužba ne može biti dobra namjera, pitanje gdje se griješi je dobra namjera, ali kategoričko optuživanje drugoga ne.

  • Wikipedija:Ne grizite novopridošlice, i peti stup Wikipedije. Nisam očekivao da ću zbog dobronamjerne kritike biti blokiran (poslan na Goli otok). Još više sam se iznenadio kad sam vidio da su kao razlog blokiranja navedeni osobni napadi ili napadačko ponašanje.

Isto kao gore, nazivati dobronamjernom kritikom optužbe za grubost i odbijanje suradnika koji ne poznaje hrvatski pravopis je apsurd.

  • Stvarno želim znati na šta se mislilo pod tim riječima. Ja nisam kritikovao tebe, već tvoje postupke.

Blok je bio rezultat tvojih riječi, tvojih neutemeljenih i neprimjerenih optužbi.

  • Ako nisam shvatio u čemu sam pogriješio, ili ako ovim obraćanjem opet griješim u tome, molim te da mi to objasniš prije nego što me sljedeći put blokiraš. Unaprijed hvala.

Moram priznati da je ovo zanimljiva situacija: moli me se za objašnjenje prije nego se poduzmu moguće sankcije (što se može uslišati ako suradnik ne zna pravila Wikipedije), a s druge strane suradnik očito jako dobro poznaje ista pravila jer ih citira bilo s engleske Wikipedije (vidjeti stranicu za razgovor o kralju Đuri šestom), bilo s ove Wikipedije (vidi gore pozivanje na Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru, Wikipedija:Ne grizite novopridošlice, i peti stup Wikipedije).

Uz neprimjerenu "duhovitost" (uspoređivanje blokiranja s Golim otokom na kome su ljudi umirali je neukusno), ne sviđa mi se ideja da itko misli da mu poznavanje pravila Wikipedije može omogućiti da ih nekažnjeno krši. Kako suradnik sam krši pravilo Wikipedija:Pretpostavite dobru namjeru (pretpostavlja da je administrator grub, da je blokiran radi dobronamjerne kritike koja to nije), očito ustraje u tome da je njegovo postupanje ispravno, i dalje nastavlja kršiti pravila ove Wikipedije. Slučajno kršenje pravila moguće je oprostiti, namjerno ne, stoga molim suradnika da slijedećih 7 dana uporabi razmišljajući kako se pridržavati pravila, ne kako optuživati druge da ih krše. SpeedyGonsales 15:45, 12. svibanj 2009. (CEST)

Đuro VI.[uredi kôd]

Puzzle, kao što možeš provjeriti na stranicama Leksikografskog zavoda ako upišeš u tražilicu [1], a to isto i pravopisno ispravno stoji na stranicama papirnatog izdanja: Hrvatska enciklopedija 3, Da-Fo, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Zagreb, 2001., str. 341 "Đuro VI., brit. kralj...", isto tako možeš provjeriti što stoji za Katarinu Kosaču [2]: "Kotromanić, Katarina (o. 1424–78), bos. kraljica. Žena bos. kralja Stjepana Tomaša. Nakon pada Bosne (1463) živjela u Rimu. Kao posljednja zakonita nasljednica bos. krune, papu Siksta IV. i njegove nasljednike na papinskom prijestolju oporukom (1478) imenovala baštinicima Bosne i bos. krune". Kako je ovo Wikipedija na hrvatskome jeziku, pridržavamo se hrvatskog pravopisa, hrvatske gramatike i vjerodostojnih vrela, poput gore navedenih. --Roberta F. 15:56, 12. svibanj 2009. (CEST)

Zahvaljujem ti se na civiliziranosti, Roberta F., i nadam se da ću saznati da je ona česta osobina kod tebe! Bojim se da stranica koju si mi zaista ljubazno i smireno preporučila kao referencu nije sasvim pouzdana. Naime, navedena stranica je na području jezika pouzdana u tolikoj mjeri da ne koristi točke iza rednih rimskih brojeva, što se da primjetiti na stranici o "Đuri VI." Pouzdana je na području povijesti u tolikoj mjeri da ga jednom prilikom naziva engleskim kraljem, iako je Kraljevina Engleska i titula kralja Engleske prestala postojati više od 180 godina prije njegovog rođenja. Što se tiče dijela o Katarini Kosači, nigdje ju na naziva posljednjom bosanskom kraljicom, već posljednjim zakonitim nasljednikom bosanskom kraljevstva, što je različito od statusa posljednje bosanske kraljice, a uz to i dubiozno. Pozdrav, 92.240.42.38 18:15, 12. svibanj 2009. (CEST)
Dodji na IRC! --Seha (razgovor) 00:41, 21. svibanj 2009. (CEST)

Amalija Wilhelmina[uredi kôd]

Nema ženskog ekvivalenta imenu "Vilim". Koliko ja znam takva se imena pišu kao Wilhelmina (s duplim w) tako da bi prijevod bio Amalija Wilhelmina. Duplo w je bar u hrvatskom jeziku, bosanski je možda obično v pa bi se pisalo Vilhelmina. Lijep pozdrav;) --Flopy (razgovor) 08:52, 28. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Ja bih ostavio "j" jer sam, bar u hrvatskoj literaturi, tako vidio, ali i bez "j" može, iako, ako je taj članak za hr.wiki ja ću dodati "j", ali ako ga pišeš za bs.wiki onda naravno radi kako hoćeš. Inače, odgovorio si mi pod drugim nickom. Svakako se moraš držati pravila hrvatske wikipedije koji to regulira Wikipedija:Sekundarni računi. --Flopy (razgovor) 08:09, 29. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:11, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:16, 19. travnja 2015. (CEST)