Razgovor sa suradnikom:Sheldonium

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Sheldonium, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Sheldonium") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 04:14, 5. svibnja 2017. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 06:10, 12. srpnja 2017. (CEST)

Nadnevci[uredi]

Nadnevke pišemo hrvatski, ne engleski.[1] Kubura (razgovor) 06:01, 17. srpnja 2017. (CEST)

[2] Svima se to može dogoditi. Zato sam ti i napisao ovo gore za te podsjetiti. Mnogi tako preuzmu referenciju i zaborave sve prevesti. Kubura (razgovor) 04:36, 18. srpnja 2017. (CEST)

Ovo nije vandalizam![uredi]

Ovo što ste Vi napravili je vandalizam [3], jer ste uklonili referencije i unutarnje poveznice. Kubura (razgovor) 19:27, 23. kolovoza 2017. (CEST)

Članak Bogoslav Šulek[uredi]

Dragi Sheldoniume,


predložak: {{infookvir životopis}}

ima parametar

koji ima naziv/ime

| potpis =

Tamo ide potpis, kao u primjeru članka Vincent van Gogh i sličnim.

Slika koju se uporno postavlja nije bolje kvalitete niti je riječ o fotografiji da bi po tom kriteriju bila bolja za prikaz realnoga izgleda neke osobe. Primjer za to je fotografija u članku Vuk Karadžić. Po tom kriteriju neozbiljno je postavljati u članke na najistaknutije mjesto sliku biste, umjetničkog (nefotografskog) portreta, ako postoji fotografija. Primjer August Cesarec. Neke fotografije imaju kultni status, možda bi bolje bilo reći da su dio opće kulture, primjer Marija Jurić Zagorka. Pritom nema razlike između kronološke dobi u kojoj je osoba na slici.

Ne razumijem zašto se uklanjaju oznake <ref> i </ref> u slučaju referencije (wikipedija: navođenje izvora) pod rednim brojem [4] — vidi tu referenciju ovdje: https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bogoslav_%C5%A0ulek&oldid=4945402#cite_ref-4.

U tvojoj inačici ta se referencija "gubi" i preoblikuje u sadržaj članka, što svakako nije način rada koji podržava ijedan projekt Zaklade Wikimedija. Hvala na razumijevanju i na trudu koji ulažeš u oblikovanje, uređivanje i stvaranje wikipedije na hrvatskome jeziku. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,12; 26. kolovoza 2017. (SEV)