Razgovor sa suradnikom:Stijenor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio Wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Stijenor, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Signature icon.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Saxum 16:11, 4. svibnja 2011. (CEST)

Prikaži[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Flopy razgovor 09:34, 7. svibnja 2011. (CEST)

Međuzvjezdani oblak[uredi kôd]

Vidim da postavljate poveznice na međuzvjezdani oblak. Nisam baš nešto astronomski potkovan, ali sudeći po članku Maglica to bi trebalo značiti isto, pa bi bilo zgodno stavljati poveznicu na njega. LP --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 20:58, 10. svibnja 2011. (CEST)

Uredno sam se ogradio od poznavanja materije, ali onda bi možda trebalo izmijeniti uvod u članak Maglica koji zapravo asocira na ovo što sam gore rekao.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 11:22, 11. svibnja 2011. (CEST)

Slike u okvirima[uredi kôd]

Da bi ti se slike vidile u okvirima, moraš napraviti ovako[1]. Slično ti se provuklo i na još nekim stranicama koje si napisao [2]. Ispravi to. Kubura (razgovor) 02:55, 16. svibnja 2011. (CEST)

Stranice za brisanje[uredi kôd]

Stijenor, ukoliko smatrate da je stranica za brisanje, nemojte uklanjati njen sadržaj, jer to može nalikovati na vandalizam, već stavi te predložak {{bris}}, tako da će ga netko od administratora obrisati, naravno ukoliko isti zaslužuje brisanje. LP --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 22:34, 9. lipnja 2011. (CEST)

Sažetci.[uredi kôd]

Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka i pritišćete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju nedavno načinjenih promjena. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.--Bugoslav (razgovor) 00:53, 16. lipnja 2011. (CEST)

  • N.B. Možeš upisati što svima znači novi članak. -- Bugoslav (razgovor) 00:53, 16. lipnja 2011. (CEST)

Sažetak[uredi kôd]

Information.svgZahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka i pritišćete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: NGC 2009. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.--Bugoslav (razgovor) 15:17, 21. lipnja 2011. (CEST)

Crvene poveznice[uredi kôd]

Nadam se da će hr wiki uskoro dobiti članak otvoreni skup s emisijskom maglicom. Zahvaljujem unaprijed! SpeedyGonsales 18:58, 22. lipnja 2011. (CEST)

Brisanje[uredi kôd]

Kod ovakvih stvari stavi predložak {{bris}}. Pozdravljam!--MAN_USK recider 18:27, 30. lipnja 2011. (CEST)

Vanjske poveznice[uredi kôd]

Stijenor, vanjske poveznice koje stavljate kao izvor ne postoje. Moja pretpostavka je da je kriva poveznica, možda bi umjesto http://www.ngcic.org trebalo biti http://www.ngcicproject.org/? LP --MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 18:58, 10. kolovoza 2011. (CEST)

Očito je ovo zadnje.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:02, 10. kolovoza 2011. (CEST)

Krivo smo se razumjeli. Nisam ni dovodio u sumnju da je postojao, bar neka bude u novim člancima kako treba. Face-smile.svg--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:06, 10. kolovoza 2011. (CEST)

Nema na čemu.--MaCroatian squares Ljubicic.gifGa 19:22, 10. kolovoza 2011. (CEST)

Prikaži2[uredi kôd]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. [3] [4] [5] [6] Čemu sve ovo? Malo se skoncentriraj. Kubura (razgovor) 21:05, 5. rujna 2011. (CEST)

Komantari[uredi kôd]

Šta znači ovaj komentar o Crnom Vitezu na stranici za razgovor od Poglavnika upučenu suradniku MaGa. Molim objasni --Zeljko (razgovor) 17:18, 13. kolovoza 2013. (CEST)

A dobro onda. Nema zime. --Zeljko (razgovor) 21:55, 20. kolovoza 2013. (CEST)

NGC[uredi kôd]

Bok,

Odakle vadiš podatke o NGC objetkima? Dr. Wolfgang Steinicke ima najnovije podatke i intenzivno se bavi "forenzikom" tj. identifikacijom pojedinih objekata na tenmelju opisa otkrivača. Usput, možda se i znamo, nema nas puno astronoma u RH :) --Argo Navis (razgovor) 00:25, 16. listopada 2013. (CEST) (Ante Perković)