Razgovor sa suradnikom:StevoLopata8561

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

StevoLopata8561, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
 • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
 • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:StevoLopata8561") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Man_Usk recider 00:05, 17. travnja 2017. (CEST)

Uvodni tečaj[uredi]

Information.svgPozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Pročitajte Wikipedija:Uvodni tečaj. Kratak je i informativan, vrlo brzo ga se pročita. Kubura (razgovor) 22:13, 17. travnja 2017. (CEST)

Savjet[uredi]

Pročitajte Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 22:14, 17. travnja 2017. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 03:10, 18. travnja 2017. (CEST)

3. HNL - Jug[uredi]

Pozdrav, Stevo
ono što si stavlja za 2016./17. u 3. HNL - Jug, sam prebacio sve u novi članak - Dodatak:3. HNL - Jug 2016./17.
Primijeti kako sam uredio ljestvicu i tablicu plasmana po kolima...tako bi ti trebalo biti lakše
plasmane po kolima sam stavio u dva reda - 1. red ti je do 20. kola, a 2. od 21. do 34. kola, da bude lakše...
Ovako kako si stavlja rezultate, baš i nije nešto kako stavljamo na wikipediji...provaj po nekim drugim člancima raditi...evo ti primjer košarkaške A-1 lige - samo stavi tri kola po redu, podebljaj pobjednike, rezultate u poseban stupac, naravno ostavi poveznice na rezultate, može i na klubove...
ako šta triba, samo pitaj, i ako sam sa vremonom, pomoi ću ti ja ili već netko
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 10:13, 21. travnja 2017. (CEST)

ma čim se počinju stavljati rezultati i tako šta, odmah je bolje uraditi novu stranicu za tu sezonu
nemam pristup COMET-u
inače u većini slučajeva izbjegavam raditi stranice sa rezultatima i ostalim statistikama, samo ubacim tablicu i eventualno doigravanja, opet ovisi od slučaja do slučaja, strijelce rijetko, tu sam stavlja samo one preko 10 golova, uglavom sam radio one zbirne članke po rangovima, tipa Dodatak:6. rang HNL-a 2014./15.
u dnu članka sam ti dao par izvora
na stranicama BŠK Zmaja imaš aktualni spopis trijelaca
napomena, kad nekome pišeš na razgovoru, trebaš se "potpisati" - to radiš tako da staviš četiri tilde (ALT GR + 1 na tipkovnici) i dobiješ ~~~~, što ti generira potpis sa korisničkim imenom, razgovorom i vremenom upisa
pozdrav, Cybermb (razgovor) 17:12, 21. travnja 2017. (CEST)
sad sam na Dodatak:3. HNL - Jug 2016./17. uredio rezultate, kako bi "trebalo" - vidi ovo ....dalje moežeš nastaviti, dodati poveznice na izvještaje utakmica, za ova slijedeća četiri kola još nisam pisa datume i triba vidjeti situaciju sa Neretvom.
igrališta / stadion na kojima igraju klubovi možemo staviti tamo pod "Sudionike" i popis napraviti kao tablicu
pozdrav, Cybermb (razgovor) 17:03, 9. svibnja 2017. (CEST)

3. HNL Jug 2017./18.[uredi]

Pozdrav, Stevo.
Malo sam ispravio ovo što si počeo za 3. HNL Jug 2017./18., nekako kako bi trebalo, pa krenimo redom...

 • sudionici - njih sam zapisao ovako (NK/HNK Ime - mjesto). Ima dvije godine da je Primorcu iz Stobreča vraćen naziv Primorac, pa nisu više Primorac 1929
 • stadioni - valjda više-manje OK, ja sam stavio poveznice na stadione koje imamo
 • ljestvica - apsolutno svaki put kada nešto mijenjaš u njoj dok sezona traje, stavi kad je ažurirana (ovo gore di piše ažurirano), također bi prilikom ažuriranja bilo dobro staviti i u reference datume kade se pristupalo kojoj od ovih stranica (samo nadodaji datume....); vjerojatno je radiš preko VisualEditora, pa bi te zamolio da kad uneseš bilo koji podatak u polje, pritisni razmak na kraju podatka i prijeđi u drugo polje(to je radi preglednosti tablice u kodu, ako to ne radiš obično u kodu podaci budu jedan pored drugoga pa je nepregledno). Iz iskustva mi je bolje u VisualEditoru raditi preko Firefoxa, primijetio sam kad radim sa Chromeom i mijenjam sadržaj polja, da mi sljedeće polje u kodu prebaci u novi red, pa čini tablicu malo težom za uređivanje iz koda). Nisam radio sa drugim preglednicima, pa neznam kako se ponašaju
 • pozicije prema kolima, tu nisam ništa mijenjao, ali to ćeš vjerojatno raditi u VisualEditoru, pa slijedi gornji savjet
 • utakmice, svaki put kad dodaješ nove rezultate, stavi gore kad je ažurirana, također za refernce isto
 • najbolji strijelci - isto svaki put stavi datum ažuriranja....zasad strijelce imamo na stranicama HNS-a, trebalo bi se pojaviti i na stranicama BŠK Zmaja, pa nju poslije možemo koristiti kao referencu
 • kvalifikacije za 3. HNL 2017./18. - ovo sam prebacio u Dodatak:3. HNL - Jug 2016./17., jer je igrano u okviru ove sezone, malo izmijenio i mislim da je s te strane OK. U ovoj sezoni ćemo staviti kad budu kvalifikacije za 2018./19.
 • Poveznice i izvori - po potrebi dodavati (posebno kad se pojavi na sportnetu, strijelci na bsk-zmaj.hr i slično, poveznice na ostale lige itd.

Mislim da sam te malo bolje uputio i samo nastavi s radom, uvik se možeš obratiti
Pozdrav, Cybermb (razgovor) 09:19, 27. kolovoza 2017. (CEST)

Naputak[uredi]

Ovako dodaješ internetske izvore za podatak <ref>odgovarajući URL ili stranica iz knjige, časopisa...</ref>.
Imena i prezimena osoba pišemo tako da prvo ide ime, pa prezime.
Nadnevke pišemo tako da mjesece pišemo slovima, ne brojkom. Kubura (razgovor) 19:48, 28. kolovoza 2017. (CEST)

Your edits to 3. HNL - Jug[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku/stranici 3. HNL - Jug, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. --Ivi104 (razgovor) 13:14, 11. rujna 2017. (CEST)